Mano vaiko magistrinis darbas buvo susintetinti medžiagą , kuri randama Pietų Amerijoje augančiose kerpėse. Kažkada buvo bandyta ją sintetinti , nepavyko , bet pradžia jau buvo kažkieno daryta . Ta medžiaga labai gerai žudo vėžines ląsteles. Pavyko, susintetino ir mėgintuvėlyje vėžio ląstelės numirė ... Bet iki vaistų tai 20 metų, tingiu rašyti visos istorijos KODĖL . Lietuvui prie doktarantūros prisidėjo jo darbas .

Pou ,ko gero niežai,nes ir prie uodegos nušiūrę.

Ačiū Muka,bandysiu,kai būsiu mieste ieškoti vaistų,jei leisis gydytis?Labai jau apkeistas Levukas ir matosi jau amželyje,dantukai keli tik likę.Senatvė

O kokios čia dar leistinos priemaišos?

Ir kodėl gi sau ruošiant reikėtų sudžiovinti aukštesnėje temperatūroje? O va atvirkščiai tai neįsivaizduoju - dar visai neseniai džiovino natūraliai, tai jau kokia yra ta temperatūra, tokia yra. Ir dabar kai kas vertina tik natūralų džiovinimą. Aš tai ne, man elektrinė patogiau, patikimiau. Ir manau, kad ne kažkoks raketų mokslas tas žolių džiovinimas, juk pilna info, kokioje temp. džiovinama: kokioje turintys eterinių aliejų, kokioje vaisiai, šaknys ir t.t. Ir kaip, kada renkama, kur dedama žaliava, kur saugojama sudžiovinta ir pan. Žodžiu, man labiau patinka savos, kad ir nežinau, kiek procentų veikliosios medžiagos yra

Grįžtant prie to pačio šeivamedžio žiedų. Renku labai rūšiuodama - tas dar mažokai prasiskleidęs, tas jau trupučiuką ruduot padėjęs. Nei tas, nei kitas neskinamas. O kaip jau saugau tuos žiedelius, kad žiedadulkės kuo mažiau nubyrėtų... Žodžiu, manau, kad taip rinkti galima tik sau

Kitas dalykas jų naudojimas (ar vartojimas - kaip čia teisingai būtų?

pareinu kiek numigus,bet vistiek esu,kaip su maisu trenkta.Anksciau nemigo naktis toleruodavau su pora valandu dienos miegu,o dabar jau sunkiai atsigaunu,nu bet paziurejau i pasa ir supratau.
Naktis buvo labai sunki,visa nakti rankomis bure,dejo nematoma maista i burna,pirstus ciulpe,kaip leliukas,po to rankos i pamperi ir plesia i save,nuslenka viskas nuo uodegos,lieka plika .Tada keltis ir kojas kisa laukan ir taip aplinkui.O 5;15 pajutau,kad tyla,nors salia prasedejau visa nakti.Girdziu knarkia,tai dar pasedejau iki 5:30,ijungiau stebejimo kamera su garsu,kad matyt ir girdet is kt.kambario(brolio ismislas)ir nuejau ant sofos pasnaust.Negirdejau nei broliene keles 6:00,tik 8:00 brolis atsikele,tai prizadino,tada skambinau MB,kad parveztu namo.
Brolis sake,ejo ji pataisyt,pakeist viska,tai kol tai dare,zegnojosi gal 4 kartus.O dabar vel ramiai miega.Kada bus sekantis turas,neaisku.
Kalyte su Bartuku gyveno,kaip irzli zmona su vyru.Kai atvaziavo ritualine migdytoja,Indi,kalyte,priejo prie Bartuko ir pasidejo savo gal va skersai jo kunelio,ko niekada nebuvo jokio salycio su juo.Brolio seima buvo apstulbe ir zinoma i asaras dar labiau.Indi jaute ir atejo atsisveikint.Jie net ant sofos miega skirtinguose galuose,jei Bartas budavo pazeidzia teritorija nors milimetra,urgzdavo.Valgyt salia niekada nededavo,nes Indi suesdavo savo ir nuvydavo Barta,kad jo suest.O cia toks zestas,kuris tikrai sujaudino.O siandien eina po kampus(nes yra alka)ir iesko iesko,urzgia,brolis paima i glebi,tai kalbina visokiais garsais,matyt klausia kur Bartukas.Oi,kaip sunku netekt gyvunu,kuriuos myli.Tas pats,kas artimo seimos nario.
Del visu kitu dalyku neturiu sveikatos diskutuot.

AA aciu tau uz viska,gera tavo sirdis,bet as sunkiai suprantu tavo perkeltines prasmes,skaitau skaitau,kartais daeina,bet dazniausiai ne.Bet mes visi skirtingi.

Saule raitosi zeme,MB isleke i soda burokeliu morku paraut,pasiilgo jau,tuo paciu ir apziures kas ir kaip po tiek lietu.
Muka,vaje,kaip tau spaudimas soko.Mano toks pat,jei be vaisto,tai 160/100 laikosi plius minus keli skaiciukai daugiau paskutiniai,o su vaistais 147/100,pastoviai.Antras skaicius kartais nusoka zemyn,nezinau del ko,bet daugumoje apie 100.
Tiesa dar,kai pagalvoju,kad mano tevukas gyveno jau su antra sveikatingumo grupe del virskinimo organu nepakankamumo(po tulzies pusles operacijos vos nemire,prasidejo kepenu nepakankamumas ir isliko daugeli metu),ir jam buvo trumpo amziaus prognoze,o pragyveno dvi zmonas ir dar nezinia kiek jam skirta,tai netelpa galvoj,jog jam musmire,kuria mama paruose pagal bobuciu patarimus,o jis isgere,kad nusinuodyt,butu taip ji isgydzius.Kitu vaistu nematau,nes sededavo su esencialiu kas menesi leidziamu,kitu atveju negaledavo dirbt,valgyt,skausmai,blogumai.Va taip.Zoles veikia kai ka labai gerai,be jokiu farmacininku ir ju pramones isikisimo,tik pagal VBS.Viena boba sake)

Tas pats apie anksčiau aptartą ivermektiną. Ne vaiste baisuma, o kiekyje - kaip jį žinot. O gyvuliniai ar žmonių... Tai savo šuniui nuolatos lašinu žmonių vaistinėj pirktus akių lašus, mama kažkada naudojo kokį tai žalią tepalą sąnariams, kur arkliams (?) naudoja... Mes visi gyvūnai

Apie šuniukus paskaičius ašarą nubraukiau...

paziurejau kas ta lespedeza capitata,kurios veiklioji medziaga AA nurodytuose papilduose,bet negaliu suprast,kas tai per zole ir ar ji auga UK,LT.
paziurejau kas ta lespedeza capitata,kurios veiklioji medziaga AA nurodytuose papilduose,bet negaliu suprast,kas tai per zole ir ar ji auga UK,LT.
kokia tai dobilūnė - nesu mačius tokios. Va, Vikipedija rašo, kad iš visų lespedezų Lietuvoje retkarčiais auginama vienintelė dekoratyvinė rūšis - dvispalvė dobilūnė.
Tas pats apie anksčiau aptartą ivermektiną. Ne vaiste baisuma, o kiekyje - kaip jį žinot. O gyvuliniai ar žmonių... Tai savo šuniui nuolatos lašinu žmonių vaistinėj pirktus akių lašus, mama kažkada naudojo kokį tai žalią tepalą sąnariams, kur arkliams (?) naudoja... Mes visi gyvūnai

Apie šuniukus paskaičius ašarą nubraukiau...

Del suniuko,man irgi isedo i sirdi,pradesiu mylet sunis del tokiu poelgiu.O indes bjaurumas tame,jog ji buvo auginama seimoj,kur buvo nemylima,nemaitinama ir gyvunu globa ateme ja is seimos,o brolis nupirko is globos.
Bartuko maziuko yra nuotraukos,kai ji atskyre nuo mamaos ir brolis parsiveze pas save.Visa diena asarojotikrom zmogaus asarom.Sunes ,kaip zmones tik nemoka zmoniu kalbos,o mes ju.Bet pasimokyt zmoniskumo is ju galima daug.Nekalbu apie kovinius sunis,specialiai ruosiamus tam.
Ivermektino dozes labai mazos.Turiu uzsirasius kazkur gydyma juo.
O ta sanariu gyvulini vartojau,latve dirbo su manim,o jos sesuo veterinare,tai pasidalino su mani.Nepaprastai veiksmingas vaistas.
Galeciau papasakot,ir daugiau,kaip buvo tiriamas jo veiksmingumas vd ligoniams,PSO uzsakymu.Susiraskit pacios ir suprasit kas ir kaip.O pavyzdziu ,kad padeda simtai.Indijoj net ligoninese juo gydo,uztai jiems nebaisus jokios atmainos.Ir eskalavimas,kad indu mirsta tuntais-blefas,ten gyvenantys juokiasi,be to ju 1,5 mlrd,o nuo tokiokiekio ir ivairiu mirciu tai buna nemazai lavonu deginama.Bet paziurejus ju kvdine statistika,juokas suima.Ai nesiplesiu,kas nori,tas randa,kas ne,badosi.Sveikaciukes visoms.
Papildyta:
Labai jau nematyta musuose.
Kava, yra leidžiamos priemaišos sudėty. Tų pačių sunkiųjų metalų yra leistinos normos.
Aš net negalvojau studijuoti farmacijos, bet jau maža būdama pas močiutę pievose, miškuose, pelkėse rinkau augalus ir užknisdavau botaniką, kuris gyveno dvejus metus las močiutę, jam nešiodama viską.
Prosenelė buvo garsi žolininkė, mano tetą mokė, o aš šalia makaluodavausi. Ir mano močiutė nemenkai žinojo.
Mano sesuo juokėsi, kad aš spirgas buvau, o su buteliukais ir žolėm žaidžiai ir sakiau, kad būsiu Šimkūnaitė, - aš to net neprisimenu.
Ir sutinku, kad šiais laikais tikrai daug kas gali domėtis, gilintis ir pritaikyt žinias.
Aš tik sureagavau į tai, kad vaistinėse bloga žaliava parduodama,- ten bent žinoma, kas yra, nes daromi tyrimai.
Luety ❤

Kava, paprastai farmacijos iš žmogaus taip lengvai neišmuši 🌞
Aš dabar daugiau teisininkė. Bet ką išmokau, ant kupros nenešioju.
Pati aš geriausiai jaučiuosi pievose ir miške. Pas močiutę tai dešimtis kilometrų nueidavam su pusbroliu. Ot gyvenimas buvo. Kai nuvažiuojam į močiutės sodybą, kur pusbrolis dabar gyvena, atrodo, tuoj siausiu į botus ir lėksiu laukais, kaip anksčiau. Močiutė tik nuo kalno spėdavo sušukti, kad grįžčiau pavalgyt, ką nors skanaus padarys.
Nostalgija.