Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 4

QUOTE(Amarilė.84 @ 2014 12 18, 11:42)
Noriu paklausti, aš Tiroksiną po 50 mg geriu jau ketvirta savaitė, bet kas 4 dienas maždaug užeina 2-3 dienas trunkantys galvos svaigimai, jaučiuosi kaip apgirtusi, arba kaip laive supant..  doh.gif  Ar čia tiroidito požymis? Ar vis dar adaptuojuosi prie vaistų? Ar jau gal man ir per daug to Tiroksino?  g.gif  Pas gydytoją tik kovo mėn. Anksčiau to nebūdavo...

Ačiū, jei kas nors atsakys, nes pati nežinau nuo ko taip gali būti, pasiklausti neturiu ko. Ar jau man čia dar kažkokia kita liga  doh.gif

Be kraujo tyrimo nieko cia neisbursi...
Atsakyti
Prisijungsiu... Esu dar žalia skydliaukės sutrikimuose, jie ką tik buvo diagnozuoti, nors jau daug metų kažkiek jaučiau simptomus.

Spalį simptomai stipriai paūmėjo. Iš pradžių nurašiau viską depresijai, kol pasidarė neįmanomai blogai, net iš lovos nenorėjau/negalėjau išlipti. Tapo nebeįmanoma mokytis, labai suprastėjo dėmesio koncentracija, atmintis, o ką jau bekalbėti apie nuolatinę liguistą apatiją. Pasidariau tyrimus.

Gruodžio 3d. - TTH - 6,3
FT4 - 15.3
Gruodžio 18d. - TTH - 7,55
ATPO - >600

Echoskopija rodo nehomogenišką struktūrą, daug smulkių židinėlių, bet mazgų nėra. Skydliaukė tik truputį padidėjusi, standi. Autoimuniniai procesai kažkiek pažeidę funkciją.

Mano klausimai tokie:
1. Ar gali būti, kad man tikrai paskirta vos po 25mg L-tiroxino dviems mėnesiams? Negi per tą laiką visai nereikės didinti dozės? Gydytoja nenurodė didinimo.
2. Ko man tikėtis su tokiais rodikliais? Ar pažeidimai negrįžtami? Ateitis atrodo tokia miglota, nežinau, kokios ligos eigos tikėtis.
3. Mano svoris labai mažas. Pastaruoju metu visai nebuvo apetito, dar pakrito. Bijau, kad pradėjus vartoti vaistus gali kristi dar labiau.
4. Ar esate šalia skydliaukės problemų susidūrusios ir su depresija, jos gydymu? Mąstau, gal tiroxinas išgydys tą nenorą užsiimti įvairiom veiklom, savigraužą, desperaciją, kad neveikia galva, sunku bendrauti ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Vincas Kibirijonas @ 2014 12 20, 01:27)
Prisijungsiu... Esu dar žalia skydliaukės sutrikimuose, jie ką tik buvo diagnozuoti, nors jau daug metų kažkiek jaučiau simptomus.

Spalį simptomai stipriai paūmėjo. Iš pradžių nurašiau viską depresijai, kol pasidarė neįmanomai blogai, net iš lovos nenorėjau/negalėjau išlipti. Tapo nebeįmanoma mokytis, labai suprastėjo dėmesio koncentracija, atmintis, o ką jau bekalbėti apie nuolatinę liguistą apatiją. Pasidariau tyrimus.

Gruodžio 3d.  -    TTH - 6,3
                            FT4 - 15.3
Gruodžio 18d.  -  TTH  - 7,55
                            ATPO - >600

Echoskopija rodo nehomogenišką struktūrą, daug smulkių židinėlių, bet mazgų nėra. Skydliaukė tik truputį padidėjusi, standi. Autoimuniniai procesai kažkiek pažeidę funkciją.

Mano klausimai tokie:
1. Ar gali būti, kad man tikrai paskirta vos po 25mg L-tiroxino dviems mėnesiams? Negi per tą laiką visai nereikės didinti dozės? Gydytoja nenurodė didinimo.
2. Ko man tikėtis su tokiais rodikliais? Ar pažeidimai negrįžtami? Ateitis atrodo tokia miglota, nežinau, kokios ligos eigos tikėtis.
3. Mano svoris labai mažas. Pastaruoju metu visai nebuvo apetito, dar pakrito. Bijau, kad pradėjus vartoti vaistus gali kristi dar labiau.
4. Ar esate šalia skydliaukės problemų susidūrusios ir su depresija, jos gydymu? Mąstau, gal tiroxinas išgydys tą nenorą užsiimti įvairiom veiklom, savigraužą, desperaciją, kad neveikia galva, sunku bendrauti ir pan.

1. Dozes 2 men. jums didinti nereikia, kaip as suprantu gyd. mano, kad jums gali uztekti ir 25 mg, jei tyrimai parodys kita, tada ir padidins doze.
3. Svori tokia doze neitakos.
4. Tiroksinas gali kazkiek pagerinti savijauta, bet depresijos, jei ji yra, deja, nelabai isgydys, tokiu atveju padetu antideprasantai.
Atsakyti
QUOTE(ineta68 @ 2014 12 21, 18:21)
4. Tiroksinas gali kazkiek pagerinti savijauta, bet depresijos, jei ji yra, deja, nelabai isgydys, tokiu atveju padetu antideprasantai.

Jei depresija yra skydliaukės sutrikimo pasekmė, tada situacija pradėjus vartoti tiroksiną turėtų pasikeisti, aišku, ne per dieną ar dvi.
Jei depresijos atsiradimo priežastis yra kita, tada aikš tiroksinas nepadės.

Mano gydytoja susidūrusi su ne viena situacija, kai žmonės ilgus metus beviltiškai gydosi depresiją ar net šizofreniją, bet vos nustačius skydliaukės sutrikimus ir pradėjus juos gydyti, dingsta ir visos depresijos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 12 22, 09:36)
Jei depresija yra skydliaukės sutrikimo pasekmė, tada situacija pradėjus vartoti tiroksiną turėtų pasikeisti, aišku, ne per dieną ar dvi.
Jei depresijos atsiradimo priežastis yra kita, tada aikš tiroksinas nepadės.

Mano gydytoja susidūrusi su ne viena situacija, kai žmonės ilgus metus beviltiškai gydosi depresiją ar net šizofreniją, bet vos nustačius skydliaukės sutrikimus ir pradėjus juos gydyti, dingsta ir visos depresijos wink.gif

Lyg ir kažkur temoj užmačiau, kad tiroksinas su antidepresantais nederinamas.
Jėzau, kaip gerai būtų jei dingtų. Nes depresijos ir tiroidito požymiai tokie panašūs, sunku ir spręsti kas dėl ko. Lauksiu vaistų poveikio, dėkui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vincas Kibirijonas @ 2014 12 23, 20:11)
Lyg ir kažkur temoj užmačiau, kad tiroksinas su antidepresantais nederinamas.
Jėzau, kaip gerai būtų jei dingtų. Nes depresijos ir tiroidito požymiai tokie panašūs, sunku ir spręsti kas dėl ko. Lauksiu vaistų poveikio, dėkui smile.gif

Derinamas 4u.gif As 12 metu tiroksina geriu ir siais metais antidepresantus pradejau
Atsakyti
QUOTE(Vincas Kibirijonas @ 2014 12 20, 01:27)

Gruodžio 3d.  -    TTH - 6,3
                            FT4 - 15.3
Gruodžio 18d.  -  TTH  - 7,55
                            ATPO - >60

Sveika 4u.gif man tai is tyrimu panasu kad tiroksinas bus visam gyvenimui jau.....visada pradeda nuo 25mg ir vis didina. Man irgi niekas nesake gi kad didins, bet pagerus tris men po 25mg pakele iki 50mg nors tth jau pasieke normas, bet taip reikia matyt. dabar geriu 100 mg. smile.gif man ligos pradzioje irgi buvo depresija baisi, ir dabar visko pasitaiko rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos, su Naujais biggrin.gif

Ar gerai pamenu, kad pastojus negalima nutraukti tiroksino vartojimo (kol apsilankysiu pas endo ) ?
Atsakyti
QUOTE(Kamėja @ 2015 01 03, 22:03)
Sveikos, su Naujais  biggrin.gif

Ar gerai pamenu, kad pastojus negalima nutraukti tiroksino vartojimo (kol apsilankysiu pas endo ) ?

Nutraukti - jokiu budu. Endo didins doze.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2015 01 03, 22:04)
Nutraukti - jokiu budu. Endo didins doze.

Aciu. Trupuciuka neramu, ar viskas bus gerai blush2.gif
Priminkit ar darantis TTH tyrima reikia negerti savo tiroksino dozes ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kamėja: 03 sausio 2015 - 22:11
QUOTE(Kamėja @ 2015 01 03, 22:10)
Aciu. Trupuciuka neramu, ar viskas bus gerai    blush2.gif

Ai, nesuprasi. Vieni sako nieko nekeist rutinoj, kiti sako negert.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linamog: 03 sausio 2015 - 22:17
QUOTE(Kamėja @ 2015 01 03, 22:10)
Aciu. Trupuciuka neramu, ar viskas bus gerai    blush2.gif

Per abu nestumus priduodant krauja ta diena gerdavau. 4u.gif
Atsakyti