Įkraunama...
Įkraunama...

Vertėjos susitinka čia

Sveiki

Gal kas dirbate su leidykla "Baltos lankos". Čia aš žmonai bandau padėti. Su leidyklom nedirbusi. Turiu kelis klausimus
Ar nekyla problemų su atsiskaitymais?
Kodel licenzinėje autirinėje sutartyje yra nurodyta kad vertėjas dirba pagal ĮV pažymą. Nes mokesčiai yra skirtingi.
Ir sutartyjeo bjektas nurodytas vertimas. Ir kad vertėjas yra vienintelis teisių į kūrinį turėtojas ir jas perduoda leidyklai. Tai čia klausimas iš kur vertėjas gavo teise atliktą kūrinio vertimą traktuoti kaip savo kūrinį. Reikia tikriausiai kūrinio autoriaus sutikimo ir panašiai. Ar šie dalykai neturėtu būti sutartyje kažkaip aptarti.
dėkui

Atsakyti
QUOTE(Marux @ 2015 01 23, 11:37)
Sveiki

Gal kas dirbate su leidykla "Baltos lankos". Čia aš žmonai bandau padėti. Su leidyklom nedirbusi. Turiu kelis klausimus
Kodel licenzinėje autirinėje sutartyje yra nurodyta kad vertėjas dirba pagal ĮV pažymą. Nes mokesčiai yra skirtingi.
Ir sutartyjeo bjektas nurodytas vertimas. Ir kad vertėjas yra vienintelis teisių į kūrinį turėtojas ir jas perduoda leidyklai. Tai čia klausimas iš kur vertėjas gavo teise atliktą kūrinio vertimą traktuoti kaip savo kūrinį. Reikia tikriausiai kūrinio autoriaus sutikimo ir panašiai. Ar šie dalykai neturėtu būti sutartyje kažkaip aptarti.
dėkui

sveiki. apie "baltas lankas" šiaip konkrečiai nežinau, galėtų pasisakyti tos, kurios dirbo. "teisių į kūrinį turėtojas" reiškia, kad vertėjas yra lietuviško vertimo autorius ir jo teisės priklauso jam. tai standartinis sutarčių sakinys. kūrinio autorines teises iš autoriaus ar leidybinės užsienio įmonės perka pati leidykla ir paprastai jau šie dalykai jau būna išspręsti prieš leidyklai siūlant vertimą vertėjui. o lietuviško vertimo autorystė priklauso vertėjui.

o dėl IV pažymos - jei vertėjas dirba pagal ją, tai taip ir nurodoma sutartyje. dirbantys pagal šitą sutartį mokesčius moka patys, o ne leidyklos.
Atsakyti
QUOTE(ramunce2 @ 2015 01 23, 00:21)
Sveikos!

Kas dirbat su Trados programa? Norėčiau pasimokyti apie ją daugiau. Gal parekomenduosit kokios medžiagos?

Iš anksto ačiū  rolleyes.gif

Aš mokiausi pagal vaizdelius iš Youtube`o.
Atsakyti
Sveikos,

ar yra lietuviškas atitikmuo terminui: Cash on delivery (kai pirkėjas už prekę moka jos pristatymo metu) ?
Atsakyti
kalbant apie siuntas, sakoma "siunta su išperkamuoju mokesčiu"... priklauso nuo konteksto, galima versti tiesiog atsiskaitymas prekių pristatymo metu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Marux @ 2015 01 23, 11:37)
Sveiki

dėkui

laba diena,

informacijos apie sutartį ir vertėjo teises turėtume rasti literatūros vertėjų sąjungos svetainėje llvs.lt. šios svetainės forume prieš kurį laiką skaičiau, kad vertėjams nemoka ne viena leidykla. Jei nesate vertėjų sąjungos narys, į forumo archyvą galite patekti per paprastą google paiešką. Žinau, kad „Baltos lankos“, siūlydamos darbą vertėjui, pasako „sumokėsime, kai turėsime pinigų“, ir kad Žukas įdarbino ten savo dukrelę.

Atsakyti
sveikos,

prieš keletą dienų verčiau vienam žmogui tinklapį, paprašiau avanso, jis man jį sumokėjo, o po to kai darbas buvo atliktas , likusios sumos taip ir negavau, telefonu neatsiliepia, užvakar, kai parašiau kad dar nesumokėjo, atraše, kad atsiprašo, pamiršo, kad dar tą vakarą sumokės, ir nesumokėjo,

ką man daryti tokiu atveju, kas mus gina,

suma nelabai didelė - 15 eurų, noriu dar jam laišką parašyti, bet ką rašyti, policija, kitomis institucijomis gąsdinti?
Atsakyti
QUOTE(olajju @ 2015 02 12, 13:29)
sveikos,

prieš keletą dienų verčiau vienam žmogui tinklapį, paprašiau avanso, jis man jį sumokėjo, o po to kai darbas buvo atliktas , likusios sumos taip ir negavau, telefonu neatsiliepia, užvakar, kai parašiau kad dar nesumokėjo, atraše, kad atsiprašo, pamiršo, kad dar tą vakarą sumokės, ir nesumokėjo,

ką man daryti tokiu atveju, kas mus gina,

suma nelabai didelė - 15 eurų, noriu dar jam laišką parašyti, bet ką rašyti, policija, kitomis institucijomis gąsdinti?

Kamuoja tas pats klausimas g.gif
Kuomet kreipiasi nepažįstami klientai su smulkesniais darbais. Juk jie taip pat manęs nepažįsta ir nenori mokėti pinigėlių neaišku kam.
Kaip elgtis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *jolantab*: 12 vasario 2015 - 12:34
QUOTE(*jolantab* @ 2015 02 12, 12:33)
Kamuoja tas pats klausimas  g.gif
Kuomet kreipiasi nepažįstami klientai su smulkesniais darbais. Juk jie taip pat manęs nepažįsta ir nenori mokėti pinigėlių neaišku kam.
Kaip elgtis?

vienintelė išeitis - prašyti avanso - min 70 proc., širdis jautė kad gali nesumokėti, tai paprašiau sumokėti avansą, dabar bučiau iš vis be nieko
Atsakyti
Pabandyk pasiimti mašiną iš serviso nesumokėjęs. Arba išeik iš valgyklos nesumokėjęs. Bus nekas ir visi tai supranta. O jūs padarot darbą ir atiduodat už dyką. Dėl ko?
Esu skaitęs girdėjęs kad darbus siunčia užkoduotus. Tik paliktas tam tikros dalys kad klientas galėtų įvertinti. Ir kodo raktas siunčiamas tik sumokėjus. Dar kai kurie siunčia ištraukas. Ir po pavedimo visą darbą.
Bet mano kuklia nuomone "iš gatvės" fizinis nepažįstamas moka avansu visus pinigėlius. O jeigu yra noras adrenalinui tai bent jau sutartį pasirašyti. Nes paskui kiek laiko ir energijos beigi nervų išeina išeikvoti skolų administravimui. O su juridiniu sutartis būtinai.
Nu tai niekas su "Baltom lankom" nedirbat? Kaip jie ten moka nemoka?
Atsakyti
Vienintelis patarimas - nesiųsti viso darbo, kol negavote už jį pinigų. Sutartys ne ką išgelbės irgi. Negi eisite į teismą dėl 15 eurų?
Atsakyti
QUOTE(Marux @ 2015 02 12, 17:21)
Esu skaitęs girdėjęs kad darbus siunčia užkoduotus. Tik paliktas tam tikros dalys kad klientas galėtų įvertinti. Ir kodo raktas siunčiamas tik sumokėjus. Dar kai kurie siunčia ištraukas. Ir po pavedimo visą darbą.

gera mitnis
Atsakyti