Įkraunama...
Įkraunama...

Pavasariniai mamukų pokalbiai

Labu visoms 4u.gif
Kas cia per pavasaris temutej, visos kokios tai karingos, kas su vyrais, kas su vaikais kariauna rolleyes.gif
Laikykites 4u.gif

Wiliux, uzjauciu del slogos vaiko, ech nesinori tu ligu verysad.gif

Mano abi taip graziai zaidzia, visgi kaip skiriasi augti seimoje antram vaikui. Vien zaislu begale kambaryje, mazoji net spirga juos apziurinedama. Kai auginom pirma vaika, kazkaip tusti tie namai buvo dvieju suaugusiu zmoniu smile.gif vaikui neidomus. Didzioji aprengia leles, sustato palei siena, mazute guli ant savo kilimelio ir net juda visa is laimes, kad kazkas kazka rodo wub.gif

Natalija, iseis tie vaikai...bet gal tada noresis, kad pareitu cool.gif ?
Atsakyti
Oi, kaip fainai dviem sesutėm kartu wub.gif Norėčiau dar mergytės smile.gif

Mika, nenorėsiu, kad pareitų. Į svečius - prašom. Bet šiaip vargina dar du saugę žmonės be mūsų... Jie gyvena savo gyvenimą, o man rūpesčių ženkliai daugiau. Pagalbos - beveik jokios, nes jiems gi nėra kada... Bernelis dar ir savo bernišku judėjimu nervina - viską daro garsiai - net jungikius spaudžia. Pamenu, kai su broliu augau, mane irgi tas nervino... Vyras tai labai tykiai juda...O vaikis - tryyynkt, kėdę atitraukia, trinkt - spintelės durelės, trinkt - tualeto durys. O vaikšto kaip dramblys, kuris sunkiai kojas atkelia lotuliukas.gif Aišku, gal aš per daug reaguoju, visgi nervų sistema įtempta dėl miego stokos ir to nuolatinio mažiukės zirzimo...
Atsakyti
QUOTE(Natalija_V @ 2015 05 07, 17:19)
Oi, kaip fainai dviem sesutėm kartu  wub.gif Norėčiau dar mergytės smile.gif

Mika, nenorėsiu, kad pareitų. Į svečius - prašom. Bet šiaip vargina dar du saugę žmonės be mūsų...

Taip, suprantu...

Lainos posta skaitydama net nusijuokiau, iseit su vaikais tikrai nesudetinga, bet su zirgais... Siaip sau durim netrenksi biggrin.gif

Ech, koks grazus oras, saule islindo. Sedim lauke ir galvoju ar megautis saule, ar eit namu tvarkyt, indu neplautu, rubu lygint... unsure.gif
Atsakyti
labas si grazu ir sauleta ryta smile.gif
isslinkau tyliai 8 is lovos...maziukas dar miega, skersas visas doh.gif nu gal neissirindens ant zemes... apdejau apklotu ir pagalvem is sonu papildomai... per nakti apsisuka aplink savo asi kelis kartus doh.gif cia galva, kur buvo uodega , po valandos, vel kitaip biggrin.gif

QUOTE(Mika... @ 2015 05 07, 15:39)
Mano abi taip graziai zaidzia, visgi kaip skiriasi augti seimoje antram vaikui. Vien zaislu begale kambaryje, mazoji net spirga juos apziurinedama. Kai auginom pirma vaika, kazkaip tusti tie namai buvo dvieju suaugusiu zmoniu) vaikui neidomus. Didzioji aprengia leles, sustato palei siena, mazute guli ant savo kilimelio ir net juda visa is laimes, kad kazkas kazka rodo ::

aha, joriukas irgi net tirpsta , kai sese pamato. O kai anoji pakalbina, ot krykscia is laimes wub.gif Smagu jam... kai sese viena augo, gal ir nuobodoka buvo, vien tik su mama ir zaislais... biggrin.gif Nori vaikis draugaut, oi, kaip nori. Tik gaila, sese kartais 'ikrinta' i filmukus... doh.gif

QUOTE(Natalija_V @ 2015 05 07, 16:19)
Mika, nenorėsiu, kad pareitų. Į svečius - prašom. Bet šiaip vargina dar du saugę žmonės be mūsų... Jie gyvena savo gyvenimą, o man rūpesčių ženkliai daugiau. Pagalbos - beveik jokios, nes jiems gi nėra kada... Bernelis dar ir savo bernišku judėjimu nervina - viską daro garsiai - net jungikius spaudžia. Pamenu, kai su broliu augau, mane irgi tas nervino... Vyras tai labai tykiai juda...O vaikis - tryyynkt, kėdę atitraukia, trinkt - spintelės durelės, trinkt - tualeto durys. O vaikšto kaip dramblys, kuris sunkiai kojas atkelia  ::  Aišku, gal aš per daug reaguoju, visgi nervų sistema įtempta dėl miego stokos ir to nuolatinio mažiukės zirzimo...

oi, kaip suprantu tave, natalija... ir as norec, kad sulauke kokiu 18 metu vaikai iseitu atskirai gyvent. kur nors netoliese, bet atskirai... As pati nuo 16 metu gyvenau savo bute. TAm paciam nuosavam name, bet savo bute. Kaifas ir man , ir tevams buvo biggrin.gif ... Tik brolis nebuvo pareiskes noro iseit...sedejo iki pat savo 'zenytbu' biggrin.gif ... O dabar mama man ir sako, jeckau, negaleciau gyvent nei su marcia, nei su dukra... taip gera, kai pat sau seimininkas namuose. O aplankyt gi, visada aplankom (brolis tiesa, ir gyvena tam paciam name biggrin.gif 3 butai yra - mamos, mano , ir brolio)

QUOTE(Mika... @ 2015 05 07, 16:29)
Lainos posta skaitydama net nusijuokiau, iseit su vaikais tikrai nesudetinga, bet su zirgais... Siaip sau durim netrenksi
Ech, koks grazus oras, saule islindo. Sedim lauke ir galvoju ar megautis saule, ar eit namu tvarkyt, indu neplautu, rubu lygint... ::

mika, visai cia nejuokinga biggrin.gif ...nu vaikus - susikrovei smutkes, i masina - ir dui i kauna... O zirgai? garaze nepalaikysi... O ir islaikymas zirgo mieste kur kas brangesnis nei vaiko doh.gif kokius du kartus doh.gif

ir megaukis. Indai, rubai, grindys - jie ne vilkai, i miska nepabegs. Lepinkites, kol oras toks smagus , kol ner visokiu musiu, uodu, karsciu ir tt ir pan biggrin.gif Daryk, kaip ispanai daro - jie sako 'manjana' biggrin.gif

niu , einu ziuret, maz bunda krokodiliukas rolleyes.gif
Atsakyti
labas rytas smile.gif
koks gražus oras wub.gif pagaliau viskas žaliuoja wub.gif vyras sakė sode mano žalumynų lysvėj jau kažkas išlindo, šian važiuosiu pažiūrėt rolleyes.gif
mes ok, vaikas geras, vyras patenkinamas biggrin.gif
šian daržely auklėtoja pasakojo, kurią dieną po pusryčių liko dvi lėkštės košės, auklytė įdėjo, o vaikai taip ir nepasirodė grupėj, na ir kažkiek stovėjo ant stalo tos lėkštės.. D.C. vaikščiojo ratais, vaikščiojo, prisėdo ir suvalgė vieną lėkštę, perėjo prie kitos, bet auklėtoja pasakė jau gana laugh.gif kaip man pasisekė, kad vaikas valgus wub.gif (tfu tfu tfu). jei problema iš lauko nuvaryt namo, sakau, košę virsim, vsio lekia laugh.gif
tik iš kantrybės baigia išvesti vienas dalykas - kai rengiu į darželį, į lauką, šiaip perrengiu, D.C. vis nori eit kažkur, daryt, nepastovi vietoj, turiu jį prilaikyti ir dar ir rengti doh.gif visa prakaitu apsipilu, kol aprengiu. na, laikausi, peraugsim smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 08 gegužės 2015 - 08:12
Labas rytas,
Laina, tai ir man nejuokinga su tais zirgais biggrin.gif siaip as nezinau, ar jie labai isgyvena vietos pakeitima, ar jiems tas pats, kuriam garde gyventi? bet aisku, kad jie ne siaip sau " smutke" smile.gif netoli musu namu yra zirgynas, kazkada buvom su dukra jodineti, tai pakraupau, kai savininke papasakojo, kiek kainuoja zirgo laikymas ir kokia ju prieziura : rolleyes.gif

Zuzla, oi kaip pazistama tie rengimai, praeis... Isvis, tas amzius " todlerio", net nezinau, kaip isversti ji is anglu k. toks...reikalaujantis daug kantrybes biggrin.gif paskui dziaugiesi protingu penkiameciu, klausimais apie saule, menuli ir Dieva, kai nebereikia tokiais kvailais reikaliukais uzsiimti cool.gif
Atsakyti
Sveikos mamkos 4u.gif
Grazus oras, visos išsilakščiusios, lauke su mažaisiais sėdi mirksiukas.gif
Laina 4u.gif tau ir Joriukui už pūsles. Tikrai randų neturi likti.
Willux ir tau 4u.gif Linkiu, kad kuo greičiau ateitų miegadieniai ir mieganaktys pas Tavo mažylę mirksiukas.gif
Natalija visada labai smagu skaityti Tavo pasakojimus apie mažąją.

matyt pilnatis visus veikė, nes paskutinę savaitę ir aš kovojau su saviške. Pradėjom lovelėje miegoti, tai baigėsi mano miego naktys. Virkavo, budinėjosi doh.gif tai ir aš kaip zombis vaikščiojau, paskaitydavau SM, bet jau parašyti nelabai ką sugebėdavau. Nes dar krikštynoms ruošiuosi, tai kiekvieną laisvą minutę bandau išnaudoti ax.gif

Maniškės nėra kaip paramstyti lovelėje, nes ji jeigu neįmigusi, tai ant pilvo verčiasi, tada stojasi ant keturių, prasibunda ir radeda verkti doh.gif Bet paskutines porą naktų jau truputį geriau miega, nors ir dantys kažkurie kiti lenda thumbup.gif

Nieko, praeis ir šitas etapas. kažkaip nors fiziškai ir labai pavargstu, bet paskutinėmis dienomis tokią gyvenimo pilnatvę pajaučiau wub.gif Nuostabus jausmas stebėti mažylės šypsenas, šnekėjimą, ropojimą ir visas kitas išdaigas wub.gif
Atsakyti
laba
kol tylu ramu (mazius dar parpia) , prisedau prie kompo. NEs tuoj prabus ir baigsis mano ramybe - tada jau visur begom reik ... ot atejo periodas doh.gif . MAzius visur stojasi, gali negali, bet stojasi doh.gif aciu die, ismoko atsargiai graziai ant dupos atsisest arba pritupt, tai 'avariju' beveik nebuna unsure.gif . Laikydamasis uz zidinio atbrailos ar palanges jau eina - kaip diedukas su vaikstyne biggrin.gif . Stumduka turim, bet jis kazkoks per lengvas, jei mazius virsta, tai kartu su tuo stumduku (nuvirsta, o ant galvos dar stumduka uzsivercia doh.gif biggrin.gif - o tada jau asaru buna biggrin.gif ) . Bet jei prilaikau stumduka, tai bando pirmuosius zingsnelius jau zengt. Manau, po savaites kitos jau pats tiopins po truputuka. PAgaliau ismoko keturpescias ropot , nebepraslysta biggrin.gif . O pilvu sliauzia taip greit, kad sakiau, gali dalyvaut varzybose biggrin.gif

DAugiau kaip ir nieko labai naujo. zaizdos jau beveik uzgijo, ant rankytes dar truputi matosi, o veidukas jau beveik ner zymes.

Siaip, kai geras oras, tai daugiausia lauke jau 'sedim' . Pabuna vezime vienam , paskui kitam , triratuke, ant ranku, pasedi ant zoles, ant terasos ... paskui vel is naujo 'rata sukam' biggrin.gif . tegu dziaugias gamta biggrin.gif .
Uzsirasiau kt savaite jau i 9 men TA. ziuresim kiek priaugo ir paaugo vaikis.

kaip kitos mamos ir ju vaikiukai issilaike ? irgi laksto laukais turbut - savaitgaliais sm 'tyluma' biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laina12: 11 gegužės 2015 - 07:22
Labu. Prisiduodu ir aš.
Šnd paskutinė diena alerginių tyrimų odisėjoje. Nei kraujas, nei lėto veikimo lopai žymesnių alergijų neatskleidė. Įtaria, kad kraujas išmatose galėjo pasirodyti dėl disbakteriozės. Na eisim tirtis toliau g.gif .
Laina šaunuolis Joriukas, mūsiškė irgi bando vaikščioti, bet dar labai nekordinuotai.
Savaitgalį labai skubėjo, kojos ropojo greičiau nei rankos, kad griuvo ant veido net kraujas iš lūpos bėgo. MB sakė, kad ir jis toks nerangus vaikystėje buvo. Įdomu ar yra tame vaike kas nors iš manęs?
Papūgiuke ir iš kur pas Tave tiek pasiryžimo guldyti mažytę lovytėje? Aš vis kiekvieną dieną apie tai pagalvoju, bet mano tinginystė nugali. Miegos su mumis iki 18 ir tiesiai į jos vyro lovą išsiųsim biggrin.gif
Atsakyti
Willux, kad ar lovytėje, ar šalia savęs tai didelio skirtumo nėra. Kai lovytėje, tai aš geriau išsimiegu. Ji pas mane tokia keistoka, matyt į tėvelį, nelabai ramina ją miegas šalia manęs, ir papas neramina, ir pavalgo blogiau, kai gulint maitinu doh.gif kelis rytus apie penktą bandžiau šalia savęs pasiguldyti, tai vis tiek verkti pradėjo, reikėjo ant rankų imti, nei glostymas, nei priglaudimas prie savęs, nei papas neramino. o jeigu miega, tai ir lovytėje miega. Šianakt visai normaliai miegojo. vakar po maudynių kaip nulūžo apie 9 val., tai 1 val. ir 5 val. prasibudo pavalgyti ir vėl miegojo jau be jokių verkimų ir be vaistų nuo skausmo. Nors dantys tai kalasi. Už tat prasibudo pusę 7. Tokios naktys suteikia vilties blush2.gif vežime tai visada ant nugaros miegojo, tai pradžioje man labai keista buvo, kai lovytėje pradėjo ant šono ir pilvo miegoti. bigsmile.gif

Linkime, kad disbakteriozė ir būtų priežastis kraujuko išmatose 4u.gif Gerai, kad alergijų nenustatė thumbup.gif

Laina, tavo Joriukas tikras šaunuolis wub.gif

Maniškė jau normaliai ropoja. dar mėnesiukas ir manau stotis ir bandyti eiti pradės wub.gif
o maniežas žinokite pasiteisino. žaidžia ji ten kažkiek. O ir saugiai palikti yra kur, kai prausiuosi, į tualetą einu ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo papūgiukė: 11 gegužės 2015 - 10:25
QUOTE(papūgiukė @ 2015 05 11, 11:21)
verkti pradėjo, reikėjo ant rankų imti, nei glostymas, nei priglaudimas prie savęs, nei papas neramino.

o maniežas žinokite pasiteisino. žaidžia ji ten kažkiek. O ir saugiai palikti yra kur, kai prausiuosi, į tualetą einu ir pan.

kaip viskas pažįstama... 4u.gif

o, kaip gerai smile.gif

chaj,
aš tai ilsiuosi po savaitgalio maratono ax.gif jaučiu visa vasara tokia bus - namai, parduotuvė, virtuvė, tvarkymas, laistymas, sodas smile.gif net langų neradom laiko išplauti, samdėm žmogų. savaitgalį sodo namuke meistras tapetus priklijavo, tik jei nekalbėtų tiek daug, būtų per dieną susitvarkęs doh.gif bet jau matau, kaip bus gražu wub.gif ir kad netinka užuolaidos, kurias nusipirkau laugh.gif D.C. visas į mane - lenda musė į akis, jau parbėga "musė musė, gelbėkit" biggrin.gif tik trūksta jam veiklos.. reik smėlio dėžės, daugiau žaislų atsivežti.. na, su laiku viskas bus smile.gif

einu paieškosiu info, kada moliūgus su cukinijom jau galima į lauką išsodinti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 11 gegužės 2015 - 12:49
Kokia spartuolė, papūgiuke, tavo mažoji smile.gif Gal ir gerai tas maniežas. O vaikštynės nebandėt? Man su vyresnėle labai pasiteisino. Judėjo, bet nieko negalėjo pasiekt. O mažiukė nemėgsta vaikštynės. Tik šokliuką. Ai, dabar ji nieko nemėgsta. Nežinau, iš kur tiek zirzimo, virkavimo ir nori gimt atgal pas mamą biggrin.gif Laikau ant rankų, vyras man pečius paglostė, tai kaip supyko, čiupo jo delną ir numetė. Maždaug- mama tik jos.
Gerai tik kai visa chebra namie. Tada linksma. O su manim - košmaras. Dabar, kai stotis išmoko, tai visai ragai. Atsistoja, daugiau mato, daugiau nori ir visko reikia. Krenta kol kas gražiai, kaip ir Joriukas. Bet stojasi neatsargiai, greitai, iš tolo kažkaip.
Ir drožia. Viską, kas drožiasi. Pas mamą buvom, davė medines kaladėles. Dar vyresnėlės. Nebuvo jokių dantų žymių. Mama džiaugiasi - na, šitų nesugrauž (prieš tai sudrožė kietos gumos kamuoliuka ir kaučiukinius batukų padus). Po kelių minučių:"Ką ji čia žiaumoja?". Nu ką - drožlę nuo medinės kaladėlės doh.gif
Naktim tai irgi - sėdasi, stojasi ant keturių, migruoja per visą lovą, kalba. Nesuprantu, ar nubunda ar lunatikuoja...
O šiaip sakau, kad praeitam gyvenime buvo kačiuku. Grynai katiniški judesiai, trinasi, glaustosi, po ranka galvą kiša, nugarą įtaiso, kad kasyčiau. Priropoja ir įsitaiso pagal mano kūną, nugara prisiglaudžia. O jei kaklą kutenį, tai sustingstą, akis užverčia ir kaifuoja lotuliukas.gif Po rytinio miegelio taip glaustinėjomės visą valandą. O dar tą gerklinį garsą daro "ghrrrrr", lyg murktų lotuliukas.gif

Wiliux, oi, nu greičiau jau viskas paaiškėtų, įsivaizduoju, kaip neramu dėl to kraujo 4u.gif O dėl svorio ką sakė?
Mes nenuėjom ir šį mėnesį į TA. Dėl ūgio nerimavau, bet kaip bebutų, ji jau užaugo 20 cm nuo gimimo. Tai visai gerai, sakyčiau. Ir per paskutines savaites jau kažkiek ūgtelėjo. Svoris labai lėtai auga, bet pagal jos ūgį tai vidutinis. Išeina, kad dabar ji 67 cm ir 8200 g. Sveika, viskas atitinka raidą, tai nueisim kitą mėnesį.

Kažin kaip Kitty sekasi. g.gif
Atsakyti