Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai

QUOTE(Riolita. @ 2014 08 18, 23:12)
 Iš nehibridų šiemet labai labai patiko Orange banane

Man jie šiemet skaniausi, be to derlingi .
Papildyta:
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 08 19, 19:48)
...dar reikia susimedzioti kokia nors tokia labai velyvam nokimui tinkama, kur pomidorai ilgai kieti buna, zalius nuskynus dezese sugebetu iki kokio sausio issilaikyt...

Šį pavasarį bendradarbė davė kelias sėklytes vėlyvų Long kiper (tik rusiškomis raidėmis tiksliai taip ant pakelio užrašyta). Rašo, kad iki kovo išsilaiko, tik neauginu jų šiemet, gal kas bandė.
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2014 08 19, 11:08)

Super kai seji viena veisle, o gauni dvi ir abiem dziaugiesi. As tai krapstyciau eksperimento labui zaliu dryzuotuku. Nuotraukose labai dailiai atrodo.Mielai ismeginciau ir kitamet parasyciau ispudzius.
Is labai velyvu auginu kodiniu pavadinimu ananasiniai is Fondos- kazkada gauti is musu forumietes dabar ji dingusi, o ji kadaise gavo is Regilos- derlingi, apvalus, grazus, oro salygos ne motais, lapai labai tamsus, stiprus krumas, auginu 2 stiebais, geltoni, labai ilgai issilaiko,, labai atsparus ligoms, man primena hibridine veisle Delfine, tik geltoni.Siuo metu dar tik pradeda nokti pirmas vaisius. Ne tie, kur dabar parduotuvese Ananas seklos.
Pagaliau paragauti Krasnyj majak - nuostabus tikras pomidorinis skonis, salstelejes, viena mesa, seklu beveik nerasta, odele plona, jokiu baltu demiu, zaliu peciu- didziule 475g.raudonai-avietiska sirdis, ne pomidoraas, o pasaka, ant krumo dar kabo7 panasaus dydzio sirdys, kitas kekes pasalinau, visgi lauke, kad spetu like prinokti.pagalvojau, kad adijai jie buvo rugstus gal per anksti nuskyne, m aniskiai tiesiog istirpo burnoj.
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2014 08 19, 21:21)

Šį pavasarį bendradarbė davė kelias sėklytes vėlyvų Long kiper (tik rusiškomis raidėmis tiksliai taip ant pakelio užrašyta). Rašo, kad iki kovo išsilaiko, tik neauginu jų šiemet, gal kas bandė.

bandau, kol kas atrodo tikrai labai vėlyvi, net nesispalvina. reikia skinti neprinokusius prieš šalnas ir sudėti į dėžes. žiūrėsiu, kas gausis. tik nežinau, kaip jų sėklų pasirinkti, juk nuskinami žali.
Atsakyti
ar Indigo rose suminkštėja, kai prinoksta? kabo kekės, bet net apatiniai labai kieti, tai vis neragauju
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 08 20, 09:11)
ar Indigo rose suminkštėja, kai prinoksta? kabo kekės, bet net apatiniai labai kieti, tai vis neragauju

keista,maniskiai nuo kekes virsaus raust pradeda g.gif tiesa pasakiu ,nei vienas vaisius nesulauke pilnos brandos-pati kemsu vos paraudusius ,tipo nuo laisvuju radikalu saugaus cool.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 08 20, 08:27)
keista,maniskiai nuo kekes virsaus raust pradeda g.gif tiesa pasakiu ,nei vienas vaisius nesulauke pilnos brandos-pati kemsu vos paraudusius ,tipo nuo laisvuju radikalu saugaus cool.gif

tai kad jie mėlyni iš prigimties g.gif Uogos dydžio jau mėlyni. apie šituos kalbu:
http://extension.ore...uts-indigo-rose
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 08 20, 08:27)

Pala pala, išplėtok šitą mintį... Nori pasakyt, kad jeigu valgai nesunokusius pomidorus, tai jie labiau sugeba išvest laisvuosius radikalus negu prinokę?

Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2014 08 20, 05:34)
bandau, kol kas atrodo tikrai labai vėlyvi, net nesispalvina. reikia skinti neprinokusius prieš šalnas ir sudėti į dėžes. žiūrėsiu, kas gausis. tik nežinau, kaip jų sėklų pasirinkti, juk nuskinami žali.

Labai norėsiu atsiliepimų. Manyčiau sėklas reikės imti kai sunoks dėžėse.
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2014 08 18, 23:12)
Iš nehibridų šiemet labai labai patiko Orange banane 

Pernai,kai turėjau tik kelis, 5-6 nehibridus, visai patiko. Šiemet, kai turiu daug nehibridų, bananas labai šiaip sau pasirodė, neišskirtinis. Ir vaisių apačios pradėjo gesti, gal kalcio trūko, gal dar kas g.gif patręšiau, bet dabar žiūriu, kad vėl tas pats.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 08 20, 09:39)
tai kad jie mėlyni iš prigimties  g.gif Uogos dydžio jau mėlyni. apie šituos kalbu:
http://extension.ore...uts-indigo-rose

mano tokie indigo roseuser posted image
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 08 20, 10:52)
mano tokie indigo rose

lygtai tokie pat, nu tai lauksiu, kol raudonuos. ar minkštėja nokdami?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 20 rugpjūčio 2014 - 10:57
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 08 20, 11:19)
Pala pala, išplėtok šitą mintį... Nori pasakyt, kad jeigu valgai nesunokusius pomidorus, tai jie labiau sugeba išvest laisvuosius radikalus negu prinokę?

ka cia ,brangioji pletot blush2.gif na valgau as juos su dar rozine apacia,iki tamsios spalvos nespeja jie man sunokt ax.gif vakar kibirioka priskyniau puszaliu,sakau :psio!sitie tegu noksta-valgysiu vintaza ir baltus,nors pastaruosius greiciau sultims sutrinsiu,net su grietine man jie neskanus schmoll.gif kitamet,nors ir labai derlingi,nebesodinsiu schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2014 08 20, 11:56)
lygtai tokie pat, nu tai lauksiu, kol raudonuos. ar minkštėja nokdami?

taip,bet kaip rasiau,seklinio stadijos dar nei vienas nesulauke-arba mano pilve atsiduria,arba kaip eksponatai isdalinami ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 20 rugpjūčio 2014 - 10:58
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 08 19, 19:48)
Šitie baisūs žmonės, kurie atėmė iš senuko pomidorus ir jį sumušė, dar turės atsiimti savo... Esu tuo tikra.

Optimistė.Kol diedukai nenusipirks šautuvų vietoj šakių ,tol visokie niekšai ir naudosis nebaudžiami .Brudai,vis tik,žmonės user posted image
QUOTE(nijole0619 @ 2014 08 19, 23:04)
Pagaliau paragauti Krasnyj majak - nuostabus tikras pomidorinis skonis, salstelejes, viena mesa, seklu beveik nerasta, odele plona, jokiu baltu demiu.pagalvojau, kad adijai jie buvo rugstus gal per anksti nuskyne, m aniskiai tiesiog istirpo burnoj.

Adija nesakė,kad jie rūgštūs schmoll.gif Sakė,kad neskanūs.Visokius bandžiau-ir neprinokusius,ir pernokusius.Tris metus auginu.Ne tokie neskanūs,kaip Reisetomato ar Belricio,bet negardūs.Nu,gal ,kai pasensiu,ir man jie bus skanesni.Kaip Poniai Lyliai,pvz. tongue.gif Beje,mano mamai šitie ir Mazariniai patys skaniausi,tai jai ir auginu ax.gif .
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 08 20, 09:27)
tiesa pasakiu ,nei vienas vaisius nesulauke pilnos brandos-pati kemsu vos paraudusius ,tipo nuo laisvuju radikalu saugaus cool.gif

Nu,nu g.gif Žiūrėk,tuoj tau ne vien tik laisvuosius radikalus išlaisvins,pusžalius kibirais ryjant user posted image

Mergai,gal kuri auginat,-ot Germination Rate pomidorus?Niekur nerandu info apie šitus.Ar gali būt tokie,ar kažką primaklinau?Aukse,ar tu pernai jų neauginai?Lapai jų tokie stambūs,kažkas tarpinio tarp bulvinių ir paprastų,derlius didesnis nei hibridų,200 gramų plius minus,po 7-8 kekėse,daba dar tik raudonuot pradeda,reiškias vėlyvi. O gal čia koks hibridas,nors tokių surauktukų hibridų lyg ir nesėjau schmoll.gif
user posted image
Atsakyti