Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių ir meilenių ligoninė

verute o pas tave ružavi pilnaviduriai amariliai žydi koki ??

ai žiūriu abi Alytiškės mirksiukas.gif jeigu ko reik iš Kauno krašto duok žinot wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Steputė @ 2015 02 04, 21:46)
Trūko mano kantrybė. Žiedkotis - ne lapas. Jokių maistinių medžiagų svogūnui jis neatiduoda ir neatiduos. Atvirkščiai. Iki paskutinės savo gyvenimo minutės jis siurbia iš svogūno maistą. Ir svogūnas savo noru viską atiduoda, mat jis turi nokinti sėklas.
Kad svogūnas be reikalo nebūtų alinamas, pasaulinė praktika yra nupjauti žiedkotį, vos tik augalas nužydės, paliekant apie 10 cm strampelį, kad paskui būtų galima nesunkiai ištraukti, kai nudžius.
Jei nupjaunamas pirmas žiedkotis po ramybės periodo su nenužydėjusiais žiedais, svogūnas gauna signalą, kad stiebas žuvo, sėklų nėra ir dažniausiai leidžia antrą ar net trečią žiedkotį. Štai kodėl, net ir sergančiam svogūnui, rekomenduojama leisti vieną kartą žydėti. Nuo žiedo blogiau nepasidarys.  4u.gif

Stepute, niekada nerašau to, ko nežinau ir nesu kelis kartus išbandžiusi smile.gif . Jau pernai tik keliems meileniams pjoviau nužydėjusius žiedstiebius, visiems kitiems, pagal Lūtpėdės nuorodą į rusų forumą, palikau savaime nudžiūti. Ir skirtumą pamačiau akivaizdų. Žinoma sėkladėžes su visais nuvytusiais žiedais reikia nukirpti, nes kitaip tikrai, kotas nesudžius, jis nokins sėklas. Tad, pačiai siūlau pabandyti, bent su vienu nužydėjusiu meileniu pasielgti kitaip, nei įprasta ax.gif
Labai nefaina dėl Divos, atrodė, kad normalūs svogūnai buvo rolleyes.gif
Parašykite kiti, kam iš to užsakymo dar nepasisekė.
O kiek gražių žiedų nuotraukų visi pridėjote, matosi, kad dabar tikras meilenių žydėjimo sezonas thumbup.gif
Atsakyti
Vaizdai iš meilenių fabrikėlio:
http://www.kasetporp...opic=85608.5536
Atrodo paprasta, kaip lelijas žvynais dauginti. Tik vertingos sodinamosios medžiagos reikia turėti.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 02 05, 10:01)
Vaizdai iš meilenių fabrikėlio:
http://www.kasetporp...opic=85608.5536
Atrodo paprasta, kaip lelijas žvynais dauginti. Tik vertingos sodinamosios medžiagos reikia turėti.

Aaaaaaaaaaa wub.gif
Atsakyti
O mano Brazza pirma išsikleidė mirksiukas.gif user posted image

O čia Brazza vs Black pearl
user posted image

Sekanti bus mano užsispyrėlė Afroditė ( kur žiedkočio nekėle ).
Atsakyti
QUOTE(milereta @ 2015 02 04, 08:12)
Norėjau save pradžiuginti žydinčiu meileniu ir paprastoje Maximoje nusipirkau

Geras variantas thumbup.gif

QUOTE(Slanka5 @ 2015 02 04, 12:48)
O pas mane po truputėlį, labai lėtai, prasideda antra žydėjimo banga  biggrin.gif Šiandien Cybister Rosado pražydo  thumbup.gif

Ojei, koks gražus, myliu cybisterius

QUOTE(Lutpede @ 2015 02 04, 16:21)

Koks įdomukas mažylis bigsmile.gif

QUOTE(vera.vera @ 2015 02 04, 20:03)
Dėkui 4u.gif
Man ir gražūs biggrin.gif
Ypač, kai daug vienoje vietoje biggrin.gif

[url=http

Nuostabu, vera.vera thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Man rodos, kad spalvą fotoaparatas iškraipė.

QUOTE(Steputė @ 2015 02 04, 20:46)
Trūko mano kantrybė

Stepute, Muotrėška biggrin.gif , prašom neputoti, tikrai yra taip, kaip merginos sako- stiebas tikrai atiduoda maistines medžiagas svogūnui, tik reikia sėklalizdžius pašalinti. Aš nugnybiu po vieną, kai tik žiedukas nužydi. Ot , jei sėklas auginti- nusistekena svogūnas.
Atsakyti
jaučiu reiks man kokį supuvėlį išbandysiu padaugint smile.gif su sėklom pernai išsiaiškinau kaip daigint ( nepavyko, praktikos trūko ) verysad.gif nieko šiemet pavyks cool.gif
Atsakyti
Su puviniu ar kokiomis ligomis gal nelabai tinka lukštais dauginti.
Viename forume skaičiau, kad sėklų auginimas nelabai pakenkia svogūnui. Bet ten daugino cybister'ius ir rūšinius.
Dulkinimui reikia turėti ne tik vienu metu kelis žydinčius, bet ir žinoti, kurie diploidiniai, triploidiniai ar savidulkiai, kad pasisektų.
Atsakyti
gal kas kauno Ermitaže buvot ? kas ten gero ?

ai aš be didelio mokslo sukryžminsiu ax.gif kas bus tas sužinosim ko 4 metų
Atsakyti
QUOTE(ziurkytes @ 2015 02 05, 08:51)
verute o pas tave ružavi pilnaviduriai amariliai žydi koki ??
ai žiūriu abi Alytiškės  mirksiukas.gif  jeigu ko reik iš Kauno krašto duok žinot wink.gif

Žydi Sweet Nymph ir Prety Nymph smile.gif
Čia iš arčiau jie
user posted image

Malonu kraštietes sutikt 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ziurkytes @ 2015 02 05, 10:31)
O mano Brazza pirma išsikleidė  mirksiukas.gif

Išsiskleis ir užsispyrėlė prie šių gražuoliukų į kompaniją biggrin.gif O kaip žiedkotis, ar paaugo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(pempė12 @ 2015 02 05, 10:39)
Nuostabu, vera.vera thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Man rodos, kad spalvą fotoaparatas iškraipė.

Dėkui 4u.gif
Fotoaparatas užlūžo, tai telefonu tik taip gavosi ax.gif
Atsakyti
Jo iškėlė žiedkotį gerą sprindį thumbup.gif ir dar antrą žiedkotį augina mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės, maniškis Evergreen iškėlė ilgą žiedkotį, laukiu su nekantrumu wub.gif Ir jus vis kuris laikas paskaitau, bet gi neturėjau kuom girtis smile.gif, pas jus kaip visada grožių pilna ir naujienų žiūriu turit. Aš tai gydausi... šiemet vis dar atsispiriu pagundai įsigyti naujų svogūnų. Išsigrįninau kas man tikrai patinka, tai ir pasiliksiu juos: Evergreen, Sumatra, Exotic Star, Papilo(?), Lima (vaikutis) - dar tikrai norėčiau Chicco, gal kuri turėtumėt vaikutį parduot, nes geriau jau tikrai Chicco vaikas nei loterija... pernai Sodų gatvėj, kad griebiau kelis svogunus iš Chicco dėžutės, o ten Sumatra ptažydo (čia per tą gobšumą matyt ), tai dabar vieną turiu atliekamą. Bet tie iš Vilniaus Sodų gatvės tokie susidūrinę, žydėjo po tris žiedstiebius, lapų nedaug, užmigo tvarkingai, o dabar dar vis miega...
O kuo noriu atsikratyti smile.gif negražiai skamba, bet norisi vietos ant palangės... Laguna, Sumatra, Lemon Lime, Benfica (abejoju, nes iš Kalvarijų taško, nelabai aiškus žiedas man buvo). Jei kam reikia marčios wink.gif.
Atsakyti