Labas , norėjau paklaust, kaži ar vietoj cukraus galėčiau naudot fruktozę, nes mano jaunesnis sūnelis serga cukriniu diabetu, jam cukraus negalima . Kaži ar nepagadintų fruktozė gaminio , nes kai jos per daug ji duoda kartumą tokį nelabai malonų... Gal kas bandėte sausainukus su fruktoze ? Parašykit savo nuomonę
parašysiu ir aš vieną recepčiuką avižinių sausainių, tarp visų ragavusių pasisekimas buvo nerealus
200 g sviesto, 300 g cukraus, 2 kiaušiniai, 1 arb.š. druskos, 1 arb. š.vanilinio cukraus, 250 g avižinių dribsnių, 200 g miltų, 1 a.š.sodos, 200 g juodo šokolado.
Cukrų su sviestu išsukti iki purumo, po to dėti kiaušinius, druską, vaniliną, avižinius dribsnius,viską gerai išmaišyti. Sdą nugesinti su grietine arba citrinos sultimis, supilti į tešlą, suberti miltus ir viską išmaišyti. Peiliu sukapoti mažais gabalėliais šokoladą, po to suberti jį į tešla ir išmaišyti.
šaukšteliu dėti tešlą ant kepimo formos (jei neturit silikoninės, tai geriau įtiesti sviestinio popieriaus i formą). ir kepti ~10 min 180 C temperatūroje.
Skanaus
200 g sviesto, 300 g cukraus, 2 kiaušiniai, 1 arb.š. druskos, 1 arb. š.vanilinio cukraus, 250 g avižinių dribsnių, 200 g miltų, 1 a.š.sodos, 200 g juodo šokolado.
Cukrų su sviestu išsukti iki purumo, po to dėti kiaušinius, druską, vaniliną, avižinius dribsnius,viską gerai išmaišyti. Sdą nugesinti su grietine arba citrinos sultimis, supilti į tešlą, suberti miltus ir viską išmaišyti. Peiliu sukapoti mažais gabalėliais šokoladą, po to suberti jį į tešla ir išmaišyti.
šaukšteliu dėti tešlą ant kepimo formos (jei neturit silikoninės, tai geriau įtiesti sviestinio popieriaus i formą). ir kepti ~10 min 180 C temperatūroje.
Skanaus
Kiek pamenu, fruktoze vos ne dvigubai saldesne uz paprasta cukru, tad jos dedasi apie 40-30% maziau (tarkim vietoj 100g iprasto cukraus 60-70g fruktozes)
o kepimui ji tikrai tinka
o kepimui ji tikrai tinka
Sonatina, o Tavo seimyna nemegsta aviziniu sausainiu, nekepat ? Mes tai labai megstam, pagalvojau, kad reiktu namie pabandyt issikept, bet norisi patikrinto recepto
QUOTE(Shiduh @ 2007 01 25, 12:44)
ka tik iskepiau purius kotletus, vajezau kaip skanu, kaip mano babute, kad kepa, tik vietoj petrazoliu dejau saliero lapu. ir svarbiausia jokio riebumo
Ir aš stočiau į laukiančių avižinių sausainių recepto eilę Vakar net dribsnių nusipirkau... Labai norėčiau pabandyti.
Šiaip mums labai skanūs avižiniai sausainiai su kokosu, bet gavus ir paprastą receptą kaip juos kepti, manau pasitobulinti būtų galima
QUOTE(ypata @ 2007 01 25, 13:10)
Sonatina, o Tavo seimyna nemegsta aviziniu sausainiu, nekepat ? Mes tai labai megstam, pagalvojau, kad reiktu namie pabandyt issikept, bet norisi patikrinto recepto
kaip tik, prieš pora dienų kolegė davė receptą avižinių sausainių, tik pati kol kas neišbandžiau, parašysiu, gal kuri greičiau už mane išbandys
1 maišelis lietuviškų avižinių dribsnių
100 g. sviesto
3 kiašiniai
1 stiklinė cukraus
2 v.šaukštai miltų
vanilininio cukraus
riešutų
razinų
saulėgrąžų
dribsnius sumaišyti su išlydytų sviestų sudėti smulkintus riešutus, razinas, saulėgrąžas, galima ir kitų džiovintų vaisių. Atskirai suplakti kiaušinius, įberti cukrų, miltus, vanilininį cukrų, sumaišyt ir sudėt į avižų masę. viską išmaišyt ir su šaukštu dėti ant kepimo popieriaus, šiek tiek su ranka paformuoti apskritimą ir kepti kol iškeps (nepaklausiau kiek laiko turėtų kepti)
jau išbandžiau man ir mano šeimynai labai patiko, savaitgalį vėl kepsiu...
p.s. kepiau 200C temperatūroje apie 10 min.
p.s. kepiau 200C temperatūroje apie 10 min.
QUOTE(ravser @ 2006 03 14, 15:52)
parašysiu ir aš vieną recepčiuką avižinių sausainių, tarp visų ragavusių pasisekimas buvo nerealus
200 g sviesto, 300 g cukraus, 2 kiaušiniai, 1 arb.š. druskos, 1 arb. š.vanilinio cukraus, 250 g avižinių dribsnių, 200 g miltų, 1 a.š.sodos, 200 g juodo šokolado.
Cukrų su sviestu išsukti iki purumo, po to dėti kiaušinius, druską, vaniliną, avižinius dribsnius,viską gerai išmaišyti. Sdą nugesinti su grietine arba citrinos sultimis, supilti į tešlą, suberti miltus ir viską išmaišyti. Peiliu sukapoti mažais gabalėliais šokoladą, po to suberti jį į tešla ir išmaišyti.
šaukšteliu dėti tešlą ant kepimo formos (jei neturit silikoninės, tai geriau įtiesti sviestinio popieriaus i formą). ir kepti ~10 min 180 C temperatūroje.
Skanaus
200 g sviesto, 300 g cukraus, 2 kiaušiniai, 1 arb.š. druskos, 1 arb. š.vanilinio cukraus, 250 g avižinių dribsnių, 200 g miltų, 1 a.š.sodos, 200 g juodo šokolado.
Cukrų su sviestu išsukti iki purumo, po to dėti kiaušinius, druską, vaniliną, avižinius dribsnius,viską gerai išmaišyti. Sdą nugesinti su grietine arba citrinos sultimis, supilti į tešlą, suberti miltus ir viską išmaišyti. Peiliu sukapoti mažais gabalėliais šokoladą, po to suberti jį į tešla ir išmaišyti.
šaukšteliu dėti tešlą ant kepimo formos (jei neturit silikoninės, tai geriau įtiesti sviestinio popieriaus i formą). ir kepti ~10 min 180 C temperatūroje.
Skanaus
kepiau situos, kokie skanus..niam niam..
Klausimėlis - kas kepate avižinius sausainius - argi nereikia kepimo miltelių ar sodos? (čia tuose receptuose, kur be šokolado) peržiūrėjau temą, o ten daugumoje receptukų nenurodyta.... Bijau rizikuot, bet sausainiukų noriu. O dėl netinkamo kiekio sodos neseniai visą porciją sausainiukų "padovanot" vištoms
QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 19:59)
Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta.
100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus !
100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus !
Vakar kepiau paprastučius avižinius sausainėlius pagal šį Drugelio receptuką. Ojojoj, kaip paprasta. o Kaip skanu neturiu žodžiu kaip apsakyti Šiaip šeimininkė esu visai dar žalia, bet šitie man gavosi puikūs. Kokie jie skanūs: gaunasi traškūs, labai kvepia. NU vos atlaukiau namiškių ataką - norėjo tiesiai iš skardos griebt. bet būtinai reikia sulaukti kada jie atvės skardoje ir tik tada išimti. Vėsdami sukietėja ir gerai išsiima. jei griebt iš karto - tai sutrupa.
Mamytės, išbandykite savo vaikučiams - tiksliai nepasigailėsit. BAAISIAI skanūs beje, man šiek tiek priminė florentinus
Papildyta:
QUOTE(anastazas @ 2007 02 12, 21:15)
Klausimėlis - kas kepate avižinius sausainius - argi nereikia kepimo miltelių ar sodos? (čia tuose receptuose, kur be šokolado) peržiūrėjau temą, o ten daugumoje receptukų nenurodyta.... Bijau rizikuot, bet sausainiukų noriu. O dėl netinkamo kiekio sodos neseniai visą porciją sausainiukų "padovanot" vištoms
Anastaze,
nei sodos nei kepimo miltelių tikrai nereikia. B Jie gaunasi trapūs!
kadangi mano vaikui alergija, bandziau ko tik makliavot be kiausiniu, sviesto ir kvietiniu miltu, sh... gaudavosi.dejau ir hipoalerginio misinio, ir kukuruzu miltu
gal turit ideju kaip iskelti avizinius ar kitokius sausainukus tokiems vaikuciams? bet dar noretusi, kad ir valgytu, nes manuju nevalge
gal turit ideju kaip iskelti avizinius ar kitokius sausainukus tokiems vaikuciams? bet dar noretusi, kad ir valgytu, nes manuju nevalge
QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 17:59)
Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta.
100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus !
100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus !
Vakar kepiau šiuos sausainiukus Labai skanūs. Ir dabar rašau, tai vis nubėgu į virtuvę ir suvalgau po vieną