Bandelės su obuoliais
Reikės:
Bemielės šaldytos tešlos lapelių
Obuolių (tiek pat, kiek šaldytos tešlos lapelių)
Didelių, sveikų graikinių riešutų
Bruknių uogienės
Kiaušinio
Vanilinio cukraus
Cinamono
Riebalų skardai patepti
Atšildytus tešlos lapelius pjauname per pusę (gaunasi tokie kvadratėliai). Obuolius perpjauname per pusę, nulupame luobelę, išimame sėklalizdžius. Imame tešlos kvadratėlį, pakočiojame, patepame jo vidurį kiaušinio ir vanilinio cukraus plakiniu, dedame obuolio puselę išskobta duobute į viršų, į duobutę dedame šaukštelį uogienės, vieną graikinį riešutą. Kvadratėlio kampus užlenkiame į viršų, sulipdome virš riešuto ("skarelė"). Bandeles dedame į riebalais išteptą skardą, aptepame kiaušinio ir vanilinio cukraus plakiniu, apibarstome cinamonu ir dedame į karštą orkaitę, kepame neilgai, apie 20 min. (dujinėje orkaitėje gal ir ilgiau).
Skanaus
QUOTE(INGUTE. @ 2005 11 28, 20:48)
Na merginos kaip matau mekstate gaminti namuose piragelius.
Va as tai ne, nes dirbu, su sluoksnuota ir kitom teslom tai man, jei reiktu, dar ir namie gamint tai nupusciau.
Na teisingai pasakyta, kad sluoksnuota skyriasi, nuo kapotos. Sluoksnuota sunkiau, nes dar ir to kaip kociosi ja. Nes jei sulanksciusi ne i ta puse kociosi, tai s. gausis. Ir be to ji buna mieline ir ne, ir mano pastebejimais zmones labai daznai maiso, kur kuri.
Na parasysiu, be mieles recepta.
2-kg. miltu,
50-g. druskos,
10-g. kepimo milteliu.
125-g. margarino,
ir 1l. vandens.
Va as tai ne, nes dirbu, su sluoksnuota ir kitom teslom tai man, jei reiktu, dar ir namie gamint tai nupusciau.
Na teisingai pasakyta, kad sluoksnuota skyriasi, nuo kapotos. Sluoksnuota sunkiau, nes dar ir to kaip kociosi ja. Nes jei sulanksciusi ne i ta puse kociosi, tai s. gausis. Ir be to ji buna mieline ir ne, ir mano pastebejimais zmones labai daznai maiso, kur kuri.
Na parasysiu, be mieles recepta.
2-kg. miltu,
50-g. druskos,
10-g. kepimo milteliu.
125-g. margarino,
ir 1l. vandens.
Visiškai sutinku jau geriau nusipirkti gatavą susiradau dar savo mokyklos užrašus
O čia aprašymas kaip ruošti
90% miltų, vandenį, druską, kepimo miltelius išminkome tešlą. Atvėsiname ir brandiname šaldytuve 20min. Tuo metu susiminkome likusius miltus ir riebalus. Juos taip pat atvėsiname šaldytuve. O toliau jau lankstymo menas ir kočiojimas tešla iškočiojama stačiakampio forma, ant jos dedame riebalus, sulankstome voko forma, iškočiojama ir taip 4k. jokių minkymų ir jokių kapojimų
Kad ir pati konditerė bet renkuosi geriau gatavą tešlą
Na sėkmės norinčioms gaminti
QUOTE(Lolija @ 2005 12 05, 23:49)
na tai suprantu, kad viska su ta tesla galima kepti, bet va noretusi, kad mamytes pasidalintu recepteliais, su kuo pyrageli kepe, kuo sausaini tepe, gal kokia desrele ivyniojo, gal prie desreles koki surio gabaleli ar dar ka prilipde.na mamytes, nesikuklinkit, pasipasakokit
As, kai tingiu zaisti su mazais pyrageliais, tai kepu tokius pyragus- per visa skarda. Perku sluoksniuota bemiele tesla, kur buna 2 dideli lakstai( melynoj pakuotej). Tuos lakstus iskocioju pagal savo skardos dydi. Viena laksta ikloju i skarda, pridedu idaro ir uzkloju antruoju lakstu , virsu patepu kiausinio plakiniu ir kepu, kol graziai apgelsta.
Saldziam idarui supjaustau skiltelem obuolius ir gausiai apibarstau cukrum ir cinamonu.
O dar darau su vistos krutinele- keptuveje apkepu vistos krutineles gabaliukus, svoguno arba poro, parikos gabaliukus, pridedu prieskoniu . Si pyraga ypac megstam vakarienei
Sluoksniuota tešla tinka bet kam - sausainiams, pyragams, pyragėliams, tiek su mėsos, žuvies, daržovių įdarais, tiek su vaisiais, uogomis ar kremais. Kokybišką sluoksniuotą tešlą pasigaminti namuose yra labai sunku, todėl UAB "Mantinga" pagamino šaldytą sluoksniuotą tešlą, kurią tereikia atšildyti ir galima naudoti.
Čia keletas receptukų iš šios tešlos.
Papildyta:
PYRAGAS SU DEŠRA
Produktai:
500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
400 g bulvių
700 g minkštos rūkytos dešros
2 maži svogūnai
2 šaikštai taukų arba aliejaus
druskos, pipirų
6 šaukštai džiūvėsių
vandens aptepimui
4 rūgštoki obuoliai
Įdaras:
Bulves su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūnus smulkiai sukapokite ir pakepinkite taukuose arba aliejuje, kol pagels. Sudėkite ir paskrudinkite bulves. Tuomet įdėkite dešrą ir pusę džiuvėsių, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite ir palikite atvėsti.
Paruošimas:
1. Atšildykite ir išlankstykite tešlą. Išilgai lapo palikdami kraštelius suberkite likusią pusę džiuvėsių, ant jų sudėkite įdarą.
2. Vieną ilgesnį tešlos lapo kraštą patepkite vandeniu, tuomet kraštus sulenkite užklodami įdarą, pateptąjį vandeniu kraštą uždėdami ant viršaus, kad tešlos sujungimas suliptų.
3. Dėkite pyragą į kepimo skardą (galima įtiesti kepimo popieriaus) ir aptepkite vandeniu.
4. Kepkite įkaitintoje iki 210 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-35 minutes, kol pyragas gražiai pagels
Čia keletas receptukų iš šios tešlos.
Papildyta:
PYRAGAS SU DEŠRA
Produktai:
500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
400 g bulvių
700 g minkštos rūkytos dešros
2 maži svogūnai
2 šaikštai taukų arba aliejaus
druskos, pipirų
6 šaukštai džiūvėsių
vandens aptepimui
4 rūgštoki obuoliai
Įdaras:
Bulves su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūnus smulkiai sukapokite ir pakepinkite taukuose arba aliejuje, kol pagels. Sudėkite ir paskrudinkite bulves. Tuomet įdėkite dešrą ir pusę džiuvėsių, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite ir palikite atvėsti.
Paruošimas:
1. Atšildykite ir išlankstykite tešlą. Išilgai lapo palikdami kraštelius suberkite likusią pusę džiuvėsių, ant jų sudėkite įdarą.
2. Vieną ilgesnį tešlos lapo kraštą patepkite vandeniu, tuomet kraštus sulenkite užklodami įdarą, pateptąjį vandeniu kraštą uždėdami ant viršaus, kad tešlos sujungimas suliptų.
3. Dėkite pyragą į kepimo skardą (galima įtiesti kepimo popieriaus) ir aptepkite vandeniu.
4. Kepkite įkaitintoje iki 210 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-35 minutes, kol pyragas gražiai pagels
mano firminis
CUKINIJU PYRAGAS
1pak. bemieles sluoksniuotos teslos
2 cukinijos
90g tarkuoto parmezano"dziugas"
1 mocarela sutrinta sakute (nebutinai)
2 plakti kiausiniai
2-3 s. padazo "pesto" ("IKI" tikrai parduoda)
2-3 skilteles trinto cesnako
1 a.s dziovintu metu (nebutinai)
druska, pipirai pagal skoni
idaras: per burokine tarka sutarkuoji cukinijas, jei daug skyscio nusausinti popieriniu raksluosciu. tada dedi pesto, mocarela, parmezana, plaktus kiausinius, druska, pipirus.
iskocioji teslos laksta-gaunas kvadratas. dedi idaro i viduri, paskirstai tolygiai vienoj teslos pusej.
tada lenki ta kvadrata pusiau, gerai uzspaudi krastus. patepi pyrago virsu plaktu kiausiniu, pabarstai sezamo seklom (nebutinai), subadai sakute.
kepame 200 laipsniu temperaturos orkaitej 15-20 min. o tiksliau kol pyrago virsus parus.
CUKINIJU PYRAGAS
1pak. bemieles sluoksniuotos teslos
2 cukinijos
90g tarkuoto parmezano"dziugas"
1 mocarela sutrinta sakute (nebutinai)
2 plakti kiausiniai
2-3 s. padazo "pesto" ("IKI" tikrai parduoda)
2-3 skilteles trinto cesnako
1 a.s dziovintu metu (nebutinai)
druska, pipirai pagal skoni
idaras: per burokine tarka sutarkuoji cukinijas, jei daug skyscio nusausinti popieriniu raksluosciu. tada dedi pesto, mocarela, parmezana, plaktus kiausinius, druska, pipirus.
iskocioji teslos laksta-gaunas kvadratas. dedi idaro i viduri, paskirstai tolygiai vienoj teslos pusej.
tada lenki ta kvadrata pusiau, gerai uzspaudi krastus. patepi pyrago virsu plaktu kiausiniu, pabarstai sezamo seklom (nebutinai), subadai sakute.
kepame 200 laipsniu temperaturos orkaitej 15-20 min. o tiksliau kol pyrago virsus parus.
va dar keli isbandyti... tikrai skanu
sluoksniuoti pyrageliai
SU SAULEJE DZIOVINTAIS POMIDORAIS
1 pak. bemieles sluoksniuotos teslos
1 indelis dziovinu pomidoru pastos, maximoj yra (jei nerasi tada pirk kur puseles buna ir sutrink blenderiu)
tarkuoto parmezano (as naudoju dziuga, neprastesnis uz italiano)
o procesas l.paprastas. paemame teslos laksta ir aptepame pomidoru pasta. tik nuo vieno krasto per ilgi paliekam kokius 5 cm neuzteptus. tada ant pomidoru pastos barstome parmezana, kad uzdengtu visa plota. susukame vyniotini, ir ji astriu peiliu, kad nesideformuotu gabaliukai, pjaustome skersai. zodziu turi gautis taisyklingos spirales. kepame prie 200 laipsniu kol pagelsta apie 7-10 min. svarbiausia neperkepti, nes sukieteja parmezanas...
SU FETA IR ALYVUOGEM
1 pak. bemieles sluoksniuotos teslos
2 s. juodu alyvuogiu pastos, itariu lietuvoj ner, tai sutrini blenderiu 65g alyvuogiu+ 1 s. alyvu aliejaus
200 g fetos
2 s. kapotu petrazoliu
2 kiausiniu baltymai
zodziu, visus ingridientus sumaisome sakute ir aptepame viena teslos laksta. graziai uzdedame antra laksta ir lengvai pakociojame, kad jis priliptu. tada labai astriu peiliu skersai pjauname plonas juosteles 1,5 cm plocio. kiekviena juostele kokius 4-5 kartus persukame.kepame analogiskai 12-15min.
sluoksniuoti pyrageliai
SU SAULEJE DZIOVINTAIS POMIDORAIS
1 pak. bemieles sluoksniuotos teslos
1 indelis dziovinu pomidoru pastos, maximoj yra (jei nerasi tada pirk kur puseles buna ir sutrink blenderiu)
tarkuoto parmezano (as naudoju dziuga, neprastesnis uz italiano)
o procesas l.paprastas. paemame teslos laksta ir aptepame pomidoru pasta. tik nuo vieno krasto per ilgi paliekam kokius 5 cm neuzteptus. tada ant pomidoru pastos barstome parmezana, kad uzdengtu visa plota. susukame vyniotini, ir ji astriu peiliu, kad nesideformuotu gabaliukai, pjaustome skersai. zodziu turi gautis taisyklingos spirales. kepame prie 200 laipsniu kol pagelsta apie 7-10 min. svarbiausia neperkepti, nes sukieteja parmezanas...
SU FETA IR ALYVUOGEM
1 pak. bemieles sluoksniuotos teslos
2 s. juodu alyvuogiu pastos, itariu lietuvoj ner, tai sutrini blenderiu 65g alyvuogiu+ 1 s. alyvu aliejaus
200 g fetos
2 s. kapotu petrazoliu
2 kiausiniu baltymai
zodziu, visus ingridientus sumaisome sakute ir aptepame viena teslos laksta. graziai uzdedame antra laksta ir lengvai pakociojame, kad jis priliptu. tada labai astriu peiliu skersai pjauname plonas juosteles 1,5 cm plocio. kiekviena juostele kokius 4-5 kartus persukame.kepame analogiskai 12-15min.
taip jau nutiko, kad gyvenau su seima airijoje ir beieskant pyragu receptu daznai susiduriu su sloksniuota tesla... Del laiko stokos daugelis mamu sloksniuota tesla paprasciausiai nusiperka, bet airijoje tai neimanoma. Gal padetumete su receptu, ns paieskos sistemos jokiu rezultatu nedave. Aciu.
PYRAGĖLIAI SU VIŠTIENA
Produktai:
500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
2 vištienos krūtinėlės filė (be odos)
170 g šampinjonų
1 poras
petražolių
druskos, pipirų
2 šaukštai alyvų aliejaus
vandens aptepimui
Įdaras:
1. Šampinjonus supjaustykite skiltelėmis, porą - griežinėliais, petražoles smulkiai sukapokite. Vištienos krūtinėles perpjaukite į dvi dalis (gausite 4 gabalėlius), pabarstykite druska, pipirais, iš visų pusių apkepinkite įkaitintame aliejuje, išimkite iš keptuvės. Pakepinkite porus, sudėkite šampinjonus ir kepkite, kol išgaruos skystis. Tuomet sudėkite petražoles, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite ir gautą įdarą atvėsinkite.
Paruošimas:
2. Atšildytą sluoksniuotą tešlą išlankstykite. Nuo kiekvieno lapo vieno ilgesnio krašto atpjaukite 5 cm pločio juosteles (ši tešla bus naudojama papuošimui), tuomet abu tešlos lapus parpjaukite per pusę - gausite 4 tešlos kvadratus. Į kiekvieno kvadrato vidurį dėkite maždaug 2/3 jam skirto įdaro, ant viršaus uždėkite apkepintos vištienos krūtinėlės gabalėlį.
3. Tešlos kraštus patepkite vandeniu, sulankstykite užklodami įdarą. Dėkite tešlos sujungimo pusę žemyn į kepimo skardą (galite įtiesti kepimo popierių) ir aptepkite vandeniu.
4. Iš likusios tešlos juostelių padarykite papuošimus (gėlytes arba kvadratėlius), uždėkite juos ant pyragėlių ir dar kartą aptepkite vandeniu.
5. Kepkite škaitintoje iki 210 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-35 minutes, kol pyragėliai gražiai pagels.
Prie įio patiekalo labai tinka virtos bulves bei šviežių daržovių salotos.
Produktai:
500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
2 vištienos krūtinėlės filė (be odos)
170 g šampinjonų
1 poras
petražolių
druskos, pipirų
2 šaukštai alyvų aliejaus
vandens aptepimui
Įdaras:
1. Šampinjonus supjaustykite skiltelėmis, porą - griežinėliais, petražoles smulkiai sukapokite. Vištienos krūtinėles perpjaukite į dvi dalis (gausite 4 gabalėlius), pabarstykite druska, pipirais, iš visų pusių apkepinkite įkaitintame aliejuje, išimkite iš keptuvės. Pakepinkite porus, sudėkite šampinjonus ir kepkite, kol išgaruos skystis. Tuomet sudėkite petražoles, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite ir gautą įdarą atvėsinkite.
Paruošimas:
2. Atšildytą sluoksniuotą tešlą išlankstykite. Nuo kiekvieno lapo vieno ilgesnio krašto atpjaukite 5 cm pločio juosteles (ši tešla bus naudojama papuošimui), tuomet abu tešlos lapus parpjaukite per pusę - gausite 4 tešlos kvadratus. Į kiekvieno kvadrato vidurį dėkite maždaug 2/3 jam skirto įdaro, ant viršaus uždėkite apkepintos vištienos krūtinėlės gabalėlį.
3. Tešlos kraštus patepkite vandeniu, sulankstykite užklodami įdarą. Dėkite tešlos sujungimo pusę žemyn į kepimo skardą (galite įtiesti kepimo popierių) ir aptepkite vandeniu.
4. Iš likusios tešlos juostelių padarykite papuošimus (gėlytes arba kvadratėlius), uždėkite juos ant pyragėlių ir dar kartą aptepkite vandeniu.
5. Kepkite škaitintoje iki 210 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-35 minutes, kol pyragėliai gražiai pagels.
Prie įio patiekalo labai tinka virtos bulves bei šviežių daržovių salotos.
PIKANTIŠKI PYRAGĖLIAI SU GRYBAIS
Produktai:
500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos (lankstytos arba lapeliais)
1 poras
300 g voveraičių ( arkitokių šviežių grybų)
ryšelis česnako laiškų
1 česnako skiltelė
2 šaukštai grietinės
50 g sviesto
druskos, pipirų
50 g tarkuoto Ementalio sūrio pabarstymui
džiuvėsėlių
vandens aptepimui
Įdaras:
Česnaką supjaustykite kubeliais, porą - griežinėliais. Grybus supjaustykite stambiai, o česnako laiškus - smulkiai. Sviestą išlydikite, porus ir grybus pakepinkite, kol išgaruos skystis, pagardinkite druska ir pipirais, maišydami supilkite grietinę, dar truputį pakepinkite. Baigdami įmaišykite česnakų laiškus, gautą masę atvėsinkite.
Paruošimas:
1. Atšildykite sluoksniuotą tešlą (lankstytą - išlankstykite 10)(10 cm kvadratėliais).
2. Pusės tešlos kvadratėlių kraštus patepkite vandeniu, jų vidurį pabarstykite džiūvėsėliais ir sudėkite įdarą.
3. Likusius tešlos kvadratėlius sudėkite ant viršaus, kraštus gerai užspaudykite. Pyragėlius aptepkite vandeniu, apibarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite į skardą.
4. kepkite įkaitintoje iki 210 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių, kol pyragėliai gražiai pagels.
Produktai:
500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos (lankstytos arba lapeliais)
1 poras
300 g voveraičių ( arkitokių šviežių grybų)
ryšelis česnako laiškų
1 česnako skiltelė
2 šaukštai grietinės
50 g sviesto
druskos, pipirų
50 g tarkuoto Ementalio sūrio pabarstymui
džiuvėsėlių
vandens aptepimui
Įdaras:
Česnaką supjaustykite kubeliais, porą - griežinėliais. Grybus supjaustykite stambiai, o česnako laiškus - smulkiai. Sviestą išlydikite, porus ir grybus pakepinkite, kol išgaruos skystis, pagardinkite druska ir pipirais, maišydami supilkite grietinę, dar truputį pakepinkite. Baigdami įmaišykite česnakų laiškus, gautą masę atvėsinkite.
Paruošimas:
1. Atšildykite sluoksniuotą tešlą (lankstytą - išlankstykite 10)(10 cm kvadratėliais).
2. Pusės tešlos kvadratėlių kraštus patepkite vandeniu, jų vidurį pabarstykite džiūvėsėliais ir sudėkite įdarą.
3. Likusius tešlos kvadratėlius sudėkite ant viršaus, kraštus gerai užspaudykite. Pyragėlius aptepkite vandeniu, apibarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite į skardą.
4. kepkite įkaitintoje iki 210 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių, kol pyragėliai gražiai pagels.