Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Sveikos, toks gražus oras, saulė ridinėjasi, o aš darbuojuosi. Jau sodo pasiilgau, bet kažkaip nepavyksta iki jo palėkti, vis vienas vyras nuvažiuoja.

Ex, gal kuo galim pagelbėt? Jei tik galim, šnipštelk į ausį.

Muka, paliepes ar tikruosius grūzdus TB rinko?

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2021 09 02, 11:19)
<p>Sveikos, toks gražus oras, saulė ridinėjasi, o aš darbuojuosi. Jau sodo pasiilgau, bet kažkaip nepavyksta iki jo palėkti, vis vienas vyras nuvažiuoja.</p><p></p><p>Ex, gal kuo galim pagelbėt? Jei tik galim, šnipštelk į ausį.</p><p></p><p>Muka, paliepes ar tikruosius grūzdus TB rinko?</p>

na lyg grūzdai unsure.gif bet pasiskaičiau apie paliepius tai panašūs kažkuom. bet rado ir geltonųjų ir rūdų gruzdų anie tai tikrai grūzdai bet va tie balti užminei mįslę unsure.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Atnesu kavos,Ingrida uzsiemusi vaikais.
Grybu nenoriu,gruzdu net nepazystu,o gal pazystu,bet nezinau,kad jie.
Ex,sirdele,viskas praeina ir liudesys ir dziaugsmas ,ir darbai pasibaigia viena karta,bet sveikata yra viskas,nuo ko priklauso musu egzistencija.Saugok save. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Vistas islepino MB ir toliau lepina.Nupirko laukiniam pauksciam skirtu seklu-lesa,kaip isproteje.Liepiu daug nepilt.Ok.Ten ieina soru kruopos,kapoti kukuruzai,zirniai,saulegrazos,dar pora seklu,kokiu net nezinau ir google nevercia. Pasiskaite intike,kad soras reikia isbrinkint,nes isbrinks skrandy ir bus beda.Tai sakau ipilk ciut ciut,tik paskanint,tai isbrinks,bent sotuma jaus.Neklauso.Apsisunkina save.Bet teks jau pestis,nes nutukins vistas,kaip mane,kad nutukino biggrin.gif biggrin.gif Zodziu seniui reikia dar vieno anuko,mazo,nes didieji su mano marazmatiku jau ne labai besusikalba.Be to ju seimoje gurmaniskas maistas buvo kultas,o mes ant bulbynes uzauge ir duonos riekes su taukais ar kresnelem. biggrin.gif Ir tai labai iauge i ju krauja Ir gerai ir blogai.
Kai nebepajegia lakstyt pagal vistu uzgaidas,as kalta,pyksta,o man dzin,nekreipiu demesio,o rasau,kad rasyt biggrin.gif biggrin.gif
Smagu,kad grazus rytas Lietuvoj,pas mus apniuke,nepatikesit,zinau,sakysit kita marazmatike,bet toks chemtreilu purskimas naktimis,virs juros,duoda stora sluoksni pilku neaiskiu baisiu debesu,kurie uzstoja saule.Klimato kaitos profilaktikai unsure.gif ir musu sveikatai unsure.gif .
Nesirkit,saugokit save,ruduo persalimu metas,o ju nebeliki,liko tik korone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 02 rugsėjo 2021 - 10:00

na lyg grūzdai unsure.gifbet pasiskaičiau apie paliepius tai panašūs kažkuom. bet rado ir geltonųjų ir rūdų gruzdų anie tai tikrai grūzdai bet va tie balti užminei mįslę unsure.gif

Na geri grybai, tik aitroki, tad kiti papildomai nuverda tiesiog. Mėgsti kietus grybus :)

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2021 09 02, 11:42)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Muka" data-cid="72867087" data-time="1630567991"><div><p>na lyg grūzdai vartotojo įkelta nuotraukabet pasiskaičiau apie paliepius tai panašūs kažkuom. bet rado ir geltonųjų ir rūdų gruzdų anie tai tikrai grūzdai bet va tie balti užminei mįslę vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Na geri grybai, tik aitroki, tad kiti papildomai nuverda tiesiog. Mėgsti kietus grybus smile.gif</p>

na man skanu kieti ax.gif o va tie slidukai tai nei įdaras skanus na nebent marinuoti ir paskui su grietine ir bulbom 4u.gif Džiovinti kas kita ax.gif
Ačiū Luety už kavutę o TB ryškiai reikia anūko ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 02 rugsėjo 2021 - 10:14
Luety prajuokinai su savo vištomis biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Apie Tavo MB galima pasakyti sparnuotą frazę: patys prisikuriam sau problemų , o paskui didvyriškai jas sprendžiam biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Baravykai skaniausi pakepti svieste. Nevirti ... MB su bulbomis, o aš su raugintu agurku . Mane
Vaikystėje išmokė - grybai tik pietums . Vakarienei nedarau grybų kaip rimto pateikalo - sunkus maistas ? Taip man buvo įkalta. Neturiu nei gramo grybų žiemai . Grybauti noriu ... sakė lepeškos Varėjon pasirodė ax.gif Bet mano MB kaip prikaltas priek kompo ax.gif
Gal pabėgsim kada... Man taip aptinka Varėjoje grybauti . Jau gražumas miškų . O energetika kokia nereali tuose kraštuose 4u.gif
Dėl konservų - padažiukų , pagardukų : reikia pagaminti nedaug . Į mažus stiklainukus sukrauti ... Atidaryti kai daug žmonių ( vaikai ar kt , ty pilna trioba ) . Susivalgo.
Čia kaip reikia mažus puodus gaminimui susipirkti , kai vaikai išvažiuoja iš namų biggrin.gif Taip šiais pertekliaus laikais reikia ir mažus stiklainius naudoti konservams biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 02 rugsėjo 2021 - 11:29
Visu pirma ,tai nera tokios ligos ,kaip persalimas.Nei persilimas.Tai tik laikinos fizines busenos.
Bet tai labai jau prieraisus zmogus luety vyras ,sitaip prie vistu prisirist emociskai.Bet ir luety su savo girliandom bei maniakiniu mezgimu biggrin.gif
Siaip tai baigesi karstoji ziema pas mus,vel galima dirbti kazka.Malonu siaip pavargti nuo fizinio kruvio nei nuo karsciu.
Ex ,ka vel darai per tokius lietus?
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2021 09 02, 10:30)
Visu pirma ,tai nera tokios ligos ,kaip persalimas.Nei persilimas.Tai tik laikinos fizines busenos.
Bet tai labai jau prieraisus zmogus luety vyras ,sitaip prie vistu prisirist emociskai.Bet ir luety su savo girliandom bei maniakiniu mezgimu biggrin.gif
Siaip tai baigesi karstoji ziema pas mus,vel galima dirbti kazka.Malonu siaip pavargti nuo fizinio kruvio nei nuo karsciu.
Ex ,ka vel darai per tokius lietus?

Nu kaip nera persalimo ligu?Yra,net vikipedija raso,persalimo ligu simptomai,o jei jau turi simptomus,tai ir turi gydyma,o gydo liga,arba simptomus.Visi medikai sako,visomis kalbomis cold and flu simptoms.O busena,tai kai salta,jauti,kad susalai.O po to prasideda liga,jei silpnas imunitetas.Ar ne taip?
Mes visi kazkokiu tai kampu manjakai. biggrin.gif biggrin.gif Kas daug sodint uzsisodinam kazko,kas konservuojam non stop,kas geles perkam non stop biggrin.gif biggrin.gif ir t.t.As pensijoj,knygas skaitau pries miega,sode dirbu,pasivaikstom pajury,ka man veikt?TV neziuriu,ner ka ziuret apart baimes naratyvus.Tai mezgu,tas manjakiskas mezgimas mane apseda tikru tikriausia dvasia.Zinoma manjake. biggrin.gif biggrin.gif Bet buna piktybiniai manjakai.Mudu gerybiniai. bigsmile.gif bigsmile.gif
Tiesa,dar neaisku kokiomis jus manjakemis patapsit paseneje. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 02 rugsėjo 2021 - 13:49
Atsiprašau,tik 12 įėjau į namuką. ax.gif
Pečių pakūriau ryte sename name,iš karto jaukiau. ax.gif
Dabar kažkiek paiilsinsiu kojas ir turgunreikia sukrauti viską.
Labai trūkinėja šiemet pomikai,kad cheriukai trūkinėtų,dar taip nėra buvę.Viename šiltnamyje,manau sraigės įjunko baigia suvalgyti avietinius pomikus,jie nukabę,žemai kabo.Iš pradžių galvojau pelės,bet dabar matau su čiulptuvais nuvalgyti pomidorai.Nu bet nedurnos,kur nerūgštu valgo. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2021 09 02, 13:19)
Labai trūkinėja šiemet pomikai,kad cheriukai trūkinėtų,dar taip nėra buvę.Viename šiltnamyje,manau sraigės įjunko baigia suvalgyti avietinius pomikus,jie nukabę,žemai kabo.Iš pradžių galvojau pelės,bet dabar matau su čiulptuvais nuvalgyti pomidorai.Nu bet nedurnos,kur nerūgštu valgo. biggrin.gif

Kodėl jie trūkinėja?
Pomidorai yra augalai, kuriems augti reikia daug vandens. Tiesą sakant, geriausia juos laistyti labai dažnai, net ir šiltesniais mėnesiais. Bet Kartais nutinka taip, kad mes gerai nesuvaldome laistymo, leisdami dirvai išdžiūti, ir, žinoma, kai duodame vandens, šaknys greitai sugeria brangųjį elementą. Jei tą akimirką jūs jau turite pomidorų, jie reaguoja didindami tūrį, tačiau jų oda nepritaikoma tokiu pat greičiu ir galų gale ji lūžta, atsiranda žymių ar įtrūkimų.

Taigi tai nėra kenkėjų ar ligų problema, o tik estetinė. Nepaisant to, pomidorą galima vartoti vienodai. Jums tiesiog reikia pašalinti odą ir viskas.

Radau googlej,kodel trukineja.Mano sraigiu nemaciau,bet keli pomikai ant zemes nusileide yra apkramtyti ir matosi dantuku zymes,manau,kad peles.

Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2021 09 02, 15:19)

Pas mane cheriukai visada trūkinėja. Rudeniop ypač . Todėl labai džiaugiuosi šiemet augindama iš mažulių MANDAT F1. Saldūs , tvirti , mažesni negu cheriai . PS trūkinėja dėl netolygaus laistymo ir kalio trūkumo - per tuos karščius nepasisavino matyt. Gal labai nuplikinai lapus - tada paliejus visas vanduo į vaisius ir jie trūksta ? Yra tokia teorija ?

Mandat

Pomidorus pas mane valgo kokio tai drugio vikšras ... Pamiršau kokio biggrin.gif Jei matau pragraužtą , tai ir palieku ėdimui smile.gif daugiau 2-3 nesudoroja . Sraigių neturiu ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 02 rugsėjo 2021 - 14:47
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti