Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labas rytas, Muka, iki sklypo reik važiuoti pievų keliuku. Yra ten kelios žemos vietos, kur jei lyja, stovi vanduo ir gali užklimpti. Tuo labiau, kad kartais tuo keliuku rudenį važiuoja ir ūkininkų sunkioji technika, kuri tą pievos velėną sudrasko, o jau tada mūsų mašinos ratai prasisukinėja.

Gaila, nes tą keliuką tai mes tik ir prižiūrim, su žoliapjove vyras nupjauna, o sugadinti ir nepataisyt atsiranda veikėjų.

Sklype taip pat yra vietų, kurios greit pažliunga. Manau, kad kai laukai buvo kolūkio, tai su sunkiąja technika melioracijos vamzdelius sugadino, o gal jau ji ir atgyveno. Ten visuomet buvo žemos vietos, dar ir dabar gyvena daug pempių, o jos mėgsta šlapumas. Stipriai seniau buvusį ten kaimą Pempėnais kartais vadindavo vietiniai, nors pavadinimas buvo kitoms.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2021 09 01, 09:25)
<p>Labas rytas, Muka, iki sklypo reik važiuoti pievų keliuku. Yra ten kelios žemos vietos, kur jei lyja, stovi vanduo ir gali užklimpti. Tuo labiau, kad kartais tuo keliuku rudenį važiuoja ir ūkininkų sunkioji technika, kuri tą pievos velėną sudrasko, o jau tada mūsų mašinos ratai prasisukinėja.</p><p>Gaila, nes tą keliuką tai mes tik ir prižiūrim, su žoliapjove vyras nupjauna, o sugadinti ir nepataisyt atsiranda veikėjų.</p><p>Sklype taip pat yra vietų, kurios greit pažliunga. Manau, kad kai laukai buvo kolūkio, tai su sunkiąja technika melioracijos vamzdelius sugadino, o gal jau ji ir atgyveno. Ten visuomet buvo žemos vietos, dar ir dabar gyvena daug pempių, o jos mėgsta šlapumas. Stipriai seniau buvusį ten kaimą Pempėnais kartais vadindavo vietiniai, nors pavadinimas buvo kitoms.</p>

na jo verysad.gif bet iš kitos pusės pempėmis grožitės wub.gif ir nėra kaimynkų, kurios piržiūri ką veiki, kur eini, kiek sėdi, ką sėji sodini... unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(IngridaB @ 2021 09 01, 09:01)
Labas rytas.
Su rudenėliu.

Koks lietus?Dulksna vakar visą dieną,kasiau pievą ir nebuvo karšta. mirksiukas.gif Persodinėjau savo medelius iš pievutės.Na gal dar gražiau.Kai dobiliukų pievoje pradingsta dar maži medeliai.Dabar į žemę pasodintos pušaitės dar gražiau.Dar ne viską persodinau. ax.gif Šiandien į miestą reikia. ax.gif Gal dar gausiu krokų Lidle? mirksiukas.gif

Atlėk iki mani duosiu tau to lietučio iki valios 4u.gif o kokia kavelą macna 4u.gif
Atsakyti
Labos, 4u.gif
aciu,Dusia,tu visada viska isaiskini man .
Ingrida,aciu uz kava tigrine.Ir pasaugok save,gi nelengva mosuot tuo kastuvu per dienas.Lai diedas kasa,jis vyras,stipresnis.
O UK nesu macius isskrendanciu pauksciu,arba nesidairiau reikiamu metu i dangu .
Pou,musu puse sklypo buvo zliugena,mes iskasem grioveli palei sklypo ta sona,tai kazkiek nutraukia.Zinoma,kai lyja istisai,tai ir griovys buna pilnas ir dirva slapia.O kita puse kazkiek i kalniuka ir ten puiku.
Ex,sirdele,kur tu.
AA matyt derliu doroja.
Bukit sveikos 4u.gif
Atsakyti

Labos. Ryte reikalai mieste, tik dabar turiu laiko. Šiandien dar nelyja, tik vėjas. Šalta ir nemalonu. Labai anksti ruduo. Pas mane niekad nebūna šlapia, pavasarį MB pasaugo mūsų keliuką, kokie 200 metrų. Kol pasalas neišėjo lengvai provezas gali padaryti. Va kai uzsninga tai yra reikalų.... Pernai ūkininką samdem. Bet ne kiekvieną žiemą sniego būna. Nusipirkau garini sulčių puodą, lydysiu vašką. Saulės visai nėra, saulės llydytuvas tingi... O vašką sutvarkyti reikia... Palikus kandys puola. Muka aš visada auginu 2 stiebais pomidorus. Man taip visai patogu. Derliumi nesiskundziu,. Tik speju tvarkyti. Atrodo sodinau rečiau šiemet, kas 60 ar 70 cm, kai uzaugo vis tiek džiunglės. Ir labai aukšti. Stovėjo zemucai, grazuciai iki karščių. Paskui  per 2 sav iki dangaus. Kuolai sss, neverti. Mano pomidorų neatlaiko. Visus risau prie stogo... Pavasarį buvo gražus šiltnamis, dabar jau nebe.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 01 rugsėjo 2021 - 12:37
Dusia,nedėjo dar maniškis plokštelių,sako dar perų yra? bigsmile.gif
Šiandien cukraus prisipirkome,virs sirupą,tik sako gal reikia dar išimti medaus,nebus kur joms nešts sirupo?Aš už išėmimą,vis atsipirks kažkiek cukrus? ax.gif
Luety,reikia tausoti mūsų puses. biggrin.gif biggrin.gif Eik aš stipresnė,o jam ir nereikia tų gėlynų. mirksiukas.gif
Pavalgėme pietus,lėksiu treniruotėn,miškelin.Paskui susodinti reiks gėles,papirkau vėl.Tos mažos rožytės,pradžioje vasaros du krūmus geltonus pasodinau,apsipylę geltonais žiedais.Šiandien 6 vazonus paėmiau. ax.gif
Kiek sedulos,o kokia skani šiemet.Reiks rytoj rinkti. ax.gif
Verdu kažkiek obuolienės,pasiilgau šiltos su pienu. wub.gif
Ačiū Dusia už receptą,vakar pesto prigaminau,vietoje kedro riešutų,sulėgražas sumaliau. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mes po sodo,po shopinimosi ir tevelio aplankymo eilinio.Uzkonservuotas jis pas mane,nesikeicia.Tik tiek pasikeite,kad anksciau buvo perdetai svarus zmogus,o dabar maudytis nenori,kirptis nenori,nagai karpyt isvis kosmosas,saukia,kad su mesa nukerpam.Vakar buvo apsvarintas,tik ranku nagu nesidave broliui nukirpt.Siandien man irgi nesiduoda,bet uzmirses rodo,sako ziurek kokie nagai uzaugo,kaip siupeles,net ne kaip siupeles,o kaip lopetos biggrin.gif biggrin.gif sakau,tai gerai,kerpam.Ne,Saulius nukirps,o kai Saulius nori nukirpt,tai sako,kad as nukirpsiu.Su jumoru jis,bet savo teises ir mano pareigas ojojoj kaip zino biggrin.gif biggrin.gif Baige valgyt,sakau ar jau gulsi?Sako i lovyte i lovyte.OK,pataisiau,sakau,nu kelkis ir i lovyte.Sako nekamandavok,o svelniai paimk uz nugarytes,uz zilos galvytes biggrin.gif biggrin.gif nors as ir ne grubijaninu,bet va,matai,kaip norisi.Paguldziau gal per 30 min.tai apie gimtine atsiminimai,tai apie pavardes kilme,kol issideri omg.Atsigules sako,as pats dar galiu apsitarnaut. biggrin.gif Va.Zodziu 96 bus,bet dar pilnas velniuku. biggrin.gif biggrin.gif
Siemet as auginau pagal Pou,po du i lizda ir vienastiebiai.Bet negaliu pasakyt,kad gausiau derliaus,nors teoriskai taip turejo but.Dar gali but,kad zeme liesa jau gal 3 ar 4 metai be meslo,tik po saknu pakisu kraujo ir kaulo miltu ir viskas.Nes siemet visko derlius mazesnis,tik cukiniju ir agurku daug,bet tuos pamaitinau vistu kkk skiediniu.Todel pasakyt,kad du kerai i lizda daugiau pomiku negaliu,reikia gerai itresta dirva turet,tada butu aisku.Jei vel prisisesiu daug daigu,tai tada vel taip sodinsiu,nors geriau,kad to neatstiktu. bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Mazos rozytes pas mus isauga i gana didelius krumus ir labai grazius.Vis zadu zadu pasisodint,bet vis pinigu pagailiu tam.Pas mus jos ne pigios,o nukainuotu nesu macius.

Atsakyti

Ingrida ne taip mane supratai... Ne apie plokštelės kalbėjau. Siulciu puodo pagalba iš senų korių lydau vašką. Nes vaško  lydymo įranga bele kaip brangi. O saulės ši rugsėjį nematyti, kad jos pagalba vašką išlydyti.... Bites maitinu ne iš godumo sirupu, o todėl, kad taip saugiau... Joms žymiai geriau žiemai sirupas negu medus. Jei paliksiu rapsų, viržių ar grikių medaus mirtis garantuota. Ps visada stengiausi pamaitinti iki rugsėjo mėnesio 1... Gaunasi iki kokios 3-4 dažniausiai. AA mamukas bartų. Susivelinus labai alini bitės kurios liks žiemoti. taip mane mokė. Luety Tavo Tėvukui :4u:​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 01 rugsėjo 2021 - 14:23
Supratau Dusia.
Pilna grybautojų,bet visi vaikšto samanytėmis,o aš po bruzgynus.Pilna raudonikių ir baravykų užėjau.Tai pilnas krepšys.
Laukiu vaikio,netikėtai tavažiuoja,pirtį reikia kūrenti,eisime su tėvu į seną namą miegoti.
Atokvėpis,reikia namuką sutvarkyti.
Savaitgalį mažius su marčia atvažiuoja ,važiuosime miestan,gal mb pasikiepys,miesto gimtadienis. mirksiukas.gif
Kitas savaitgalis jau užsakytas mažosios su daugais.Reikia butą pradėti tvarkyti. ax.gif
Atsakyti

Luety, kaip smagu, kad Tėtis dar toks šviesus  :wub: 

Dėl pomidorų - pas mane daugiau, nes vienoj pusėj visuomet skurdesni būdavo, ir saulė užspigindavo, ir kažkas su žeme, nors ir pagerindavau vienodai. Tai ten labai pasiteisino - šiemet puikios Skarių, Mildos, Corazon kekės ten kybojo. Kitose vietose, kur ir taip gerai derėjo, tai dviem stiebais vaisiai nesusmulkėja viršutinės kekės, kas paprastai auginant dviem stiebais iš vienos šaknų sistemos būna.

Derliumi dabar tikrai negalėčiau skųstis - mums užtenka ir šviežiam valgymui ir konservavimui, ir tėvai pilnai aprūpinti šviežiam valgymui. Šiemet tik derlius vėlyvesnis, nes pirmus daigelius žemė uždusino.  Jei vasaros pabaiga ir ruduo būtų saulėtesni, tai dar viršūnes būčiau raičius, kad ir toliau vestų. Dabar gi sezonas bus trumpesnis, nebent gamta pokštą iškrėstų ir šiluma ateitų :)

Vakar 12 puslitriukų pomidorų padariau, šiandien su vyru dar 6.

Atsakyti

LabaRyt.

Daug prirašėt, viską paskaičiau, visos veiklos turit, kuri su daržais, kuri su bitėm, kažkas su išlepintom vištom mūčijasi.. Tokioms kvaksėms užtektų vienos dienos dietos, tik vanduo. Kaip mat prisimintų ir kombikormą ir grūdus, būtų kaip tam anekdote šuniui - "ooo!!! gri-kiaiii!!!!" 👻 

Aš irgi net trilinka veiksme paskendusi, jau net nestebiu koks mėnuo, savaitės dienos nežinau.. Tik telefono priminimas dzingt, kad į darbą reik. Atidėjau svarbius sveikatos remonto darbus - nėra kada. Yra dar svarbiau. Taip. Pasirodo, būna netgi taip. Žodžiu, stengiuosi, kapstausi, plėšausi "krov s nosu", pakeliu galvą - ogi vis prieš akis kaip buvo subinė, taip ir nesikeičia vaizdas.. Pasakot, romaną rašyt - ne forumui. Čia tik šiaip, atsiliepiau, kad dar esu kažkur ir jūsų nepamiršau, nepalikau :) 

Jokių konservacijų nevykdau, nieko neturiu, nieko nereikia. Ai, pamelavau. Užsiraugiau žiemai agurkų keletą litrinių stiklainiukų. Gana. Visa kita rasiu pas Motulę nusipirkt. 

Kur Ingridos kava su keksiukais? 

Atsakyti
Labas rytas,
Širyt visos išsislapstę kaip partizanės. Pas Ingridą tai vaikas atvažiavo biggrin.gif
EX smagu Tave girdėti 4u.gif
Viskas praeina, visada taip nebus 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Va prašau pagardų ir padažų žiemai receptų :Receptai
Daug yra sveikensių , be cukraus .
Po vakar gastrolių šiandien daug darbo laukia , vis tik mėnesio pradžia .

Atsakyti
Labos smile.gif

Vakar turėjau braškes susisodinti ir ką ir nieko grūzdus tvarkiau Mb vėl netyčia prigrybavo blink.gif jaučiu partiją sūdysiu kiti bus raugti ax.gif Šiukštu uždraudžiau miškan eiti nes rimtai netuėsiu kur dėti unsure.gif
Dusia37 negundyk aš tokius receptus bokim einu, nes privarau o paskui nieks nevalgo verysad.gif o gal neskanius suraitau verysad.gif
EX čiupk 4u.gif žinok jeigu tik kuom mažne padėti rašyk až 4u.gif
Oi IngridaB svečių pulkai tik spėk suktis bet nepamiršk savęs gerai 4u.gif
AA kažkada rašei kodėl neturiu indaplovės va bėda man indus plauti malonumas va šluostyti tai ne ax.gif o ir sode man kažkaip nelabai ta indaplovė paišosi prie mano pečiaus tongue.gif
Luety na ir tėvukas atominis tongue.gif o mano uošvis 10 metų jaunesnis ir verysad.gif graudu kaip žmogus stiprus ir t.t. o senatvinė dimensija sutvarkė savaip verysad.gif
Pou pavydu šitiek pridarei na šis savaitgalis kaži bandysiu lupti bulves iš savo molio blink.gif
Na laukiame kavos ax.gif

Atsakyti