Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

Gal kas norit cili varpeliu ? Gana astrios :-) ! Mushroom red
Atsakyti
O dėl aštrių paprikų aštrumo aš išspręndžiau kitaip. Auginu tas, kurios man gražios. O tai, dideli, ilgi ir platūs vaisiai. Aštrumui reikšmės neteikiu. Džiovinu visokias. Dalį su kavamale sumalu iki miltelių. O jau tada dozuoju..Norisi aštriau-užberi daugiau..
Dalis šaldytų, dalis džiovintų nemaldų (pjaustytų riekelėm).
Taip, kad atrinkt pagal kiekvieno skonio receptorius būtų labai sudėtinga. Tiesiog naudojant gali pasakyt, aštru ar nelabai. Bet kokiu atveju, namie auginti bus aštresni, nei parduotuviniai..nes ten dažniausiai tiekiama jalapenai ar kiti ne itin aštrūs.
Juk tas pats vaisius vienam gali būt žolė (neaštrus), kitam labai aštrus.
Atsakyti
Ar rasciau siuo metu parduotuveje pirkti vazone pasodintu papriku ar cili pipiru?
Atsakyti
Prieš porą mėnesių gėlių bazėje mačiau vazonuose, bet dekoratyvinius be pavadinimo, tai valgymui kažin ar tinka. Parduotuvėse gražius augalus su vaisiais matydavau maždaug gegužės gale- birželio pradžioj, pernai atrodo kainavo apie 20 Lt. Retai kas turi papildomą apšvietimą, tai tokiu metu ir paklausos nėra.
Nežinau kaip eBay, bet rimtos firmos daigus siunčia tik nuo kovo-balandžio mėn.
Atsakyti
Tai tada neverta ieskoti siuo metu? o dabar sodinti galima i vazona?
Atsakyti
QUOTE(Kristule05 @ 2015 01 15, 12:49)
Labas 4u.gif
Merginos gal pasidalinsit patirtimi apie paprikų veisles.kurios labiausiai pasiteisino ?  4u.gif

is saldziuju paprika veisliu tai whitney h baltos ,laabai derlingos tik skoniu nepasizymi.o is ne hibridu tai trapez,ozarowska,telimena,etiuda.
Atsakyti
Aš pernai auginau jelapenus, ale tokia pikta buvau užaugo visai į jelapenus nepanašūs. Šiandien galvoju einu 1 sėklytę įkišiu į žemę, paimu pakuotę ir netikiu savo akim - ten kajeno pipirai doh.gif. ot žiopla. kur jūs jelapenus perkat?
Atsakyti
QUOTE(raminta1985 @ 2015 01 17, 18:01)
Aš pernai auginau jelapenus, ale tokia pikta buvau užaugo visai į jelapenus nepanašūs. Šiandien galvoju einu 1 sėklytę įkišiu į žemę, paimu pakuotę ir netikiu savo akim - ten kajeno pipirai  doh.gif.  ot žiopla. kur jūs jelapenus perkat?

As pirkau is eBay pries kelis metus.
Atsakyti
kokia cili pipiru rusi patartumete, jei noriu auginti vazone?
Papildyta:
QUOTE(Augė @ 2015 01 15, 16:33)
Gal kas norit cili varpeliu ? Gana astrios :-) ! Mushroom red

Seklu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amatevi: 17 sausio 2015 - 21:33
QUOTE(Amatevi @ 2015 01 17, 21:34)
kokia cili pipiru rusi patartumete, jei noriu auginti vazone?
Papildyta:
Seklu?

Yra specialiai vazonuose auginami ciliai. Pernai auginau jalapeną, bet kai palyginau su laisvėje augančiais, tai vargo jie.

Tik jau varpelių nesugalvokit į vazoną kišti biggrin.gif
Atsakyti
Jei dėl grožio augintumėt, tuomet siūlyčiau: Black pearl - lapai tamsūs, išvaizdus.
Explosive blast - vaisiai skirtingose stadijose skirtingų spalvų būna.
Purple tiger - margi lapai. Kuo daugiau šviesos, tuo margesni ( balto, žalio, tamsiai alyvinio).
Schotch Bonnet orange - lyg nulupti mandrinukai, atskiromis skiltelėmis.
Jei norima dėl didesnių vaisių su "daugiau mėsos", tuomet galima rinktis:
Pasila Bajio - visiai juodi, platūs, ilgi.
Santa fe Grande ar Hungrian Wax - vaisiai nemaži, lyg sumažinta saldžioji, bet derlius gausus.
Kilian - oranžiniais ilgais visiais.
Žinoma, rinktis žemesnius augalus, tada vazone jie kompaktiškesni. Nebus vazone tokio derlingumo kokio sulauktumėt šiltnamyje, nebus augalai ir vaisiai tokio dydžio, kaip augdami šiltnamyje..bet rezultatą turėsit. Vzonuose šie bus kompaktiški, jei tinkama priežiūra.
Čia išvardyti žemesni, iki 50 - 55 cm aukščio ( čia mano matavimais kai auginau ).
Tik ar jų sėklų parduotuvėse yra nežinau.

Atsakyti
aciu uz patarimus 4u.gif Noreciau, kad ne vien del grozio bet ir maistui panaudoti. As pirma karta auginciau, tai nieko nezinau apie tai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amatevi: 17 sausio 2015 - 23:56