Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(asandra @ 2015 02 09, 14:46)
Sveiki! Ikisiu as savo trigrasi. Konstruojames akvariuma, iskilo nemazai klausimu, nors daug literaturos skaitineju. Pirmiausia noreciau paklausti ar kas uzsisakinejate augalus internetu, jei taip gal galetumete imesti koki puslapeli?? Beje ar tokiems augalams kaip vallisneria, anubia butina CO2 ar ne?   smile.gif

Jei augalus internetu, tai tik iš forumų smile.gif nes parduotuvinės kainos nemažos, jei norima kažkokio specifinio augaliuko tai tvarkoj, ne karvę kainuoja, bet jei visą akvariumą apsodinti, tai suma bus padori.
o co2 visiems augalams reikalingas (biologiją turbūt pamenat visi smile.gif ), tiek kad papildomo co2 minėtiems augalams nereikia. užteks tiek kiek natūraliai vandenyje to co2 bus (o jo bus, jei naudosit burbuliatorių, filtrą, keisit vandenį, bus žuvų)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuomce: 09 vasario 2015 - 15:14
Kalio permanganato nebus. Sitoj stebuklu saly jis receptinis, o ir siaip jo neturi.
Atsakyti
QUOTE(mirtingoji @ 2015 02 09, 14:57)
biggrin.gif Nu yra tos drumzles, bei net rudos, nei zalios, nei gabalai kazkokie. Ir gruntas nemanau, kad uzruges.
Zodziu, man labiausiai tiketina versija siuo metu tai odos liga kazkokia.

Bet va del ruzavos akies - tai nepagavau

Aha! O del "literaturinio gabumo" nepastrigo?? blink.gif biggrin.gif Nu taip, taip visi mes pradedant pirmune Aira, tesiant mano juoda kate, belenkokia baznycia ir visokiais apastalais girdim tik tai kas norisis girdet biggrin.gif
Gerai jau gerai... As su moterom (o ypac is kitos laiko juostos) neperdazniausiai tesimusu. (Musciaus, bet kai net nuosavuose namuose bijau gaut i skura... ... blush2.gif Esu drasus (!!) bet pest paskutinius plaukus aba nei is sio nei is to draskytis su tais pricementuotais nagais... Juk visai kitas reikalas negu DAUNbase raketas i vaiku darzeli laidaliot? unsure.gif
Varau ieskot brosiuros apie netaisyklinga gupiju eisma. Kazkur TIKRAI yra!! Paskui parasysiu kur radau. mirksiukas.gif Jauciu - bus juokinga thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mirtingoji @ 2015 02 09, 15:23)
Kalio permanganato nebus. Sitoj stebuklu saly jis receptinis, o ir siaip jo neturi.

Reiktų ieškoti ne vaistinėje. pagooglinus radau bent kelias online parduotuves. Aš lietuvoje sodininkų prekėse pirkau biggrin.gif
Atsakyti
nervina mane, kad gražūs augalai be co2 nyksta doh.gif
kiek anas kainuoja? Nuperki, pajungi ir psio? ar kaip ten????
Atsakyti
QUOTE(M.K. @ 2015 02 09, 16:02)

Beveik nieko. Jei skaiciuojant litais tai uz pora stuku jau nauja ir grazu paimsi thumbup.gif Eurais bus brangiau, nes uz pora minimumu joks kandis tokio grazaus baliono nedastums schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(M.K. @ 2015 02 09, 16:02)

pats pigiausias co2 komplektas man kainavo:
60lt gesintuvo balionas, 40lt naujas kranas balionui, 100lt reduktorius su adatiniu ir elektromagnetiniu vožtuvu, co2 šlangute. 30lt co2 užpildymas.
nuo seniau turėjau per ką tirpinti ir atbulinė vožtuvėlį, taimerį, tad jų kainos neskaičiuoju.

o pajungus, tai svarbiausiai yra teisingai atreguliuoti co2 kiekį, kitaip galima prisižaisti.
o po to tik pasibaigus balionui jį papildyti.
Atsakyti
QUOTE(Tuomce @ 2015 02 09, 16:24)
pats pigiausias co2 komplektas man kainavo:
60lt gesintuvo balionas, 40lt naujas kranas balionui, 100lt reduktorius su adatiniu ir elektromagnetiniu vožtuvu, co2 šlangute. 30lt co2 užpildymas.
nuo seniau turėjau per ką tirpinti ir atbulinė vožtuvėlį, taimerį, tad jų kainos neskaičiuoju.

o pajungus, tai svarbiausiai yra teisingai atreguliuoti co2 kiekį, kitaip galima prisižaisti.
o po to tik pasibaigus balionui jį papildyti.

tai va ir neto platybėse radau kaip žmogelis už bevei šimtą lt tik pasidarė. Bet man tai aukštosios technologijos doh.gif reiks tuo vyrą sudominti, įtikinti. kad tai jam labai įdomu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(M.K. @ 2015 02 09, 16:37)
tai va ir neto platybėse radau kaip žmogelis už bevei šimtą lt tik pasidarė. Bet man tai aukštosios technologijos doh.gif reiks tuo vyrą sudominti, įtikinti. kad tai jam labai įdomu biggrin.gif

viskas priklauso nuo to, ką už kiek gali gauti, jei viską reikia pirkti ne po blatu - už šimtą lt niekaip.
pirmą co2 įrangą mb darė iš ne co2 skirtų dalių, tai ji veikia ir dabar (ją pardavėm su akvariumu).
Jei vyras domėsis, skaitys- tai sukonstruos, kitu atveju, kažkas neapgalota ar neapskaičiuota gali kelti nepatogumų, ar net nuostolių.
Atsakyti
kaži kas nors gal daro ir parduoda? Vis pigiau būtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(M.K. @ 2015 02 09, 16:57)
kaži kas nors gal daro ir parduoda? Vis pigiau būtų  g.gif

kažkuriam forume yra kuris komplektuodavo. Nepamenu kuri narė iš šio forumo pas jį darėsi, tai berods ~350 mokėjo (bet sukomplektuota tvarkingai, ne bele kad tik prastumt)

Reik skelbiu stebėt, laikas nuo laiko atsiranda neblogų pasiūlymų.
Atsakyti
QUOTE(Tuomce @ 2015 02 09, 17:03)
kažkuriam forume yra kuris komplektuodavo. Nepamenu kuri narė iš šio forumo pas jį darėsi, tai  berods ~350 mokėjo (bet sukomplektuota tvarkingai, ne bele kad tik prastumt)

Reik skelbiu stebėt, laikas nuo laiko atsiranda neblogų pasiūlymų.

aišku, ačiū
Atsakyti