Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Ačiū visoms už pasidalinimą receptų 4u.gif bandysiu daryti ax.gif
Pirkau šitą
vartotojo įkelta nuotrauka
O turėjau candy kvadratinę irigi galinga bet su plastmasinėmis grotelėmis kurios mna nelabai bais lipo pomikai o dabar geležinės tai puiku ax.gif
Atsakyti
Ingrida sekmės dukrytei naujuos namuos 4u.gif

Iš bazilikų - šaldyti , džiovinti arba pesto ...
Pesto

Muka mano džiovyklė naminė panaši tik grotelės paprastos . Kaimui pirkau apvalią- ten žolių daugiau susideda iš viršaus kraunant .
Groteles plaunu tik po sezono biggrin.gif . Apmerkiu pusvalandžiu, o paskui su indų plovimo šepečiu labai lengvai nusiplauna .
Atsakyti
ta candy irgi iš viršaus ir tikrai žolių gali daugiau prikimšti ax.gif pribrendau jau prie antros ax.gif bet abi sode laikau tai kaip užkuriu savaitgalį tai pirmadienį ryte išjungiu 4u.gif elektra pigesnė turime dviejų tarifų tongue.gif
Atsakyti
Labos 4u.gif
nei vasara,nei ruduo pas mus.Murzinas oras be lietaus ir saules.
Ingrida laiko mane alkana,tai nors vaizdu prisiziuriu ir soti.
Reik meslo uzsakyt,dirva jau preska pasidare,o ir siltnamyje jau reikia. Nebera kur isverst,atveza tokia traktoriuko priekaba ne maxa Toj vietoj,kur isversdavo,pasidariau darzeli,toks tuscias kampas buvo,nusibodo ji ravet,tai MB dabar bumba,kad vers ant jo. wub.gif O kitam kampe nauja kompistine padare.Ant bendro kelio neversi,nebent ant musu darzo vartu biggrin.gif Taip ir tysiasi tas reikalas,kol galvojame kur verst biggrin.gif
Muka,juk kelias vistukes teturim,o nuo ju laimingumo,suesto maisto,priklauso dedamu kiausiniu kokybe,kuriuos mes valgome. Per ta meile,prisidarom sau bedu.Nebeeda sausu kombikormu,nei slapiu,jokiu,kai emem bulves virt.Dabar nezinau.Reik skaiciuot,kas pigiau Kombiai turi visokiu reikiamų medziagu,o bulves nieko gero.O islepino jas MB,nes jis ruosia joms maistą,as tik isvalau tvarteli kas ryta ir suveriu girliandą skanumynu joms is kukuruzu,nekondiciniu agurku ir pomidoru.Cukiniju turiu daug,bet jos lesa tik viduriukus.
Dziovykles neturiu ir nezinau ar man jos reikia ir ka joje dziovinciau.Susilaikysiu dar.Kiba man padaryt kelis stiklainiukus pomidoru savo sultyse?
Blogai,kad ištisai lyja Lietuva tapo tropine salimi .Vasara karsciai baisiniai,o kai ima lyt,tai,kaip Vietname lietu sezonas.Viskas keiciasi.
As tai vakare savo darzoviu kai uzvalgau ir ne velai,o apie 18 val.tai nakti 3-4x i wc.O paskui noriu miego ryte,pabusti negaliu.O sianakt jaunimas is naktinio klubo apie 3val.ejo namo,tai jau garsu garseliu,ir linksmu ir kraupiu,tai kur cia miegosi ramiai.Svajojam abu apie ramu rajona,bet,kad mazu namu su 1 miegamuoju beveik nebuna,o daugiabuciu pas mus tokiuose rajonuose nera,arba,jei yra,tai ten seneliu namai.Be to nuomos kainos isaugo iki 200 plius palyginus,kiek mes mokam Tai tik pasiziuriu skelbimus,jei rasciau ,ka pamanoma,ir sedim toliau centre.
Nesuslapkit,nesusalkit,renkites silciau,jad neprikibtu kokia sloga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 31 rugpjūčio 2021 - 10:47

Dusia, ačiū už pasiūlymą, bet pas mus rudens sezonas tuoj pasibaigs ir užsidarys važiavimai - pažliugo viskas, neįsikabins, tad  žolynus aš sėsiu sodinsiu jau tik pavasarį. Nusimačiau jiems vietą, plėsiu daugiamečius ir pekelta lysviukė jau lauks vienmečių.

Šiandien gal pomidorų padarysiu, vyras kibirą atvežė. Greit nulėkė ir parlėkė, sakė, važiuojant mašiną jau nešioja. Ot. Gerai, kad botai tiek jo, tiek mano yra bagažinėj. Jei kas, reiks klampoti sezono pabaigtuvėms nenumatytai anksti. Bet gal aprims tie lietūs. 

Atsakyti
As parsiveziau morku lapu,nes siltnamyje jau yra mazu morkyciu ir dar isdygo graziu ir spinatu isdygo,dar kai labiau atsals sesiu ridikeliu ir salotu siltnamyje.Nuskyniau serenciuku ziedu,sudziovinsiu,pamaisysiu,paziuresiu kokie cia prieskoniai gausis.Experimentuoju siemet ir as. biggrin.gif
Buvom gyvunu pardej,ieskojom kokio kitokio maisto vistom,siaudu i lizdus,nieko nera,tik triusiam toks karpytas,duriantis sienas.Ryt vel vaziuosim i kita.Dar uzsukau i craft parde,siulus perejau,pakilnojau,bet nieko nepirkau,neseniai atsisiunciau,reik sumegzt tuos,o tai jau nera kur det. biggrin.gif Ir kaip as atsilaikiau nenusipirkus jokiu,net pati stebiuosi. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Luety prieskoniams tinka oranžinės spalvos serenčiukų žiedlapiai .apie
Man jų kvapas nepatinka, bet kai įmaišau į mišinį tai pasislepia...
Pou aš pamirštu, kad ne visur kaip pas mus sausa ir nebūna balų biggrin.gif . Namukas ant kalno ir smėlynai. Mano kaimas užsidarys spalio pabaigoj - lapkričio pradžioj .
Paskutinė vasaros diena ax.gif Lyyyja nuo ryto iki vakaro .
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2021 08 31, 16:16)
Luety prieskoniams tinka oranžinės spalvos serenčiukų žiedlapiai .apie
Man jų kvapas nepatinka, bet kai įmaišau į mišinį tai pasislepia...
Pou aš pamirštu, kad  ne visur kaip  pas mus sausa ir nebūna balų  biggrin.gif . Namukas ant kalno  ir smėlynai. Mano kaimas užsidarys spalio pabaigoj  - lapkričio pradžioj .
Paskutinė vasaros diena  ax.gif  Lyyyja nuo ryto iki vakaro .

O tai tau,o pas mane mazaziedziai barchatiniai,tamsiai ruda su oranzine,tai tada netiks?Kazin kuo jie skiriasi?Gal kvapu?
Bet as zoiurejau video,apie tokia azerbaidzianieciu sodyba,ka jie gamina is derliaus,ir kartu ka valgo geria pusryciams.Tai moteris ryte ruosiasi kazkokio derliaus apdorojimui,o vyras ryte surenka ivairiu geliu ziedu,ir tu mano tamsiu serenciu ku ziedu,juoduju avieciu uogu,ersketroziu uogu,viska sudeda i stiklini arbatinuka,uzpila verdanciu vandeniu ir paskui,kai pritraukia,visi geria ta arbata pusryciams.Tai sakau,gal nieko tokio. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2021 08 31, 19:07)
O tai tau,o pas mane mazaziedziai barchatiniai,tamsiai ruda su oranzine,tai tada netiks?Kazin kuo jie skiriasi?Gal kvapu?
Bet as zoiurejau video,apie tokia azerbaidzianieciu sodyba,ka jie gamina is derliaus,ir kartu ka valgo geria pusryciams.Tai moteris ryte ruosiasi kazkokio derliaus apdorojimui,o vyras ryte surenka ivairiu geliu ziedu,ir tu mano tamsiu serenciu ku ziedu,juoduju avieciu uogu,ersketroziu uogu,viska sudeda i stiklini arbatinuka,uzpila verdanciu vandeniu ir paskui,kai pritraukia,visi geria ta arbata pusryciams.Tai sakau,gal nieko tokio. wub.gif

Luety nežinau , kažkada kažkur skaičiau kaip Gruzijoje juos ruošia ax.gif
Aš nenaudoju jų daug ... 10 žiedų ant 3 litrų maltų prieskonių .

Atsakyti

Dusia, pas mus spali baigdavosi, jei nepasipildavo lietus. Bet šiemet va taip anksti ir praneša 10 dienų, kad lis. Tai per tiek laiko įmirks. Jei taip atsitiks, paliksim mašiną toliau ir pievų keliuku eisim iki sodo, nes reiks sutvarkyti šiltnamį, užsėti garstyčiom. O kai jos paaugs, apkasti. Kol kas dar ten pomidorai karaliauja. Daržus reiks paruošti taip pat. Vienas gabaliukas pakeltų lysvių, tad reiks perkasti, kitą gabaliuką vyro pusbrolis apars. Nubaltinsim ir vaismedžius. Dar darže morkos auga, palėpėj reiks svogūnų kasas nukarpyt ir atsivežti namo sandėliavimui. Yra dar tų darbų. Kartais spalis būna šiltas ir sausas, tad sezonas prasitęsia, bet ne visuomet.

Atsakyti
Labos smile.gif

Tipo po darbo pailsėjau MB kibirą gruzdų ačių die apvalė ax.gif bet skanus grybas tikrai tai mislinu sūdyti, nes kaip rašiau šaldiklis plyšta verysad.gif Sakė dar paliko įdomu šiandien nulėks ax.gif
Mes sezoną uždarome, kaip šalčiai ateina tuomet reikia užsukti vandenį tongue.gif Šiltnamį reikia restauruoti, nes praleidžia stogas jau ir dėmėtligė užėjo reikės savaitgalį pjauti lapus kiek jau bus tų pomidorų tiek užteks dar sėklų reikia pasirinkti prieš tai padarius inventorizaciją sėklose ax.gif galiu tik vieną pasakyti pomikų ne marios ir gerai tongue.gif Dusia37 o kaip tau pasiteisino auginimas dviem stiebais 4u.gif
Pou oho ten taip pas tave taip pažliunga unsure.gif
Šiandiena braškių daigų važiuoju pasiimti savaitgalį sodinsiu, bandysiu daržan inteitį nes žliūgsi visas o kaip bulbas nukasti verysad.gif
Neturiu geltonų serenčių reiks mažu pas kaimynes pasidairyti ax.gif
Rugsėjo 1 .... kažkaip šiandiena atvažiavus darban pakėliau akis o ten pulkas žąsų skrenda kažkaip širdukę suspaudė verysad.gif
Ex kū kū 4u.gif
Laukiu kavelos ax.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Su rudenėliu.
Koks lietus?Dulksna vakar visą dieną,kasiau pievą ir nebuvo karšta. mirksiukas.gif Persodinėjau savo medelius iš pievutės.Na gal dar gražiau.Kai dobiliukų pievoje pradingsta dar maži medeliai.Dabar į žemę pasodintos pušaitės dar gražiau.Dar ne viską persodinau. ax.gif Šiandien į miestą reikia. ax.gif Gal dar gausiu krokų Lidle? mirksiukas.gif
Atsakyti