Įkraunama...
Įkraunama...

Individualiu namu projektai

Mano projektas irgi iš čia, kai sau rinkausi, berods ir šį mačiau. Visi pliusai/minusai yra diskutuotinas dalykas šiuo atveju, bet parašysiu, kas netiko man (eiliškumas nesvarbu):

1. Katilinė netinkama KKK, GKK bei dujoms (dėl kitų šilumos šaltinių nesidomėjau ar užtenka 2,8kv.m)
2. Tėvų miegamasis ribojasi sienomis su abejais vaikų miegamaisiais. Privatumo klausimas...
3. Nėra darbo kambario
4. 15kv.m. išeikvota virtuvei, kai vietoj to buvo galima įrengti normalią katilinę ir papildomą kambarį.
Atsakyti
o tai virtuvei yra per daug 14 kv.m . tai kokio dydzio butu optimali virtuve?
Atsakyti
man 12 kv buvo mazai, su sandeliuko dabar turesiu 18 beveik kv thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dorme @ 2015 06 03, 19:32)

Viskas priklauso nuo situacijos. Aš išdėsčiau dėl ko man netiko ir tiek. O šiaip tai kai namas ~110kv, o jame nėra nei katilinės, nei atskiro kambario apart miegamųjų, tai man atrodo prabanga daryti 15kv.m. virtuvę. Erdvesniame name, žinoma, kodėl gi ne. Bet viską reikia vertinti pagal situaciją.

QUOTE(knopke* @ 2015 06 03, 19:39)
man 12 kv buvo mazai, su sandeliuko dabar turesiu 18 beveik kv thumbup.gif

Va pavyzdys... pas žmones namas du kartus didesnio ploto, nei dabar aptariamas projektas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 03 birželio 2015 - 20:34
as issakiau savo nuomone, nes virtuveje vyksta mano darbai ir visas gyvenimas, todel kaip pavyzdi ne namo kv turejau, o tai - koks gyvenimas ir kokie poreikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2015 06 03, 19:20)
3. Nėra darbo kambario

o kam jis reikalingas, jei žmonės namie nedirba?
ką ten veikiat, jei darbas lieka darbe?
Papildyta:
QUOTE(dorme @ 2015 06 03, 20:32)

ne kvadratuose pagrindinė esmė, o darbastalio ilgyje. Šitam projekte kampinė virtuvė tikrai pakankamai daug pasidėjimo turi, tik tie praėjimai daug vietos "suvalgo". ar tikrai net pusryčiaut ketinat valgomajame? man patogu, kad virtuvėj šioks toks pusryčių stalelis būtų.
bet katilinė tik geoterminiam tinkama. kokią kuro rūšį planuojat turėt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anna Bergman: 04 birželio 2015 - 13:43
na darbo kambarys mum visai nereikalingas mum reikia 3 miegamuju nes turim 2 sunus tai jei tirkai nores savo atskiru kambariu
kokie praejejimai? kazkaip nelabai suprantu? planuojam kkk pakolkas, tai vadinas reikia katiline kazkur prieki prie tamburo daryti? tai zidini galima toj vietoj jau galima daryt? mes noretu tik 1 kamina ir zidiniui ir katilienei. kazin ar taip imanoma?
Atsakyti
QUOTE(Anna Bergman @ 2015 06 04, 13:39)
o kam jis reikalingas, jei žmonės namie nedirba?
ką ten veikiat, jei darbas lieka darbe?

Na man jis reikalingas, kitiem reikalingas ar ne, tai man nelabai įdomu smile.gif Aš išvardinau kas man netiktų tam projekte, tai ir įvardinau konkrečiai. Šiaip būna žmonės turi hobių, kuriems nereikia sandėlių ar dirbtuvių, bet nesinori užgrūst svetainės ar miegamųjų bereikalingais daiktais. Miegamasis skirtas miegui. Svetainė - bendra erdvė. Galų gale norisi kartais turėt ramią vietą kažką veikt. "Darbo kambarys" tėra pavadinimas šiuo atveju ne miegamajam kambariui.

Likau nesuprastas ir dėl virtuvės dydžio biggrin.gif Mano įsitikinimu - 100-110kv.m. namas jau vien iš savo ploto yra gan ekonominis variantas. Dažniausiai tokiam plote norint turėt viena, reikia aukoti kita. Pavyzdžiui: nori didelės virtuvės? Nebėr kur dėt katilinės smile.gif Padidinsi katilinę - virtuvės forma liks nei šiokia, nei tokia. Man tokiam pačiam plote reikėjo 3 miegamųjų ir darbo kambario su normalia katiline, dėl to virtuvė pas mane tuose pačiuose 30kv.m. kaip ir svetainė. Žodžiu, kiekvienam savo. Aš čia jum gi ne taisykles vardinu, o nuomonę wink.gif

O jei jau prie faktų einant, tai norint šito projekto ir KKK, teks pasukt galvą stipriai, kad ir katilinė normalaus dydžio gautųsi, ir virtuvė normali liktų. Labai daug projektų iš z500 turi analogiškas 2-3kv.m katilines, deja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 04 birželio 2015 - 18:56
tai puiku kad issaket savo nuomone as to ir noriu kad kiekvienas pasakyti savo nuomone su savo poreikiais. tai gal zinote kur dar butu panasiai kaip z500. o tai katilinei nuztenka 2.8 kv.m vietos?
Atsakyti
QUOTE(dorme @ 2015 06 04, 19:33)
tai puiku kad issaket savo nuomone as to ir noriu kad kiekvienas pasakyti savo nuomone su savo poreikiais. tai gal zinote kur dar butu panasiai kaip z500. o tai katilinei nuztenka 2.8 kv.m vietos?

Jei kieto kuro katiline - manyčiau min 8kv turetu buti. Tai gi ir katilas nemazas (lyginant su dujinio sildymo ir t.t.), boileris, kolektorius ir visi kiti aprisimo vamzdynai, kadangi garazo ar kokio didesnio sandeliuko nera prie katilines, tai ir malku ar briketu reikia bent savaitei uzsivezt, gi nesinoretu kasdien is kazkokios lauko malkines jas nestis smile.gif o kai katiline dar vidury namo tai nekokia nuomone butu tas malkas nezt smile.gif

Ka as keisciau sitam name:
- katiline, gal ja daryciau vietoj virtuvinio sandeliuko ir praejimo i virtuve iki pat svetaines, na gal dar kiek paplatinciau smile.gif gautusi ir bendras kaminas zidiniui ir katilui smile.gif sandeliukas virtuvinis gautusi vietoj dabar esamo katilo wink.gif zinoma prarandamas praejimas tiesiogiai i virtuve... smile.gif bet katiline padidetu.

- miegamaji keisciau su apacioj esanciu vaiku kambariu, zinoma pakoreguojant dydi.

- i vonia iejima padaryciau tiesiogiai is miegamojo, zinoma sita vonia pamazinant, o kita kur dabar yra tik WC padidinti, kad tilptu ir dusas, o gal net ir skambimo masina smile.gif

zinoma cia pradine nuomone, braizaint ir stumdant paaisketu ar taip iseina padaryti wink.gif
Atsakyti
apie katilines didinima panasiai pagalvoaju ir as "katiline, gal ja daryciau vietoj virtuvinio sandeliuko ir praejimo i virtuve iki pat svetaines"

miegamieji ir panasiai apgalvoti, tik va del vonios ar patogu kai iejimas ja tik is miegamojo?
Atsakyti
tokios mazos kvadraturos nama gal truputeli geriau apsiltinti, padaryti sandaresni ir statyti oras-vanduo sistema. Visie tie "zaidimai" su malkom kazkokia atgyvena jau. Nereiks ir nesamoningos katilines kuri uzims daug vietos, uzteks esamos.
Atsakyti