Įkraunama...
Įkraunama...

„Čiauškutė“ - Çalıkuşu

va net tiksliai nzn kas, bet tos kažkaip nemalonus biggrin.gif biggrin.gif kažkaip (gal tik taipo atrodo) bet kitus turkų serialus kokybiškiau verčia biggrin.gif
Tas kad vietomis nėra išviso vertimo irgi nervina, arba kitur kažkaip nerišliai verčia biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Ziurejau Sita seriala rusu kalba, tai daug idomiau, lietuviai ne taip isvercia arba nedavercia. Nervina...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatakiroj: 29 kovo 2015 - 13:58
QUOTE(Macarena @ 2015 03 28, 14:44)
Pabandykite su telefonu Shazam appsu, gal pavyks issiaiskinti mirksiukas.gif

Tai buvo pirmas dalykas ką padariau, bet, deja, neranda nieko biggrin.gif Ot bėdą ant galvos įsitaisiau, čia kaip būna kai koks nors žodis ant liežuvio galo ir niekaip negali atsimint doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(renatakiroj @ 2015 03 29, 13:58)
Ziurejau Sita seriala rusu kalba, tai daug idomiau, lietuviai ne taip isvercia arba nedavercia. Nervina...

Va va, biggrin.gif aš irgi kadangi mačiau kelias serijas šio serialo rusų kalbą, tai po to, rimtai pastebėjau, kad LT vertimas "šlubuoja" verysad.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cypukė @ 2015 03 28, 23:07)
va net tiksliai nzn kas, bet tos kažkaip nemalonus biggrin.gif

Man sakinių struktūra atrodė keista. g.gif Panašu, kad visi veikėjai vieni su kitais kalbasi eilėmis. biggrin.gif
Maždaug: "svečias atvyks rytoj, pavalgydinkit jį ir vynu pavaišinkit" smile.gif
Kiek keistai skambėjo pradžioje, bet vėliau pripratau ir tas poetiškumas nebekliūna. ax.gif
Atsakyti
Pasakykit, skaičiusios knygą, kodėl Feride nemokėjo Turkų kalbos? Kokia jos kilmė ir kokia kalba tuomet ji ir jos aplinka kalbėjo? g.gif Nes tikpradėjau skaityt knygą ir keliose vietose minima, kad prastai mokėjo Turkų kalbą...
Atsakyti
Amade- taigi turit knygą- paieškokit wink.gif Aš tai tikrai nesu įsidėmėjusi kodėl. Pačioje pradžioje, kur rašoma apie vaikystę, tikrai turėtų būti kokia užuomina.
Atsakyti
[quote=Amade,2015 04 02, 21:54]
Pasakykit, skaičiusios knygą, kodėl Feride nemokėjo Turkų kalbos? Kokia jos kilmė ir kokia kalba tuomet ji ir jos aplinka kalbėjo? g.gif Nes tikpradėjau skaityt knygą ir keliose vietose minima, kad prastai mokėjo Turkų kalbą...
[/quote

Pagal knyga Feridė mokėsi prancūzų pensionate, todėl turkų kalbą mokėjo prasčiau.
Atsakyti
QUOTE(Reciuka @ 2015 04 03, 22:27)

Pagal knyga Feridė mokėsi prancūzų pensionate, todėl turkų kalbą mokėjo prasčiau.

g.gif Nemanau, nes pirma užuomina apie Turkų kalbos nesupratimą buvo pačioj pradžioj iki to pensionato. Todėl man ir kilo klausimas, ar jos tėvai ne turkai buvo? Kažkaip gal istoriją reikėtų žinot, kokia kalba ten vyravo arba jos šeima ne turkai. g.gif
Atsakyti
Nėr ko ir žiūrėt knygon...nes,kai esi perskaitęs ją-serijalo net nesinorėtų žiūrėt....Esu skaičiusi seniai ..ir tai raukausi žiūrėdama,bet nusprendžiau,kad tik pavadinimas vienodas ir tiek...Nelyginu su knyga...nėr ko lyginti
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2015 04 02, 20:54)

gal jie kalbėjo arabiškai, nes db pastebėjau, kad daug kur seriale jie rašo arabiškais raštmenimis. Tai gal dėl to ir nemokėjo turkų kalbos gerai. Bet čia tikmano toks spėjimas smile.gif
Atsakyti
O kas nutiko Kemeano sesei, kad visa sumusta prie stalo sedejo?
Atsakyti