Įkraunama...
Įkraunama...

Cvergšnauceriai

Kad žiurkes gaudo - gerai, o tai aš jų baisiai bijau biggrin.gif
O su vištomis ir gaideliu, labai tikiuosi, kad išeis sugyventi, o tai kol kas gaidelis šuniui pavojingas, paskui bus atvirkščiai.

Kaip jūsų šuniukai į kitus šunis reaguoja?
mano dabar baisiai nori lėkt pas kiekvieną susipažint. Vat ir svarstau - leisti ar ne - iš vienos pusės - socializacija reikalinga, o iš kitos - na nereikia, kad mane palikus kur nudurniuotų g.gif
Ir kai prilekia koks didelis šuo, net sužviegia, o paskui vėl šauna iš paskos.
Atsakyti
QUOTE(Ku-ku-shka @ 2015 03 18, 09:53)
Kad žiurkes gaudo - gerai, o tai aš jų baisiai bijau  biggrin.gif
O su vištomis ir gaideliu, labai tikiuosi, kad išeis sugyventi, o tai kol kas gaidelis šuniui pavojingas, paskui bus atvirkščiai.

Kaip jūsų šuniukai į kitus šunis reaguoja?
mano dabar baisiai nori lėkt pas kiekvieną susipažint. Vat ir svarstau - leisti ar ne - iš vienos pusės - socializacija reikalinga, o iš kitos - na nereikia, kad mane palikus kur nudurniuotų  g.gif
Ir kai prilekia koks didelis šuo, net sužviegia, o paskui vėl šauna iš paskos.

Kol buvo maža, prioritetą teikdavo cvergams biggrin.gif . Ta prasme, jei susitikdavo kompanijoj kelių veislių šunys, o paskui atsirasdavo cvergas, tai visad nueidavo draugaut su juo. O dabar abejinga labai - apsiuosto ir nueina. Mieliau renkasi žmonių kompaniją, nei šunų smile.gif
Atsakyti
Geriausias šuns draugas turėtų būt žmogus, bet kaip tą pasiekt, kiekvieno užduotis. Iš savo patirties galiu pasakyti, gal net kartosiuos. Visa socializacija pas mus vyksta parke tarp įvairiausių šunų veislių, amžiaus, įvairiausių žmonių-nuo vaikų iki suaugusių. Kai tai tampa kasdienybė, automatiškai tai tampa natūraliu dalyku, bet šeimininkas išlieka svarbiausias. Einant parku, jei pro šalį eina su kitu šunimi, maniškės net neprieina pasiuostyt. Čia kaip žmonėms, juk nepuolame prie kiekvieno sveikintis smile.gif Jų abiejų šunys taip nedomina kaip aš. Bet, jei tai būtų šuns vedimas su pavadėliu, be abejo, vaizdas būtų kitoks, todėl duodama laisvę aš įgyju šuns pasitikėjimą savimi. Jei belgę pasikviečiu greta, mažoji irgi atskuodžia, tarsi tai būtų taikoma jai ir eina iš paskos. Tai vėlgi pliusas auginant du šunis ir aišku jei antrajam yra iš ko mokytis. O kopijuoja viską biggrin.gif

Tarp kitko. Turiu tokį pastebėjimą, na susidariau išvadą, kad šunys skiria veisles. Tarkim malinka mano jei kokios varžybos į šunis nereaguoja, bet jei pamato kitą malinka - kaklas tampa kaip žirafos, sustingsta ir iš akių nepaleidžia. O va vakar į dresūrą atvedė cvergiukę, tai gulėdama tiek įsižiūrėjo, kad tik priėjus ir užrėkus atsipeikėjo biggrin.gif savos nevedžiau, tai sakau gal sumaišė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo malinua: 18 kovo 2015 - 10:51
QUOTE(malinua @ 2015 03 18, 10:48)
Geriausias šuns draugas turėtų būt žmogus, bet kaip tą pasiekt, kiekvieno užduotis. Iš savo patirties galiu pasakyti, gal net kartosiuos. Visa socializacija pas mus vyksta parke tarp įvairiausių šunų veislių, amžiaus, įvairiausių žmonių-nuo vaikų iki suaugusių. Kai tai tampa kasdienybė, automatiškai tai tampa natūraliu dalyku, bet šeimininkas išlieka svarbiausias. Einant parku, jei pro šalį eina su kitu šunimi, maniškės net neprieina pasiuostyt. Čia kaip žmonėms, juk nepuolame prie kiekvieno sveikintis smile.gif Jų abiejų šunys taip nedomina kaip aš. Bet, jei tai būtų šuns vedimas su pavadėliu, be abejo, vaizdas būtų kitoks, todėl duodama laisvę aš įgyju šuns pasitikėjimą savimi. Jei belgę pasikviečiu greta, mažoji irgi atskuodžia, tarsi tai būtų taikoma jai ir eina iš paskos. Tai vėlgi pliusas auginant du šunis ir aišku jei antrajam yra iš ko mokytis. O kopijuoja viską biggrin.gif

Tarp kitko. Turiu tokį pastebėjimą, na susidariau išvadą, kad šunys skiria veisles. Tarkim malinka mano jei kokios varžybos į šunis nereaguoja, bet jei pamato kitą malinka - kaklas tampa kaip žirafos, sustingsta ir iš akių nepaleidžia. O va vakar į dresūrą atvedė cvergiukę, tai gulėdama tiek įsižiūrėjo, kad tik priėjus ir užrėkus atsipeikėjo biggrin.gif savos nevedžiau, tai sakau gal sumaišė smile.gif

Vat ir klausimas kaip tokį lygį pasiekti.
Iš ko moytis nėra. O ji dar tik 3 mėn kleckas. Kaip vaikas visur nori bėgt. Be pavadžio bijau paleist - ar pamatys ką, ar išsigąs, manau sunku bus pagaut g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ku-ku-shka @ 2015 03 18, 11:57)
Vat ir klausimas kaip tokį lygį pasiekti.
Iš ko moytis nėra. O ji dar tik 3 mėn kleckas. Kaip vaikas visur nori bėgt. Be pavadžio bijau paleist - ar pamatys ką, ar išsigąs, manau sunku bus pagaut  g.gif

kol mažytė visai buvo pirmi išėjimai buvo dviese. Nežinau, šuo buvo prilipęs prie kojos, nesitraukė ir į pašalinius nesikėsino. Labai daug bendravau su ja, kalbinau, gyriau ir db tą patį darau-meilė visagalė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(malinua @ 2015 03 18, 15:04)
kol mažytė visai buvo pirmi išėjimai buvo dviese. Nežinau, šuo buvo prilipęs prie kojos, nesitraukė ir į pašalinius nesikėsino. Labai daug bendravau su ja, kalbinau, gyriau ir db tą patį darau-meilė visagalė biggrin.gif

Vat su prieš tai turėtu šunimi ir man taip buvo, o šita - visai kitokia.
Pvz. i nenori vaikščioti anksti ryte - nežinau, ar baisu, ar ji pelėda - greit reikalus atlieka ir lekia link laiptinės ( kas stebina, kad toks mažas šįuniukas tarp daugiabučių atskiria ir namą ir laiptinę). Sunkiai ji nusikalbina.
O vakare - kaip kitas šuo - lekia ieškot nuotykių ir šunų draugų.

Atsakyti
Su tuo bendravimu su šunimis mes irgi turėjom problemą, kad labai lėkdavo pabendraut su kitais. Tačiau dabar jau taip nebesielgia. Manau, kad tiesiog suaugo. O aš įdomi, nes turiu pagaliuką rankoj ar maisto kur pasislėpus, tai kiti šunys ne taip svarbūs. Svarbiausia žaiskit su ja lauke ir rodykit dėmesį, o ne tiesiog vaikščiokit ir leiskit daryt ką nori. Su laiku išmoks wink.gif
Atsakyti
QUOTE(malinua @ 2015 03 18, 12:48)

drinks_cheers.gif , nes maniskes westukus visus pripazysta, o westukes cvergus, tik juodi kazko nepatinka lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(liuka** @ 2015 03 18, 17:09)
o westukes cvergus, tik juodi kazko nepatinka lotuliukas.gif

tikrai kažko nepatinka biggrin.gif , westukas iš gretimo namo pirmas puola mano juodulį - sakau kaimynui, kad turbūt juoda spalva jį erzina, iš visų sutiktų westų tik vienas buvo draugiškas. Kol vaikščiojom į šunų mokyklą, teko daugiau veslių sutikti, tai manasis kažkodėl labiausiai nemėgsta basendžių g.gif
Ku-ku-shka, manau socializuotis reikia tik su žinomais šunimis, nes nepažystami gali užpulti, išgąsdinti, bus pasekmės - visokių šunų būna unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Prickly @ 2015 03 18, 19:33)
tikrai kažko nepatinka biggrin.gif , westukas iš gretimo namo pirmas puola mano juodulį - sakau kaimynui, kad turbūt juoda spalva jį erzina, iš visų sutiktų westų tik vienas buvo draugiškas. Kol vaikščiojom į šunų mokyklą, teko daugiau veslių sutikti, tai manasis kažkodėl labiausiai nemėgsta basendžių g.gif
Ku-ku-shka, manau socializuotis reikia tik su žinomais šunimis, nes nepažystami gali užpulti, išgąsdinti, bus pasekmės - visokių šunų būna unsure.gif

lotuliukas.gif na mano mazylis jaunuolis anglu buldogu, kai parodoj buvo galvojau sudraskys smile.gif, o kiti sunys - normaliai smile.gif
Atsakyti
Maniškė tai taksų negali pakęst. Nežinau, kas ten anai susišviečia, atrodo, ir tie taksai draugiški, bet manoji pauosto ir puola... O su pudeliais, pekinais, retriveriais ir kitokiais didžiuliais šunimis tai draugė didžiausia.... smile.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif pasirodo ir jie turi skonį.
Jei negražu buldogiškas snukis ar trumpos kojos - ką bepadarysi biggrin.gif
Keista kad pekinai patinka, nes paprastai jie labai jau agresyvūs (nu gal aš tik tokius sutinku)
Atsakyti