Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai (20)

QUOTE(Noa @ 2014 09 28, 13:01)
Sėdžiu, abejoju, patarkit biggrin.gif Ką jūs darytumėt?

Noa labai skirtingai dauginame iš lapų fragmentų. Kiek žinau merkia labai mažai kas. Daigina kiminuose ar substrate. Jei kiminuose, tai gal greičiau pasirodo šaknys, bet tada reikia perkelti į substratą, kol įsikabinta gali ir paleipti. Jei iš karto sodinti į substratą, tai gali augti tol kol reikia vaikus atskirti. Vienos uždengia ir neatidengia kol vaikai nepasirodo, kitos pravėdina ir apžiūri ar nepradėjo pūti.Taip kad vieno varianto nėra. Įmetu nuorodą , ten galit pažiūrėti vaizdžiai kaip sodina smile.gif

https://www.youtube....h?v=IaKYVJxxfUc
Atsakyti
Ačiū!
Jaučiu, tada dalinsiu gabalais ir į substratą, bijau aš tokius mažiukus sodinti, paskui dar ima ir užsilenkia...

Va, čia foto, daryta prieš 4 metus, tai įrodymas, kad esu turėjus streptokarpų, ir kartu matyti priežastis, dėl kurios jų nebeturiu biggrin.gif

user posted image
[/quote]

user posted image
Atsakyti
user posted image

Lola.Pirmasis žiedukas nedidelis,maždaug 5 cm,labai keistai užsivertę kraštukai,natūroje jinai šiap sau.

Smagu Noa,kad vėl jungiatės prie strepsininkių būrelio 4u.gif .Katinukai ir augalai sunkiai derinami dalykai,bet manau sutilps visi lotuliukas.gif

Fragmentukus geriau sodinti tiesiai į labai lengvą substratą,tik rudenį lapai labai ilgai vaikuojasi(bent pas mane).Sandariai uždaryti į permatomą konteiniariuką,galima kartais pravėdinti.

O pavyduolių,kurios pavydėtų juodu pavydu mūsų tarpe nėra,o jei pamatysim,kad tai nematytas strepsas,aišku norėsis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 28 rugsėjo 2014 - 16:35
QUOTE(Lisitėja2 @ 2014 09 28, 17:33)
Lola.Pirmasis žiedukas nedidelis,maždaug 5 cm,labai keistai užsivertę kraštukai,natūroje jinai šiap sau.

Smagu Noa,kad vėl jungiatės prie strepsininkių būrelio 4u.gif .Katinukai ir augalai sunkiai derinami dalykai,bet manau sutilps visi lotuliukas.gif

Aha, o gal skaito neprisiregistravęs koksai nedoras lotuliukas.gif Nu gerai, tyliai pasakysiu, Geronimo biggrin.gif Bet niekam nesakykit biggrin.gif

Aš galvoju, kad mano lapausiai jau subrendo ir nebelįs prie strepsių. Nes kol buvo mažiukai, tai jie juos mindė, ėjo per vazonus kaip per pievą. O strepsiai, pasirodo, mindymo netoleruoja ir niekas netoleruoja - tai liko vieni falenopsiai ir dvi atspariausios sanpaulijos biggrin.gif Šitas katinas, Kuziulis, numynė visus mano turėtus strepsius, išskyrus vieną - Sorano Moonlight. Tą numynė kitas katinas, Lotas, nes yra metais jaunesnis, vėliau gimė, ir namuose daugiau nieko neberado ką minti biggrin.gif Mane iš pradžių labai nervas ėmė, bet paskui nutariau galvoti kaip japonas - natūrali atranka toks dalykas, kas jos neišgyvena, tas pastimpa, katinai palanges irgi gerai puošia biggrin.gif

O dabar abu katinai brandūs ir lyg nebelabai lenda prie gėlių. Gal atsiėdė biggrin.gif Tai nutariau, kad tas lapas - čia dangaus ŽENKLAS biggrin.gif Tik kažkaip rudenį, tas nelabai gerai. Bet dedu į jį viltis biggrin.gif Jei jis prigis ir pražydės, prisipirksiu dar 15 lotuliukas.gif
Ir viena pirksiu pramoninį. Žiedai jų ne kažką, bet užtat jų labai daug būna biggrin.gif

Man tai graži ta Lola. Kai žiedų bus daug, bus pasaka... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 28 rugsėjo 2014 - 18:45
QUOTE(Noa @ 2014 09 28, 19:32)
Nu gerai, tyliai pasakysiu, Geronimo biggrin.gif Bet niekam nesakykit biggrin.gif

Na prajuokinot... biggrin.gif gerai , kad parašėt, o tai jau sukau galvą ką ten tokio turit nematyto lotuliukas.gif
Mano keturių mėnesių gyventoja trumpom kojom, tai nemindo gėlių, labai gražiai išlaviruoja. Pakalbėjau, tai jau aišku numes kažką biggrin.gif

Lisitėja, kiek žiūrėjau Lola nuotraukų, tai ligtai nėra taip užsiraitę žiedlapiai g.gif Taip kad gal tik pirmas toks ,o kiti bus normalūs.

Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 09 28, 20:17)
Na prajuokinot... biggrin.gif gerai , kad parašėt, o tai jau sukau galvą ką ten tokio turit nematyto lotuliukas.gif
Mano keturių mėnesių gyventoja trumpom kojom, tai nemindo gėlių, labai gražiai išlaviruoja. Pakalbėjau, tai jau aišku numes kažką biggrin.gif

Lisitėja, kiek žiūrėjau Lola nuotraukų, tai ligtai nėra taip užsiraitę žiedlapiai g.gif  Taip kad gal tik pirmas toks ,o kiti bus normalūs.

Tai MAN nematyto lotuliukas.gif Mano Kuziui 4 metai. Maždaug tada paskutinį kartą ir mačiau streptokarpą lotuliukas.gif Žo, man jo baisiai reikia lotuliukas.gif

Ai, nu tai pas tave dama, tai ji gal turi gracijos. O pas mane - du bernai, tai kaip drambliai... Tiksliau, Kuzys jau irgi turi kiek tai gracijos, o Lotui iki šiol viskas krenta biggrin.gif Tiek, kad jie dabar metė TĄ palangę ir spraudžiasi po kaldra. Tai gal, sakau, geras metas pradėti lotuliukas.gif
Atsakyti
Merginos?

Va perskaičiau gražiai visą temą, tiesa, foto žiūrint man spaudimas užkilo, bet nieko. Radau topą, kokie strepsiai populiariausi, ką daugiausia kas turi. Bet tas dažnas turėjimas nieko nereiškia - jei daug kas turi, tai gal koks konkretus strepsis tiesiog fotogeniškas, o natūroj turi du lapus ir vieną žiedą, ir niekaip daugiau neišstena? biggrin.gif

Tai aš noriu paklausti.

O koks strepsis pas jus pats mylimiausias ir kodėl? ax.gif Jei priešai pultų, kurį pirmą gelbėtumėt? bigsmile.gif Tik nesakykit, kad visus, vis viena gi būna mieli ir būna mieliausi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 28 rugsėjo 2014 - 19:44
Noa ateis pavasaris ir išlįs iš po kaldrų , nespėsi nei žiedų sulaukti biggrin.gif Išvada viena...per siauros palangės. Maniškei takas prie lango likęs laisvas, net ir atsigulti gali (kol kas).
Va kaip mano pelėdžiukė draugauja su strepsiukais wub.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2014 09 28, 20:44)
... o natūroj turi du lapus ir vieną žiedą, ir niekaip daugiau neišstena? biggrin.gif

Jei priešai pultų, kurį pirmą gelbėtumėt? bigsmile.gif Tik nesakykit, kad visus, vis viena gi būna mieli ir būna mieliausi biggrin.gif

Jei viskas normalu, tai tokių strepsų nėra schmoll.gif tik jei serga ar kas netinka ir tada aišku gauna galą t.y užverčia šaknis. Jei pultų priešas, tai pirmiausiai griebčiau Magiją lotuliukas.gif O jei rimtai, tai pvz. aš tikrai neturiu to vienintelio. Nes kai perku tai stengiuosi rinktis skirtingus, tuos kurie patinka ir būna, kad jų tiesiog nesulyginsi. Aišku būna nusivylimų renkantis iš nuotraukų ir vėliau realiai pamačius žiedus. Bet strepsai nuostabios gėlės, jų tokia įvairovė, kad neįmanoma išrinkti ne tik kad vieną gražiausią, bet šiemet jau nesugebėčiau gal ir dešimtuko išrinkti.
Atsakyti
Man Geronomo,tai veislė -tobulybė.Atsparus sausam orui,vasarą per karščius neleipėjo,iškentėjo visus naujokės priežiūros klaidas,gausiai žydi,žiedukų spalva graži.Gal kiek per didelė skrotelė,bet jis pas mane lange kaba,tai tegu auga kiek nori.Jei priešas pultų lotuliukas.gif ,gelbėčiau Geronimo,Hototogisu,Isabella.Jos man tobulos,pačios mylimiausios.Nors jei norint ieškoti trūkumų,turi ir šios veislės.

Na va Vidam pristatė savo gyvenimo draugę.Nuostabus padarėlis,tikras apuokiukas.Pamatyčiau saviškį taip tupintį,tai gal širdis sustotų.
Papildyta:
user posted image

Pagaliau radau foto,kas dalyvavo RSF,gal jau matė.Mano didysis kenkėjas Molis ir Cynamon.Kai strepsis krito,lūžo beveik visi lapai ir žiedynai,dar ir dabar neatsistato,o žiedų daugiau nemačiau.Jau katinas išeina į kiemą,tai pokštų mažiau prikrečia.Tam ir palangė,kad katinas tupėtų,o ne puodai stovėtų lotuliukas.gif.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2014 09 28, 21:20)
Pagaliau radau foto,kas dalyvavo RSF,gal jau matė.Mano didysis kenkėjas Molis ir Cynamon.Kai strepsis krito,lūžo beveik visi lapai ir žiedynai,dar ir dabar neatsistato,o žiedų daugiau nemačiau.Jau katinas išeina į kiemą,tai pokštų mažiau prikrečia.Tam ir palangė,kad katinas tupėtų,o ne puodai stovėtų lotuliukas.gif.

Tai va, kad strepsiai neatsparūs tokio pobūdžio kenkėjams (rašydama reikšmingai pasižiūrėjau į Kuzį, o jis pasižiūrėjo į mane biggrin.gif). Nulūžta, subyra... Jie kaip kokie pensininkai osteoporozininkai - nejudinkit, nelipkit, netrikdykit rimties biggrin.gif

O va kartą Kuzio jaunystėj pas mane nuo palangės su dideliu garsu nušoko falenopsis - Kuzys buvo visiškai ne prie ko, jis buvo nekaltas it avinėlis, 20 sekundžių po įvykio ramiausiai prausė užpakainę koją kitam kambary, žiūrėjo į mane akis išpūtęs ir nepriėmė prietenzijų. Trenksmą kaimynai turbūt girdėjo, tik vienas Kuzys, regis, nieko nežinojo biggrin.gif Žo, aš jį surinkau, subėriau tas žieves atgal, pastačiau į vietą - ir falenopsis gyvas po šiai dienai... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Vidam @ 2014 09 28, 20:49)
Noa ateis pavasaris ir išlįs iš po kaldrų , nespėsi nei žiedų sulaukti biggrin.gif Išvada viena...per siauros palangės. Maniškei takas prie lango likęs laisvas, net ir atsigulti gali (kol kas).
Va kaip mano pelėdžiukė draugauja su strepsiukais wub.gif

user posted image

Klausyk, o tu gan drąsiai į tai žiūri biggrin.gif Kuzys 6 mėnesių irgi taip žiūrėjo, o aš džiaugiausi, kaip gražiai atrodo katiniukas tarp gėlyčių lotuliukas.gif Bet iki jam suėjo metai, strepsiai užsilenkė visi, išskyrus tą vieną. Patys. Jis nieko joms labai nedarė.
Kiek mačiau lotuliukas.gif

Nu jinai gal kiek nekalčiau žiūri, negu Lisitėjos ir mano kenkėjai, bet turiu aš įtarimą ant tų snukelių lotuliukas.gif Tiek, kad nieko nepadarysi - per mieli lotuliukas.gif
Papildyta:

O to populiariausio Naktinio Bekono niekas negelbėtų? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 28 rugsėjo 2014 - 20:45
QUOTE(Noa @ 2014 09 28, 21:48)
O to populiariausio Naktinio Bekono niekas negelbėtų? biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif jis populiariausias ir daugelio auginamas todėl, kad yra atspariausias ir ne taip lengvai užverčia šaknis. Nors grožio atžvilgiu paprastas...tačiau žydi ilgai ,gausiai ir apie jį nereikia tiek tupinėti, kaip apie kai kuriuos.
O aš, kuri sakiau kad man jau gana , kad atsibodo ir t.t., kitą savaitę turbūt sulauksiu dešimties naujokų biggrin.gif
Jei strepsų žūties priežastis būtų tik pūkuoti kenkėjai, tai būtų labai gerai thumbup.gif norint galima nuo to apsaugoti, bet kai užpuola mistinės jėgos, tada belieka tik rankas pakelti aukštyn biggrin.gif
Atsakyti