Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labos 4u.gif 4u.gif
pas mus nei karsta nei salta,sauleta,bet su vejeliu,bet nelyja.Vakar zadejo rytas puikia diena,bet apie pietus apsiniauke ir daugiau saule nebeislindo.
Atrodo nugalejom kuriam laikui predatorius,pasmirdejo kazkur viena diena,bet daugiau nesimato.Ir atrodo jau vakar itikom vistom su laktom.Jau suejo pacios ir tik viena sene kudakavo nepatenkinta,mat jos vieta uzeme jaunikle,palikdama ja ant krasto prie pat dureliu,bet jau nebekreipem demesio i tai.Bet teko nuimt lazdas aptvare,buvom padare uzsokt joms ir pasidziaugt is aukstai gyvenimu,nes kol tos lazdos buvo,tol jaunikliu nejo suvaryt i tvarteli miegot.
Kai pradejom virt bulviu,nebelesa grudu,nei kombikormu,jokiu,nei sudrekintu,nei sausu.Nauja beda biggrin.gif biggrin.gif bulviu mazai turiu,o pirkt brangu.Nu bet savi kiausiniai skanus,kazin,kaip reiktu gryzt prie pirktiniu.?
Baigiau svarka,vakar susiuvau viena sona ir istaciau rankova,siandien jau rankos nekyla tai antrai pusei,padarysiu pertrauka,paieskosiu rasta merino wool siulams,pirkau is seilu,puse kainos,bet spalva tokia levandos,ne labai kam patinka.Reik grazaus modelio ir rasto,kad itikt mano panoms. biggrin.gif :DPomidorai i pabaiga,jau nebelieju ju,tik agurkus laistau ir dar daug bus ir yra.Taip ir pernai dariau,tai uztenka ir mums ir vistoms ju ilgam dar.Cukinijos trys uzmegztos bet taip snkiai auga paskutines.Sparaginiu vos vos saujele savaitej,kita met sodinsiu daug krumeliu.Vijokliniu pupeliu turiu tik du daigus,bet ju labai daug,dalinu visiems,jas valgom su amkstim kol jaunos.
Grybu noreciau,bet musu kraste nera grybiniu misku,tik dziungles arba privaus miskai,neieisi.Uztai geruogiu gali vezimu vezt,net musu sodo gale yra geruogynas didelis,bet ten pauksciu karalyste.
Skanus Pou ideti prieskoniai,be as siemet pasidariau savo is baziliko,melisos ir ciobrelio bei metos,sutryniau viska,labai patinka,o choilio ir pipiru bei druskos isidedam atskirai jei reikia.Taip pat ir cesnako,nes ju turiu daug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 29 rugpjūčio 2021 - 14:13
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas
Labai gražus pusryčių vaizdas Ingrida 4u.gif Ypač kai rudenėlis į duris stuksena ... Dėkui.

Didys šių metų darbas per savaitgalį padirbtas - bitės žiemai paruoštos. Išimtas paskutinis medus , sudėti vaistai , vieną sykį gavo po 7 litrus syrupo ... Liko dar porą kartų pamaitinti , po šešių savaičių išimti vaistus , palaistyti kitais vaistais nuo erkių . O man darbų darbelių ... Sutvarkyti korius, nuvežti duonelę iškulti ir tt. Taigi per savaitgalį spėjau tik šiltnamį išgenėti ir bites... Neliko laiko daržams. O ten žliūgė karaliauja, tiek lietus . Nusikaliau...
Ingridos vyras manau jau senai bitutes žiemai paruošęs... O man prieš atostogas buvo anksti , kaip visada liko rugpjūčio pabaigai . Ir oras nebuvo pats geriausias . Parsiradom naktį , nes maitinti reikia vėlai , kai ima temti . Kad neplėšikautų .
Tikiuosi viduryje savaitės nulėksiu dar kartą pamaitinti ir korius sutvarkyti, surušiuoti , sukabinti . Kad nei pelės , nei vaško kandys iškados nepadarytų .

Aš priekonius darau va tokius : Džiovinu ir malu - morkų lapus ( kraujagyslėms ) , saliero lapus ( kalcio palaikymui organizme ) . O paskui tą mišinį skaninu : svogūnai , svogūnų laiškai , česnakai , morkos, čiobrelis, gelsvė, raudonėlis, mėta ( nedaug ) , truputis šalavijo , petražolės, krapai , rukola , anyžinio lafano keletas lapelių , keletas žiedelių serenčiukų ( gruziniškas šafranas ), bazilikas , citrinžolė , mairūnas, malta paprika, maltas pomidoras, malti čiliai ... Gal ką ir pamiršau ? Geruliai gaunasi ... Kaip draugės mama sako , bet kokį nevalgomą patiekalą gali padaryti valgomu.
Ir dar darau šlapius priekonius, pagrinde mėsai marinuoti - sprandinės kepsys buna nerealaus: česnakas, čilis , kažkokios žolės, ką turiu : salieras, petražolė, krapai ir keletas pomidorų . Sumalu viską mėsmale, dedu druskos ir laikau šaldytuve. Iš latviukų česnakų ūkio nusikopinau .
Malti česnakų žiedai su žolėmis tai jau klasika . Manau visos darot.
Gražios ir darbingos dienos 4u.gif

Atsakyti
Labos smile.gif

Grybavau ax.gif to pasekoje niekas netvarkyta ale šaldiklis pilnas grybukų ax.gif Labai patenkinta, kad įsigijau vakumatorių, daugiau tilpo tongue.gif
Pomidorai sudžiovinti o ką toliau su jais Dusia pagal kokį receptuką ar tik aliejumi užpili ?
Dar reikės savose sultyse padaryti nė karto nedariau ax.gif
Luety na va ir radote rodą dėl vištukių tikrai jos laimingos ax.gif
Šiemet mažiau darysiu prieskonių, nes dar turiu iš pernai ax.gif
Marinuoti agurkai kažko pabaltavo jums nė karto taip nėra atsitikę? Ot nemoku konservuoti nors tu kąverysad.gif
Atsakyti
Muka , yra pabalę. Jei dangtelis nepapūstas tai gali valgyti - bus rūgštesni ... Na tokie atominai . Visi ? Man pernais pabalo gal 2 stiklainai iš visų marinuotų ...
Pomidorus blanširuoju acto - vandens mišinyje, dedu česnako galvutę , čiobrelio ar raudonėlio ( džiovinto ) šakalę ir užpilu karštu alyvuogių aliejumi . Actas tas geresnis , obuolių ar vyno . Aliejų perku iš SV , Riebu lt. Gal ten geresnis negu prekybcentriuose ... Čia man taip atrodo biggrin.gif Tai kibiras pomidorų sulipa į 250 ml stiklainį , jei ne 1,5 kibiro . Visada gaminu į 250 ar mažesnius stiklainukus , prabangos maistas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Luety , prie pilno lovio vištos iš bado nenumirs. Išsišiks ir les kas paduota biggrin.gif
Jei jau taip pagal prigimtį tai vištas reiktų mėsa lesinti biggrin.gif Sliekus ir kitus valbalus jos labaiusiai mėgsta .

Muka , nenervink su grybavimu 4u.gif 4u.gif 4u.gif ... Ale turit gyvulių bandą biggrin.gif tai jau nespėsiu visko biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 30 rugpjūčio 2021 - 08:52
Labaryt 4u.gif
Einu atsinest juodos javos i Ingridos sodeli,nes grazus labai,o as vel vandeniauju.
As MB irgi sakau,maziau sikaliok,ur bus tvarka Dabar jam beda,vistos nebeeda grudu Is misinio isrenka zirniys,kukuruzus,o grudus palieka Nese namo tuos grusus,murke,vire, bigsmile.gif ,vidtiek needa.Nu bet as tyliu,lai dirba bereikalingus darbus,nan laisves daugiau.Prisilesa jos slieku,vabaliuku,jai paleidi i darza,tai maziau eda kitko Jam reik,jad estu,ka jis numates,nu taip nebuna.O reziume,kai nera kitu rupesciu,tai ju prisigalvoji.
Vakar vakare jau tvarkingai visos sutupe i savo vietas,paminėjo ir nutilo.Nu tai du dalykai jau sutvarkyti-ziurkes ir nakvyne
Si ryta labai salta lauke,jokios saules,gerai,jad nors nelyja.
Atsakyti

Dusia, bet kiek tu visko dedi, pusės aš net neauginu. Įsivaizduoju, kad labai skanu gaunasi.

Atsakyti
Labos smile.gif

Šiemet bus be morkų lapų o va petražolių dėjau žiedus man kvapas stipresnis ax.gif ir darysiu tik žolelių tokį macnesnį ir paskui su morkom ir svogūnais gerai priminei apie česnaką ano dar nesusidžiovinau. Mergai džiovyklė nuostabi senoji irgi nebloga bet ši liuks pirkinys ax.gif Šaldiklis pilnas vsio nė uodo pimpaliukas neįtilps unsure.gif
Kada bulves kasti šiteip šlapia o mano molis vėl šakes sulaužysiu blink.gif dabar varys kelias dienas o paskui pas mane ten greit nunutraukia mažu iki šalnu spėsiu blink.gif
Viskas pomidorai bus karpomi kie bus tiek užteks ax.gif
Ačiū už receptukus 4u.gif Pou primink ką vieną šaukštelį druskos ant puslitrinio dedi druskos kaip darai savose sultyse noriu šitų užsukti kelis ax.gif Reikia dar stiklainių mažiukų nusipirkti džiovintiems pomikams ax.gif
Luety na niekaip neatsistebiu aš tavo ir TB meilę ir rūpesčiu vištukėms wub.gif
AA palikėsiu darbingos dienos 4u.gif
Laukiame vaizdų iš IngridosB ax.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Tingisi,kai toks oras. ax.gif
Nubudau,atsidariau roletus.gulėdama lovoje ir žiūrėjau žiūrėjau į mišką.......... wub.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Lyja Kaune ir smarkiai .
Dėkui Ingrida už gražų vaizdą 4u.gif
Muka stiklainiai labai gera kaina Depe . Žymiai pigiau negu kitur . Kokią džiovyklę pirkai ? pas mane Zylės . Viena kaime kita Kaune .
Aš dedu pomidorams ant puslitriuko nepilną šaukštelį druskos ir petražolės šakelę. Daugiau nieko. 12 padariau , nežinau ar daugiau reikia ax.gif
Ex dingo ? Ateik brangioji ...
AA tai visada kaip katė, kur nori ten vaikšto biggrin.gif
Į mano šaldiklį dar turės tilpi aviukas ir jaučio nemažai . Bet tai bus vėliau apie lapkričio mėnesį ax.gif Pjauna gyvulius kai atvėsta orai .
Vakar pargrįžo dienai dukrytė, tai atmaitinau dažovėmis : ir baklažanų prikepiau ir suktinuką kiaušinių - sūrio su grybais ir dažovėmis .
Agurkai jau visai nebesivalgo , gal suraugti reikia? Nebesugalvoju , ką iš jų pagaminti . Vištų neturiu , bitėms nesumaitinsi biggrin.gif
Ingrida , kuriam rajone dukra pirko butą ? Kiek kambarių ? Jei ne paslaptis ...
Pou visokių žolių turiu , galiu dalintis . Yra pasisėjusios kelio juozažolės ir tt. Tik pasakyk sukišiu į vazonus , kada prie progos paimsi .
Gažios dienos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 31 rugpjūčio 2021 - 07:38

Labas rytas,

Ingrida, kažkas tau atsitiko - arbatikės įpylei :) Gerai, kad cukrus atskirai, nes geriu be jo :) Ir tą su aviete tai praryčiau be atsikvėpimo :)

Muka, aš dedu viena šaukščiuką druskos ir cukraus. Pernai dariau dar kai kuriuos: druska, cukrus, aliejus, actas. Bet skanūs ir tik su druska, cukrumi. Nu labai skaniai gaunasi. Šiemet vienas prastokai užsidarė stiklainiukas, vyras savaitgaliui buvo išvažiavęs į sodą, tad aš jį suvalgiau :) Labai skanu.

Gali dėti česnako, petražolių, bet man skaniausia be nieko. Česnakas man juose kažkaip užgožia tikrą pomidorinį skonį.

Daugiausiai darbo su skūros nudyrimu, nes nemažai pomidorų sueina šitam gėriui. Reik sudėt į stiklainiuką ir pagrūst, kad sultys išsiskirtų ir apsemtų. Jei turi daug pomidorų - bandyk šitą receptą. Gali po dienos kitos ir paragaut, pamatysi, kad tuomet daugiau pasidarysi. Mano anyta, kuri pomidorus valgo iš reikalo, pernai pasiklausė mano pagyrų, pabandė ir jai labai patiko - sakė stipriai skanesni nei švieži. Man skanūs visokie :)

Geros dienos.

Merkiantis lietus, jei taip pamerks porą dienų - neįvažiuosim į sodą, o ten ir morkos dar, reik agurkus nupešti, garstyčiomis užsėt, kai nebus taip įmirkę, svogūnus sutvarkyt palėpėj, dar šiltnamis. Gėlynai netvarkyti šimtą metų. Na tik tiek, kad vaisių nėr, tai nėr ko skinti, plauti, sultims vežti.

Atsakyti
Dusia,Lazdynuose,trejų kambarių pirko butą.Šalia pušynas,jiems akutalu šanūką vedžioti. ax.gif
Ką gero iš baziliko pasidaryti,krūmai didžiausi gėlyne,raudonlapis ir žaliasis. ax.gif Raunu jau gėles,sodinu pavasarinių gėlių svogūnėlius. mirksiukas.gif
Eisiu senojo namo tvarkyti,pats tas tokiu oru. ax.gif
Atsakyti