Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai (20)

Oj kiek gražiū žiedų čia prirodėt wub.gif Va aš irgi vieną sugalvojau saviškį padalinti, išsidraskė šaknys, tai dabar iš vieno didelio gražaus augalo liko vienas mažiukas suvargęs, kita dalis išvis numirė verysad.gif Sakiau daugiau nedalinsiu. Jei gražiai auga, tegu auga. Kam čia mažint juos rolleyes.gif
Turiu klausimą dėl žiemos. Ar žiemą trešiate strepsius? Gal rečiau? Ar išvis nustojate?
Atsakyti
zemaiteki, na pas mane jie gražiai neauga. Vistiek lapai nužydi, turi šalint, persodint, tuo pačiu ir susimažina skrotelė.
O buvo tokių, kad tik prilapoja ir nežydi . Ir taip iš vienos vietos, kad nebūna kaip atskirt, o tik išlaužius lapus, vėl šnipštas lieka. Bet gal tik su dviem taip pasitaikė, nesusitvarkyt.
Atsakyti
na, maniskis DS-Epatage visa vasara kaip nuprotejes zydi, dabar dar daugiau ziedu prileido, o pats jau taip sutankejes, verkiant isskirstomas prasosi - keli lapeliai viduryje to misko jau ruduot pradeje, tai ir laikiu, kol zydejimas kiek apstos, nes matau, kad liudnai jam baigtis gali, jei neisskirstysiu
Atsakyti
mano jaunimelis dauguma salotiniais lapais,mastau su kuo cia patrest,gal su biohumusu? g.gif
Atsakyti
Labai gražių žiedų prikrovėt 4u.gif
Maniškiai dar žydi, , kažkaip nesusitariu tik su jais. lotuliukas.gif
Manieji kurie išaugę iš vaikų, tipo pirmamečiai, tai su jais kaip ir tvarka, žiedkočiai ilgi, žydi ryškiau ir gausiau nei per karsčius.
O va suaugėliai...neramina. Pirkaussi suaugusius ir nesusitariu. blush2.gif lotuliukas.gif Tai va šitie prisiaugino lapų tankumyną, žiedkočiai sutrumpejo. Reikai persodinti ir galvoju ar užtks tik išlaužyti peržydėjusius lapus, ar dar kerą apmažint, praretint, kaip jutubej mokina... ax.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2014 09 22, 08:47)
Užaugink vaikiuką    ax.gif

Reikėjo paprašyti kol buvo pačiame gražume būčiau visą lapą davusi, tai būtum ir man vaiką užauginusi, jei ką smile.gif pasodinau porą nedidelių fragmentukų, jei užaugs tai tikrai duosiu mirksiukas.gif gal ir skrotelės prigis, vistik su šaknelėmis buvo.
QUOTE(rusma @ 2014 09 22, 08:54)
O aš ilgai nesupratau, kaip jums išgyvena dideliuose  biggrin.gif
Nors tokio didumo kaip rodot niekad neužauga - apdrožiu šaknis ir senus lapus.

O kai tik dideli vazonai - moment man užrūgsta pakraščiai, nors tikrai neplaukia.

Jeigu būtumėt klausus kas čia - būčiau neatpažinus.

Mano dubenėliai tik vizualiai atrodo dideli mirksiukas.gif aš juk nesodinu į juos iš čerkučių, o tik iš vazonėlių ir tik tuos kurių šaknys labai geros būna. Ir gaunasi, kad ten iš kraštų tik po porą centimetrų substrato užsipila. O aukštis tik 6,5 cm, tai net nupjaunu kokį cm šaknų nuo apačios kad galėčiau ant dugno substrato užpilti. Taip, kad ten užrūgti tikrai nėra kam schmoll.gif be to dubenėlis nuo siauro palaipsniui platėja į viršų ir tik viršuje yra 11-12cm. Jei būtų gilūs vazonai tai gal apačioje ir nespėtų išdžiūti. Radau nedidelių, permatomų dubenėlių vienkartiniuose induose thumbup.gif tai jau kokia laiminga wub.gif
Aš kai persodinu sausio mėnesį, tada atjauninu skroteles, nudrožiu senus lapus ir šaknis, atsižvelgdama į likusios skrotelės dydį. O metų bėgyje persodindama, šaknis pamažinu nedaug, tik po kokį cm iš šonų ir iš apačios, kadangi lapų senų nebūna, visi gražūs dar žydintys ir aš žiedų nenukarpau. Nes noriu, kad kuo daugiau ir ilgiau žydėtų. Jei viskas su strepsium gerai, tai pas mane augantiems, tokio pilno atnaujinimo-atjauninimo užtenka vieną kartą metuose.
Kiek augintojų tiek ir auginimo būdų, kažin ar yra bent dvi , kurios augintų ir prižiūrėtų vienodai. Čia tas pats kaip su pyragais, kepi pagal tą patį receptą, o skonis gaunasi kitoks lotuliukas.gif
O Bristol's Tie Dyed spalva ne visai tokia violetinė, nes kažin ar kam pavyksta lygiai tokią išgauti.Bet tikrai ryški , gal kad ką tik išsilukštenęs. Nufotkinsiu, kai bus kokių dviejų dienų ir pilnai susiformavęs, nes mačiau nuotraukose kad toks išsivartęs pasidaro. Nenorėčiau, bet koks bus toks.

Papildyta:
QUOTE(rimulėėė @ 2014 09 22, 11:42)
Reikai persodinti ir galvoju ar užtks tik išlaužyti peržydėjusius lapus, ar dar kerą apmažint, praretint, kaip  jutubej mokina... ax.gif  g.gif

rimulėėė, kai išsiversi iš vazono, tada ir matysi ką reikia daryti. Aišku idealu būtų jei išeitų apmažint ir praretint kaip yotube mokina... smile.gif bet man taip neišeina, ten atrodo taip aišku...kur kelios atskiros skrotelės, tai be vargo atskiri ar nugnybi nereikalingą ir tvarka , o pas mane būna priaugę , ypač jei nukerpi ar nulauži kokį lapą, tai bala žino kiek priželia, vartau vartau ir nežinau ką šalinti, o ką palikti blush2.gif O retint būtinai reikia, nes kitaip nieko nebus, lips lapai vienas ant kito dar labiau tankės ir žiedų gali nesulaukt.

zemaiteki aš žiemą retkarčiais patręšiu, nes kitaip labai suvargsta iki pavasario.
Kai gausi vertimec , tai atsargiai išvyniok, kad nebūtų išbėgęs į maišelį ir neapsipiltum mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, ačiū visoms už galimybę pasigrožėti žiedais 4u.gif
Pasiguosiu... Šiandien buvusi Vidam, dabar - mano Mira padarė mirties kilpą skrydyje iš antro aukšto verysad.gif Pabudusi lietui lyjant neiškart susivokiau, kad Mira kabo ne balkone po stogu, o ant išorinio kablio - lauke. Buvo kiaurai perlyta, norėjau išpilti vandenį iš padėkliuko, o iščiuožė i visas vazonėlis-dubenėlis... Trenkėsi žemėn su tokiu garsu doh.gif Vidam mėgstamas dubenėlis, kurį ketinau grąžinti (reiks išekot kur nors) sudužo į šukes, o pačios Miros nulūžo keli lapai, šaknų gumulas išliko sveikas, tik labai peršlapęs. Džiovinau sugertukais, žiūrėsiu ar išgyvens. Čia tik vienas įvykis iš viso nelemto ryto, kuris labai tiktų penktadieniui, 13-tai dienai doh.gif lotuliukas.gif

Maniškio EF-Solnečnyj Stil lapai nėra žali (kas namo strepsyne labai būdinga), bet žalesni už kitų. Labai myliu šią veislę, atrodo, paprasta, tačiau labai žavi ir nuotaikinga thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
Pas mane tai eksperimentai. Viskas supakuota, sukišta į maišus ir šiltnamius, tikrinu, kiek išbus nelieti. Ruošiuosi ilgesnių atostogų į užsienį... Nesinori niekam laistymo užkraut. Bet ir nedrąsu, kad gali man likt iš viso ūkio tik vaikuojami fragmentai...
Papildyta:
QUOTE(ausrazs @ 2014 09 22, 12:43)
Trenkėsi žemėn su tokiu garsu  doh.gif

Siaubas console.gif
man tai kartais vėjas nupučia nuo lentynos. Bet išmest dar nepasitaikė, langai balkonų uždaryti beveik
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2014 09 22, 12:51)
. Bet išmest dar nepasitaikė

Vis norisi save pateisinti, sakau, gal rankos drebėjo po naktinė migrenos g.gif biggrin.gif Dabar tik laukiu, kas bus po permirkimo, ar išgyvens, ar... Ir kaip aš pamiršau pakišt po stogu? Na, ilgokai sausi orai buvo.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2014 09 22, 12:43)
...Vidam mėgstamas dubenėlis, kurį ketinau grąžinti (reiks išekot kur nors) sudužo į šukes, o pačios Miros nulūžo keli lapai, šaknų gumulas išliko sveikas, tik labai peršlapęs.

Galvojau kad jau kažin kas nutiko, skubinau skaityti biggrin.gif džiaukis, kad niekam ant galvos nenukrito, o tai būtų reikėję aiškintis biggrin.gif dubenėlio man nereikia, gi pati prirodei kur buvo, tai visus nupirkau, taip kad dar strepsių per mažai, kad visus užpildyti smile.gif išsikapstys ta Mira, ji gaji.

Užtat koks EF-Solnečnyj Stil gražus wub.gif man jis irgi patinka. O aš vėl pražioplinau rusmos turgelį...turėjo Bristol'iukių doh.gif sakiau kad gana, bet šitų būčiau pasiėmusi.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 09 22, 13:11)
džiaukis, kad niekam ant galvos nenukrito, o tai būtų reikėję aiškintis  biggrin.gif 

Ten, po balkonais, mažai kas vaikšto, ypač per lietų. Bet kokį katiną galėjo pritvoti, būtų gaila, nes svorio tam peršlapusiame vazone buvo.

Pražydus DS-Jarilo, nufotkina šalia smulkiažiedžio Bristol's Ribbon Candy. DS-'o žiedo skersmuo - 9 cm, spalviškai labai panašus į kokį Heart of Gold, manau, kad augintojus gali žavėti jo kompleksija: stamboki stamantrūs lapai, tvirti koteliai - liuks thumbup.gif , toks sveiko tvirtumo įsikūnijimas. Jeigu dar ir imunitetas geras - išvis puiku.
user posted image
Tik porą žiedukų rudenį nudžiugino Cote d'Ivore, bet man labai patinka, toks subtilus grožis
user posted image
Dar vis žydi smitianta An's Misty Twilight, labai švelnios spalvos wub.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 22 rugsėjo 2014 - 12:43
ausrazs visi žiedai labai gražūs wub.gif man patinka tokios švelnios spalvos wub.gif

O Brislol's ir DS- o dydžių skirtumas įspūdingas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 22 rugsėjo 2014 - 13:14