reikia gerti, nes kitaip tyrimas rodys kad yra tiroksino trūkumas. Nėštumo metu nutraukti tiroksiną griežtai draudžiama, kaip tik gali būti kad bus didinama dozė. vaisiui tas įtakos neturi, va jei trūktų tiroksino tada jau galima pakenkti ir vaisiaus vystymuisi.
Ooops, tik dabar pastebėjau, kad yra ši tema, o aš atidariau naują
na kai pasibaigs ši tema, galėsime keltis į mano atidarytą temą.
Norėjau paklausti, prie skydliaukės hipofunkcijos labai lengvau priaugate antsvorio, kaip su juo kovojate?
Mano endokrinologė irgi liepia gerti tiroxiną valandą iki pusryčių.
Sergu autoimininiu tiroiditu ir turiu keletą nemažų įtartinų mazgų.Teks daryti biopsiją...

Norėjau paklausti, prie skydliaukės hipofunkcijos labai lengvau priaugate antsvorio, kaip su juo kovojate?

QUOTE(lauryna @ 2014 12 11, 10:00)
As vaistus geriu 30-60 min iki pusryciu. Kartais gaunasi ir 1.5 h.
Mano endokrinologė irgi liepia gerti tiroxiną valandą iki pusryčių.
QUOTE(bevardė @ 2014 11 24, 11:03)
Prie autoimuninio tiroidito mazgų būna tikrai ne visada, pas mane jų irgi nėra ir niekad nebuvo. Bet skydliaukė anot echoskopijos nehomogeniška.
Sergu autoimininiu tiroiditu ir turiu keletą nemažų įtartinų mazgų.Teks daryti biopsiją...

QUOTE(Alceste @ 2015 01 06, 17:20)

Maziau edam.
Stengiuos mažiau ėsti, atsisakiau duonos, saldumynų, ryžių, lankau sporto klubą.Bet kol kas jokių rezultatų.

QUOTE(Alceste @ 2015 01 06, 22:16)
Stengiuos mažiau ėsti, atsisakiau duonos, saldumynų, ryžių, lankau sporto klubą.Bet kol kas jokių rezultatų. 

Na kaip jokiu? Ne + keli ar keliolika kg. - va, prasom ir rezultatas

QUOTE(Lucero @ 2014 11 30, 16:43)
Vienas zmogus man pasake kad jei as geriu tiroksina ir turiu sita liga hipofunkcija, tai galiu stengtis kiek noriu bet svorio niekaip nenumesiu
is tiesu labai vargstu su svoriu, aisku jei imuos drasiu dietu pvz vien ant kruopu, numetu, bet normaliai valgant tai svoris nekrenta

is tiesu labai vargstu su svoriu, aisku jei imuos drasiu dietu pvz vien ant kruopu, numetu, bet normaliai valgant tai svoris nekrenta

Nuliūdinai mane smarkiai.Na aš nesiruošiu pasiduoti nereikalingiems kg, reiks pradėti daugiau sportuoti ir skaičiuoti kcal.

QUOTE(Alceste @ 2015 01 06, 21:31)
Nuliūdinai mane smarkiai.Na aš nesiruošiu pasiduoti nereikalingiems kg, reiks pradėti daugiau sportuoti ir skaičiuoti kcal. 

Aukščiau nosį. Nėra taip kaip Lucero rašė. Tik vienoms lengviau, kitoms sunkiau pavyksta kovoti su svoriu. Čia daug įtakos turi individuali kiekvienos oaganizmo medžiagų apytaka. Nes ir turint autoimuninį tireoiditą, kiekvienos apytaka vis tiek skirtinga. O kad reikia tikrai labai kruopščiai sekti ką dedi į burną tas tiesa. Pirmus porą mėnesių pasikankinsi, bet po to bus lengviau, tai tikrai nereiškia, kad visą gyvenimą turėsi laikytis griežtų dietų. Bet vaistų vartojimo pradžioje jei save pakankinsi, po to bus tikrai gerokai lengviau

Na, aš taip pat pralaimiu karą su kg.
Daug ko atsisakiau, dar mažiau ko sau leidžiu, bet, rezultatas baisusinis. Maža to, kad gaunu po 2 tabl tiroksino, + dar 1 hormonų tabletė nuo ginekologo. Pradėjau aaabejus hormonus vartoti faktiškai tuo pačiu metu
Sėkmingai pūčiuosiu. Ir taip nedaug valgiau, neėdau vakarais, batonų tortų neėdau, vistiek stora buvau, na, bet tai ... Kad dar galėčiau pasakyti, kad bent jau jaučiuosiu gerai, tai gi ne, jaučiuosiu aš š-ai, atrodau dar baisiau, nieko nebenoriu. Užsirašiau pas gydytoją konsultacijai- nežinau ką ji pasakis

O kokius hormonus ginekologė skyrė? Ar tiroksiną geri skirtingu metu nei tą kitą hormoną?
O tos dvi tabletės kiek mg tiroksino atitinka?
O tos dvi tabletės kiek mg tiroksino atitinka?
QUOTE(bevardė @ 2015 01 07, 09:59)
Aukščiau nosį. Nėra taip kaip Lucero rašė. Tik vienoms lengviau, kitoms sunkiau pavyksta kovoti su svoriu. Čia daug įtakos turi individuali kiekvienos oaganizmo medžiagų apytaka. Nes ir turint autoimuninį tireoiditą, kiekvienos apytaka vis tiek skirtinga. O kad reikia tikrai labai kruopščiai sekti ką dedi į burną tas tiesa. Pirmus porą mėnesių pasikankinsi, bet po to bus lengviau, tai tikrai nereiškia, kad visą gyvenimą turėsi laikytis griežtų dietų. Bet vaistų vartojimo pradžioje jei save pakankinsi, po to bus tikrai gerokai lengviau 

Ačiū už palaikymą.
Man neseniai endokinologė padidino tiroxino dozę, dabar geriu 75 mg kas rytą.O tiroxinas pagreitina medžiagų apykaitą.Skaičiau, kad yra tokių keistuolių, kurie net sveiki būdami geria tiroxiną, kad greičiau numestų svorį

Kcal skaičiavimas yra reikalingas, kad suprasčiau kiek suvalgau per dieną, ar neviršiju moterims rekomenduojamų 2000 kcal.Žinoma, reikia ir sportuoti, o sportuoti man patinka.

QUOTE(Alceste @ 2015 01 07, 15:58)
Ačiū už palaikymą.
Man neseniai endokinologė padidino tiroxino dozę, dabar geriu 75 mg kas rytą.O tiroxinas pagreitina medžiagų apykaitą.Skaičiau, kad yra tokių keistuolių, kurie net sveiki būdami geria tiroxiną, kad greičiau numestų svorį

per didelė dozė tiroksino gali privesti prie mirties, širdis neatlaiko, debilai, jei jie taip elgiasi. Kai man dozė buvo per didelė, laksčiau kaip torpeda, jaučiausi gerai, bet širdis, rodėsi per gerklę išlįs, daktarė pasakė, kad reanimacijoj gali atsidurti. Plius dar vienas reiškalas, jei geriant per didelę dozę, ją tenka sumažinti - pūstis pradedi valandomis.
Aš dabar geriu normalią dozę, maistą prisižiūriu, svoris bent jau nebeauga, aišku, jei nepersivalgau, bet ir nekrenta, kad kristų jau nebežinau ką daryti, bandau sportuoti
Juraciuk, gal progesterona geri? Pas mane irgi amzinos bedos su ciklu, menesinem, su pastojimais ir sunku buvo...Ziaurus pms ir ilgi ciklai taip ispucia, kad kosmaras.