Įkraunama...
Įkraunama...

Pavasariniai mamukų pokalbiai

Aciukas patarusioms wub.gif
Jau vyras atveze visko, tik to Actifedo nesugebejo nupirkt, tipo nuo 12 metu tik, sakau reikejo sakyt, kad tokio ir reikia. Na nusipirksiu rytoj pati. O kazi slogos nepradeda kartotis?

Dar is kitos temos - kokius vitaminus jus duodat? Ar jokiu neduodat? Be to D turiu galvoje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2015 04 03, 15:04)
save atsimenu, netikėjau šiom kalbom, buvo akimirkų, kai norėjosi mesti tapkę į kompą, kai perskaitydavau šiuos žodžius... bet tikrai - išaugo bigsmile.gif paguldau į lovą, verčias ant šoniuko, rankos prie žanduko, sakau labanakt ir išeinu wub.gif

Zuzla, baltas pavydas... wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Natalija_V @ 2015 04 03, 14:40)
Labai užjaučiu neramių vaikų mamas  4u.gif  4u.gif  4u.gif Sunku... Bet tikrai tokie dalykai išaugami. Išmoks ir miegot ir nustos kažkada griūti ant grindų. Aišku, reikia apsišarvuoti ta kantrybe kažkaip...
Tuom ir guodžiuosi. Nes su miegu vis prasčiau ir prasčiau. Jau net nebežinau ar dantys. Nesimato naujų, bet gal ilgiau užtruks? Pirmieji labai ilgai dygo, gal ir treti tokie? Nes ir vėl juodas seilėtekis. O ir charakteris ryškėja. Verksnė. Ir mamyčiukė. Apie palikt kam nors kalbos nėra. Ištinka isterija iki pamėlynavimo vos vyras su ja ant rankų išeina iš kambario, kuriame aš esu... Ant rankų, ant rankų, gerai, kad dar nėra labai sunki, bet išvarža jau ėmė vargint.
Šiandien vėl į mankštą, mane jau prakaitas pila, nes buvo totalus košmaras biggrin.gif Ji taip rėkė, kad man po to galva plyšo... Reikės nufotkint tuos pratimus, nes nuo streso nieko neįsiminiau.
Vyras pats pasakė, kad tegu miega kartu. Lovytėje miega ant šoniuko, o mūsų lovoje - žvaigždės poza. Vieną koją reikia užmest ant manęs, o viena ranka už manęs laikytis. Nosis tam labai patogu, pasirodo...  doh.gif
Bandysiu ir aš vibrucol kursą.

Dukra irgi tokioi pat pozoj ir isikibus i mane miega.Tik perkeliu i lovyte, tik uzmiegu ir vel... keliauja atgal!

Papildyta:
QUOTE(egk @ 2015 04 03, 15:20)

Dar is kitos temos - kokius vitaminus jus duodat? Ar jokiu neduodat? Be to D turiu galvoje 4u.gif

As duodu vitC ir zuvies taukus. Dukra nesenai persirgo roto virusu ir stomatitu, tai stiprinam organizma. na ir broliukas kartu smile.gif

Sveikit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Renalta @ 2015 04 03, 11:51)
Dedu viburcol zvakutes, ta nakti suveikia, o tada ir vel tas pats.Buvo periodas kai dejau visa pakuote-12 vnt, tai kai kuria diena padedavo, o kita kaip nieko  doh.gif o tada ir vel tas pats.2 dantys islinde, vienas nevisai iki galo, kitus nieko panasaus i dygima.Bet jau rasiau, kad jis taip miega nuo pirmos gymimo dienos  verysad.gif Klausiau gyd. ir neurologes (lankemes jau 2 kartus) gal kokiu raminanciu arbateliu jam duoti ar kokiu vaistuku kad kiek ramiau miegotu, tai jos tik palinksi ir sako isaugs  blink.gif Tai va nezinau ka ir daryti, galite ka parekomenduoti ilgalaiko poveikio  blush2.gif

Sveikos mamytes smile.gif Skaitau jus visa laika "uz kadro", kalbejot apie visokius vaistukus neramiam vaikui.
Renalta, kiek pamenu pas jus irgi buvo gimdymas su vakuumu, t.y. komplikuotas ir lyg pora sav. anksciau. Pas mus identiskai. Ir musiski ramiu vaiku nepavadintum, manau, jau vien toks gimdymas daug ka itakoja, aisku, dar ir kiekvienas skirtinga temperamenta atsinesa. Iki tol net minties man nebuvo, kad vaikas miegos su manim vienoj lovoj, bet dabar manau, jog tai buvo teisingas sprendimas-po pirmu keliu bemiegiu naktu po gimdymo bandant guldyti atskirai, pagaliau pradejome miegoti vienoje lovoje ir jokiu ryksmu nakti, abu miegame, taip, atsibundame pavalgyti, bet visgi miegame naktimis. Kitas klausimas, kaip ta vaika veliauiskelti i jo lova, bet kai cia ir dabar esi pavargusi, o vyras nenori ar neturi gali,mybiu padeti, reikia spresti cia ir dabar. Apskritai, po tokiu gimdymu vaikai buna, kaip supratau labai reikalaujantys demesio, jautrus, neasiplesia nuo mamos, negali pabuti vieni- sis faktas pradzioje sokiravo, bet gavau po gimdymo patarima is vienos koleges, kad nereikia vaiko plesti nuo saves, kai esi jam reikalinga, nes tada jis tik dar labiau kabinsis i mama. Nors tai kartais vargina, reikia ta demesi duoti, tuomet poreikis bus patekintas ir toliau mazes. Tai sia prasme-koki vaika vadinti neramiu- reikalaujanti nuolatinio demesio? Ar kai paimate ji ar su juo uzsiimate, jis nebuna ramesnis, gal tame esme, tada cia nereikia jokiu vaistu. O kas susije su neurologija-pas mus pavyzdziui, dar ir tonusai buvo padideje-tai masazai tikrai labai padejo atpalaidoti-daug masazu. O del miego kaip tik dabar domiuosi sia tema ir man pasirode gan idomios sios knygos-

https://www.knygos.l...-ju-sprendimai/
ir
http://www.amazon.co...asap_bc?ie=UTF8

Cia miego klausimai aptariami kartu su kitais klausimais kaip psichologinis klimatas seimoje, vaiko rezimas ir pan. Renalta, gal rasi ideju, kurias galesi pritaikyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dkny_777: 03 balandžio 2015 - 15:54
QUOTE(Natalija_V @ 2015 04 03, 14:40)
tuos pratimus, nes nuo streso nieko neįsiminiau.
Vyras pats pasakė, kad tegu miega kartu. Lovytėje miega ant šoniuko, o mūsų lovoje - žvaigždės poza. Vieną koją reikia užmest ant manęs, o viena ranka už manęs laikytis. Nosis tam labai patogu, pasirodo...

thumbup.gif lotuliukas.gif gerule tavo mergica biggrin.gif

QUOTE(zuzla @ 2015 04 03, 15:04)
save atsimenu, netikėjau šiom kalbom, buvo akimirkų, kai norėjosi mesti tapkę į kompą, kai perskaitydavau šiuos žodžius... bet tikrai - išaugo :: paguldau į lovą, verčias ant šoniuko, rankos prie žanduko, sakau labanakt ir išeinu :

na, siaip ar taip - iki 18 metu tikrai isaugs biggrin.gif

Jau vyras atveze visko, tik  to Actifedo nesugebejo nupirkt, tipo nuo 12 metu tik, sakau reikejo sakyt, kad tokio ir reikia. Na nusipirksiu rytoj pati. O kazi slogos nepradeda kartotis?

Dar is kitos temos - kokius vitaminus jus duodat? Ar jokiu neduodat? Be to D turiu galvoje ::

aha, dabar actifed registruotas tik nuo 12 metu... nezinau, ar del to , kad labai kenksmingas, ar kad farmacine kompanija pagailejo registracijai pinigu biggrin.gif ... bet nepiktnaudziaujant , manau, galima kartkartem duot unsure.gif

o slogos - gali kartotis... pas mus, tai sese is darzelio pastoviai parnesa doh.gif

as tai jokiu vitaminu neduodu.. tik ta D... ir tai, pastoviai pamirstu doh.gif
Atsakyti
O kazi slogos nepradeda kartotis?

taip, kartosis, iki 5 metų vaiko organizmas neturi imuniteto atminties, ar kaip ten protingai sakoma...

vitC citrosept pavidalu ir žūvų taukai.

QUOTE(Eufforija @ 2015 04 03, 16:22)
Zuzla, baltas pavydas... wink.gif

pala, ir tau taip bus, mano gi vyresnis smile.gif
Atsakyti
sveikos,
jungiuosi prie mūsų skyrelio mamų - esu naujai iškepta mama, kuriai iš naujo bus reikalingi visi Jūsų jau seniai aptarti patarimai blush2.gif
mums po 9 metų laukimo kovo 19d. gimė dvynukės 2,2 ir 1,8kg. joms buvo 34 savaitės, šiek tiek pagyveno inkubatoriuose, viena keletą dienų reanimacijoj praleido, bet dabar jau viskas gerai, pasiekę gimimo svorius ir auga toliau, vakar grįžom iš KMUK. ir toliau gyvenam pagal jų režimą - kas 3val. keliamės, keičiam pampius, valgom ir vėl gulam. tad tokiems pagyvenusiems tėveliam, kokie esam mes, sunkoki tie trumpi pamiegojimai (man jau spaudimas kyla, galva sukasi...), o ypač dar jei ir jie nuplaukia, kai mažės pradeda maltis, muistytis, galiausiai verkt. daugiau kaip ir problemų nelabai yra, nes jos tokios gražutės, tokios mielos, tokios fainulkos - taip ilgai išlaukti stebukliukai wub.gif kad dar prieš užmigdama vis dėkoju D už jas, bet kartu prašau ir jėgų, sveikatos ax.gif
na, ruošiamės pirmosioms namie maudynėms biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tino: 03 balandžio 2015 - 18:50
QUOTE(Tino @ 2015 04 03, 19:30)
sveikos,
jungiuosi prie mūsų skyrelio mamų

na, ruošiamės pirmosioms namie maudynėms  biggrin.gif

kaip smagu, kad tu pagaliau čia wub.gif

ir kaip? biggrin.gif
kaip pati po CP jautiesi?

atsimenu, mes atvažiavom iš klinikų, pastatėm auto kėdutę su D.C. ant sofkės, stovim, žiūrim, galvojam, ką dabar daryt huh.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2015 04 03, 20:45)
ir kaip? biggrin.gif
kaip pati po CP jautiesi?

atsimenu, mes atvažiavom iš klinikų, pastatėm auto kėdutę su D.C. ant sofkės, stovim, žiūrim, galvojam, ką dabar daryt huh.gif

oi, tai kad CP buvo prieš 2 savaites, tai jau absoliučiai nieko nejaučiu, kažkur 4 dienas skaudėjo dar. dabar prisimenu tik kai reikia ką nors kelt, bet ir tai po laiko biggrin.gif bet ne iš skausmo, o šiaip.

o mes kai 9 dienas praleidom kartu palatoj ligoninėj, tai mus praktiškai apmokė visko, kaip reikia elgtis su vaikais, tai tuo aš labia ir džiaugiuosi. kitaip būt buvę ir mum tas pats. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2015 04 03, 21:15)
oi, tai kad CP buvo prieš 2 savaites, tai jau absoliučiai nieko nejaučiu, kažkur 4 dienas skaudėjo dar. dabar prisimenu tik kai reikia ką nors kelt, bet ir tai po laiko  biggrin.gif bet ne iš skausmo, o šiaip.

o mes kai 9 dienas praleidom kartu palatoj ligoninėj, tai mus praktiškai apmokė visko, kaip reikia elgtis su vaikais, tai tuo aš labia ir džiaugiuosi. kitaip būt buvę ir mum tas pats.  ax.gif

tai gerai, kad taip, nes kai kurios moterys mėnesiais ligonėmis jaučiasi smile.gif

tai ir mus apmokė, 4 dienas buvom smile.gif aš dėl to, kad žūrėjom ir galvojom - va, naujas narys šeimoj ir reikės dabar namie kažką su juo veikt mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2015 04 03, 19:30)
sveikos,
jungiuosi prie mūsų skyrelio mamų - esu naujai iškepta mama, kuriai iš naujo bus reikalingi visi Jūsų jau seniai aptarti patarimai  blush2.gif
mums po 9 metų laukimo kovo 19d. gimė dvynukės 2,2 ir 1,8kg. joms buvo 34 savaitės, šiek tiek pagyveno inkubatoriuose, viena keletą dienų reanimacijoj praleido, bet dabar jau viskas gerai, pasiekę gimimo svorius ir auga toliau, vakar grįžom iš KMUK. ir toliau gyvenam pagal jų režimą - kas 3val. keliamės, keičiam pampius, valgom ir vėl gulam. tad tokiems pagyvenusiems tėveliam, kokie esam mes, sunkoki tie trumpi pamiegojimai (man jau spaudimas kyla, galva sukasi...), o ypač dar jei ir jie nuplaukia, kai mažės pradeda maltis, muistytis, galiausiai verkt. daugiau kaip ir problemų nelabai yra, nes jos tokios gražutės, tokios mielos, tokios fainulkos - taip ilgai išlaukti stebukliukai wub.gif kad dar prieš užmigdama vis dėkoju D už jas, bet kartu prašau ir jėgų, sveikatos  ax.gif
na, ruošiamės pirmosioms namie maudynėms  biggrin.gif

Labas. Sveika atvykus 4u.gif ir sveika atvykus i dvynuku bureli wink.gif
Smagu, kad jau namie ir viskas gerai!
Atsakyti
Kiek daug prišnekėjot! Mes bandom tvarkytis naujus namus, bet labai lėtai sekasi. Daug mažų dramų namie, kai mažė stengiasi visą dieną praleisti stovėdama.
Tino sveika prisijungusi! Merhaba nuo mūsų turkiukės smile.gif Labai smagu, kad prisijungei.
Zuzla ir mes pasidėjom ant lovytės autokėdutę, žiūrėjom ir džiaugėmės. 3 min... tada sulaukėm anytos svečiuose neplanuotai blink.gif .
Mūsiškė miega lovoje. Tris mėnesius režimas toks, kad bunda kas valandą-dvi. Bet miegam. Tokiam režime naktinis miegas trunka 11h. Mūsiškė po cezario, man atrodo tas irgi labai veikia. (.) Reikalingas kaip Kitty mergytei.
Labai pritariu dkny_777 mintims. Aš irgi stengiuosi vaikui dėmesio skirti kai jai reikia iš karto. Tada dažniausiai ji po kiek laiko ir viena mielai pažaidžia. Nors būna dienų kai niekas nepadeda...
Renalta laikykis 4u.gif
Kitty, tikiu, kad pragiedrulių bus daugiau ir daugiau!
Egk sveikit!
Laina nuostabūs žirgai ir ponis!
Nataliha mūsiškė 7,5 mėn. Niekaip prie pc neprisėdu, kad liniuotę užsidėti.
Visom gražių ateinančių švenčių wub.gif

Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2015 04 03, 21:22)
tai gerai, kad taip, nes kai kurios moterys mėnesiais ligonėmis jaučiasi smile.gif

Cia as viena is tu ligoniu po cp... kai atsimenu doh.gif
Visa men. po cp vazinejau i ta ligonine ir arde pjuvio vieta, vale, siaubas kiek buvo kraujo kriesuliu... iki puses galima sakyt buvau pamelynavus, tikraja ta zodzio prasme puvau. bijojau, kad sepsio nebutu... menesi laiko negalejau normaliai rupintis vaikais, jutau skausma. o dar mane nenorejo priziureti toj ligoninei, kur buvo atliktas cp. Mano mama medike, pakele "veja" ten, tai priziurejo, kaip auksto lygio ligonineje!
visoms noriu pasakyt, kad jei bedos su pjuvio vieta po cp, kaupiasi kraujas ir pan. nekokybiskai atlikta op! neisvalytas iki galo kraujas ir taip susiuta...
Atsakyti