QUOTE(vaivora @ 2006 05 04, 19:56) As irgi matinau misinukais, ir visus labai atpylinejo, tai tada pradejau naudoti specialu misinuka,gausiai atpilinejantiems vaikams Aptamil AR vadinas  nors maciau ir kazkoki Humana AR,tik sito nebandziau. Geras dalykas toksmisinukas, nors jis siek tiek tirstesnis, bet uztat atpilimu tikrai sumazejo Jei tikrai leliukas gausiai atpylineja siulau pabandyt tikrai turi padeti  MAn tai buvo tikras issigelbejimas   Mums irgi grynai taip pat buvo, tai tik Aptamil AR padejo, jau beveik visai nebeatpylinedavom...O dabar vel kai pradejom valgyti kosytes ir tyreles visokias ir arbatyte ar tai sultis gerti, tai vel pradejom atpylineti, nelabai daug, bet po kiekvieno valgio kaskiek atpila...Daktarei sakiau, tai sako, kad tokie grynai vaikai buna ir tiktai turi isaugti. Nes jei priauga normaliai svorio, tai tada viskas gerai. A mes ir atpylinedami virs kilogramo kiekviena menesi priaugam
uzniukas
2006 05 06, 12:35
QUOTE(vaivora @ 2006 05 04, 18:56) As irgi matinau misinukais, ir visus labai atpylinejo, tai tada pradejau naudoti specialu misinuka,gausiai atpilinejantiems vaikams Aptamil AR vadinas  nors maciau ir kazkoki Humana AR,tik sito nebandziau. Geras dalykas toksmisinukas, nors jis siek tiek tirstesnis, bet uztat atpilimu tikrai sumazejo Jei tikrai leliukas gausiai atpylineja siulau pabandyt tikrai turi padeti  MAn tai buvo tikras issigelbejimas  žinau kad yra toks mišinukas, bet pas mus niekur jo nėra. Vyras visas parduotuves ir vaistines specialiai aplakstė... To Humana tai yra bet pabijojau kažkokia negirdėta firma  nerizikavau
aistiushka_
2006 05 06, 17:08
Mano vaikutis irgi atpylineja, kartais net gana gausiai, kartais is karto po maitinimo, o kartais ir po keliu valandu. Atsirugimai musu atveju neturi jokios itakos atpylinejimui. Konsultavausi net su keliomis pediatremis. Taciau visos sake, kad jei svoris auga normaliai, nepergyventi ir nesiimti jokiu ypatingu priemoniu, turi savaime isaugti.
QUOTE(uzniukas @ 2006 05 06, 13:35) žinau kad yra toks mišinukas, bet pas mus niekur jo nėra. Vyras visas parduotuves ir vaistines specialiai aplakstė... To Humana tai yra bet pabijojau kažkokia negirdėta firma  nerizikavau  as humana naudoju. pries tai naudojau aptamili. tai man atvirai sakant humana netgi labiau patinka, nei tas aptamilis. taip, kad gali naudot drasiai
Mano mažylis irgi atsipilinėjo, valgėm aptamil AR, tiesą sakant dar ir dabar nakčiai jį geriam, gyd. sakė,kad jį galima naudoti ilgą laiką ( aišku jei svoris gerai auga ir nėra jokiu problem.) prieš kelis mėn. bandžiau pakeisti į aptamil 2, bet man nepatiko kaip jis jį valgė ir vėl grįžom prie aptamil AR.
QUOTE(aistiushka_ @ 2006 05 06, 17:08) Mano vaikutis irgi atpylineja, kartais net gana gausiai, kartais is karto po maitinimo, o kartais ir po keliu valandu. Atsirugimai musu atveju neturi jokios itakos atpylinejimui. Konsultavausi net su keliomis pediatremis. Taciau visos sake, kad jei svoris auga normaliai, nepergyventi ir nesiimti jokiu ypatingu priemoniu, turi savaime isaugti. oj, man yra tas pats, jei tkrai nieko blogo, tai puiku! nes pradėjau nerimauti... ačiu
PupaJūra
2006 07 21, 19:40
Sveikos mamytės mano dukrytė labai atpilinėdavo, atpilinėja ir dabar tik jau mažiau kai tik gimė, dar ligoninėj pradėjo atpilinėt su krauju, kraujo krešuliais  tada labai išsigandau, kaip tik jau ruošėmės namo važiuoti  vaikų gydytoja pamačius kokia kraujuota servetėlė išnešė mažylę į reanimaciją, kad padarytų tyrimus....  kaip tada bijojau, o pasirodo visai be reikalo - tas kraujas mano, mat ji taip traukdavo pieną kad net žaizdelės ant spenelių buvo, iš jų ir pritraukdavo kraujo  taigi dabar atpilinėjimas, manęs jau nejaudina, tikriausiai per daug prisivalgo..... kad mažiau atpilinėtų gydytoja pasiūlė naudoti "APTAMIL R" misinuką, nebandžiau, bet jos sūneliui sakė padėjo
Zuika Padukele15
2006 08 29, 03:53
Mamytes, kaip sekasi auginti atpylinetojus.Ar jau praejo viskas? Mano mergicka labai atpylineja, turiu keisti rubus 5 kartus per diena, o seilinuku tai visa parduotuve ispirkau  . Svorio priauginejam labai gerai, ir gydytojai sako kad turetu isaugti, o kad maziau atpylinetu patare i misineli imaisyti ryziu koseles milteliu, kad butu tirsciau ir ne taip lenva atpilti.
meile0409
2006 08 29, 15:00
mano Dominykas ir atpyldavo,tai mano pirmas vaikas tai issigandus nulekiau pas gydytoja vaiku ir ji paaiskino...,kad jei vaikuti nors truputeli permaitini tai jis atpila ta permaitinima varskes formos mase.nereikia del to pergyventi! as is pradziu bandziau dauguma dirbti nu maistuku,nuo vieno jis visai nepavalgydavo,nes kas kart jis viska atpildavo ir vel reikalaudavo maisto.taip supratau,kad maistas jam netinka
aistiushka_
2006 08 29, 15:25
Tfu tfu tfu, mazeja bet dar kartais pasitaiko. Ypac kai praejus nedaug laiko po valgymo persivercia ant pilvo ir sliauzia. Todel stengiames kad pavalgius 30-45 min pasedetu.
amelijaž
2006 08 29, 15:47
ATPYLINĖJA IR MŪSŲ DUKRYTĖ, BET NELABAI DĖL TO PERGYVENU. NA BUVO PERDAUG VADINASI  tIK JAU VISI RŪBELIAI SUTEPTI MORKOMIS IR TAIP SUNKIAI IŠSIPLAUNA
mano vaikas atpilinėjo, ir gydytojai sakė, kad dėl to, kad jam buvo galvos vandenė. dabar praėjo, galva susitvarkė, ir praktiškai neatpilinėja. diena laikau, kad atsirūgtų, nakti ne. miega sau ramiausiai
gudrene
2006 08 29, 19:00
NU maniškė irgi atpylinėjo ir iki kokių 4 mėn. tai net labai sakyčiau Net klausinėjau gydytojos ar tai normalu, tai ji man pasakė, kad prieš maitinant reikėtų paduoti bent 0,5 arb. šaukštelio ryžių klijuko. Tada ten kažkaip apsitepa stemplė ir taip nereaguoja į pienuką. Nu čia jeigu aš gerai gydytoją supratau Nu aš taip vistiek nedariau, nes labai jau ilgai reikia virti tuos ryžius, kad gauti klijuką Dabar dar būna, bet jau labai retai  Taigi, išaugs, o atsirūgti daviau tiek dieną, tiek naktį. Kitaip ji tik muistydavosi ir negalėdavo miegoti
meile0409
2006 08 29, 19:21
man taip sake daryti:pamaitinti pusia porcijos,panesioti ir vel pamaitinti,tada viskas bus ok.arba nupirkti 30 laipsniu pagalvele
Skarota Egle
2006 09 02, 21:47
pastebejau jog musiskis atpila tada kai neatsirugsta. o kad atsirugtu mazius ji nesioju ant krutines tiek diena tiek nakti. ir misinelio doze geriam per kelis kartus, tarpuose vis panesiojant kad atsirugtu, nes kitaip atpila net fontanu ir vel lieka alkanas  . siaip musu mazius ir apsnudes nesiojant atsirugsta, ir tada guldau i lovele
gintushka
2006 09 03, 16:21
Sveikos mamytes, mano sunelis taip pat labai atpylinejo, o kadangi dar gime tik 36 savaiciu, tai as labai pergyvenau  pirmi du menesiai buvo baisiausi, o po to su vyru tiesiog ismokome maitinti  kadangi pienuka nusitraukineju ir duodu is buteliuko, tai maziuka pakeliam atsirugti vos tik sis pradeda neramiai valgyti (muistytis ir pan.). Kartais tokiu pakelimu iseina 3, o kartais tik vienas. vaikas atsirugsta kaip tikras vyras  buna kad atpila, bet kur kas maziau, palyginus su tuo, kaip buvo tik gimusiam. sekmes visoms. zinau ka tai reiskia
meile0409
2006 09 08, 07:59
o tu nebandei kitos firmos misinuku? pas mane is pradziu,jis valgydavo atpildavo ir vel noredavo valgyti,bet pakeiciau misinukus ir viskas susitvarke.atpila tik prupuciuka,jei jo nepanesioji,o jei buna pervalges - liejasi fontanai
Jurgitele25
2006 09 14, 07:55
Mano dukruze tai kad ir atsirugsta vistiek po to atpila,bet ji dabar pastovei ant pilvo apsivercia,gali laikyt tu ja kiek nori tik pavalgo ir ant pilvo zaist.Laikau kad nors truputi susivirskintu ,bet kur tau.....Nakti pavalgo ir ramiai snaudzia toliau,o dienom atpylineja,nu tikiuosi prades pati sedeti ir baigsis madu demonstravimai(nes per diena persirengiam n kartu)
jurgiuxm83
2006 09 21, 12:13
Mano vaikinukas irgi fontanais atpilinedavo bet cia pasiskaicius nutariau pabandyt misineli Aptamil AR ir ka visos problemos su atpilinejimu baigesi nesvarbu ar atsirugsta ar ne
Aistulis
2006 09 21, 14:02
Is pradziu buvo vos ne po kiekvieno maitinimo, dabar jau reciau atpila. o ar atraugini ar ne- pas mus nuo to neprikauso- buna neraugintas graziai sau miega o buna po gero atrauginimo atpila ir nors tu ka.. o ar verta rauginti vaika po valgymo- klausinejom daugelio- tai kiek zmoniu tiek nuomoniu. svarbiausia del visa ko pavalgidinus guldyti ant sono kas nepaspringtu jeigu ka.. o mes dar del visa ko ir paduskyte uz nugarytes uzkisam kad neapsivestu (kai teveliai jau imigs).
Benukas
2006 10 05, 18:04
O mes tai dazniausiai atpilame jei suvalgo misinuko, nepriklausomai ar atrauginamas ar ne, todel vis dar stengiuosi maitinti MP, tada beveik nebuna tokiu problemu.
SOS!!! Auginu itin atpylinėjantį vaiką. Dukriukui dar tik 2 mėn., bet nuolatiniai atpylinėjimai varo į neviltį. Nuolat šlapi ir "varškiuoti"rūbeliai būtų dar nieko, bet springimas ir dusimas kelia nerimą. Miegam kartu, tai pusę nakties budžiu kaip zuikis. Kartais atpylimas atrodo, kaip vėmimas, tenka keisti visus patalus, rūbus, grindis valyti skuduru, o ne servetėle. Gaila žiūrėt, kaip kankinasi. Pediatrė ir šeimos gyd. ramina, kad net ir tokie gausūs atpylimai praeis, bet kai pasiskaitau įvairių atsiliepimų, straipsnių, randu, jog tai gali būti įv.ligų priežastis. Bandau paaiškinti, kad tai ne šiaip atpylimas, bet "fontanai", tačiau regis nelabai tiki ir kol kas nedaro jokių tyrimų. Išbandėm viską: maitinimo viduryje ir baigus atsirūgti, guldyti 30 laipsniu pakelta galvyte, ant dešinio šono ir t.t. Atpila ir valgyt duok ir duok - amžinai alkana. Kas dar susidūrę su tokiom problemom? Kaip jums sekasi?
Ievuzhe
2006 11 01, 20:48
Sveikute, labai pazistama man viskas, ka rasei... Mano vaikinas tikras atpylinejimo meistras iki 5 menesiu buvo. Kiek su draugais ir pazistamais kalbejau, niekam tai neatpylinejo. Pas mus namie visi kampai beveik apipilti kada nors buvo... Blogiausiai buvo naktim, nes tada reikedavo keisti drabuziukus, patalyne... Mes su vyru irgi kasdien po kelis kartus persirenginedavom. Pavalgo, atsirugsta ir paskui fontanais viska atpila. Jau galvojau, kad maitinimas mano suniui ant uodegos, bet vaikinas mano labai gerai priaugo svorio! Kadangi jis normaliai priauga, tai nebedarau is to problemos. Aisku, kad skalbimo ir valymo uztenka iki soties... Bet ka padarysi. Turim labai gera vaiku gydytoja, kuris susidure su sia problema. Susirupinti verta jei vaikiukas nepriauga svorio.
Del miego tai mes taip darydavom. Nuo pat mazumes guldziau miegucio tik ant pilvuko, jokiu soniuku, jokiu nugaryciu. Diena taip, o nakti, tik ant pilvuko. Galvyte mazius visada pasukdavo i kuri nors soniuka, o jei antpildavo, tai jau pirmais menesiais pats persukdavo galva i kita puse! Paskui ismoko atpyles atsiremti ant ranku ir kelti galva. Ir aisku duodavo mums zinot, kad pakeiskit tuoj pat man patalyne:) As pradejau ant paklodytes klot storesnes palutes, flanelines tokias, kad vos atpylus pakeist is karto galeciau. Taip nereikia kas karta visko keisti. Buna zinoma, kai suslampa vistiek viskas, bet taip sutaupydavau patalynes keitima.
Dar mums padejo tokia strategija. Neleisdavau valgyti daugiau nei 7-8 minutes. Po tiek laiko atitraukdavau nuo krutines, atsirugt leisdavau ir tada vel valgem. Kartais 2-3 pertraukas darydavom. Is karto atpildavo Danielius, jei as netycia smarkiau susipausdavau ji keliant ar kaip nors pilvuka paspausdavau. Miegas ant pilvo mums padejo dar ir pilvo diegliuku atsikratyt. Miegodamas ant pilvuko lengviau isleisdavo susikaupusias dujas.
Dabar mums 6 menesiai, atpylinejam vis dar sekmingai, bet jau maziau nei pirmais menesiais. Kazhkaip pripratau valyti viska, neiseina nusaugot man jo visa laika. Laikau marliuka persimetus per peti, bet vaikinas vistiek sugeba pasisukt taip, kad slapia lieku ir as:)
Nepergyvenk, jei tik priaugat svorio, nera cia didele problema. Kai kurie vaikai tai isauga tik gave kieto maisto. Bet as nenorejau del to anksciau primaitint pradet.
Mano dukrytei dabar pusantro mėnesiuko. Pirmomis savaitėmis irgi labai vargome dėl atpylinėjimo. Būdavo, kad atpildavo tiesiog fontanu, o po truputį tai po kiekvieno valgymo. Taip pat vargome ir dėl maitinimo krūtimi, nes dukrytė užsikosėdavo, springdavo, kiekvieno valgymo metu užsiverkdavo. Nežinau, ar tai sutapimas, bet atpylinėjimas baigėsi pradėjus maitinti iš buteliuko...  Ir ramiai pavalgom, ir pavalgius nebeatpila, arba bent jau labai mažai.
Mus si problema kankino iki 5 men.  , o po to kazkaip savaime susitvarke  . Tiesa, labai baisiai mano zuikelis neatpildavo. Tekdavo tik jo rubelius pakeisti  . Gydytoja nuolat teiravosi ir jeigu butu buves atpylinejimas "fontanu", butu mus siuntusi pas gastroenterologa. Kaip minejo Ievuzhe, svarbiausia, kad vaikas priaugtu svorio. Neseniai isgirdau, kad yra misinukas atpilantiems vaikams, jis yra tirstesnis ir ji geriau skarandukas isisavina. Bet tai aktualu MP negaunantiems kudikeliams. Sekmes  , truputi kantrybes ir viskas bus gerai
Jurgitele25
2006 11 02, 10:09
Mano iki 2 men ir atpylinejo,po to viskas susitvarke,o dabar dukriukui 7men ir vel pradejo atpylinet.Nesuprantu kame reikalas,daktare musu tokia kad jei visada viskas gerai.Taip kad ir man reikia patarimo
Mano suneliui 4 men, jau maziau atpylineja, bet 2-ju men budavo ogooo... pas gydytojus laksciau, nu ir nieko,sako skrandukas silpnokas, bet susitvarkys savaime... svorio priauga daug, i ugi irgi tempiasi greit... valgo tik mano pienuka. Galvojau tais misinukais maitint, kur atpylinejantiems vaikams, bet gydytoja liepe savo pienu maitint, kol turiu ir galiu, ir neskriaust vaikiuko seriant "kombikormu" As irgi tiesdavau vystykla flanelini, guldydavau ant soniuko, o kai atpila - pakeiciu ir tiek, o drabuzelius tekdavo perrengt, jei suslapdavo. Dar budavo seilinuka uzdedu, irgi padeda Pirmajam suneliui jau greit 2-ji metukai, taciau su juo jokiu tokiu bedu nebuvo, o va antrasis kaip piltuvelis...
kristal
2006 11 02, 12:12
Mus sita problema taip pat kamavo iki 2 menesiuku. Bet dabar jau viskas susitvarke. Mes labai irgi pergyvenome, kai maze atpildavo fontanais tiesiog. Jau buvau prisiskaiciusi apie visokias baisias skranduko ligas, kai tenka operuoti vaikiuka.  Bet gydytoja patare kuo dazniau guldyti ant pilviuko klecka. Pries kiekviena maitinima guldydavau ant pilvelio ir laikydavau taip tol, kol jai atsibosdavo. Tai mums padejo! Manau ir jus isaugsite sita bedele!  Dar - mums chirurgas sake, kad taip daznai buna del silpnos skranduko sieneles (jei nesumaisiau). Ji veliau sutvirteja.
Melisiukas
2006 11 02, 13:05
Atpylinėjo ir mano vaikas - gausiai, bet tikrai ne fontanais su dusimu ir pan. Aš tai reikalaučiau tyrimų, pasiųsčiau po venių tokius gydytojus su savo "raminimais".
as savo maziuka matinau misinuku tai irgi atpildavo,tada gydytoja patare naudoti aptamil misinuka spedialiai atpilantiems vaikams.tai jis mums buvo tikras isganymas
 maniskis irgi atpylineja labai daug  tiesa dabar jau truputi maziau, bet iki dvieju men tai kosmaras - irgi fontanais kartais..  as tai atradau, kad nuo persivalgymo, nes budavo irgi, kad valgo istisai, o paskui biski tik susijudina ir iskart atpila fontanu. as net galvodavau, kad vemia.. bet gydytojas irgi ramino, sake, kad labai dar jautrus jo skrandukas, persivalgo, dar oro papuola ir viskas cia normalu, susitvarkys.. manau, kad ir tau nera ko per daug nerimauti ir tik maitink savo pienu, nes pradejus misinukus prasides kitokios bedos, o MP vaikui juk geriausia
aistiushka_
2006 11 02, 18:51
Mano vaikas buvo didelis atpylinetojas, nors kad fontanu, tai tik pora kartu pasitaike. Dazniausiai po truputi kelis kartus po kiekvieno maitinimo. Gydytoja aiskino, kad virskinimo sistema dar nesubrendusi ir skrandzio sienele silpna ir nesulaiko pienuko. Kaip kazkuri mamyte rase, mes ir pries kiekviena maitinima guldydavome ant pilvuko. Taip pat gal iki 5 men. po kiekvieno maitinimo nesiodavome 20 min, veliau 15. Pas mus atpylinedavo nepriklausomai nuo to ar atrugdavo ar ne. Po maitinimo stengdavomes atsargiai kelti, kad neprispausti pilvuko. Taip pat kai jau pradejo vartytis ziuredavome, kad valanda po maitinimo nesiverstu ant pilvuko, nes tada atpildavo. Ir dabar pamaitinus pasodinu i kedute ir prisegu pusvalandziui, nes jei is karto paleisti ant zemes, tai beropodamas gali atpilti. Yra ir senesniu temeliu apie atpylima, paieskok QUOTE(Jurgitele25 @ 2006 11 02, 11:09) Mano iki 2 men ir atpylinejo,po to viskas susitvarke,o dabar dukriukui 7men ir vel pradejo atpylinet.Nesuprantu kame reikalas,daktare musu tokia kad jei visada viskas gerai.Taip kad ir man reikia patarimo  Girdejau, kad kartais taip buna vaikams, kai prasideda primaitinimo etapas, taciau ka daryti tokiu atveju nezinau
Kol pati maitinau (6 men.),tol ir atpylinejo  Persirengdavom per diena po 4-6 kartus,i svecius net ir valandai tekdavo prisideti kruva rubeliu  Pradejus maitinti misinuku (Aptamil) viskas susitvarke
 manoji irgi labai atpylinėjo, bet aš maitinau mišinukais, tad duodavau milupa ar ir viskas buvo ok
O PAS MUS KITA SITUACIJA,PAS MUS VISKAS atvirksciai. Mazas pradejo atpilineti kai tik pradejau maitinti is buteliuko misinuku. Savo piena nedaviau nes turejau ssiokiu tokiu problemu su pienu. O misinukus tai isbandem visokius,  ir tuos kur skirtos vaikams kurie gausiai atpilineja, bet deja niekas nepadejo, tad pradejom guldyti ant pilvuko dazniau, ir plius valgio metu darom pora sustojimu, ir kol neatsiraugiam nevalgom. Tai padejo, dabar maziau atpilineja.
giedregie
2006 11 05, 08:23
matai, visi vaikai skirtingi...  maniskis fontanus dare du menesius, kol maitinau pati, po to truko kantrybe pastoviai persirenginet ir skalbti kalnus rubeliu ir merliuku, tai nupirkau aptamil AR (atpylinejantiems kudikiams) ir visos bedos baigesi, atsimenu, kai pirma kart pamaitinau misinuku, pakeliau, kad atsirugtu ir jau buvau pasiruosus fontanui, o jo nebuvo valgo dabar vaikas misinuka ir yra visas patenkintas ir po kiekvieno valgymo apdovanoja mamyte pacia placiausia sypsena!!!! o ko daugiau rek?!
miglyte
2006 11 05, 19:33
Maniske irgi atpila, bet dabar jau maziau.Gydytoja pataria duoti Aptamil AR ir viskas buvo puikiai, bet yra viena problema su situ misinuku jis nera toks maistingas kai kiti misinukai.As tai suzinojau kai mano mergyte nepriaugo svorio tiek kiek reikia o valge po 150 ml x6 kartus per diena Pvz kitose midinukose 100 ml yra 75ckal o Aptamil AR tik 67
Moliugiene
2006 11 06, 13:19
la, musu mergytei uz savaites bus 9 menesiai, o vis dar atpila. Nors, aisku, palyginus, su pirmais menesiais tai tikrai nedaug. Ir kieta maista valgom ir APTAMIL AR geria, ir tyrimus darem, o atsakymas vienas - reikia islaukti. Menka paguoda, bet nei Santariskese. nei privaciai mums jokio vaisto nepasiule.Beje, kazkuri is mamu rase, kad reikia trumpiau maitinti ir tai pades. NE VELNIO. Mes su tokiu gydytojos patarimu pirma menesi visai nepriaugom svorio
aistiushka_
2006 11 06, 19:17
QUOTE(miglyte @ 2006 11 05, 20:33) Mano suneliui jau uz 9d bus 6men bet mes vis dar pylinejam. Nesuprantu kaip jus guldot ant to pilvuko. Mes tai labai kariaujam del to, jis pats virsta, o as ji atgal, nes kaip tik ant pilvo tai ir atpila. Mes ant pilvo guldem pries maitinima, o ne po maitinimo.
sigiukas
2006 11 07, 14:00
nu mes irgi atpilinėjam, buvo pora kartelių ir"fontanais". Bet kai pakeitėm mišinį "fontanai" baigėsi. Taigi mūsų gydytojas sakė jei atpila po truputi, kad ir po kiekvieno maitinimo tai normalu. Bet jei "fontanais" tai reikėtų tyrimukų. Aš tai tikrai išsiprašyčiau tyrimų, nors gal tai nebutinai kas nors rimto, bet bent jau abejonių neliktų ! ! !
mes taip pat siaubingai atpylinejam. nors ir jau gydytoja lirpe koselem maitint. iki menesio laiko budavo klausineja kaip jis atpila ar siaip ar fontanu...bet kaip pasakiau kad fontanu tai ji pradejo kaip ir demesio nekreipt.laikom stacia atsirugsta ir 3 kartus o atpila beveik viska ka suvalgo.svoris auga. valgo MP, nakciai kad sociau butu duodu misinuko ir kosytes...
Mano lelyte irgi atpilineja,bet musu daktare sako kai valgo mp ir atpila tai nieko baisaus,aisku jei atpila 2 saukstus tai jau vadinasi vemimas.As net matavau kiek atpyle,karta dave fontane ant paklodes,na,ir issiliejo bala.Pasiemiau sauksta vandens uzpyliau an paklodes ir palaukiau kiek issilies plemas,o jis issiliejo truputi didesnis nei ji atpyle.Vadinas nevemia.
Maniškė dar ir dabar atpila nors jai jau 11 mėnesių. Kol mažesnė buvo tai tokiais fontanais varydavo, kad namuose ir sienos apvemtos. Lovą dažnai perkloti reikėdavo, o ir persirengti, bet, kad springtų tai niekad nebuvo, o ir dabar būna, kad vakarais prieš miegą visko pasitaiko, bet gydytoja nieko nesakė ir niekur nesiuntė. Girdėjau, kad kai kurie vaikai iki 2 metų atpilinėja, persivalgo ir atpila.
Ir mano mazoji atpilineja, buna kartais ir fontanu... Labai bijojau, kad per pirma men svorio mazai priaugs, priaugo 670. Gydytoja sake normalu. Tik nepatogu, kai reikia po kelis kartsu drabuzelius keist. Po vieno maitinimo... Na, bet tikiuosi susitvarkysim su sia problema.
Mano dukrytei 4 menesiukai. Ji irgi megeja atpylineti. Vienintelis gelbstintis dalykas, tai bevalgant ir po valgio leisti kelis sykius atsirugti. O valgydinti ne tada, kai vaikutis yra ypac isalkes, nes tada ryja labai godziai ir atpila.
labukas visoms mamytems, mano mantukas irgi atpilinejo gana gausiai,bet nakti ne.Bet kai 6 men.pradejau primaitint tai maziau,o dabar jau 8,5 tai tik kartais.visi budai nepadejo atsirugdavo puikiai,bet vistiek atpildavo.Svarbu ,kad svoris augo tolygiai ,tai man buvo ramu.Aisku persirengt reikedavo daznai,  bet po to pripratau.Tai visoms mamytems kantrybes,viskas bus gerai ,uzaugs angeleliai ir baigsis atpylinejimai
Musiskis irgi atpilineja. Gydytoja patare neduoti dazniau nei kas 3 val. valgyt, nes senas nesuviskintas misinukas susimaiso su nauju ir vaikutis atpila, taip pat stengtis nepermaitinti ir maitinant duoti kuo dazniau atsirugti. Atpylinejimai tikrai sumazejo
QUOTE(epika @ 2006 11 01, 18:48) SOS!!! Auginu itin atpylinėjantį vaiką. Dukriukui dar tik 2 mėn., bet nuolatiniai atpylinėjimai varo į neviltį. Sunui 2,5 men, maitinu MP, viena karta per para valgom misinuka. Mes turim ta pacia problema, vaikas atpyla fontanais  Is pradziu as net i panika puldavau, nes baisiai atrode  Dabar jau taip nereaguoju. Aisku keiciam drabuzelius po 5 į kartus i diena, skalbimo masina dirba be poilsio  Dare mums tyrimus, skrandis dar nera gerai susiformaves. Tiesa nakti mes neatpylinejam  O del guldimo ant pilvuko, tai as net negaliu pagalvoti, kad jis miegotu ant pilvo, nes paguldytas ant pilvo atpyla net ir praejus daugiau negu valandai po maitinimo Deja, mums netinka ir misinukas atpylinejantiems, nes sunelis alergiskas  Vakar perskaiciau, kad gali atpylineti ir del alergijos Ir dar del pertrauku maitinimo metu, bandziau duoti biski pavalgyti, paskui atsirugti ir toliau valgyti, bet nieko neiseina  nes jeigu pakeli, pradeda nervuotis, verkti, kadangi dar nera pasisotines, tai dar blogiau gaunasi, nes verkdamas prisiryja oro
|
|