Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

LabuRytu.

Vuo, kava, ir dar taip anksti. Liuks, tinka, pyragėlį ir pati turiu.

Eikit sau, kokios jūs darbininkės, nu.. Dusia, nu tu žingsnis į žingsnį su mano mintim eini. Visiškai pritariu, kad laikui atėjus reik mažų puodų. Man 1ltr puodo labai gana, net per daug. Turiu čiut didesnį, bet nenaudoju. O tuos 3-5 ltr monstrus seniai kažkur nukišau. Ir jau nebegaminu jokių žieminių atsargų. Aplamai nieko negaminu sau. Pajutau laisvę nuo puodų ir tuo labai patenkinta.

Dėkui visoms už pasiūlytą pagalbą. Bet vėlgi, kaip Dusia ir sakė, didvyriskai sprendžiu prisidarytas problemas. Na, ne visai mano probleminis nuopelnas - su kai kurių personų palaiminimu.. Nieko. Baigiu išspręst. Tuoj, tuoj. 

A.Alta, ar lietus, ar saulė, mano veiklai tas netrukdo, nes visada po stogu - visada kelyje, mašinoje sėdžiu, arba kokioj įstaigoj reikalus išmušinėju. Telefonas tuoj prie ausų man priaugs ir nuo 5G smegenys išsilydys. Bus pagerintos, kaip ghi sviestas.. 

Jūsų konservacijas beskaitydama, va, ką tik sugalvojau, kad kol dar yra rūgštynių, reik man jų šiek tiek žiemai užsisūdyt. Tiesiog sūdyt, ne konservuot. Mėgstu kartais rūgštynių sriubą. Reik tik stiklainiukų miniatiūrinių susiorganizuot, 0,5 ltr stipriai per dideli. 

Luety, pritariu, turim kiekvienas savo manijų nepriklausomai nuo mūsų amžiaus. Užeina tos manijos, ir praeina. Arba ne :) Bet visada smagu turėt kokį rūpestėlį, nei sėdėt visai be veiklos. 

Atsakyti
Labas rytas,

Atsiminiau kas pas mane valgo pomidorus - sfinkso vvikšrai . Pirmiausia suvalgydavo serenčiukų augančių šiltnamyje visus lapus, paskui puldavo ėsti pomidorus smile.gif Aš dalindavausi ,
užtekdavo visiems tongue.gif Jie nedaug pomidorų suvalgydavo ... Šiemet naujajam šiltanyje buvo įsisukę , gal 2 ar 3 paaukojau tongue.gif Reikia dalintis biggrin.gif
Kaip tokius gražuolius žudysiu :
vartotojo įkelta nuotrauka

Tikiuosi išrūkism šiandien grybauti biggrin.gif Ne dėl grybų, dėl proceso ax.gif

Ex sėkmės Tau tavo užmanymuose 4u.gif

PS aš savo manijas vadinu hobiais, vis gražiau skamba smile.gif Visada ko nors prisigavoju . Taip gyventi smagiau , vis išlipimas iš rutinos, ir proto mankšta .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 03 rugsėjo 2021 - 08:10
Labos smile.gif

Vakar vos kojas parvilkau o tiksliau dupce Kauną tris kart aplėkaiu kažkaip vargina tas lėkimas verysad.gif Na bet sulaksčiau tongue.gif
Šiandiena tikiuosi bus ramiau ax.gif Gal iki daržo nuslinksiu nes braškės vis dar dėžutėje,dar planas užsidėti džiovyklę oi planų ryte milijonas o vakare perkėlimas kitai dienai...
Neturiu nei manijų nei hobių unsure.gif noriu šventos ramybės bet kaip AA rašė ne sudba barinia unsure.gif
Puodus susimažinau jau senai ale vis prisireikia o ypač sode didelių vekavimam tai visi iškeliavo sodan tikrai pritariu mažėja tūris puodų, tik dar su kiekiais maisto prašoku verysad.gif
Dusia37 gražus kirmeliukas bet tik ne šiltnamyje ax.gif
Atsakyti
Labos,
Ex,smagu,kad matai sviesa savo tunelio gale 4u.gif
Kavos nematau,tik arbata tongue.gif
Dusia,teisingai hobis o ne manija,tiksliau hobiamanija.
Mano puodai jau seniai susitrauke,bet turiu dickius paslepus,just in case,jai vaikai apsilanko,tai is dvieju patampa 11su mudviem+2+6+3).Margo išėjo i pirma klase jau mojykloje tikroje Dukra oradejo dirbt be aujame darbe 12 km nuo namu link Paryziaus.Universitete,medicinos fake.Kol kas tetis vedzioja Margo i mokykla,o dukra pasiima Nors ten ir priverstinis skp,bet darbe nevercia,studentu nevercia kol kas.Kuek ilgai nezinia Mano visa seima,mudu ir vaiku seimos ne ne ne.
Bukut sveikos.Ryt iseigines,pailsekit 4u.gif
Atsakyti

Sveikos,

ale nu ką su tuo litriniu puodžiuku daryt? Pas mane einamiausi 3 litrų puodai, bet turiu 5 litrų balandėliams, vakavimui turiu ir 9 litrų :) Jame grybus verdu ir stiklainius sterilizuoju. Ai, prisigalvoju visokių niekų :)

Dusia, yr ir pas mane pomidorų graužikų, bet ne sfinkso, ilgakojo uodo lervos iš išorės, grambuoliai čiužinėja po šaknis :) 

Luety, nuostabiai mezgi ir kaip pasisekė mergaitiškai šeimos daliau, kad ir moki, ir nori apmegzti jas.

Ex. svarbu, parako yr tom bėdom įveikti.

Šiemet kažkaip rūgštynės nelabai nori augti, liepiau vyrui pereit su žoliapjove, peilius aukščiau pakėlus. Tai jis nupjovė, bet va peilius tai nebais užkėlė, gavosi, kad bemaž nuskuto :) Man labai skani jų sriuba. Bet neužsūdysiu šįmet jaučiu nieko, tik kelis kaltus išsiviriau šviežių.

Atsakyti

Pas mane rūgštynės suvalgo vabalai... Kokie ten vietiniai kenkėjai. Reiktų net neauginti. Bet koks dažas be rūgštynių ir rabarbarų? Bent vaizdas yra . Pjoviau grybą šiandien Kaugoniu miške... Spejom iki lietaus. Noriu į Varėną. Gal sugundysiu MB kitą savaitę. Tiek vargo jam per tą anūką VISOS Lietuvos, kad laiko net grybavimui nelieka.

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Koks kaifas atsikelti ir niekur neskubėti,atsigerti kavos. wub.gif wub.gif
Vakar pamigau,tai tas kavos atsigėrimas buvo bėgime. ax.gif
Galvojate vakar po turgaus namo?Ne apibėgau savo grybų vietas tai grįžau vos ne su
tamsa. mirksiukas.gif Laukia grybai tvarkyti. ax.gif
Planuose buvo vynuoges skinti mieste.Bet vakar nuvažiavau išsikrauti,o ten įvažiavimas užstatytas mašina ir vyrai bedžioja kažkokius pagaliukus pakelėje.Pasirodo šiandien slalomas bus prie mūsų.Sakau o mes kaip šiandien žadėjome vynuoges atvažiuoti skinti.Tai sako sustabdysime varžybas ir jus praleisime.Nu tikrai atvažiuoja du kukuliai,stabdo varžybas..........gal palauksime?Neišskins žiūrovai?Užrakinau vartus.Bus kaip bus. ax.gif
Kaip jūs viską spėjate?Skaitau jus irgi reikia perkelti rūgštynes,rabarbarus sodybon,bet tam reikia paruošti žemę. ax.gif Vietoj arbūzų,melionų susodinti braškes. blink.gif
Gal jau senatvė?Ne tie apsisukimai? ax.gif
Kitą savaitę verkiant reikai pelkėn,nors sau spanguolių pasirinkti.Sūnui planai pasikeitė,liekame sodyboje.Bet noriu šiandien miesto gimtadienin papulti,mugę apžiūrėti. ax.gif
Atsakyti
Labos,
Dėkui Ingrida už gražų pusryčių vaizdą 4u.gif
Ramiai gerti kavą vieną rytais įpratau kai labai smarkiai dirbau ... Atsikeldavau anksčiau už visus ir be kompo , telefono ir kitų dirgiklių ramai galvoje dėliodavausi dienos darbus smile.gif Rytinė mano meditacija ...
O dėl spėjimo - nespėjimo ... Pasižiūrėti reikia į pasą . Ko nespėjam vadinasi to mums nebereikia .
Ingrida , ką darysi iš vynuogių ?
Muka dėl ramybės ... Na niekas jos negali Tau duoti ant lėkštutės. Pagalvok pati - pats geriausias mūsų laikas ax.gif . Vaikais rūpintis jau nereikia , Tavo tėvais dar nereikia . ( Man JAU nebereikia ) Kažkokia materialinė gerovė jau susikurta... Gyvenimo tarpsnis kai gyveni SAU .
PS hobiai reikalingi , nes tai suteikia gyvenimui spalvų .
O moterims pagal prigimtį kuryba privaloma biggrin.gif Netgi maisto gaminimą aš pavadinčiau kuryba, jei su meile tai daroma biggrin.gif
Gražaus šeštadienio 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Vyną iš vynuogių gaminsime.Jei spėsiu šermušnių susiskinsime vynui.Jau įdomu sunokę?Gal aplenksime paukščius?

Lapė vaikšto pamiškėje,matėme su žiūronais peles gaudo,kai kaimynų vištos vaikšto laisvėje. blink.gif
Grabštainiai jau krenta,ruduo............Antaninė dar laikosi. mirksiukas.gif
Atsakyti
Labutes,
Ingrida,aciu uz kava.Noriu obioliu tiesiai is sodo As ilgiuosi alyviniu,o MB grabsteinu biggrin.gif
Pridyge buvo mano lysves kazkokiu pomidoru lauke,tai ,kai nuroviau svogunus,isrikiavau visus pomidoru daigus pagal eiles,pasirodo visi tie geltoni,mazuciai,kaip vynuoges,ir laikosi saldiklyje gerai ,o jau galvojau,kad isejau is ju.Reiks seklu pasidaryt.Bet jie kazkokie velyvieji,ko gero ne siltnaminiai,jei ziemoja dirvoj.O siemet pas mus buvo labai salta ziema,tai net keista,kad isdygo patys .
Siaip,as nemezgiau gal 20 metu.Nebuvo kada Darbas,vaikai,rubu pardes pilnos buvo vaikisku ir nebrangus buvo.Kai vaikai buvo maziukai,esu nerus sau suknele,megztuka susegama,kuri paaugle dukra nusavino ir mylejo,nesiojo ilgai,siulu graziu spalvu pirkt nebuvo,tik pavogtu is fabriku babinos.Po to atsirado siulu graziu,pinigu ir laiko neliko tam.O dabar galiu viska megzt,nert ir dar tobulet,nes internetas visagalis mokytojas.Mane mezgimas veza,uzsimirstu ,tikra manjake patapau.
Kokie jūsų hobiai,manijos?😊😊
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 04 rugsėjo 2021 - 13:54
Luety nuo ko pradėti :
Bitės
Daržai ir žolės ( prieksonių gamyba )
Mezgimas
Siuvimas ...
Su knygeliu skaitymais , Studijavimais kas kaip : ) Vienais metais manija pomidooriams, kitiais baklažanams smile.gif ir tt... Ir man gerai , kol mane kažkas džiugina smile.gif

Vyno ( ale vaisiuko) nebedarau ... Išlepom, niekas negeria naminio biggrin.gif Sėkmės gamyboj 4u.gif

Atsakyti
Perskaityt kuo daugiau literaturos,paziuret filmu,bandyt ka nors prisimint ,kas jau sunkiau vis darosi.
Prisitaikyt prie besikeiciancios visuomenes.
Nors ta visuomene tai nesikeicia.20 metu bande Afganistana pakeisti ,paskui vel 20 kita atlanto puse keite.Nepraejo ne penkios minutes kaip jie vel i talibana visi atvirto su automatiniais ginklais.
Ka su kinijos politika padare tai bus dar kiek tukstanciu tyliai isvarytuju ,darbo ,verslu netekusiu zmoniu.Bet lietuviai ne smarkios azijos gentys,jie net riauses sugeba be ne vieno isdauzyto lango,apversto automobilio,gal net siiuksliu konteinerio nieks neisverte ,sudalyvauti biggrin.gif
Nubrauks asara ir tyliai isvaziuos.
Dar domiuosi istorija,archeologija,fizika.
Visada norejau tikro vidurzemio juros stiliaus sodo,tokio stiliaus gyvenimo biggrin.gif Va tokie ir hobiai.
Atsakyti