Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labas rytas,
Buvo šalna ar ne ? Mano moliūgai ir cukinijos lauke . Nušalo tai nušalo ax.gif
Šią savaitę gražų orą vėl praneša . Va taip ir būna Lietuvoj ...
Ingrida Tu man atrodai tokia gerienė, kur net musės nenuskriaustumei ... O va medžioklė . Tik todėl keista. Aš kai kaime gimusi , kaime augus tai men nei žalia mėsa , nei paskersto gyvulio vaizdas nėra atgrasus . Mėsą doroti visada tekdavo . O mano MB irgi kaimietis , tai jam savaime suprantamsa dalykas kad mėsos dorojimas visai vyrisškas darbas . Jei perku kalakutą , aviuką ar kt - visada smulkina jis. Man sukrauti į maišelius ir sukišti į šaldiklį.
Kažkada pirkom iš medžiotojų stirną ... Labai sausa mėsa . Ir dar padariau klaidą - reikėjo ilgiau iki 2 parų palaikyti vėsiai , kad mėsa subręstų . O man atvežė prieš Kalėdas, tai aš tą pačią dieną sukišau šaldiklin.
O šiap tai nenorėčiau dabar jokio gyvulio laikyti . Nors niekas nedraudžia . Daug vargo su jais... Užtenka bičių . Čia tik aš turiu bites, jos tai gyvena savo gyvenimą ir nežino , kad turi mane biggrin.gif Bitės savo šeimininko nepažįsta.
Muka, kaip tavo katė ? Maniškė ėmė šlubuoti priekine leteną, vešiu pas daktarus . Tikiuosi nieko blogo mano meilybei smile.gif Pusmartė labai nori katės biggrin.gif , tik juokėsi , kad norėtų tokios meilybės kaip mano Milka biggrin.gif .
Gražios dienos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 06 rugsėjo 2021 - 07:22
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Ta mes "kilerį"samdydavome kiaulei,jautukui pjauti. ax.gif Tai mes jaučio galvą užkasėme,po dviejų parų prisminėme,kad liežuvio neišpjovėme. biggrin.gif
Broilerius,triušius visada mb tvarkydavo,aš tik pešdavau. ax.gif
Reikia miestan važiuoti vynuoges suskinti,tingisi. ax.gif
Vakar sūnus su marčia užvažiavo,tai molūgų nebe susyniau,bent pomidorus apskynau.
Mergaitės aš labiau į varovus tikčiau,pasivazoti po mšką. mirksiukas.gif
Vapsva nubudo ir šildosi ant kondicionieriaus.Lauke matosi šaltoka.Vakar tik brugmansiją žydinčią įnešiau vidun,gaila buvo,jei nušąlųsi. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 06 rugsėjo 2021 - 07:32
Mama pjaudavo tik paukščius ... Mums , vaikams niekada neleisdavo to fakto žiūrėti . Papjautus paukščius jau reikėdavo tvarkyti mums. Vištą nupešti greitas darbas. Va žąsį ar antį yra reikalų . Kai pjaudavo stambius gyvulius ( kiaulę, veršiuką , aviuką ) ateidavo kaimynas , kartias su padėjėju . Mus uždarydavo trioboj , liepdavo galvą kišti po pagalvę ( kad negirdėti kaiulės žviegimo ) ... O paskui kai reikėdavo svilintą kiaulę plauti , mėsą nešioti ir tt jau gaudavom darbo . Ir pamenu , kad kiaulės smegenis kepdavausi vakare ... Delikatesas. Skanu būdavo . O dabar kažin ar suvalgyčiau ? Ko gero ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 06 rugsėjo 2021 - 08:01

Labas. Rytas. Suraitytas. Ir. Šalnų. Dar. Neapkramtytas.

Žalia dar. Kieme nedaug prisnigę geltonais lapais. Vakar žolę nušienavau, gal dar paaugs per rugsėjį ir kokį kartą teks nušienaut prieš žiemą.

Luety, kas jus traukia vėl kraustytis? Nelabai tenkina esama vieta? Pigiau pragyvenimas, gražiau, šilčiau bus naujoj vietoj ar gal artimųjų didesnis būrys ? Apie save žinau tiek, kad mane teoriškai būtų sunku išraut ir persodint kitur, o praktiškai - neįmanoma.

Buvo kalba apie hobius. Neturiu aš jokių hobių. Jei ką darau, tai tik iš reikalo, iš pareigos ar iš bėdos.

Paskutinė praėjusios savaitės naujiena, tai išeinu iš darbo. Savanoriškai. Irgi iš susiklosčiusios pareigos, iš bėdos ir iš reikalo.. Čia hobis, reiškia.. 🙄 Smūgis per smegeninę ir per kišenę. Ai, viską pradėjau priimt kaip dovaną. Niekas šiaipsau nevyksta. Turiu loterijos bilietą, trečia savaitė trinasi rankinuke kaskart vis pamirštas. Gal ten kokio tūkstantėlio vertė? Gal žiguliukas? 😁 

Savaitės pradžia. Oras geras nusimato, eisiu kokio darbo medžioti. Be varovų pagalbos. 

Ingridai eilinis dėkui už gražius kavos puodelius, už keksiukus ir gėles. 

Atsakyti
Labos iš ryto 4u.gif

Hobių neturiu, norų gal irgi oi ne noriu ramybės, noriu atostogų.
Ryt valdžia keičiasi netiesioginė bet vistiek labai daug kas priklausys nuo naujos valdžios vizijų, o kai kurių kandidatų vizija nelabai sutampa su senosios valdžios, ai matysime viskam dievo valia 4u.gif
Dusia37 katė vežiau pas veterinorių irgi dėl šlubavimo, darė rentgeną išvada artrozė suleido vaistų ir liepė stebėti.
Tiesa pasodinau braškes tikiuosi prigis iki šalnų. Pomidorus visai nušamotinau, nes lapai pradėjo taškuotis pasigavo grybą, kiek jau užmezgė tiek ax.gif
Visoms geros dienos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2021 09 06, 07:29)
<p>Labas. Rytas. Suraitytas. Ir. Šalnų. Dar. Neapkramtytas.</p><p>Žalia dar. Kieme nedaug prisnigę geltonais lapais. Vakar žolę nušienavau, gal dar paaugs per rugsėjį ir kokį kartą teks nušienaut prieš žiemą.</p><p>Luety, kas jus traukia vėl kraustytis? Nelabai tenkina esama vieta? Pigiau pragyvenimas, gražiau, šilčiau bus naujoj vietoj ar gal artimųjų didesnis būrys ? Apie save žinau tiek, kad mane teoriškai būtų sunku išraut ir persodint kitur, o praktiškai - neįmanoma.</p><p>Buvo kalba apie hobius. Neturiu aš jokių hobių. Jei ką darau, tai tik iš reikalo, iš pareigos ar iš bėdos.</p><p>Paskutinė praėjusios savaitės naujiena, tai išeinu iš darbo. Savanoriškai. Irgi iš susiklosčiusios pareigos, iš bėdos ir iš reikalo.. Čia hobis, reiškia.. 🙄 Smūgis per smegeninę ir per kišenę. Ai, viską pradėjau priimt kaip dovaną. Niekas šiaipsau nevyksta. Turiu loterijos bilietą, trečia savaitė trinasi rankinuke kaskart vis pamirštas. Gal ten kokio tūkstantėlio vertė? Gal žiguliukas? 😁 </p><p>Savaitės pradžia. Oras geras nusimato, eisiu kokio darbo medžioti. Be varovų pagalbos. </p><p>Ingridai eilinis dėkui už gražius kavos puodelius, už keksiukus ir gėles. </p><p></p><p></p>

Labas rytas, 4u.gif
Pas mus Taskentas Vakar dziaugemes ramiu vakaru be vejo.
Ex,gausi i dubce,kad nepaklausei manes ir susimarmaliavai,jaip sakei,del darbo.O dabar iseini?Tai ar verta buvo?
Del kraustymosi,mane jei trauktu,tai tik Prancuzija O MB vasaros nostalgija.Siemet ir pernai niekur nekeliavom del cvd,tai ir bludija maniskis.O as vezys,man isjudet kazkur is savo kertes labai sunkuKai jam uzeina,jis ima mane kaltint iki tokio laipsnio,kol pasiduodu,bet ne si syki. biggrin.gif Jau aprimo.
Cia gyvena mano brolis,sunus,LT brolis,Prancuzijoj dukra.Va ir visa gimine irssibarscius MB brolis 11m jaunesnis,kontaktas silpnas buvo jaunystej,o po mamos mirties isvis nutruko,serga alko.Jam sunku be savu,tai ir blaskosi.Koks draugelis ka pasneka,jau ir jam reikia.Nemasto,anglu prasta,tai kaltina,kad nerenku info,kaip keliaut.Kur keliaut dabar?Va viena lietuve is Airijos istrigo Sicilijoj.Italijoj atvykus reikejo daryt testa,rado teigiama Ji neturi jokiu simptomu,isveze kazkur i glush lesa kaimo ligonine ir uzdare Testuoja kas savaite,jau 3 teigiami is eiles.Zmones padėjo su advokatu,advokatas atnese
nepriklausoma testa,pasidare neigiamas,ten nepripazysta .Darbuotojai už kiekviena auka gauna gerus pinigus...Moteris ant savizudybes ribos...
Ex,darbu yra daug,tikrai rasi ir dar geresni. 4u.gif
Atsakyti
Jei pas Ex nebuvo šalnos , nebuvo ir pas mane 4u.gif biggrin.gif ...
Padirbau nuo 6... važiuoju kaiman keisti 2 aviliams motinėles. Bo piktos kaip velniai , man tokių bičių nereikia . Dabar neturės ką daryti pikčiurnos - ruduo , tranų nėra, turės mylėti ir saugoti veislinę motiną .
Dėl važiavimo gyventi kitur - jei MB pasakytų važiuojam - kad ir į pasaulio kraštą biggrin.gif Nei prie daiktų , nei prie vietos nesprisirišu .
Mudu senai našlaičiai , tėvams įsipareigojimų neturim.
Sesės puikiai tvarkosi dar pačios. Be to visos su puikiais suaugėliais vaikais . Net jei bėda mano pagalbos neprireiktų . Vaikai ? Dabar toks laikas kai jiems mažiausiai tėvų reikia biggrin.gif Kol savo vaikų neturi tiek ir to laiko tėvams lieka kapeikos biggrin.gif
O po tos valdžios viešpatavimo 4 metus gali ir akmens ant akmens nelikti Lietuvoj ... Teks važiuoti ir man senutei mokytis kalbą rimtai bigsmile.gif
Luety , kai nori randi galimybių kai nenori priežaščių ...

Pas jus GP pigiau negu LT . 2 ar 3 sykius. Nes neprivalomas .

Nežinau kaip dabar , bet mašina važiuojant iš UK ne visada tikrino GP . Kažkada sekiau info ... Kažkas gyrėsi smile.gif Senai tai buvo , vasaros pradžioj. Kaip yra dabar nežinau .
IŠ lietuvos iki Kroatijos su mašina gali lėkti be jokių pasų . Niekas netikrina .

Kad jau nemielai šiandien šneku : kažkaip pagalvojau apie Ingridos sodinimus ... Jei norėčiau , kad vaikai gražiai mane atmintų ir išlaikytų kaip yra - sodinčiau gražią veją , kokius daugemečius krūmus tik juostom ( dėl žolės pjovimo ) ir nupirkčiau žolės robotuką ... Va čia tai geru žodžiu mane minėtų biggrin.gif
Iš mūsų sodybos - sūnus sakė kad bites tai perimtų iš manęs, Jam patinka ir įdomu ... Bet ne dabar smile.gif Anas visas į motiną jaunystėje , nuo rugsėjo 3 darbas, ty dėstytojavimas ir dar mokslai , 3 kursas doktarantūros ... O daržai neveža mano vaikų . Be jokių draudimų smile.gif
Luety ar nors vienam anūkui įdomus tavo daržas ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 06 rugsėjo 2021 - 11:41

Laba,

Ex, kas atsitiko, kad teko išeit savo noru? Neišeina suderinti?

Pas mus savaitgalis darbingas, lėkėm sesei padėt šeštadienį, vėliau 15 valandą į mišką nudūmėm grybaut. Vakare sutvarkiau grybus. Na o vakar po Anykščius bimbinėjom, Safario parką aplankėm, gaila, kad vėjuota buvo.

Aš labai mėgstu knygas skaityt, tiek profesines, tiek grožines, bet dažniausiai tam pritrūksta laiko, mėgstu daržininkystę, grybaut, mėgstu valgyt gaminti, konservuoti, mėgstu gerus filmus ir serialus... oi daug ką mėgstu. Bet laiko yra kiek yra, tad kam didžiausias ūpas konkrečią akimirką, tą ir darau :)

Atsakyti
Sedejom prie juros,MB maudesi,vanduo siltas,as mezgiau,negaliu sedet ir vepsot,nieko neveikt.Oras barchatinis..Ech,kad tokie isliktu ilgai orai ax.gif
Neidomu nei anukams nei vaikams mano sodas.Bet jis ir neturi isliekamosios vertes,jis yra nuomojamoj zemej.Nebenori,palieki ir iseini,neliks nei vaikams,nei anukams,kaip turtas.O dirbt zeme nenori joks jaunas zmogus,ir as nenorejau jaunystej.Vaikai,darbai,kiti reikalai,zemei laiko nelikdavo,o ir noro nebuvo.Be to salia namo buvo namazas darzas,uztejo visko,kol buvo mamute gyva,dirbo ten su malonumu.
Dusia,siandien jau MB niekur nebevaziuoja,nurimo.Reikia daug vargt,kol nusodini,daug irodinet ir pyktis.
Atsakyti
Vaikams tie mano gėlynai,daržai tikrai neįdomūs.Gal palaikytų sodybą tik poilsiui po mūsų? bigsmile.gif
Nesakykite,man jaunystėje buvo įdomu sodas.Kai jauna buvau asfalto vaikas,tai kai savo turėjau jau labai buvo gera suleisti rankas.O sesė liko toliau asfalto žmogus.Švogeris trečią sodą nupirko ir dirba vienas,sesė tik degintis važiuoja. mirksiukas.gif
Rytoj leku pelkėn.Pas mb šiandien buvo klientė,sakė pilna spanguolių. ax.gif
Nebuvo ir pas mus šalnos,moliūgai toliau liko darže,dar ir keli melionai noksta. bigsmile.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Man tai kraupoka biski jau luety postus skaityt.Yra teke but to nusodinto busenoje.Kai partneris laiko tave mesos gabalu ,neturi teises i nei i svajones ,nei i ju igyvendinima.
Atsakyti