Įkraunama...
Įkraunama...

Pavasariniai mamukų pokalbiai

QUOTE(laina12 @ 2015 04 04, 14:36)
[color=yellow]ja, man 42 (ant nosies 43), vyrui 51 (juokias, kad 50 proga 'pasigamino) biggrin.gif

tada tikrai abu 3-4 metais vyresni už mus biggrin.gif

QUOTE(Pumpule @ 2015 04 05, 21:31)
Nuo diegliu jau vaduojames su colic calmu ir mano griezta dieta be laktozes. Kol neuzvalgiau daug kiausiniu, visai gerai buvo, pasitodo ir kiausiniai blogis pilvo diegliams.
Turiu klausima, pas mus beda su issutimais, nes kiekvienas pirstelijimas buna kartu su ismatomis, gal kazkas negerai tai skaitosi, net nezinau kai toks maziukas. Ismatos skystos geltonos. Vaduojames su pataisu sporomis, dermalion pasta, bepanthen kremuku, oro voniomis, kaip raudonas uzpakalis taip raudonas, jau odele skilineja. Gal kas dar su panasiom problemom buvot susidure?

sveikute, bendražyge 4u.gif kaip anksti visokių bėdų iškilo verysad.gif o mes tiesą pasakius nesuprantam, ar mažės muistosi, diriguoja puse nakties nuo tų dieglių, dujų, mano pieno kažko užvalgius, ar tiesiog sumaišė dieną su naktim ir nori pajudėti. gal kas nors patars kaip atskirti simptomus g.gif mum tai gydytoja patarė virškinimui Enterokind ir bakterijų (gefilus arba Biogaia), bet poveikio kol kas nepastebėjom.
Atsakyti
Visas su sv. velykomis ir laukiam pavasario thumbup.gif skaitet, kad sia savaite atsils, pagaliau wub.gif

Tino, Pumpule, sveikos prisijunge 4u.gif
Mano Mikute cia jau nebe maziausia wub.gif mums jau 7 savaites.

Pumpule klause del pirstelejimu, mums pamazu jie baigiasi, pradeda reciau tustintis. O paraudusi oda gali buti ir del pienliges. Pasikonsultuok su gydytoja. Siaip geriausias issutimu gydymas - maudynes vonioj, vanduo ir oras, ypac, jeigu vonioj silta, budraukit ten smile.gif

Tino 4u.gif gal dar maiso diena su naktim. Manoji irgi raivosi, stena nakti, bet miega tuo paciu. Del pilvo diegliu, tai vaikas isitempes zviegia, dazniausiai tuo paciu metu, neima valgyti. O dujas pasalinti mums padeda ir Espumizanas, po jo pasiraivo ir girdisi prrrrrr, bet vaikas nezviegia.

Miega mano velykinis kiausiniukas, tad einu dar paskaityt, ka kalbejot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mika...: 06 balandžio 2015 - 16:13
Su Sv. Velykom visas ir visus smile.gif Mes atšventėme kaime pas mociute, tai taip smagiai pasibuvom thumbup.gif
Smagu, kad naujos mamytes prisijunge, daug jums pienuko ir ramiu vaikiuku smile.gif
Atsakyti
Sveikutes mamytes 4u.gif
Pirmiausiai,tai visiems visiems kuo silciausi,smagiausi,geriausi palinkejimai sv.Velyku proga wub.gif
Jungiuosi ir as prie mamyciu burelio kaip pirmokele mirksiukas.gif Viskas nauja atrodo ir daug kas pamirsta,tad patarimai jusu ka tik ejusiu siuo keliu bus naudingi drinks_cheers.gif wub.gif
Merhaba,sakau ir jau cia esancioms bendrazygems ir ju stebukleliams mirksiukas.gif
Hm...nezinau net ka rasyt..pasimeciau blush2.gif
Taigi,trumpai... 2015m.kovo 8 diena po CP gime musu sunelis Eldaras,maza tetuko kopija (kol kas biggrin.gif )
Su pilvo diegliukais kamuojames kai tai iskart pirmas pagalbininkas Colic Calm.Kaip mano vyras sako,duok tu narkotiku lotuliukas.gif Na,bet negaliu skustis kol kas kad labai stipriai diegliai kamuoja-uzeina ir pakamuoja,bet nera taip kad zviegtu vaikas pastoviai.
Labai greit priprato tik ant ranku buti biggrin.gif tai bandom su tuo kovoti. ax.gif
O siaip mano maziukas nera ramus vaikutis,bet nera ir labai jau neramus-toks per viduriuka. Dienos metu pamiega,pakniurksi,o buna dienu kad viskas jam netinka.Na,bet naktim tai tragedija kazkokia doh.gif Pavalgo naktini valgyma ir viskas,akys placios ir stacios.Zvalgosi,rankytem mosikuoja,ciapsi ir pan.Ir jei tik mes atsigulam su vyru i lova=paleidzia dudas doh.gif Tai buvo naktu kad beveik be miego-alpau is nuovargio,siandien pamiegojo nuo 3val. iki 6-tai jau liuks,paskui maitinimas,atrugenimas,pamperiu keitimas ir ziurek jau praejo valanda,nespejom uzmigt ir vel veeee doh.gif tai tikiuos kad taps su kiekviena savaite vis ramesnis. Nes dabar tai demesio prasosi labai,o kai uzmiega tai stengiuos kazka pasidaryt,nusipraust ir pan.Na manau kaip ir daugumos pradzia-tokia pat ir manoji. ax.gif
Ketvirtadieni eisim pas vaiku gydytoja tai bus matyt kiek priaugo kg ir kiek cm isstypo ax.gif
gal pradziai uzteks,aciu uz priemima ir is anksto dekui uz kantrybe bei patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpule @ 2015 04 05, 22:00)
Aciu, oi tu balionu prireiks smile.gif sudocreamas zinok tas pats kas ta pasta kuriA mes naudojam, cinkas, sausinantis odele. Siaip jis padetu, bet kai jis perdzia kas pusvalandi, valanda ir vis sutepa sauskelnes ismatomis nors ir labai nedaug, tai nelabai kas bepadeda. Nusivalo tas kremukas kas karta po to pirstelejimo. Nepabuna sausas uzpaliukas visai, kazkaip sita beda reiktu ispresti, bet gal veliau susinormalizuos, net nezinai, o gal reiktu kazkokiu bedu ieskot.

As Pumpule girdejau irgi gerus atsiliepimus apie ta Weleda kremuka ir dar sake,kad yra gaminamas tepaliukas vaistinese nuo issutimo,pragulu ir pan.sako vaiku gydytojai zino,kazkaip Klaipedoje tai rodos Baltushka vadinasi ar pan.Bandyk paklaust gal gydytojos vaiku g.gif
Pas mus irgi kakoja labai daznai mazius,buna tik pakeiciu sauskelnes ir ziurek vos paiimi ant ranku ir vel tik girdziu piiiiirrrrrrr...na ka ir vel is naujo keiciu. Irgi buvo paraudes uzpakaliukas ir tokios net kaip zaizdeles atsiradusios buvo,tai asmeniskai mums labai padejo pataisu sporos (jas daugiausia naudojom) ir nakciai uztepdavau storu sluoksniu sudocreamo. Ir aisku,sauskelnes tai keiciu vos pajutus kad prikakojo,netaupau ir nelaukiu dar koki pusvalandi kad ai gal dar prikakos. Na,tik po maitinimo nekrutinu koki pusvalandi,nes jei pradedu krutint tai tada kaip atpila ir buna jau irzlus.
Bet sauskelniu tai juodai iseina lotuliukas.gif
Man CP irgi atliko tikrai gerai,randas graziai gijo.Siulus istrauke be problemu thumbup.gif Bet as dar ne nescia jau buvau girdejusi kad mano ginius turi lengva ranka ant CP. thumbup.gif Ir labai dziaugiaus kad spejo jis atlikt operacija.Bet atsigavimas po CP man sikart buvo labai sunki.Nestumo pabaigoje buvo mazakraujyste ir niekaip negalejom pakelt hg,o operacijos metu pradejau labai stipriai kraujuoti.Zodziu,nusilpusi buvau labai stipriai ir tik dabar stojuos kazkiek ant koju ir stipreju. Aisku,greitesniam stiprejimui prisidetu poilsis,kurio kaip tycia truksta. Iki gimdymo kelis menesius turejau beda-nemiga,miegojau vos kelias valandas per para,o va po gimdymo miego noriu juodai-alia mano kaip ir TINO maziukes neleidzia miegot naktim lotuliukas.gif
Atsakyti
Su šventėm! Pirma Velykų diena intensyviai praėjo, tai pas mus svečiai, tai mes svečiuose. Mažoji puikiai atlaikė, visai nezirzė. Va ką reiškia, kai vaikui nenuobodu smile.gif Už tai mūsų paklusnusis šuo pasirodo ne toks jau ir paklusnus. Užmatė katę, kaip tempė, galvojau pirštą sulaužė. Na dabar po paros skausmas jau slūgsta, jau nedejuodama galiu vaiką į rankas paimti. O mūsiškė stovi atsirėmusi, paima į vieną ranką žaislą, į kitą žaislą, pamiršta, kad reikia laikytis ir pliumpteli. Gerai, kad dažniausiai ant užpakalio.
Merhaba Afrodite, laukėm Tavęs pas mamas 4u.gif Sveikinimai didžiausi!
Pumpule, sveikinimai tapus dviguba mama. Apie iššutimą pakomentuoti negaliu, nebuvom stipriau susidūrę. Kiek prireikė sudokremas gelbėjo. Pumpule, jei gerai pamenu, Tau pirmą vaikutį sunkiai sekėsi žindyti, kaip dabar? Labai man rūpi, nes tą pirmą mėnesį žindymą ne ypač šviesiai prisimenu.
Ir mažiems ir didesniems vaikučiams ir jų tėvams linkiu ramios nakties.
Atsakyti
Afrodite 4u.gif labai ilgai taves cia laukem rolleyes.gif wub.gif
O del naktiniu nemiegojimu, gal jis maiso diena su naktim g.gif Siaip jeigu tik budrauja, cipsi, as nenesiociau ant ranku, kazkaip reikia pratint miegoti nakti. Pamazu gal atsiras ritmas 4u.gif
Nors mes iki siol dienos ritmo neturim unsure.gif
Atsakyti
Sveikutės,

Sveikinimai naujoms mamytėms: Tino, Pumpulei, Afroditei 4u.gif

Nu ką..Mūsų mažiui antras dantukas lenda, tai jau savaitę namuose pragaras, neįsivaizdavau, kad taip gali būti.. Rėkia, klykia visą dieną, tiesiogine to žodžio prasme, tik ant rankų, tik su vaistukais..kviečiausi aną savaitę visokią pagalbą, negaliu būti viena su jais, nėra kam paimt, nežinau, nervai ant ribos.. Per šventes turėjom važiuoti pas tetą į sodybą prie Druskininkų, nu kur..viską atšaukėme.. Matosi jau tas dantukas normaliai, jau net pradedam kartais galvoti, kad čia kažkas kito, na bet taip trina tą burnytę, kad kaip ir viskas aišku... nu bet jetus jetus.. Su vaistukais dar kuriam laikui ramiau, bet toks jausmas, kad kuo toliau, tuo mažiau jie veikia. Sekmadienį dar vakare vyrui šefas netikėtai pasiūlė vieną bilietą į Robbie koncertą, tai likau viena, visus tris suguldyt reikėjo, na, tai džiaugiausi, kad dičkė neišvažiavo pas močiutę nakvoti. Vakar pas uošvius važiavom, vyro gimtadienis visgi, jau pas save nieko nedarėm, bet tai ir ten...visi dingo iš kambario, kas su vaikais, kas į virtuvę, nu neįmanoma, mažius ryte jau buvo ramus, žaidė, mamai paskambinau, sakau, viskas, praėjo, turim dantį. Po pietų kaip užėjo..turbūt blogiausiai per visą savaitę, net raudonas nuo rėkimo, springsta..tai ką, staigiai prapjovėm tortą ir namo...O sesytė tai pūkytė tokia visiška, atrodo, lyg suprastų, kad broliui blogai ir jai reikia "susipakuoti", o ypač atsigauna, kai jis miega. šneka, žaidžia.. Išlaikiau ant rankųy kelias savaites,kai negera buvo ir dabar vėl geresnė fazė.
Niekad neveikia jokie mano įžvelgti dėsniai:), vakar nusiteikiau, kad vėl bus nemiegota naktis po uošvių triukšmo, nu ką, užmigo abu mašinoj, grįžom, atsibudo, Erikutį paguldėm, aišku, kas 15 min klykia, bet jis toks ritualo vaikas, jo geriau nejudinti,pienukas, čiulptukas, vaistukai.. o Eliza nemiega, papo nebeima ir plepa, tiek plepa, juokiasi..nu matau, kad nemiegos. Su visu miegmaišiu nusinešiau į apačią ir pirmą kartą per 8 mėn filmą pažiūrėjome, ji pradūko,. net beveik ropot pradėjo. Tada po poros valandų pradėjo zirzaliuoti, atsigulė ir užmigo pr 5 min.
O Erikutis, beje, iš to pasiutimo jau beveik atsistoja prisilaikydamas, privaro rėkdamas, kimba į kojas, kanda ir stojasi. Ir labai rankytes pamėgo, uošvijoj nustebo, kad jau nebe pas tėtį, jau mamos reikia.. Tėtis gerai, kai linksma:)
Nekenčiu ten buvimo, prirūkyti visi namai, nežinau, vėl siutas suėmė, vėl nevažiuosiu ten bele kiek. Galvą skaudėjo visą vakarą..

MAn matyt nuo įtampos tokia naujiena - gal kas girdėjot? Žandikaulis susirakina. Iš pradžių nesupratau, kas darosi, labai skaudėjo žandikaulį kokią savaitę, dantis, galvojau, nuo slogos, nes žiauriai sloguoju jau antrą savaitę. Paskui naktį pajaučiau tiesiog, kad suspaudžiu, turbūt griežiu dantimis per miegus, nes prabudus sunkiai "atsirakina", nežinau, kaip paaiškinti. Nutrinsiu savo varganą dantų emalį unsure.gif dar nebuvo tokių bajerių, visokių, atrodo, esu turėjusi, bet tokių dar ne smile.gif

Sėkmės, mamukai, kai išgyvensim šitą košmarą, užsuksiu smile.gif

Nesiplėsiu, bet dkny777 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
labas si grazu ir sauleta ryta
pagaliau vel pavasaris biggrin.gif

Pumpule, sveikinimai sulaukus velykinio zuikio biggrin.gif Del issutimo, tai net negaliu patart, nes neturejom bedu nei su vienu vaikiuku... Nereikejo nei jokiu kremu, nieko... unsure.gif bet zinau, kad oro vonios, pataisai - daro stebuklus...

jautruole, pas mumi tarp vaiku irgi lygiai 6 metai skirtumas, tai man , didzioji jau ir padeda. Geras skirtumas biggrin.gif ... aisku, demesio dar kartais jai pritruksta, bet kadangi, ji protinga mergaite, ne pagal metus, tai mes susitariam...ir broli labai myli wub.gif

tino, gal ne diegliai cia pas jus - siaip gal dujos truputi pilvuka spazmuoja...butu diegliai - klyktu vaikas... siaip, nuo putimo padeda manksteles, ir zinoma, visi tie - infacol, espumizan ir pan... Joris irgi kuisdavosi, stenedavo, bet miegodavo nakti biggrin.gif

afrodite, pagaliau prisijungei biggrin.gif sveikinimai sulaukus mazulio... dar tokia diena biggrin.gif
del pripratimo ant ranku - prie to nepripranta tokie maziukai...jau jis toks yra, kitaip nebus... nesiok, kol lengvas mirksiukas.gif paskui ir pats ilgai nenores but - bus smagiau ant grindu tarp zaislu pasiaust biggrin.gif

Kitty, tau dar karta daug daug stiprybes ir istvermes... 4u.gif

daug nerasysiu, ruosiames i kiema miegot... Namuose, kaip buvo temperatura, tai su miegu beda - 40 min - valanda... doh.gif lauke - kitas reikalas - 2-3 val ramybes biggrin.gif
Atsakyti
sveikos,
QUOTE(laina12 @ 2015 04 07, 10:52)
tino, gal ne diegliai cia pas jus - siaip gal dujos truputi pilvuka spazmuoja...butu diegliai - klyktu vaikas... siaip, nuo putimo padeda manksteles, ir zinoma, visi tie - infacol, espumizan ir pan... Joris irgi kuisdavosi, stenedavo, bet miegodavo nakti  biggrin.gif

man irgi taip atrodo. nu lašinam tuos enterokind, bet nelabai veikia. šiąnakt nelabai miegojom, nors po maudynių merginos tikėjomės geriau miegos.

Pumpule, nuo iššutimų tai mum KMUK rekomendavo jų gamybos, bet be jokių priedų vaistinėse parduodamą kremą Basalis. ir iš kitur esu girdėjus, kad jis geras, ir ne tik kūdikiam. dar cinko tepaliukas. mum kol kas lyg nereikia g.gif
Atsakyti
labas rytas smile.gif

Afrodite69, D.C. ant rankų praleido 4 mėnesius, paskui labiau pradėjo dominti aplinkinis pasaulis ir jau nešiojau tik tam, kad kažkur nunešti (į vonią/lovą/vežimą ir pan.), visą kitą laiką gulėjo šalia ir žaidė. nepripras tavo mažiukas, tiesiog jam dabar labai reikia tavo šilumos ir dėmesio, o dar jei skauda kažkur.. mamos rankos geriausiai gydo 4u.gif

Kitty 4u.gif 4u.gif

Tino, Enterokind - gėlytės, jei skauda, nepadės.. Biogaia gerosios bakterijos tikrai reguliuoja virškinimą. nuo dieglių vaikas klykia, nenuraminsi niekaip, o jei šiaip muistosi, tai gali būti, kad pučia pilvą, geriausia pagalba (bent jau D.C. buvo) - mankštos ir sab simplex prieš kiekvieną maitinimą.

Wiliux, tris kartus skaičiau nutikimą su šuniu ir kate, tik tada supratau prie ko čia pirštas doh.gif 4u.gif

nuo iššutimų naudojau Sudocrem ir SebaMed, bet didesnių problemų neturėjom.
Papildyta:
QUOTE(Tino @ 2015 04 07, 11:01)
nuo iššutimų tai mum KMUK rekomendavo jų gamybos, bet be jokių priedų vaistinėse parduodamą kremą Basalis. ir iš kitur esu girdėjus, kad jis geras, ir ne tik kūdikiam

ar tikrai nuo iššutimų? mums jį rekomendavo atopinei odai kaip drėkinantį kremą, bet visiškai jokio poveikio, jokio drėkinimo schmoll.gif sunaudojau galų gale rankoms, bet negelbėjo nuo sausumo nei kiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 07 balandžio 2015 - 10:17
Aciu uz patarimus, siandien jau geriau, nuplovus su fenu padziovinu, tai aikivaizdziai nuima ta pradini raudonuma.. Zaizdeliu dar liko, bet jau mazeja. O ir nutraukiau biogaya bakterijas, tai ne taip sutepam sauskelnes, reciau.
Kitty - tau tikrai daug balionu reikia, mano pirmagimis buvo ramus, tai buvo lengva gana jau po gero pirmos savaites, o va jaunelis daug neramesnis, na gal ne tiek neramesnis kiek visa savo nepasitenkinima isreiskia baisiniu rekimu, pvz keiciant sauskelenes gali prarektj visa laika, nes jam nepatinka, soskes neikisi (nors planavau po savaites dar tik duot), ir siaip kas nepatinka pyksta, rekia, daug jautresnis, gal tiesiog toks charakteris, bet lyg sako po CP buna jautresni vaikai. Bet isivaizduoju jei du taip rektu ir daznai, butu labai labai sunku. Laikykis!

Wiliux - su matinimu si karta geriau tikrai, praktika daro savo, bet vis tiek pirma savaite buvo spenelius nugrauzes gerai, ypatingai pirmosiomis dienomis, Kol prisisauke piena, paskui gijo viskas, bet jaunelis dar mazas labai gime, tai jo burnytei buvo sunku labai abzioti taisyklingai, na bet dabar jau visai gerai.
Atsakyti