Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje

QUOTE(*Smilga* @ 2015 07 13, 16:04)
Sveikos  4u.gif

Gal galit padėt susigaudyt vietiniam transporte  ax.gif

Skrendu į Liubeką, svarstau kaip nusigauti iki buto mieste. Susidėliojau maršrutą  psl NAH.SH, kaip ir viskas aišku.. Tik bilieto kainą man rodo 3,10. Nors reiks važiuot su persėdimu, t.y. oro uostas-centras, tuomet kitu autobusu centras-mano gatvė. Ar iš tiesų reiks naudoti tą patį bilietą? Nereikės persėdus pirkti antro? Ar galima bilietą pirkti pas vairuotoją, ar ieškot oro uoste kokio kioskelio?  smile.gif  Ar reikia bilietą autobuse kažkur atžymėti?

Ačiū, kas apšvies  4u.gif

bilieto atzymet nereiks. perki viena bilieta ir varai su persedimais. su tuo pat bilietu galima tiek traukiniu tiek autobusu ar tramvaju vaziuot(jei toks ten yra).
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2015 07 13, 18:16)
bilieto atzymet nereiks. perki viena bilieta ir varai su persedimais.  su tuo pat bilietu galima  tiek traukiniu tiek autobusu ar tramvaju vaziuot(jei toks ten yra).

Ačiū, Savannaa,

Tai taip išeina, kad bilietas visai dienai, ar kaip?
Atsakyti
Smilga, yra cia pora merginu is Liubeko, gal tau jos konkreciau parasys. Nes pvz ne visuose miestuose galima nusipirkti pas vairuotoja (tarkim, Hanovery negalima). Paprastai bilietas buna arba galiojantis iki galutines stoteles ta kryptimi (gali persesti, bet ta pacia kryptimi,- negali gryzti), arba galiojantis 90min. Jei perki pas vairuotoja, tai zymeti nereikia. Jei perki automate, tai gali buti, kad reikes atzymeti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 13 liepos 2015 - 17:44
QUOTE(*Smilga* @ 2015 07 13, 18:39)
Ačiū, Savannaa,

Tai taip išeina, kad bilietas visai dienai, ar kaip?

ne dienai, o nuvaziuoit is tasko iki tasko... jei tu nori makaluotis visa diena tada perki dienos bilieta, bet pvz pas mus galima ji nusipirkt tik nuo 9.00 ir jis galioja tik 9 valandas. Bet pries sesdama i autobusa pasiklausk vairuotojo arba jei sesi i trukini pasiklausk zmoniu, nes kiekvienas miestas su savais niunsais...
Nors as esu girdejus, kaip zmones klausia autobuso vairuotojo ar gali su turimu bilietu(atvaziave traukiniu is kito miesto)naudotis autobusu musu mieste tai buna kad vairuotojas sako, nezinau ir leisdzia su turimu bilietu vaziuot..
pvz atvaziavus i Cuxhaven visad reik atskirai pirkt bilieta autobusui nesvarbu is kur atvaziavai...
Atsakyti
Dėkui 4u.gif

Gal užsuks čia merginos iš Liubeko, parašys tiksliau. Rytoj jau išskrendu..
Nusipirkčiau iš karto bilietą internetu ir būtų ramu, bet šiandien dar nežinau, ar paims mane kas nors oro uoste, ar teks pačiai iki miesto kabarotis smile.gif

Savannaa, nenoriu aš visą dieną makaluotis biggrin.gif Man tik reikia iš oro uosto iki buto. Kadangi niekad autobusu nevažiavus, tai tas persėdimas neramina.. nenoriu zuikiu važiuot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Smilga*: 13 liepos 2015 - 17:58
Smilga, tu skaitai vokiskai ? nes cia yra visa info
http://www.nah.sh/fa...ife/fahrkarten/
Atsakyti
Nu tiek ir skaitau, kiek mokykloj išmokau blush2.gif Einu žiūrėt..
Atsakyti
ten parasyta, kad autobuse gali nusipirkt bilieta, kad gali persesti ir kad gali su tuo bilietu vaziuot viena kryptim tarkim is aerouosto i centra, bet atgal jau negali.
tas bilietas vadinas Die Einzelfahrkarte
Atsakyti
Ačiū už pagalbą 4u.gif
Dar klausimas, o kaip žinoti kur išlipti? Gal būna autobuse kokia bėganti eilutė su sustojimo pavadinimu?
Atsakyti
jei autobusas tai buna bent pas mus salia vairuotojo ekranas kuriame raso stoteles, buna, kad tas "telikas" isjungtas, buna, kad balsu sako. isesdama pas vairuotoja pasiklausk-kelintoj lipti jei nebus to teliko ar pas zmones pasiklausk.
Atsakyti
Nu aišku.. Bandysiu nepasiklyst biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Smilga* @ 2015 07 13, 14:04)
Skrendu į Liubeką, svarstau kaip nusigauti iki buto mieste. Susidėliojau maršrutą  psl NAH.SH, kaip ir viskas aišku.. Tik bilieto kainą man rodo 3,10. Nors reiks važiuot su persėdimu, t.y. oro uostas-centras, tuomet kitu autobusu centras-mano gatvė. Ar iš tiesų reiks naudoti tą patį bilietą? Nereikės persėdus pirkti antro? Ar galima bilietą pirkti pas vairuotoją, ar ieškot oro uoste kokio kioskelio?  smile.gif  Ar reikia bilietą autobuse kažkur atžymėti?

Ačiū, kas apšvies  4u.gif

Labas 4u.gif Ilipus i autobusa, vairuotojui pasakyk, iki kur tu vaziuosi (galutine stotele) ir jis tau isspausdins reikiamo "lygio" bilieta. Bet jei is oro uosto iki centro, tai taip, turetu buti 3 "lygis" ir kaina virs 3 euru.
Su tuo bilietu gali vaziuoti su persedimais, bet TIK i viena puse! Kas kart lipdama i nauja autobusa, parodai vairuotojui ta bilieteli. Vaziuodama i priesinga puse, turesi pirkti nauja bilieta mirksiukas.gif
Pas vairuotoja pirkto bilieto pazymeti nereikia 4u.gif

P.S. Merginos teisingai parase, kad autobuse yra svieslentes, rodancios sustojimus. Bet pas mus Lübecke vairuotojai gan daznai "pamirsta" pakeisti stoteles pavadinima (o gal jis ten kazkaip automatiskai nepasikeicia, jei vairuotojas tam tikram sustojime nestoja). Tad geriausiai, ilipus iskart vairuotojo paprasyk, kad jis tau pasakytu, kai bus tau reikiama stoteli. Kiek teko matyti, jie turistam visad geranoriskai pranesa, kai reikia islipti mirksiukas.gif biggrin.gif

Ir dar. Nezinau is kur tu atkeliauji (LT ar siaip kito DE miesto ax.gif ). Tik norejau perspeti, kad norint islipti sekancioje stoteleje, reikia is anksto paspausti mygtuka "Stop", nes kitaip autobusas gali ir nesustoti, jei toje stoteleje nebus laukianciu keleiviu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angelgirl: 13 liepos 2015 - 19:19