Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai

QUOTE(mrija @ 2014 08 17, 20:03)
Sakykit pomidorų augintojos, gal kas auginot šiemet Aurea? Susigundžiau aprašymais ir atsiliepimais, bet tokio prėsko pomidoro seniai nevalgiau. Derlius labai geras, spalva labai graži, bet skonio - nulis, net pinigų už sėklas pagailo. Rašo, kad jaučiaširdžio tipo, bet pas mane kameros apytuštės. Tai ar čia šio sezono ekstrymai atsiliepia, ar dirvožemyje ko trūksta nesuprantu.

Aureja siemet man labai patiko,skonis ir labai geras,nera jokiu tusciu lotuliukas.gif kameru.derlingas ,grazus ,skanus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2014 08 17, 22:02)
Sveikos,
skaiciau skaiciau ir lyg neradau tokio klausimo. Pernai pamenu kazkas lyg klause, bet atsakymo kiek pamenu nebuvo.

Gal siemet kas pasakysit - kodel kai kurie pomidorai ima ir neauga iki budingo veislei dydzio? Lieka tokia kazkokie mizerni ir baisiai neskanus. Nu toks jausmas kad kazkokie neapsivaisine biggrin.gif Mano siemet didele dalis Tolstoj'u tokie....pvz ant sakeles kokiu 12 pomidoru ir is ju tik koki 4 normalaus dydzio, o kiti maziukai, tokios visai ne tokios formos kaip normalus kad butu ir visiskai neskanus....

Galėčiau paprieštarauti ax.gif trys metai auginu TOLSTOJUS,man jie super ir daug ir forma ir skanus.Visus metus auga vienodai.
Papildyta:
QUOTE(mrija @ 2014 08 17, 19:03)
Sakykit pomidorų augintojos, gal kas auginot šiemet Aurea? Susigundžiau aprašymais ir atsiliepimais, bet tokio prėsko pomidoro seniai nevalgiau. Derlius labai geras, spalva labai graži, bet skonio - nulis, net pinigų už sėklas pagailo. Rašo, kad jaučiaširdžio tipo, bet pas mane kameros apytuštės. Tai ar čia šio sezono ekstrymai atsiliepia, ar dirvožemyje ko trūksta nesuprantu.

O man AUREJA visai patiko.Įkelsiu nuotrauką kai būsiu namuose.Kekės po 6-8 pomidorus,keke svere 1200 gr.o ir skonis geras,jokiu tuščių ertmių,padazas būtų tirštas turbūt,nes sulčių nedaug.Tikrai auginsiu kitais metais,nors ir brangios sėklos.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 08 16, 21:04)
o kas pasakys, ar dar verta kalio duot pomidorams? Pas kai kurias veisles masiškai prie kotelio žali lopai. Gal jau nebeverta?

Kaip čia suprast ar verta? Jūs ką,rugpjūčio mėnesį jau sezoną baigiat blink.gif ?Nu,gražiausia doh.gif Aš dar tik įpusėjau ir tikrai verta.Man dar hibridai neskanūs,laukiu lapkričio biggrin.gif .Ir nenorėčiau paskutinių pomidorų su žaliais plėmais schmoll.gif
Kalio sulfatas, per lapus purškiant, pasisavinamas pakankamai greitai,neliks kitam sezonui.Ypač,jei šiltnamy pieska.O,jei dar rūgštesnė,tai to kalio pilt ir pilt reikia.
QUOTE(AusraR @ 2014 08 17, 23:02)
Gal siemet kas pasakysit - kodel kai kurie pomidorai ima ir neauga iki budingo veislei dydzio? Lieka tokia kazkokie mizerni ir baisiai neskanus. Nu toks jausmas kad kazkokie neapsivaisine biggrin.gif Mano siemet didele dalis Tolstoj'u tokie....pvz ant sakeles kokiu 12 pomidoru ir is ju tik koki 4 normalaus dydzio, o kiti maziukai, tokios visai ne tokios formos kaip normalus kad butu ir visiskai neskanus....

Dažniausiai fosforo trūksta dėl tų neūžaugų,tik jis lėtai įsisavinamas,taip ,kad šaukštai jau po pietų,tikriausiai.O kad Tolstojai labai gardūs pasidarytų,bent man,tai turi likt dėžukėj paskutiniai biggrin.gif
Atsakyti
nu ka is po igojo savaitgalio ir musu sodelio grizom namo .

labai skubejau ketvirtadienio vakara i siltnami . Bet nustebino ne ipatinga gausa nokstanciu pomidoru. g.gif hm, gal taip turi but. Oras atveso. per 4 dienas ne kazkas prinoko g.gif Bet labiausiai nustebino, kad dingo uzrasyti pomidorai doh.gif Pasilikau 5 pomidorus didelius , truputi nokstancius praeita sekmadieni. Su markeriu uzrasiau ant pomidoro pavadinimus... tai radau tik viena babushka selection su pavadinimu doh.gif nu pyyyyypt... ir dar idomiausia, akd nenoksta tie pomidorai per darbo savaite, kurie yra deringi ir dideli vaisiai nuo apacios iki virsaus. tie zalut zaluteliai . O nuo ketvirtadienio iki sekmadienio , kol bunam sode, noksta ir prinoksta ...
taivat kokie lepus mano pomidorai... ner seimininku salia darbo savaite, jie "NENOKSTA", seimininkai atvaziuoja, linksmiau jiems ir nokt pradeda... doh.gif Nu kaip reik tvoros man sode JAU doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2014 08 18, 13:30)
ir dar idomiausia, akd nenoksta tie pomidorai per darbo savaite, kurie yra deringi ir dideli vaisiai nuo apacios iki virsaus. tie zalut zaluteliai . O nuo ketvirtadienio iki sekmadienio , kol bunam sode, noksta ir prinoksta ...
taivat kokie lepus mano pomidorai... ner seimininku salia darbo savaite, jie "NENOKSTA", seimininkai atvaziuoja, linksmiau jiems ir nokt pradeda... doh.gif  Nu kaip reik tvoros man sode JAU doh.gif

man rodos, kad jau ir pernai jūsų pomidorai "noko", kol jūs šalia buvot, o išvažiavus nustodavo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 08 18, 15:12)
man rodos, kad jau ir pernai jūsų pomidorai "noko", kol jūs šalia buvot, o išvažiavus nustodavo  g.gif

pernai ne , bet beveik 20 metu, taip nokdavo, tik kai salia. drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif anksciau, tai isvaziuodavom sekmadieni isskyne visus gelstancius , atvaziuodavom penktadieni ir rasdavom visus vos tik pradedancius gelst. per savaitgali ka rasdavom tas budavo musu. Jokiu konservavimu . dabar treti metai kai atvaziave randam ir raudonu thumbup.gif thumbup.gif ir is nuotrauku mano matosi, kad randam. Nes kaimynu besimaisanciu daugiau yra. o daznaiusiai tai vieninteliai savaitgali bunam tam gale sodu biggrin.gif
uztenka tu pomidoru net dalinantis su kazkuo lotuliukas.gif ketvirtadieni priskyniau beveik 2 dezes. sekmadieni beveik 3 dezes. siemet jau nuskinta 13 dezuciu . is ju 3 dar nepilnai prinokusios... bet vat norejosi, kad seklai panoktu ant krumo. uzrasiau pavadinima. ir kazkam labiau prisireike. man vel reikia zymet, kuri palikt seklai, o jei kita savaitgali vel nerasiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 08 18, 13:26)
Kaip čia suprast ar verta? Jūs ką,rugpjūčio mėnesį jau sezoną baigiat  blink.gif ?Nu,gražiausia  doh.gif Aš dar tik įpusėjau ir tikrai verta.Man dar hibridai neskanūs,laukiu lapkričio  biggrin.gif .

Ane? biggrin.gif Mane jau nuteikė, kad tuojau pasirodys rūkai ir pomidorams bus KAPUT. Tipo ilgiau rugsėjo vidurio nebesitikėk. O beto pas mane jau sezonas, kai vežimais vežėm iš šiltnamio kaip ir į pabaigą. Dabar jau spėjam ir valgyt, nebereik dalint ir pardavinėt.
Tai ir galvoju, kad gal čia jau nebe už kalnų derliaus pabaiga. Aš ir viršūnes jau seniau nuskyniau ir žiedus ruošiuosi skint... Nu bet iki lapkričio tai iki lapkričio. Tuo geriau... Tai tada reiškias dar reikia tų viršūnių atsiprašyt ir kokią pažastį leist užaugint? bigsmile.gif
Kalio sulfatas bus sumaitintas.
Beje Magnio sulfatas pas mane suveikė tik per lapus. Kol laisčiau, tai vis rodėsi ir rodėsi trūkumas. Nu bet kai nupurškiau, tai iš karto lapai nebegelto. Arba jau tada ir iš šaknų pradėjo veikti plius per lapus gavo...
Atsakyti
sezonas baigiasi po pirmų šalnų, o kada jos bus, vienas dievas težino
Atsakyti
pernai pas mus sode nusalo virsunes , kur lietesi su plevele.rugsejo 27 d, per dukros gimtadieni ( sode svente su draugais) bet paskui dar kabejo pomidorai ilgokai .

turiu dar labai idomu reiskini savo siltnamyje biggrin.gif

pirkau tokias seklytes shokoladka F1

user posted image

hibridas turetu buti , ane? jie tai sposu nekrecia g.gif

pasodinau du daigelius. auga abu vienas salia kito . Vienas jau gerai apvalgytas , o kitas kaip nenoksta taip nenoksta. kabo kekes iki zemes . grazios, zalios su graziais zaliais vaisiais su dryziukais . praeito savaitgalio foto

user posted image

ir toks itarimas, kad ant vieno noksta, ir toki vaisiai kaip ant pakelio, o nuo kito nenuskinta nei vienas. paciupinu... ogi jie zali ir minksti doh.gif makt i burna. O jau skanumas blink.gif uz tuos sokoladinius skanesni dar blink.gif tai priskyniau visus zalius pailgus dryzuotus "shokoladkius" ir namo parsiveziau . nugi skanuliai thumbup.gif

tai dabar suku galvele... kaip cia gali buti. shokoladka F1 , hibridas. du daigai identiski, vaisiai , kekes identiski. gausa nezmoniska pomidoru ant abieju. dryziukus turi abu. bet vienas hibridas rudas, kitas zalias g.gif g.gif o gal jie nehibridai tokiu atveju g.gif o ga pabandyt seklu pasikrapstyt g.gif kas patars g.gif

Papildyta:
pafotkinau jau pilnai valgoma derliu ... rudi ir zali prinoke ax.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
ar tik ne samocvet izumrudnyj bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 08 18, 16:21)
ar tik ne samocvet izumrudnyj bus  g.gif

g.gif g.gif g.gif ar tikrai ? lyginant su ex samocvietais, maniskaii burbuliukai su dryziukais g.gif
http://www.supermama...?...&p=65638684
pasveriau , 35 - 50 gr g.gif

ar tie samocvietai dryzuoti?
Papildyta:
nu ir vistiek... lotuliukas.gif ar gali hibridu pakelyje "peresortas" buti g.gif idomu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lusasita: 18 rugpjūčio 2014 - 15:34
jūsų nuorodoj ne samocvetai
šitokius pirkau:
http://www.seemnemaa...ex.php?GID=9958
bet ar yra dryžiukai, tai ir susimąsčiau g.gif

firma ta pati, tai gal ir galėjo susimaišyt pakuojant
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 18 rugpjūčio 2014 - 16:02