Prisijungsiu... Esu dar žalia skydliaukės sutrikimuose, jie ką tik buvo diagnozuoti, nors jau daug metų kažkiek jaučiau simptomus.
Spalį simptomai stipriai paūmėjo. Iš pradžių nurašiau viską depresijai, kol pasidarė neįmanomai blogai, net iš lovos nenorėjau/negalėjau išlipti. Tapo nebeįmanoma mokytis, labai suprastėjo dėmesio koncentracija, atmintis, o ką jau bekalbėti apie nuolatinę liguistą apatiją. Pasidariau tyrimus.
Gruodžio 3d. - TTH - 6,3
FT4 - 15.3
Gruodžio 18d. - TTH - 7,55
ATPO - >600
Echoskopija rodo nehomogenišką struktūrą, daug smulkių židinėlių, bet mazgų nėra. Skydliaukė tik truputį padidėjusi, standi. Autoimuniniai procesai kažkiek pažeidę funkciją.
Mano klausimai tokie:
1. Ar gali būti, kad man tikrai paskirta vos po 25mg L-tiroxino dviems mėnesiams? Negi per tą laiką visai nereikės didinti dozės? Gydytoja nenurodė didinimo.
2. Ko man tikėtis su tokiais rodikliais? Ar pažeidimai negrįžtami? Ateitis atrodo tokia miglota, nežinau, kokios ligos eigos tikėtis.
3. Mano svoris labai mažas. Pastaruoju metu visai nebuvo apetito, dar pakrito. Bijau, kad pradėjus vartoti vaistus gali kristi dar labiau.
4. Ar esate šalia skydliaukės problemų susidūrusios ir su depresija, jos gydymu? Mąstau, gal tiroxinas išgydys tą nenorą užsiimti įvairiom veiklom, savigraužą, desperaciją, kad neveikia galva, sunku bendrauti ir pan.
1. Dozes 2 men. jums didinti nereikia, kaip as suprantu gyd. mano, kad jums gali uztekti ir 25 mg, jei tyrimai parodys kita, tada ir padidins doze.
3. Svori tokia doze neitakos.
4. Tiroksinas gali kazkiek pagerinti savijauta, bet depresijos, jei ji yra, deja, nelabai isgydys, tokiu atveju padetu antideprasantai.