Ačiū hugutel22 už gerą info
Mergaitės, nekreipkit jūs dėmesio.
Atrodo, bjaurybė gerai pasakė - šunys loja, karavanas eina
Pamatė, kad per daug rami tema, tai ir sugalvojo bangas kelti. Nu pakipišuos, pasidraskys - ir pasitrauks. Ar maža keistuolių ant svieto?
O mes kaip buvom taip ir liksim su savo meniu ir savo 200lt į savaitę
Ačiū pašnekute kad atgaivinai mūsų temukę, nes dar tiek sėdinčių apačioj šiandien nemačiau
Bet žinai, man visai tinka ir tie 200lt per savaitę. Esu asfalto vaikas. Po kaimus važinėti ir iešoti kaimo gėrybių neturiu su kuo.O turguj kainos tikrai nėra tokios jau labai mažos. Tad man išmaitinti 5 asmenų šeimą už tuos pinigėlius tikrai nėra lengva. Jeigu tau išeina ir pigiau tai džiugu
tiesiog čia renkasi visos, kurios nori pataupyti ar pasisemti idėjų savo meniu. Esam tolerantiškos viena kitai ir nekomentuojam kiek kas leidžia maistui.
Tikiuosi supranti kur aš lenkiu. Ir tikiuosi tavo supratimo. Niekas netrukdo tau čia pasilikti ir dalintis savo meniu, bet jei mėgsti pasikandžioti ir pakomentuoti, tai komentatorių mums nereikia. Esam draugiškos naujoms narėms ir tikiuosi tuo nepiknaudžiausi
QUOTE(Vėjūna @ 2011 01 31, 14:07)
Kaip ir iš ko verdama kukurūzų košė?
Kvailokai paklausiau ,taip ir reikia tikėtis atsakymo, - taigi iš kukurūzų , bet atsakymo laukiu
Kvailokai paklausiau ,taip ir reikia tikėtis atsakymo, - taigi iš kukurūzų , bet atsakymo laukiu
nu ne manes klausei bet galiu as atsakyti,
verdama is kukruzu kruopu arba kukruzu miltu, kaip ir visos koses, yra pirkti kruopos visos prekybcentrios jos smulkios geltonos, bet skanios, kose verdama kaip ir bet kuri kruopai dedami i uzvirinta vandeny ar vandeny su pienu , priedai kokius norit.
jei is miltu tai kisieliaus pagrindu, miltu dalis sumaisoma su saltu vandeniu, ir pilama i uzvirinta vandeni ar piena ir maisoma.
QUOTE(Vėjūna @ 2011 01 31, 13:07)
Kaip ir iš ko verdama kukurūzų košė?
Kvailokai paklausiau ,taip ir reikia tikėtis atsakymo, - taigi iš kukurūzų , bet atsakymo laukiu
Kvailokai paklausiau ,taip ir reikia tikėtis atsakymo, - taigi iš kukurūzų , bet atsakymo laukiu
aš verdu iš kukurūzų kruopų nusipirkau su akcija tokių maišiukuose (kaip ryžiai), tai išsiverdu maišelį ir tada dar užbalinu pienu iš miltų - nemoku
QUOTE(SilRa @ 2011 01 31, 11:25)
pikantiški kiaulienos medaljonai,
kas per cūdas, taip skaniai skaniai skamba
QUOTE(MERENGE @ 2011 01 31, 14:02)
kas per cūdas, taip skaniai skaniai skamba
skamba mandrai, bet gaminimas lengvesnis negu lengvas pasidariau marinatą iš medaus, krienų, česnakinio aliejaus (galima paprastą aliejų ir česnaką naudoti) ir sojų padažo. tada supjausčiau kiaulieną apvaliais nedideliais maždaug centimetro storio griežinėliais, pamarinavau juos ir kepiau, prieš tai pamirkiusi į kiaušinio plakinį.
Svarbu neperkepti - bus sultingi ir pikantiško aštriai saldaus skonio
QUOTE(SilRa @ 2011 01 31, 15:31)
skamba mandrai, bet gaminimas lengvesnis negu lengvas pasidariau marinatą iš medaus, krienų, česnakinio aliejaus (galima paprastą aliejų ir česnaką naudoti) ir sojų padažo. tada supjausčiau kiaulieną apvaliais nedideliais maždaug centimetro storio griežinėliais, pamarinavau juos ir kepiau, prieš tai pamirkiusi į kiaušinio plakinį.
Svarbu neperkepti - bus sultingi ir pikantiško aštriai saldaus skonio
Svarbu neperkepti - bus sultingi ir pikantiško aštriai saldaus skonio
issisaugojau, super as darau marinata is garstyciu, medaus vyno acto ir truputi aliejaus jei naudoju riebesne kiauliena aliejaus nepilu, jei vistienai tai truputuka, visus ingridientus gerai ismaisau ir susmozinu. O to cesnakinio aliejaus yra kur pirkti ar cia kiap. Kazka gal spec darai as noriu graikiniu riesutu aliejaus labai skanu ant salotu, super.
Na, kol sriuba verda, atnešu savo praėjusios savaitės meniu
PIRMADIENIS
I. Sumuštiniai su karšto rūkymo dešra.
II. Balta mišrainė su dešra man, tarybinis guliašas su bulvių koše vaikui.
III. Tarybinis guliašas su bulvių koše man, virti varškėtukai su grietinės/sviesto padažu vaikui.
ANTRADIENIS
I. Sumuštiniai su karšto rūkymo dešra.
II. Tarybinis guliašas, bulvių košė, marinuoti agurkai man, kiaulienos nugarinės kepsneliai vaikui.
III. Rūgštynių sriuba.
TREČIADIENIS
I. Sumuštiniai su karšto rūkymo dešra.
II. Balta mišrainė man. Vištienos užkepėlė su ryžiais vaikui.
III. Rugštynių sriuba man, dribsniai su pienu vaikui. Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais.
KETVIRTADIENIS
I. Sumuštiniai su karšto rūkymo dešra.
II. Vištienos užkepėlė su ryžiais man, vaikas pavalgė mokykloj.
III. Lašinukai, duona, svogūnas, marinuoti agurkai.
PENKTADIENIS
I. Sumuštiniai su karšto rūkymo dešra.
II. Vištienos užkepėlė su ryžiais man, vaikinas išsivirė pieniškų dešrelių
III. Miltiniai blynai su braškių uogiene.
ŠEŠTADIENIS
I. Miltiniai blynai man, karšti sumuštiniai vaikui.
II. Cepelinai pas mamą
III. Lašinukai, duona, svogūnas, marinuoti agurkai, virtas kiaušinis su majonezu, arbata su taleriais, obuoliai, apelsinas man Vaikas pas močiutę buvo.
SEKMADIENIS
I. 4 grūdų košė man, karšti sumuštiniai vaikui.
II. Orkaitėje kepti vištų sparneliai su bulvėmis, pekino kopūstų/morkų/majonezo salotos.
III. Mielines bandelės su cinamonu, mieliniai rageliai su obuolių-cukinijų uogiene. Vaikas dar pasišildė sparnelį vieną
Nėra tas mano meniu labai įvairus, nes kažkaip nesigauna man padaryt tik vienam kartui O jei dar vaikas sugalvoja ko nors nevalgyt, tai man tenka ir 3, ir 4 dienas tą patį valgyt Nu bet negi mesi Ir sumuštiniai baisokai atrodo kasdien, bet mes taip pripratę ir geriausiai ryte jais pasisotinam
PIRKTA:
MĖSOS GAMINIAI: pieniškos "Mažylių" dešrelės - 5,59 Lt
DUONOS GAMINIAI: duona 750 g - 2,69 Lt
PIENO GAMINIAI: grietinė 450 g, pienas 1 l - 4,78 Lt
MAKARONAI IR KRUOPOS: ryžiai 800 g, makaronai 400 g - 3,25 Lt
VAISIAI, DARŽOVĖS: obuoliai 2 kg, pekino kopūstas , greipfrutai 860 g, razinos 200 g - 9,65 Lt
BAKALĖJA: kava Merrild 250 g, saldainiai, bananiniai taleriai, vaflių lakštai, kiaušiniai 10 vnt., majonezas 400 g - 19,03 Lt.
VAIKO PRIEŠPIEČIAI MOKYKLOJE - 12,50 Lt.
VISO: 57,49 Lt.
PIRMADIENIS
I. Sumuštiniai su karšto rūkymo dešra.
II. Balta mišrainė su dešra man, tarybinis guliašas su bulvių koše vaikui.
III. Tarybinis guliašas su bulvių koše man, virti varškėtukai su grietinės/sviesto padažu vaikui.
ANTRADIENIS
I. Sumuštiniai su karšto rūkymo dešra.
II. Tarybinis guliašas, bulvių košė, marinuoti agurkai man, kiaulienos nugarinės kepsneliai vaikui.
III. Rūgštynių sriuba.
TREČIADIENIS
I. Sumuštiniai su karšto rūkymo dešra.
II. Balta mišrainė man. Vištienos užkepėlė su ryžiais vaikui.
III. Rugštynių sriuba man, dribsniai su pienu vaikui. Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais.
KETVIRTADIENIS
I. Sumuštiniai su karšto rūkymo dešra.
II. Vištienos užkepėlė su ryžiais man, vaikas pavalgė mokykloj.
III. Lašinukai, duona, svogūnas, marinuoti agurkai.
PENKTADIENIS
I. Sumuštiniai su karšto rūkymo dešra.
II. Vištienos užkepėlė su ryžiais man, vaikinas išsivirė pieniškų dešrelių
III. Miltiniai blynai su braškių uogiene.
ŠEŠTADIENIS
I. Miltiniai blynai man, karšti sumuštiniai vaikui.
II. Cepelinai pas mamą
III. Lašinukai, duona, svogūnas, marinuoti agurkai, virtas kiaušinis su majonezu, arbata su taleriais, obuoliai, apelsinas man Vaikas pas močiutę buvo.
SEKMADIENIS
I. 4 grūdų košė man, karšti sumuštiniai vaikui.
II. Orkaitėje kepti vištų sparneliai su bulvėmis, pekino kopūstų/morkų/majonezo salotos.
III. Mielines bandelės su cinamonu, mieliniai rageliai su obuolių-cukinijų uogiene. Vaikas dar pasišildė sparnelį vieną
Nėra tas mano meniu labai įvairus, nes kažkaip nesigauna man padaryt tik vienam kartui O jei dar vaikas sugalvoja ko nors nevalgyt, tai man tenka ir 3, ir 4 dienas tą patį valgyt Nu bet negi mesi Ir sumuštiniai baisokai atrodo kasdien, bet mes taip pripratę ir geriausiai ryte jais pasisotinam
PIRKTA:
MĖSOS GAMINIAI: pieniškos "Mažylių" dešrelės - 5,59 Lt
DUONOS GAMINIAI: duona 750 g - 2,69 Lt
PIENO GAMINIAI: grietinė 450 g, pienas 1 l - 4,78 Lt
MAKARONAI IR KRUOPOS: ryžiai 800 g, makaronai 400 g - 3,25 Lt
VAISIAI, DARŽOVĖS: obuoliai 2 kg, pekino kopūstas , greipfrutai 860 g, razinos 200 g - 9,65 Lt
BAKALĖJA: kava Merrild 250 g, saldainiai, bananiniai taleriai, vaflių lakštai, kiaušiniai 10 vnt., majonezas 400 g - 19,03 Lt.
VAIKO PRIEŠPIEČIAI MOKYKLOJE - 12,50 Lt.
VISO: 57,49 Lt.
jei toliau bus tokios nesąmonės rašomos temoje, tai kursim kažkokias taisykles. jei žmogus nori pasikalbėt su savim, nekreipkit, mergaitės, dėmesio ir neatsakinėkit į kvailus klausimus, nerašykit po kvailais postais ir apskritai nėra čia ko teršt nesąmonėm šitos temos. cituot galėčiau daug, bet nenoriu būt tokio lygio kaip pagrindinė šiandienos cituotoja. išlaikykim temos dvasią, ne skuo toliau tuo mažiau norisi čia rašyti.
visų meniu savotiški, pilni naujovių, kurių pasisemiu savo virtuvei, bet savo meniu užstrikdinau.
visų meniu savotiški, pilni naujovių, kurių pasisemiu savo virtuvei, bet savo meniu užstrikdinau.
QUOTE(SilRa @ 2011 01 31, 09:43)
gal gali pasakyt, kas čia?
dar taip negirdėjau kaip čia taip mokat? užvakuot šaltieną? aš kažkada bandžiau šaldyt, tai ne itin gerai gavosi
beje, pastebėjau, kad ne viena gaminat zrazus, tai gal galit pasidalinti, kaip kuri juos gaminat? kokį įdarą dedat? aš kol kas bandžiau tik su grybų įdaru
dar taip negirdėjau kaip čia taip mokat? užvakuot šaltieną? aš kažkada bandžiau šaldyt, tai ne itin gerai gavosi
beje, pastebėjau, kad ne viena gaminat zrazus, tai gal galit pasidalinti, kaip kuri juos gaminat? kokį įdarą dedat? aš kol kas bandžiau tik su grybų įdaru
ir šaldau, ir vakuoju...ie nieko ...gyvas diedas
Jei atvirai, šaltieną valgo jis vienas, aš labai retai paragauju, o jam kas savaitę gali būt ir kasdien . Tai negi virsiu jam kas savaitę vieną kulšį ir kiaulės koją . Tik jei vakuoti ar šaldyti, reikia ją išvirti tokią kietesnę, nu nemoku paaiškinti
Papildyta:
QUOTE(SilRa @ 2011 01 31, 09:43)
beje, pastebėjau, kad ne viena gaminat zrazus, tai gal galit pasidalinti, kaip kuri juos gaminat? kokį įdarą dedat? aš kol kas bandžiau tik su grybų įdaru
greičiausiai man su grybais, pakepinu su svogūnu ir vsio. Dar jei darau iš vištienos, tai sviestą ištrinu su tarkuotu sūriu, pridedu žalumynų, galima česnako, irgi skanus su tokiu įdaru
O darau visaip, ir iš faršo, ir į sprandinę vynioju, ir vištieną, ir vištieną su šonine...ai, žodžiu, darau "na ura"
Papildyta:
QUOTE(raganiuke52 @ 2011 01 31, 13:00)
O bjaurybes sugebejimu is ties zaviuosi jos meniu man tampa pvz. as taip nemoku skaniai ir ivairiai gaminti
vo , kad žinotumėt kiek man tas valgio darymas nervų kainuoja . Būčiau viena turbūt nei keptuvės neturėčiau , bet nepadėsi augančiam vaikui maisto iš parduotuvės, taip jau nežinia ant ko tie vaikai auginti. Bet diedui pasakiau, išvažiuoja panos studijuoti, virtuvė bus užmūryta
Papildyta:
QUOTE(Vėjūna @ 2011 01 31, 13:07)
Kaip ir iš ko verdama kukurūzų košė?
Kvailokai paklausiau ,taip ir reikia tikėtis atsakymo, - taigi iš kukurūzų , bet atsakymo laukiu
Kvailokai paklausiau ,taip ir reikia tikėtis atsakymo, - taigi iš kukurūzų , bet atsakymo laukiu
jū būna pirkti prie visų kruopų, o verdu aš jas taip kaip manų kruopas, kartais net pamaišau. Miltus naudoju pyragams, miltiniams blynams, daug nededu, tik dėl spalvos, bet gaunasi geltoni pyragai. Mano dičkė alergiškai, tai užaugo ant šitų kruopų ir miltų
Papildyta:
QUOTE(murzilkaa @ 2011 01 31, 13:17)
Esam draugiškos naujoms narėms ir tikiuosi tuo nepiknaudžiausi
aš irgi esu labai tolerantiška, ir jei jau turi moteriškė savo nuomonę, tai ir neišmuši ir kam dar stengtis. Be to, nemanau, kad specialiai taip, tiesiog gal per daug sureagavom ir gavosi tada arši reakcija . Kuo mūsų daugiau, tuo linksmiau
Papildyta:
Viskas merginos, einu liuliuką. Pusė dienos su pana po klinikas pralaksčiau . Labanakt
QUOTE(raganiuke52 @ 2011 01 31, 17:45)
O to cesnakinio aliejaus yra kur pirkti ar cia kiap. Kazka gal spec darai
pasigaminti nemoku, man jo mažą buteliuką parvežė lauktuvių iš Italijos Bet įtariu, kad užtektų sutrinti česnaką, užpilti aliejumi, o paskui tą aliejų nupilti - česnako skonis turėtų pereiti į aliejų
QUOTE(Įdomi @ 2011 01 31, 19:00)
1. tarybinis guliašas
2. kažkaip nesigauna man padaryt tik vienam kartui O jei dar vaikas sugalvoja ko nors nevalgyt, tai man tenka ir 3, ir 4 dienas tą patį valgyt Nu bet negi mesi
2. kažkaip nesigauna man padaryt tik vienam kartui O jei dar vaikas sugalvoja ko nors nevalgyt, tai man tenka ir 3, ir 4 dienas tą patį valgyt Nu bet negi mesi
Įdomi, labai mažos išlaidos šią savaitę
1. o kuo ypatingas tas "tarybinis" guliašas?
2. aš, jei reikia, irgi galiu kelias dienas valgyti tą patį negaliu maisto mėtyti
QUOTE(bjaurybe @ 2011 01 31, 20:47)
1. Tik jei vakuoti ar šaldyti, reikia ją išvirti tokią kietesnę, nu nemoku paaiškinti
2. Dar jei darau iš vištienos, tai sviestą ištrinu su tarkuotu sūriu, pridedu žalumynų, galima česnako, irgi skanus su tokiu įdaru
2. Dar jei darau iš vištienos, tai sviestą ištrinu su tarkuotu sūriu, pridedu žalumynų, galima česnako, irgi skanus su tokiu įdaru
1. supratau želatinos daugiau reikia
2. o tas sūris su sviestu neišbėga iš vidaus? kepiau orkaitėje kotletukus, į vidurį įspraudžiau po kaladėlę sūrio, gražiai viską užglaisčiau, ir vis tiek sūris išbėgo į skardą
QUOTE(Įdomi @ 2011 01 31, 20:00)
Vištienos užkepėlė su ryžiais man
Kaip tos užkepėlės gaminamos vis noriu pabandyti, sakau gal vaikui tiktų, nes jau nebežinau kuom maitinti, kad įvairiau būtų reik pasieškoti temos apie vaikų meniu
QUOTE(SilRa @ 2011 02 01, 11:08)
o kuo ypatingas tas "tarybinis" guliašas?
Sako žmonės, kad skonis toks pats kaip senais gerais laikais, bet aš nelabai pamenu, nors ne mažytė buvau Man svarbiausia, kad skanus
Receptas ČIA, jei kam reikia
QUOTE(MERENGE @ 2011 02 01, 12:08)
Kaip tos užkepėlės gaminamos vis noriu pabandyti, sakau gal vaikui tiktų, nes jau nebežinau kuom maitinti, kad įvairiau būtų reik pasieškoti temos apie vaikų meniu
Nežinau, kaip daro kitos, bet aš darau taip: išsiverdu vištieną (paprastai 1 didelį ketvirtį. mes dviese su sūnumi, tai mums užtenka ), sultinys liekai sriubytei. Atskirai išsiverdu ryžius. Vištieną nukaulinu ir susmulkinu, pakepu svieste su svogūniuku. Beriu druskos, pipirų, dedu kokį šaukštą kitą gietinės. Sau dar dedu apvirtų šparaginių pupelių, vaikui tik vištieną Į kepimo indą dedu vištą, ant viršaus - virtus ryžius, patepu majonezu ir užbarstau tarkuotu sūriu. Pakepu orkaitėje, kol išsilydo sūris.
Iš vieno ketvirčio turiu sriubos dviems dienoms ir užkepėlės dviems dienoms
Šiaip galima pridėti į vištieną visko, ką turi - daržovių kažkokių, grybų ir t.t.