sveikos gyvos mano meniu..
Pirmadienis
Pusr. sumustiniai,kava
Pietus: kepti varskeciai
Vakariene: varskeciai,blynai
Antradienis
Pusr. sumustiniai,kava
Pietus: kotletai,virtos bulves,kopustu-morku salotos
Vakariene: vyras pietu likucius baige,man sumustinis
Treciadienis
Pusr. sumustiniai,kava
Pietus: lietiniai blynai su varske,darzoviu sriuba
Vakariene: kelioneje
Ketvirtadienis
Pusr. man kava+ karsti sumustiniai,vyrui velyvi pusryciai=pietus
Pietus: man vistos sparnelis ir rukytas ketvirtis
Vakariene: balandeliai,virtos bulves
Penktadienis
Pusr. sumustiniai,kava
Pietus: vakaryksciai balandeliai
Vakariene: sveciuose
Sestadienis
Pusr. kava,man sumustinis,bandele,vyrui desrainis
Pietus: zrazai,keptos orkaiteje bulves su lupenomis,morku-kopustu salotos,makaronu sriuba
Vakariene: karsti sumustiniai,vyras dar sriuba baige
Sekmadienis
Pusr. man kava+sumustinis,vyrui kava+virti kiausiniai su duona ir majonezu
Pietus: vakaryksciai zrazai,dar bulviu prikepiau
Vakariene: blynai
Pirkta: bandeles(14vnt. ryskiai per daug )9,47 miltai 3,69 aviziniai dribsniai 2,99sultys 3,79 razinos(vaikas del ju is proto eina kaip nori )2,49 vaisine duonele 3,99 batonas 0,75 desrainis 2
Viso: 29,37
QUOTE(fuksė @ 2011 01 30, 08:26)
Labux , tavo meniu kaip visada - aukstas pilotazas. Maistas toks ivairus
Privietas pražuvėle
QUOTE(pašnekutė @ 2011 01 30, 19:37)
Ale prigąsdinau... Nepriimkit labai asmeniškai - aš gi jūsų nepažįstu. Tik ta situacija, kai vaikelį būtina pamaitint - labai pažįstama. O jai vaikelis nenori? Bet ne - grūdam ir tiek. Jei taip būtų elgiamasi su suaugusiu žmogum, pvz. - su jumis ar manim - duočiau į nosį, garantuotai. Bet vaikas negali apsigint...
Ai, gana tų traktatų... Kažko čia šiandien rašosi...
Ai, gana tų traktatų... Kažko čia šiandien rašosi...
Valgo jis daug ką Tik jokių kruopų išskyrus grikius (nebent mano mama kaime pasiūlo ) ir nieko, kur yra grynos varškės - tik desertines varškytes (net sūrelių nenori) Ir niekas jam per prievartą nekiša
Parašykit savo meniu
QUOTE(hugutel22 @ 2011 01 30, 21:48)
nepatingejau ir paieskojau, ka valgo musu taupuole turinti meniu uz5olt savaitei, juk sake gamina kokioms trim dienom is puse kg kumpio dar kokio kopusto ir pansiai, ar jums panasu
daugiau nesireiksiu mazge sake cia tema skirta ne tam
daugiau nesireiksiu mazge sake cia tema skirta ne tam
QUOTE(hugutel22 @ 2011 01 29, 10:30)
1.Marginiai blynai.
gal gali pasakyt, kas čia?
QUOTE(bjaurybe @ 2011 01 29, 16:17)
vyras šaltienos (šaltiena prieš šventes virta ir užvakuota).
dar taip negirdėjau kaip čia taip mokat? užvakuot šaltieną? aš kažkada bandžiau šaldyt, tai ne itin gerai gavosi
beje, pastebėjau, kad ne viena gaminat zrazus, tai gal galit pasidalinti, kaip kuri juos gaminat? kokį įdarą dedat? aš kol kas bandžiau tik su grybų įdaru
Mano šeimos praėjusios savaitės meniu :
PIRMADIENIS
pusryčiai: kukurūzų košė, batonas su pienu
pietūs: pupelių sriuba, sriuboje virta ir su šaldytom daržovėm patroškinta jautiena, ryžiai
vakarienė: gardžioji silkė (su pievagrybiais ir konservuotais kukurūzais), virtos bulvės
ANTRADIENIS
pusryčiai: sumuštiniai su vyniotiniu
pietūs: pikantiški kiaulienos medaljonai, bulvių košė, kopūstų-morkų parūgštintos salotos
vakarienė: bulvių košė su pienu, kepta duona su česnaku
TREČIADIENIS
pusryčiai: sumuštiniai su dešra
pietūs: virtos kaimiškos dešrelės, bulvės, rauginti kopūstai, varškės keksas
vakarienė: čili krevetės, šaldytos tešlos pyragėliai su obuoliais / su dešra ir sūriu, įvairūs sumuštiniai, pirktinis tortas-pyragas (šventėm MB gimtadienį, ir išlydėjom mano brolį į užsienį, tai sėdėjom iki vėlumos)
KETVIRTADIENIS
aš - pasukos ir obuoliai
mano vyrija -
pusryčiai: kekso, pyragėlių likučiai
pietūs: bulvių košės likučiai su pirktine kepta šonine, rauginti agurkai, pupelių sriuba
vakarienė: pupelių sriubos likučiai su pieniškom dešrelėm (vaikui), šoninė su bulvėm ir raugintais kopūstais (vyrui)
PENKTADIENIS
pusryčiai: avižų košė
pietūs: kepta žuvis (vyrui), garinta lašiša (man), bulvės ir žirneliai, avižiniai blynai su grietine (vaikui)
vakarienė: burokėlių sriuba su džiovintais grybais, visokie likučiai iš šaldytuvo
ŠEŠTADIENIS (turėjom svečių, šventėm MB gimtadienį su jo šeima)
pusryčiai: kepta duona su česnaku
pietūs: karbonadai su bulvių koše, pekino-kukurūzų salotos
vakarienė: įvairūs sumuštiniai, naminis maskarponės tortas
SEKMADIENIS
pusryčiai: kukurūzų košė, mėsytės, likusios nuo vakar
pietūs: šaltibarščiai, kepta jūros lydeka su majonezu, virtos bulvės
vakarienė: virti kiaušiniai su majonezu / sviestu ir druska, keptos žuvies likučiai su apkepintom bulvėm ir vakuotais agurkais
Visa mėsa, krevetės, dalis žuvies ir maskarponės sūris - iš šaldiklio.
Išlaidos šį kartą didesnės nei paprastai, nes buvo pora šventimų, pirkau produktus tortui, tačiau po giminių vizito šaldytuvas net braška per siūles - mano gerieji uošviai palepino mus tiek žalia mėsyte, kiaušiniais, tiek visokiais kitais kaimiškais gardumynais
SAVAITĖS IŠLAIDOS MAISTUI 125lt
MĖSA - 0.5kg dešrelių, kepti šonkauliai, rūkyta kiaulės ausis, gabalas parūkytos file, 20 kiaušinių (pusė liko), pakelis koldūnų (liko)
ŽUVIS - 0.5kg jūros lydekos file,
PIENO PRODUKTAI - 8l pieno (1liko), 2l kefyro, 1l jogurto, grietinė (liko), grietinėlė, lydytas sūris, 7 sūreliai (3 liko), 3 jogurtukai (2 liko)
DUONA IR KRUOPOS - 3 kepalai duonos (1liko), batonas, forminė duona (liko), 2kg miltų (liko),
VAISIAI IR DARŽOVĖS - 2kg obuolių, 1kg apelsinų, 1 citrina, Pamelo greifruktas (liko), 3 česnakai, įdarytos alyvuogės
BAKALĖJA - cukrus, 2 pak. majonezo, kava (liko), kakava (liko), kondensuotas pienas, želatina, 2pak žele (1 liko),2 pak. sausų mielių (liko)
PIRMADIENIS
pusryčiai: kukurūzų košė, batonas su pienu
pietūs: pupelių sriuba, sriuboje virta ir su šaldytom daržovėm patroškinta jautiena, ryžiai
vakarienė: gardžioji silkė (su pievagrybiais ir konservuotais kukurūzais), virtos bulvės
ANTRADIENIS
pusryčiai: sumuštiniai su vyniotiniu
pietūs: pikantiški kiaulienos medaljonai, bulvių košė, kopūstų-morkų parūgštintos salotos
vakarienė: bulvių košė su pienu, kepta duona su česnaku
TREČIADIENIS
pusryčiai: sumuštiniai su dešra
pietūs: virtos kaimiškos dešrelės, bulvės, rauginti kopūstai, varškės keksas
vakarienė: čili krevetės, šaldytos tešlos pyragėliai su obuoliais / su dešra ir sūriu, įvairūs sumuštiniai, pirktinis tortas-pyragas (šventėm MB gimtadienį, ir išlydėjom mano brolį į užsienį, tai sėdėjom iki vėlumos)
KETVIRTADIENIS
aš - pasukos ir obuoliai
mano vyrija -
pusryčiai: kekso, pyragėlių likučiai
pietūs: bulvių košės likučiai su pirktine kepta šonine, rauginti agurkai, pupelių sriuba
vakarienė: pupelių sriubos likučiai su pieniškom dešrelėm (vaikui), šoninė su bulvėm ir raugintais kopūstais (vyrui)
PENKTADIENIS
pusryčiai: avižų košė
pietūs: kepta žuvis (vyrui), garinta lašiša (man), bulvės ir žirneliai, avižiniai blynai su grietine (vaikui)
vakarienė: burokėlių sriuba su džiovintais grybais, visokie likučiai iš šaldytuvo
ŠEŠTADIENIS (turėjom svečių, šventėm MB gimtadienį su jo šeima)
pusryčiai: kepta duona su česnaku
pietūs: karbonadai su bulvių koše, pekino-kukurūzų salotos
vakarienė: įvairūs sumuštiniai, naminis maskarponės tortas
SEKMADIENIS
pusryčiai: kukurūzų košė, mėsytės, likusios nuo vakar
pietūs: šaltibarščiai, kepta jūros lydeka su majonezu, virtos bulvės
vakarienė: virti kiaušiniai su majonezu / sviestu ir druska, keptos žuvies likučiai su apkepintom bulvėm ir vakuotais agurkais
Visa mėsa, krevetės, dalis žuvies ir maskarponės sūris - iš šaldiklio.
Išlaidos šį kartą didesnės nei paprastai, nes buvo pora šventimų, pirkau produktus tortui, tačiau po giminių vizito šaldytuvas net braška per siūles - mano gerieji uošviai palepino mus tiek žalia mėsyte, kiaušiniais, tiek visokiais kitais kaimiškais gardumynais
SAVAITĖS IŠLAIDOS MAISTUI 125lt
MĖSA - 0.5kg dešrelių, kepti šonkauliai, rūkyta kiaulės ausis, gabalas parūkytos file, 20 kiaušinių (pusė liko), pakelis koldūnų (liko)
ŽUVIS - 0.5kg jūros lydekos file,
PIENO PRODUKTAI - 8l pieno (1liko), 2l kefyro, 1l jogurto, grietinė (liko), grietinėlė, lydytas sūris, 7 sūreliai (3 liko), 3 jogurtukai (2 liko)
DUONA IR KRUOPOS - 3 kepalai duonos (1liko), batonas, forminė duona (liko), 2kg miltų (liko),
VAISIAI IR DARŽOVĖS - 2kg obuolių, 1kg apelsinų, 1 citrina, Pamelo greifruktas (liko), 3 česnakai, įdarytos alyvuogės
BAKALĖJA - cukrus, 2 pak. majonezo, kava (liko), kakava (liko), kondensuotas pienas, želatina, 2pak žele (1 liko),2 pak. sausų mielių (liko)
QUOTE(hugutel22 @ 2011 01 30, 22:48)
nepatingejau ir paieskojau, ka valgo musu taupuole turinti meniu uz5olt savaitei, juk sake gamina kokioms trim dienom is puse kg kumpio dar kokio kopusto ir pansiai, ar jums panasu
taigi siulau nekreipt i jokius tos mamos komentarus.
cirkas atvaziavo , cirkas isvazios.
daugiau nesireiksiu mazge sake cia tema skirta ne tam
taigi siulau nekreipt i jokius tos mamos komentarus.
cirkas atvaziavo , cirkas isvazios.
daugiau nesireiksiu mazge sake cia tema skirta ne tam
Malonu, kad taip atidžiai gilinatės
Niekad nesiskelbiau šventąja.
Bet jei dejuojat dėl taupymo - tai ir sakau, ko geriausia būtų atsisakyt.
O cirkas - vaidinti taupymą kai tuo metu maitinamės už 200lt savaitei.
O kad pavyduolės dar labiau nagus nusigraužtumėt - pasakysiu: mėsyčių esam užsipirkę iš anksto. Turim dyyyydelį šaldiklį. Prisišaldžiau uogų. Prisidžiovinau baravykų šiemet kaip niekad. Ir agurkėliai marinuoti - naminiai. Net tiramisu sūris, kuris, manau, jums labiausiai užkliuvo - darytas namie (iš Vokietijos parvežė spec. raugo, kuris per kelias valandas iš paprasto pieno padaro tą sūrį, belieka nuvarvint. Gaila, kad tik vienam kartui jų užteko). Daržovės kai kurios irgi užpirktos iš rudens.
Va todėl ir nerašau savo meniu, nes sunku įvertint tiksliai kiekvieną gabalėlį pinigais.
Bet gi dėl įvairumo kažko užsiperkam.
Taigi.
Pavydėkit toliau
QUOTE(angeliukesmamyte @ 2011 01 31, 11:56)
man taip pat butu idomu suzinoti kaip ta saltiena uzvakuojama.. o zrazus as tai su farsu kepu...
Jei dar manęs galutinai neužignoravot - parašysiu kaip darom mes.
Išvirtą karštą šaltieną pilam į indelius ir užsukam. Veiksmas - kaip ir uogienes ar kt. konservuojant. Atšalusius dedu į šaldiklį. O atšildžius reikia pervirinti ir vėl sustingdyti kokiame dubenėlyje, nes tikrai pasikeičia konsistencija.
QUOTE(pašnekutė @ 2011 01 31, 12:09)
Malonu, kad taip atidžiai gilinatės
Niekad nesiskelbiau šventąja.
Bet jei dejuojat dėl taupymo - tai ir sakau, ko geriausia būtų atsisakyt.
O cirkas - vaidinti taupymą kai tuo metu maitinamės už 200lt savaitei.
O kad pavyduolės dar labiau nagus nusigraužtumėt - pasakysiu: mėsyčių esam užsipirkę iš anksto. Turim dyyyydelį šaldiklį. Prisišaldžiau uogų. Prisidžiovinau baravykų šiemet kaip niekad. Ir agurkėliai marinuoti - naminiai. Net tiramisu sūris, kuris, manau, jums labiausiai užkliuvo - darytas namie (iš Vokietijos parvežė spec. raugo, kuris per kelias valandas iš paprasto pieno padaro tą sūrį, belieka nuvarvint. Gaila, kad tik vienam kartui jų užteko). Daržovės kai kurios irgi užpirktos iš rudens.
Va todėl ir nerašau savo meniu, nes sunku įvertint tiksliai kiekvieną gabalėlį pinigais.
Bet gi dėl įvairumo kažko užsiperkam.
Taigi.
Pavydėkit toliau
nors temoje nedalyvauju, užsuku pasisemti idėjų pietums, moterys visos čia šaunuolės, prasimaitinti 4 ar 5 asmenų šeimai už 200 lt. manau didelis sugebėjimas, ypač, kad pastebiu maistas gaminamas įvairus.
O jūsų arogancija tiesiog žavinga mėsytė iš anksto pirkta, bet ji pirkta, ne veltui gi gauta, tai suskaičiuokit ką suvalgot per savaitę kaži ar neviršysit tų 200 lt.
Manau, moterys čia ne tik taupo, bet ir viena kitą palaiko, pasiguodžia kam sunku šiuo laikotarpiu, tad jūsų ironija ir kitų menkinimas, mažų mažiausiai žema.......
Atsiprašau už temos teršimą
QUOTE(pašnekutė @ 2011 01 31, 12:09)
Pavydėkit toliau
Nu tylėjau, tylėjau, nes labai nemėgstu lįsti į naudos neduodančius ginčus, bet pasakykit, ko čia pavydėt?
Kiekviena čia taupo pagal savo pajamas, jeigu ką. Jei žmonės uždirba, pvz. po 3 ar 5 tūkst., bet nenori jų visų praėst, tai ir nusistato savaitei 200 Lt. Kiti stengiasi su 50 ar su 100 prasisukt. O kitiems ir 300 nedaug atrodo
Formuojasi vaizdelis, kad tamsta pati pavydi, jog kažkas daugiau maistui išleist gali, nei pati
Kaip bjauru, kai į draugišką temą ateina kokia... ir, atsiprašant, visiškai ją sušika
Savo meniu įmesiu šįvakar, jei netingėsiu Ir jame bus pekino kopūstas
QUOTE(Įdomi @ 2011 01 31, 12:48)
Nu tylėjau, tylėjau, nes labai nemėgstu lįsti į naudos neduodančius ginčus, bet pasakykit, ko čia pavydėt?
Kiekviena čia taupo pagal savo pajamas, jeigu ką. Jei žmonės uždirba, pvz. po 3 ar 5 tūkst., bet nenori jų visų praėst, tai ir nusistato savaitei 200 Lt. Kiti stengiasi su 50 ar su 100 prasisukt. O kitiems ir 300 nedaug atrodo
Formuojasi vaizdelis, kad tamsta pati pavydi, jog kažkas daugiau maistui išleist gali, nei pati
Kaip bjauru, kai į draugišką temą ateina kokia... ir, atsiprašant, visiškai ją sušika
Savo meniu įmesiu šįvakar, jei netingėsiu Ir jame bus pekino kopūstas
Kiekviena čia taupo pagal savo pajamas, jeigu ką. Jei žmonės uždirba, pvz. po 3 ar 5 tūkst., bet nenori jų visų praėst, tai ir nusistato savaitei 200 Lt. Kiti stengiasi su 50 ar su 100 prasisukt. O kitiems ir 300 nedaug atrodo
Formuojasi vaizdelis, kad tamsta pati pavydi, jog kažkas daugiau maistui išleist gali, nei pati
Kaip bjauru, kai į draugišką temą ateina kokia... ir, atsiprašant, visiškai ją sušika
Savo meniu įmesiu šįvakar, jei netingėsiu Ir jame bus pekino kopūstas
Na as ir tylejau tylejau, kol neislaikiau, esu zmogus kuris visada nutyli, nekonfliktuojantis, bet neislaikiau pratrukau, turim savo kaima, savas darzoves sava mesyte, bet uzmuskit mane nu nesugebu isgyventi su 50lt., savaitei, nezinau nebent keptos bulves, su rugusiu pienu, virtos bulves ir t.t. pamokykit mane, kaip isgyventi su 50 lt., per savaite gyvenant kaip mano tetis sako ant balkono 4-5 asmenu seimai, na pas mus 3 asmenys, 2 vyrai ir as. Prasau kiekviena savaite dekit savo meniu, noriu asimokyti, pvs. snd vyras verda burokeliu sriuba su mesgaliukais, burokeliai savi vakuoti mesyte sava, grietine, druska pipirai, svogunai pirkti. Rytojui sniceliai ka kiausiniu , dziuveseliu, pieno i bulviu kose ( perkam savaitgali pas ukininka uz 3litrus mokam 3 litus, vezames i miesta) reikia skaiciuokit ir tai yra 2 dienu meniu, o primeciau, kad apie 20lt., nera, o kur dar 3 dienos, kur auganciam vaikinui visi kiti priedai, juk to maza. diskutuoti galime daug senosios skaitytojos patvirtins, kad esu gan taupi motera, bet atleiskit taip nesugebu. O bjaurybes sugebejimu is ties zaviuosi jos meniu man tampa pvz. as taip nemoku skaniai ir ivairiai gaminti
QUOTE(SilRa @ 2011 01 31, 11:25)
Mano šeimos praėjusios savaitės meniu :
PIRMADIENIS
pusryčiai: kukurūzų košė, batonas su pienu
PIRMADIENIS
pusryčiai: kukurūzų košė, batonas su pienu
Kaip ir iš ko verdama kukurūzų košė?
Kvailokai paklausiau ,taip ir reikia tikėtis atsakymo, - taigi iš kukurūzų , bet atsakymo laukiu