Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(kavasucitrina @ 2017 01 05, 20:12)
nu kur jau, kur jau 1000 sv blink.gif. Nesąmonė
Papildyta:

B tokią turi, o man tai nepapuolė turėt mad.gif
kai pagalvoji - kiek čia tos tikros žiemos, bet kai dar pagalvoji...  Seniūnei nepriskambinau, bet rytoj vis tiek kažkaip seniūniją reikėtų pasiekt ir pasikoliot... mad.gif

Aš savo taburetės ant ratų ( ty mašnos ) neužkursiu manau ryt . Teks MB vežt . Pavargęs akumas, kol šalčio nebuvo ta dar gerai smile.gif
Atsakyti
Vargas su ta ziema,todel as jos ir nemegstu.
Labai skaniai pavalgiau vakariene.85g krutineles+0,5 saldziosios paprikos ir 1 puodelis watecrisp salotu,nezinau,kaip lietuviskai vadinasi. ax.gif Uzsispaudziau citrinos,tai liuks.Gyvensiu.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 01 05, 13:08)
* tokiu oru dar kažkur važiuot? blink.gif

* * tai jei turi gramus, tai gali į procentus lengvai paverst.

*eikit sau koks žiaurumas blink.gif išvažiavom ketvirtą - už Kalvarijos - ištisas kamštis, eilė fūrų pramaišiui su lengvosiomis. Galvojam - avarija. Dar lyg bandėm aplenkinėt fūras, nes iš priekio nieks nevažiuoja, bet paskui pamatėm prieky policiją, žiūrim sukasi lengvosios...Supratom, kad čia ilgam tas kamštis. Maniškis sako: "Žinai, varom atgal iki Kalvarijos ir per Sangrūdą ir Punską" Taip ir padarėm. Išlendam lenkuos prie Šypiškių, o ten blink.gif blink.gif blink.gif ta pati eilė blink.gif Aš siūliau ten vietinėj parduotuvėlėj ką nors nusipirkt ir mint namo, bet manasis užsispyręs: "Varom" na, tai ir slenkam toj kolonoj.. kelias VISAI VISAI nevalytas ir nebarstytas - tik kiek vilkikai ir kiti nustumdę nušildę... Į kalną vieną fūra kilo ir prakasais eina, žiūrim - atgal čiuožia blink.gif Visi atsitraukėm, o jis - sėkmingai griovin... O kelias - stiklas! Kitas vos vos kyla... lengvosios pakelėj nesikuriančios... žodžiu, palengva palengva nuslinkom iki Suvalkų, apsiprekinom ir atgal patraukėm, manydami, kad bent kelininkai LT žymiai geriau dirba - net Suvalkuose sniego provėžos ir kalnai tarp juostų - visai nestumdyta..
Atgal pavažiavom keletą km ir vėl į kamštį pakliuvom... Stovėjom valandą, o paskui sakom - dzin, bus kaip bus - varom šalutiniais, navigaciją turim, ten žemėlapiai, kaip nors... ir nuvažiavom, tiesa, kartą, besileidžiant nuo kalniuko, užnešė žiauriai, apsuko, aš jau puoliau "Jėzus Marija" kaukt... galvojau - amen.. Bet nieko... Žodžiu, parvažiavom laukais palaukėm, keliais keliukais...

** aš moku procentais paverst, nestumk čia ant menininkų tongue.gif proporcijų klausiau
QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 05, 13:46)
Jėzuitai .

tie kaip ne žmonės - mat kitu metu užsimanė nei visi atostogaut - per visą LT tik Vilniau ir Kauno Jėzuitai mokosi. Mano dukra vis savigsta - norėčiau Jėzuituose mokytis. ten tikrai geriau??? (Maniškė mokėsi Marijampolės Marijonuose, bet paskui perbėgo į kitą gimnaziją ir dabar labiau džiaugiasi)

Žymėjaus, bet nebecituoja...
Luety - aš KAIFUOJU ir nuo kelionių ir nuo planavimo ir, atitinkamai, nežinau didesnio siaubo negu: žiūrėkite į kairę, o dabar į dešinę... arba: turite valandą šitam muziejui, 10min. tualetu ar pan... aš katinas, kuris mėgsta vaikščioti vienas, laisvas ir daryt tai ką noriu biggrin.gif Ir noriu pati pažint pasaulį, vietinius žmones, vietinę kasdieninę virtuvę, vaikščiot ten, kur eina vietiniai, o ne ten, kur jau eina šiandien penktas turistų autobusas...

Kažką dar norėjau pasakyt, bet - sklerozė...
Atsakyti
QUOTE(melsvaižalia @ 2017 01 05, 20:50)
*eikit sau koks žiaurumas blink.gif išvažiavom ketvirtą - už Kalvarijos - ištisas kamštis, eilė fūrų pramaišiui su lengvosiomis. Galvojam - avarija. Dar lyg bandėm aplenkinėt fūras, nes iš priekio nieks nevažiuoja, bet paskui pamatėm prieky policiją, žiūrim sukasi lengvosios...Supratom, kad čia ilgam tas kamštis. Maniškis sako: "Žinai, varom atgal iki Kalvarijos ir per Sangrūdą ir Punską" Taip ir padarėm. Išlendam lenkuos prie Šypiškių, o ten blink.gif  blink.gif  blink.gif  ta pati eilė blink.gif  Aš siūliau ten vietinėj parduotuvėlėj ką nors nusipirkt ir mint namo, bet manasis užsispyręs: "Varom" na, tai ir slenkam toj kolonoj.. kelias VISAI VISAI nevalytas ir nebarstytas - tik kiek vilkikai ir kiti nustumdę nušildę... Į kalną vieną fūra kilo ir prakasais eina, žiūrim - atgal čiuožia blink.gif  Visi atsitraukėm, o jis - sėkmingai griovin...  O kelias - stiklas! Kitas vos vos kyla...  lengvosios pakelėj nesikuriančios... žodžiu, palengva palengva nuslinkom iki Suvalkų, apsiprekinom ir atgal patraukėm, manydami, kad bent kelininkai LT žymiai geriau dirba - net Suvalkuose sniego provėžos ir kalnai tarp juostų - visai nestumdyta..
Atgal pavažiavom keletą km ir vėl į kamštį pakliuvom... Stovėjom valandą, o paskui sakom - dzin, bus kaip bus - varom šalutiniais, navigaciją turim, ten žemėlapiai, kaip nors... ir nuvažiavom, tiesa, kartą, besileidžiant nuo kalniuko, užnešė žiauriai, apsuko, aš jau puoliau "Jėzus Marija" kaukt...  galvojau - amen.. Bet nieko... Žodžiu, parvažiavom laukais palaukėm, keliais keliukais...

** aš moku procentais paverst, nestumk čia ant menininkų tongue.gif  proporcijų klausiau

tie kaip ne žmonės - mat kitu metu užsimanė nei visi atostogaut - per visą LT tik Vilniau ir Kauno Jėzuitai mokosi. Mano dukra vis savigsta - norėčiau Jėzuituose mokytis. ten tikrai geriau??? (Maniškė mokėsi Marijampolės Marijonuose, bet paskui perbėgo į kitą gimnaziją ir dabar labiau džiaugiasi)

Žymėjaus, bet nebecituoja...
***Luety - aš KAIFUOJU ir nuo kelionių ir nuo planavimo ir, atitinkamai, nežinau didesnio siaubo negu: žiūrėkite į kairę, o dabar į dešinę... arba: turite valandą šitam muziejui, 10min. tualetu ar pan... aš katinas, kuris mėgsta vaikščioti vienas, laisvas ir daryt tai ką noriu  biggrin.gif  Ir noriu pati pažint pasaulį, vietinius žmones, vietinę kasdieninę virtuvę, vaikščiot ten, kur eina vietiniai, o ne ten, kur jau eina šiandien penktas turistų autobusas...

Kažką dar norėjau pasakyt, bet - sklerozė...

*nu bet jus ir drasus,tokiu oru,juk nakti jau puste.:oh:Tikrai buciau nevaziavus,o dar MB po operacijos,galejot susalt,uzgesus masinai.Eina sau,kaip rizikuojat.Cia jau ne man.As trizne.Ale kas nerizikuoja,tas negeria sampano. 4u.gif 4u.gif

***Saunuole,zemi lenkiuosi,as tai nemoku visko suplanuot,numatyt,man vis vaidentusi,kad as kazko nesuziurejau,man butu vien tik nervai.Zinoma,kad individualiai susiplanaves esi nepriklausomas ir daugiau pamatai,bet tai ne man.Uztai as ir nevaziuoju,jei nera organizuota. ax.gif
Einu miegot,nosis bega,ciaudeju,nes lubos kilnojasi,galva skelia pusiau,nezinau,kaip reiks miegot.
Atsakyti
QUOTE(melsvaižalia @ 2017 01 05, 22:50)
*eikit sau koks žiaurumas blink.gif išvažiavom ketvirtą - už Kalvarijos - ištisas kamštis, eilė fūrų pramaišiui su lengvosiomis. Galvojam - avarija. Dar lyg bandėm aplenkinėt fūras, nes iš priekio nieks nevažiuoja, bet paskui pamatėm prieky policiją, žiūrim sukasi lengvosios...Supratom, kad čia ilgam tas kamštis. Maniškis sako: "Žinai, varom atgal iki Kalvarijos ir per Sangrūdą ir Punską" Taip ir padarėm. Išlendam lenkuos prie Šypiškių, o ten blink.gif  blink.gif  blink.gif  ta pati eilė blink.gif  Aš siūliau ten vietinėj parduotuvėlėj ką nors nusipirkt ir mint namo, bet manasis užsispyręs: "Varom" na, tai ir slenkam toj kolonoj.. kelias VISAI VISAI nevalytas ir nebarstytas - tik kiek vilkikai ir kiti nustumdę nušildę... Į kalną vieną fūra kilo ir prakasais eina, žiūrim - atgal čiuožia blink.gif  Visi atsitraukėm, o jis - sėkmingai griovin...  O kelias - stiklas! Kitas vos vos kyla...  lengvosios pakelėj nesikuriančios... žodžiu, palengva palengva nuslinkom iki Suvalkų, apsiprekinom ir atgal patraukėm, manydami, kad bent kelininkai LT žymiai geriau dirba - net Suvalkuose sniego provėžos ir kalnai tarp juostų - visai nestumdyta..
Atgal pavažiavom keletą km ir vėl į kamštį pakliuvom... Stovėjom valandą, o paskui sakom - dzin, bus kaip bus - varom šalutiniais, navigaciją turim, ten žemėlapiai, kaip nors... ir nuvažiavom, tiesa, kartą, besileidžiant nuo kalniuko, užnešė žiauriai, apsuko, aš jau puoliau "Jėzus Marija" kaukt...  galvojau - amen.. Bet nieko... Žodžiu, parvažiavom laukais palaukėm, keliais keliukais...

** aš moku procentais paverst, nestumk čia ant menininkų tongue.gif  proporcijų klausiau

* * * Ir noriu pati pažint pasaulį, vietinius žmones, vietinę kasdieninę virtuvę, vaikščiot ten, kur eina vietiniai, o ne ten, kur jau eina šiandien penktas turistų autobusas...

* o ką teta kavasucitrina sakė? Reikia visada klausyt vyresnių rolleyes.gif
* * nesuprantu, kokių proporcijų. Gramais Dusia įdėjo, pasiverti procentais ir tiek. O kokios dar proporcijos ir kam jos? unsure.gif
* * * žėk, nuvažiuoji pvz. į Paryžių pirmą kartą. Ar eisi, kur vietiniai eina? (o kur jie eina? bigsmile.gif). Tikriausiai aplankysi Eifelio bokštą, Monmartrą, Jeliziejaus laukus, Triumfo arką, katedrą ir pan. Tai ten, savaime suprantama, susidursi su penkiais turistų autobusais net ir savo chodu varydama, o tai tavo šeštas autobusas negalėtų būt? Suprantama, jei toje pačioje vietoje lankaisi ne pirmą kartą ir jau esi mačius pagrindines įžymybes, tada taip - ieškoma kitų vietų ir varoma savarankiškai. Prisimenu - Sardinijoj buvom savarankiškai, tai viename objekte prisiklijavom prie grupės, kad gidės paklausyt ir sužinot kažką daugiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 01 06, 00:37)
* o ką teta kavasucitrina sakė? Reikia visada klausyt vyresnių rolleyes.gif
* * nesuprantu, kokių proporcijų. Gramais Dusia įdėjo, pasiverti procentais ir tiek. O kokios dar proporcijos ir kam jos? unsure.gif
* * * žėk, nuvažiuoji pvz. į Paryžių pirmą kartą. Ar eisi, kur vietiniai eina? (o kur jie eina? bigsmile.gif). Tikriausiai aplankysi Eifelio bokštą, Monmartrą, Jeliziejaus laukus, Triumfo arką, katedrą ir pan. Tai ten, savaime suprantama, susidursi su penkiais turistų autobusais net ir savo chodu varydama, o tai tavo šeštas autobusas negalėtų būt? Suprantama, jei toje pačioje vietoje lankaisi ne pirmą kartą ir jau esi mačius pagrindines įžymybes, tada taip - ieškoma kitų vietų ir varoma savarankiškai. Prisimenu - Sardinijoj buvom savarankiškai, tai viename objekte prisiklijavom prie grupės, kad gidės paklausyt ir sužinot kažką daugiau biggrin.gif

*žmonės už karuseles pinigus moka, o čia - dykai mirksiukas.gif
** g ir mukos procentai nesutapo, tai ir neaisku buvo ax.gif
*** paprastai turistiniu sezonu vengiu turistinių objektų, dažniausiai jie ir pervertinti bezbožnai.. pirmąkart Paryžiuj buvau su kolektyvu - ėjom į visus lankytinus objektus ir viskuo nusivylinėjau - Mona Liza nesukėle jokios emocijos, Eifelis - Ot, po valandos ( sako, tai mažai..) stovėjimo eilėje; tada grūdomės prie Dianos nužudymo vietos (kaip tik buvo mėnesis po jos žūties)... O paskui dviese su MB atsiskyrėm nuo chebros naktį Senos krantinėj gėrėm vyną, daug vyno, gėrėm ir bučiavomės, priėjo vietinis pijokėlis, ištiesė puodelį, įpylėm ir gėrėm kartu... Jis kalbėjo prancūziškai, mes - lietuviškai.. paskui dainavom: mes lietuviškai, jis prancūziškai.. Ir tas vietinis bomželis "reabilitavo" Paryžių. Paryčiui grįžom į autobusą laimingi laimingi, radom visą grupę nelaimingų,nepatogiai miegančių autobuse, mat tas stovėjo privalomas savo valandas...
Atsakyti
Labos iš ryto 4u.gif
Mašina užsikūrė 4u.gif
Užtat ofise vandenio nėra užšalo matyt ... gal susidarius nepatogiom salygom dirbti reiks ciuozti namo gi in sloinika nedarysi unsure.gif

QUOTE(melsvaižalia @ 2017 01 06, 03:58)
Senos krantinėj gėrėm vyną, daug vyno, gėrėm ir bučiavomės, priėjo vietinis pijokėlis, ištiesė puodelį, įpylėm ir gėrėm kartu... Jis kalbėjo prancūziškai, mes - lietuviškai.. paskui dainavom:  mes lietuviškai, jis prancūziškai.. Ir tas vietinis bomželis "reabilitavo" Paryžių.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif biggrin.gif nu faini jus, tikra laisvė ir mėgavimasis gyvenimu, bet man keliias šliaužti iki tokios laisvės wub.gif
oi oi kava
vartotojo įkelta nuotrauka
Bučkas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 06 sausio 2017 - 08:13
labas rytas,
QUOTE(melsvaižalia @ 2017 01 06, 01:58)
*žmonės už karuseles pinigus moka, o čia - dykai mirksiukas.gif
** g ir mukos procentai nesutapo, tai ir neaisku buvo  ax.gif
*** paprastai turistiniu sezonu vengiu turistinių objektų, dažniausiai jie ir pervertinti bezbožnai.. pirmąkart Paryžiuj buvau su kolektyvu - ėjom į visus lankytinus objektus ir viskuo nusivylinėjau - Mona Liza nesukėle jokios emocijos, Eifelis - Ot, po valandos ( sako, tai mažai..) stovėjimo eilėje; tada grūdomės prie Dianos nužudymo vietos (kaip tik buvo mėnesis po jos žūties)... O paskui dviese su MB atsiskyrėm nuo chebros naktį Senos krantinėj gėrėm vyną, daug vyno, gėrėm ir bučiavomės, priėjo vietinis pijokėlis, ištiesė puodelį, įpylėm ir gėrėm kartu... Jis kalbėjo prancūziškai, mes - lietuviškai.. paskui dainavom:  mes lietuviškai, jis prancūziškai.. Ir tas vietinis bomželis "reabilitavo" Paryžių. Paryčiui grįžom į autobusą laimingi laimingi, radom visą grupę nelaimingų,nepatogiai miegančių autobuse, mat tas stovėjo privalomas savo valandas...

* na taip, gerai, kai gerai baigiasi smile.gif. Iš paskos manęs (kai pastrigau vakar) važiavo mašina su nelietuviškai kalbančiais žmonėmis į pasienį ir "sėdo" kartu su manim. Gerai, kad aš jau buvau chebrą suorganizavus sau, tai ir jį ištraukėm. Tiesa sakant, nesupratau, kaip galima turėti tiek drąsos unsure.gif
* * Mukos procentai šiek tiek skyrėsi nuo Dusios įdėtų norminių ir tiek. Tai buvo jos asmeniniai tos dienos procentai.
* * * na aš niekaip nesutiksiu,kad vynas ir bučiniai Paryžiuj kitokie bigsmile.gif. O bomželiai tiesą pasakius man ar vietiniai, ar zagranični - jokio skirtumo, neįdomūs ir tiek smile.gif. Na, gal jei suprantama kalba kalbėtų, kokią istoriją papasakotų, tai gal... Taip, mes visi skirtingi. O keliavus esu ir savarankiškai, ir organizuotai, tai galiu palygint. Ir su savo atitinkamom charakterio savybėm ir prastu kalbos mokėjimu rinkčiausi organizuotą keliavimą. Nebent varyt su chebra, kurioje yra ir kitokių žmonių, nei aš smile.gif

Einu bandyt kurt mašiną. Kelias, sakė B, nuvalytas blink.gif (stebuklas). Į seniūniją bartis neisiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 01 06, 10:40)
labas rytas,

* na taip, gerai, kai gerai baigiasi smile.gif. Iš paskos manęs (kai pastrigau vakar) važiavo mašina su nelietuviškai kalbančiais žmonėmis į pasienį ir "sėdo" kartu su manim. Gerai, kad aš jau buvau chebrą suorganizavus sau, tai ir jį ištraukėm. Tiesa sakant, nesupratau, kaip galima turėti tiek drąsos unsure.gif
* * Mukos procentai šiek tiek skyrėsi nuo Dusios įdėtų norminių ir tiek. Tai buvo jos asmeniniai tos dienos procentai.
* * * na aš niekaip nesutiksiu,kad vynas ir bučiniai Paryžiuj kitokie bigsmile.gif. O bomželiai tiesą pasakius man ar vietiniai, ar zagranični - jokio skirtumo, neįdomūs ir tiek smile.gif. Na, gal jei suprantama kalba kalbėtų, kokią istoriją papasakotų, tai gal... Taip, mes visi skirtingi. O keliavus esu ir savarankiškai, ir organizuotai, tai galiu palygint. Ir su savo atitinkamom charakterio savybėm ir prastu kalbos mokėjimu rinkčiausi organizuotą keliavimą. Nebent varyt su chebra, kurioje yra ir kitokių žmonių, nei aš smile.gif

Einu bandyt kurt mašiną. Kelias, sakė B, nuvalytas blink.gif (stebuklas). Į seniūniją bartis neisiu smile.gif

dar pridursiu tos dienos BRA
Atsakyti
Labas rytas,

Imu kavą , dėkui .
Mes irgi dažniausiai kaip MŽ keliaujam patys ... Yra pliusų yra minusų . MB ir vaikai puikiai moka kalbą, tik aš viena "gluchaniemaja". Keliaujant 3 ar 4 automobiliu būna pigiau , negu keliauti su grupe . PVZ , kad ir šios vasaros kelionė - žiurėjom tokia kelionė kainuojua autobusu vienam apie 700 EUR . Palanuojantis pačiam ir važiuojant ne vienam gaunasi kokis 2 kartus pigiau . Na taip niekas nepapasakoja - bet jei nepasiruošei namų darbų - taigi vakare prisijungei internetą ir susiradai visą info apie lankomas vietas .
Į Paryžių autobusu nevažiuočiau , vien kelionė 4 dienos autobuse .Nenoriu . O Paryžius man patiko , labai labai . Ir ne dėl tų numintų turistų vietų , o dėl nuotakos ... Eifelio bokštas gažus tik naktį , dieną metalo gabalas . Luvre labai daug kiniečių buvo ir visi prie ML. Mane sužavėjo impresionizmas, kažkas nerealaus . Reprodukcijos yra niekalai , lyginant su orginalais , ir būtent impresionizmo . Ai ir daug daug niuansų , ir kiekvienam mieste savi...
Sardinijoj nebūtume su grupe atradę Klasetos miestuko ... Turim svajonę kur senatvėj gyvent smile.gif
Barsoj nebūtume turėję laiko pusę dienos žiūrėt į Viduržemio jūrą gurkšnojant vyną . Ir Sagradoj buvom anksti ryte jausmas nerealus, kai apie 11 ėmė rinktis turistų grupės - dingom smile.gif
Alpėse nebūtų reikėję ropoti kalnų višūnėm smile.gif Turistų tokias kelias neveda .
Susiruošt savaitei skirst į bet kurį Europos miestą man jokio streso... Kuo mažiau daiktų , kuprinytė ant pečių ir pirmyn smile.gif Jei ko pritrūks - nusipirksi , taigi ir pigiau dar nei Lietuvoj smile.gif dažnai ...
Atsakyti
nu ką - mašiuniukas neužkurtas - atooooostogooos yahoo.gif

aha, dėl tos kalbos - pvz. Sardinijoj ir su anglų k. nelabai visur prasisuksi, gelbėjo dukros italų k. žinios smile.gif. O šiaip jo - dėl kalbos tik su vaikais ir galiu keliaut, nes MB anglų k. žinios prastesnės nei mano, tik kad jis visai neturi baimės kalbėt, o aš tai jau neee... ax.gif. Tik kas iš to, jo tokios kalbos vis tiek niekas nesupranta biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 06 sausio 2017 - 09:56
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 01 06, 10:52)
nu ką - mašiuniukas neužkurtas - atooooostogooos yahoo.gif

aha, dėl tos kalbos - pvz. Sardinijoj ir su anglų k. nelabai visur prasisuksi, gelbėjo dukros italų k. žinios smile.gif. O šiaip jo - dėl kalbos tik su vaikais ir galiu keliaut, nes MB anglų k. žinios prastesnės nei mano, tik kad jis visai neturi baimės kalbėt, o aš tai jau neee... ax.gif. Tik kas iš to, jo tokios kalbos vis tiek niekas nesupranta biggrin.gif

ir mano neužkurtas, MB atvežėsmile.gif
Jau chebrytė atrinkinėja man akumą . Yra pliusų ir mano darbe smile.gif
Visai negelbėjo anglų kalba Prancūzijoj , Bretanej... O gelbėjo žmonių geranoriškumas . Kai labai nori - paaiškina. Nemaloniausia nemokėti lenkų . Krokuvoj 20 lenkų kalbinom , niekas nemoka anglų ir niekas nenusiteikes padėt Litvinam ... Bet ir ten yra žmonių atsirado vienas Lenkas mokantis tuputį vokiečių. Susikalbėjom smile.gif gestais ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 06 sausio 2017 - 10:14