Na, Passila Bajio didelis krumas, nemanau, kad vazone jam butu smagu.
Hungarian Wax manau parduotuvėse įmanoma rasti. Na gal dar Kilian.
Ir kiti parduotuvėse, bet gal ne Lietuvoj.
Tiesiog atkreipkit dėmesį į aukštį ir vaisiaus dydį, svorį. Pagal tai susidarysit vaizdą, ko galima tikėtis.
Tarkim Black pearl vaisiai 3gr, 2cm ilgio ir 1,8 cm pločio.
Santa fe Grande - 22gr, 7 cm ilgio ir 3,5 cm pločio vaisiai.
Pasila Bajio - 30gr, 18 cm ilgio ir 3,5 cm pločio vaisiai.
Schotch Bonnet orange - 15 gr, 3,5 cm ilgio ir 4 cm pločio.
Aš nežinau ar tiek duomenų ant sėklų pakuočių rašo. Aš savo surinktus parašiau, kad įsivaizduotumėt kaip kas gali atrodyti, sverti.
Pernai aš stengiausi auginti dideliais, ilgais vaisiais, kuriuose daug mėsos (storasienės ) ar bent ilgais vaisiais. Augalų ne tiek daug buvo, bet prisidariau su 6 proc obuolių actu, sau - daug saldžių ir tik truputį aštrių Sūnui su daug aštrių. Džiovinau - maliau. Apie pora kg šviežių išdalinau. Likusias sudžiovinau, dar ir dabar gabaliukais stovi. ( neseniai dar arti trilitrio buvo gabaliukais ). Dalį šaldžiau. Kitą maliau ir su aliejum (pagal rusų receptą, bet nepatiko).
Taip, kad, tereikia derlingas veisles pasirinkti..ir neturėsit kur jų padėti..nebent labai dideli aštriamėgiai esat.
Papildyta:
Iš šių išvardintų Pasila Bajio gal ir aukščiausias, bet jis vis tiek ne 1,5m, kaip Varpeliai.
Sakyčiau Hungrian Wax idealiausias. Derlingas be proto, aštrumo turi. Nokstant pereina per įvairius atspalvius, tad kartu ir aštrumus.
Ir kiti parduotuvėse, bet gal ne Lietuvoj.
Tiesiog atkreipkit dėmesį į aukštį ir vaisiaus dydį, svorį. Pagal tai susidarysit vaizdą, ko galima tikėtis.
Tarkim Black pearl vaisiai 3gr, 2cm ilgio ir 1,8 cm pločio.
Santa fe Grande - 22gr, 7 cm ilgio ir 3,5 cm pločio vaisiai.
Pasila Bajio - 30gr, 18 cm ilgio ir 3,5 cm pločio vaisiai.
Schotch Bonnet orange - 15 gr, 3,5 cm ilgio ir 4 cm pločio.
Aš nežinau ar tiek duomenų ant sėklų pakuočių rašo. Aš savo surinktus parašiau, kad įsivaizduotumėt kaip kas gali atrodyti, sverti.
Pernai aš stengiausi auginti dideliais, ilgais vaisiais, kuriuose daug mėsos (storasienės ) ar bent ilgais vaisiais. Augalų ne tiek daug buvo, bet prisidariau su 6 proc obuolių actu, sau - daug saldžių ir tik truputį aštrių Sūnui su daug aštrių. Džiovinau - maliau. Apie pora kg šviežių išdalinau. Likusias sudžiovinau, dar ir dabar gabaliukais stovi. ( neseniai dar arti trilitrio buvo gabaliukais ). Dalį šaldžiau. Kitą maliau ir su aliejum (pagal rusų receptą, bet nepatiko).
Taip, kad, tereikia derlingas veisles pasirinkti..ir neturėsit kur jų padėti..nebent labai dideli aštriamėgiai esat.
Papildyta:
Iš šių išvardintų Pasila Bajio gal ir aukščiausias, bet jis vis tiek ne 1,5m, kaip Varpeliai.
Sakyčiau Hungrian Wax idealiausias. Derlingas be proto, aštrumo turi. Nokstant pereina per įvairius atspalvius, tad kartu ir aštrumus.
Gal dar galit patarti i kokia zeme seti, kokio dydzio vazonas turetu buti?
Pradžioje daiginti užtenka mažuose, labai gerai durpių tabletėse Jiffy, nes nemėgsta šaknų judinimo. Jeigu sėsite į vazonėlius, būna pirkti substratas sėjimui. Vėliau persodinti į didesnius pagal palangių plotį. Auginu ir litro ir 3 ar 5 litrų talpos. Sodinimui galima susimaišyti savo substratą arba pirkti paruoštą, skirtą pomidorams ir paprikoms.
Sėklų parduotuvėse menkas pasirinkimas, nors šiemet jau mačiau keliomis daugiau. Siunčiausi sėklas iš aštriai.lt, pernai nuo balandžio mėn. turėjo ir daigų. Pačius aštriausius jau reiktų sėti.
Vazoninių saldžiųjų paprikų sėklų mačiau Schetelig'e.
Sėklų parduotuvėse menkas pasirinkimas, nors šiemet jau mačiau keliomis daugiau. Siunčiausi sėklas iš aštriai.lt, pernai nuo balandžio mėn. turėjo ir daigų. Pačius aštriausius jau reiktų sėti.
Vazoninių saldžiųjų paprikų sėklų mačiau Schetelig'e.
QUOTE(Regila @ 2015 01 15, 14:34)
... Bet kokiu atveju, namie auginti bus aštresni, nei parduotuviniai..nes ten dažniausiai tiekiama jalapenai ar kiti ne itin aštrūs.
Juk tas pats vaisius vienam gali būt žolė (neaštrus), kitam labai aštrus.
Juk tas pats vaisius vienam gali būt žolė (neaštrus), kitam labai aštrus.
Ar auginant is nuosavo augalo seklu (auginu balkone) gali sulig kiekvienu derlium mazeti pipirioko astrumas?

QUOTE(Amatevi @ 2015 01 17, 21:34)
Siulau seklu. Galiu atsiusti su ciliuku patagavimui. Aisku jei det i voka .teks sutrinti
Nemanau, kad gali aštrumas pasikeisti. Nebent kartu auginsit ir saldžias, rinksit abiejų sėklas ir kitąmet savo rinktas sėsit. Tada gali kažkiek skonis pakisti. Tik tai dažniau nutinka su saldžiom - paaštrėja. Kitąmet kai kurios saldžios būna turinčios aštrumo. Man taip nutiko vienais metais, bet mes tada auginom šiltnamyje aštrias su saldžiom.
Man taip pasitaikę tik vienais metais.
Vėliau mums prireikė kito šiltnamio ir aštrios buvo išskirtos su saldžiom. Tad daugiau nesusidūrėm.
O jei auginsit balkone, bet sėklas kasmet pirksit, ne savo rinktas sėsit, tai galit auginti saldžias ir aštrias kartu. Pirmoje kartoje to nejusit.
Man taip pasitaikę tik vienais metais.
Vėliau mums prireikė kito šiltnamio ir aštrios buvo išskirtos su saldžiom. Tad daugiau nesusidūrėm.
O jei auginsit balkone, bet sėklas kasmet pirksit, ne savo rinktas sėsit, tai galit auginti saldžias ir aštrias kartu. Pirmoje kartoje to nejusit.
Girdėjau iš kelių žmonių, auginusių bendruose šiltnamiuose ir rinkusių savo sėklas, kad per eilę metų aitriųjų paprikų skonis nublanksta, o pomidorai apkarsta.
,,Palanginiai" pastebėjimai. Aišku, nieko nuostabaus, kad trumpomis dienomis neauga, nebent blyškūs lapai. Pastačiau vazoną su 'Tabasco' po lempomis ir gana greitai pasimatė rezultatas - rudenį apdulkintų žiedų užuomazgos pradėjo didėti. Kiti ant palangių be didelių pokyčių, nei noksta, nei auga, gal tik pamažu kai kurių vaisiai raukšlėjasi. Vienas žydi kaip užsikonservavęs. 'Royal Black' juodas liko tik kamienas - vaisiai jau visiškai raudoni, lapai beveik žali.
,,Palanginiai" pastebėjimai. Aišku, nieko nuostabaus, kad trumpomis dienomis neauga, nebent blyškūs lapai. Pastačiau vazoną su 'Tabasco' po lempomis ir gana greitai pasimatė rezultatas - rudenį apdulkintų žiedų užuomazgos pradėjo didėti. Kiti ant palangių be didelių pokyčių, nei noksta, nei auga, gal tik pamažu kai kurių vaisiai raukšlėjasi. Vienas žydi kaip užsikonservavęs. 'Royal Black' juodas liko tik kamienas - vaisiai jau visiškai raudoni, lapai beveik žali.
QUOTE(zikas1970 @ 2015 01 13, 14:42)
Merginos , patarkit
Visada paprikas iki issodinimo augindavau vazonuose, virs litr. talpos, bet dabar tiek visko uzsimojus auginti, nei betilps man tie vazonai, nei as ju tiek turiu
0.5 l bokaluose joms nebus per anksta? Iki issodinimo. Kazkaip man jie tokie nedydzkiai atrodo, ar visdelto reiktu didesniu
Kokiose talpose auginat jus? Ir kada mazdaug planuojat seti, vasario men. pradzioj, ar veliau?



Puslitriniuose man vargdavo iki issodinimo. As sedavau astrias sausio paskutine diena, siemet sakiau, bent pora savaiciu pavelinsiu seja ir astriu ir saldziu. Saknu budavo tiek,kad zemes nematyti skaityk

dEL ASTRIU PAPRIKU. yra pirki petrasiunuose Z.S. astriu papriku: Klian - oranzine, De cayenne - raudona, hungaria yellow wax hot. ir t.t.
Sodinti visai neblogai yra i misini su biohumusu, akdangi paparika ilgai auga,tai,kad turetu is ko maitintis, nes jei durpese, tai po kokiu 2sav jau reikstu tresti
Sodinti visai neblogai yra i misini su biohumusu, akdangi paparika ilgai auga,tai,kad turetu is ko maitintis, nes jei durpese, tai po kokiu 2sav jau reikstu tresti
QUOTE(Vytuke @ 2015 01 20, 11:18)
dEL ASTRIU PAPRIKU. yra pirki petrasiunuose Z.S. astriu papriku: Klian - oranzine, De cayenne - raudona, hungaria yellow wax hot. ir t.t.
Sodinti visai neblogai yra i misini su biohumusu, akdangi paparika ilgai auga,tai,kad turetu is ko maitintis, nes jei durpese, tai po kokiu 2sav jau reikstu tresti
Sodinti visai neblogai yra i misini su biohumusu, akdangi paparika ilgai auga,tai,kad turetu is ko maitintis, nes jei durpese, tai po kokiu 2sav jau reikstu tresti
persodinama daigelius i didesne tara maisau daigams skirta zeme su kompostu, bet vistiek pries issodinant i nuolatine vieta reikia patresti. Bet kaltinu ankstyva seja. Siemet nesiskubinsiu.
Patarkite, kokias paprikas pirkti, kad jos būtų koncervuotos skoniu panašios į tas, kur Čili ant picų deda, tipo peperoni ar kaip jas? Labai labai švelniai aštrios jos.