Įkraunama...
Įkraunama...

2017 Vasarinukų mažuliukai

QUOTE(kedute @ 2017 01 15, 16:16)
Oi nejuokaukit va cia viena mamyte net antibus gere, ir man buvo prisikabine nes biski paberta buvau, sake tai gan dazna... aisku visokie kuno sviestai gerai bet as siulyciau kaip ir man sake medetku tepaliuka is vaistines, nes tuose sviestuose ir kremuose visvien kas nors gali but erzinancio oda..
O kad namie pasijauciau geriau tai faktas , va gryzau su naujom jegom, ir sesutes pagyre kad pienelio atsirado, zodziu nebereikalo....sunuti jau spejau aplankyt, niu bet siandien tik sesutes laksto, ryt gydytojai visi susirinks tada gal bus kazkas aiskiau jau...labai jau laukiu rytojaus ir aisku geru ziniu...

O del ko vaikuti laiko? Dar liko kokius tyrimus padaryti? Ar kvepuoja pats jau? Mano pirma dukra kai mazyte gime tai tik viena nakti palaike seseles, paziurejo kad pati kvepuoja ir atidave kita diena. Kazkaip niekas nieko nenagrinejo daugiau. O ji miegojo visa laika, tik penkiom minutem pabusdavo pavalgyt. Tai as visa savaite ligoninej isvis uzmigt negalejau, nakti keldavausi ziuret ar ji kvepuoja, atrode kad jei uzmigsiu tai jai kas gali atsitikt. Gerai kad gydytojai priziuri, ramiau tada.
Papildyta:
Dar del odos niezejimo. Man visa pirma trimestra bere ir niezejo, o praejo kai kuno krema pakeiciau. Nezinau ar tai ir buvo priezastis ar kiti kremai ir aliejai netiko. Dabar irgi paniezti oda, bet manau nuo to kad ji dar tempiasi. Labaiusiai pilva niezti, del to taip ir galvoju, kartais ir jauciasi kad ta oda ten isitempus labai. Jau gerasis kremas baigesi tai pabaigineju aliejuka anksciau pirkta, gal jis nelabai padeda, bet kiek jau cia to laiko liko.
Atsakyti
Man užeina niežėti pilvą, bet tai dėl išsausėjusios odos ir kai pilvas tempiasi (per 3 sav paaugo 5 cm) - trūkstant drėgmės plyšta oda, darosi tos strijos. Dabar jos neryškios, bet po gimdymo viskas ryškiai pasimatys ir gailėsitės, kad tingėjote tepliotis. Man riebūs kremai nepadeda ir jie pilni chemijos, tepuosi natūraliu kokosų aliejumi. Maximoj stiklainiukuose pirkausi. Pasaka... gaila, kad per pirmą nėštumą apie tai nežinojau...

Man pastarosios dienos ir naktys labai sunkios... kankina paruošiamieji, sunku judėti, keltis, norisi per burną dažnai kvepuoti. Rodos dūsti pradedu. Šiandien net lipant į butą (trečią aukštą) - sustojau atsikvėpt, nedalipu jau...
Dažnėjant paruošiamiesiams - pagalvoju gal kokią sąrėmių skaičiavimo programėlę reikėtų atsisiųsti. Ką jūs galvojate? Ar jau turite kažką parsisiuntę?
Atsakyti
Man tos strijos paskutineje vietoje rolleyes.gif su pirmaja irgi niekuom nesitepiau, o priaugau daugiau negu dabar ir buvo kelios ant krutines, daugiau ju susidare kintant svoriui su amzium.
Man jau nepatogu lenktis ir tept kojas, o tept tik pilva irgi nematau reikalo.

Programeles neturiu ir net nezinau kad tokiu yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(Irreelle @ 2017 01 15, 20:48)
Man tos strijos paskutineje vietoje  rolleyes.gif  su pirmaja irgi niekuom nesitepiau, o priaugau daugiau negu dabar ir buvo kelios ant krutines, daugiau ju susidare kintant svoriui su amzium.
Man jau nepatogu lenktis ir tept kojas, o tept tik pilva irgi nematau reikalo.

Programeles neturiu ir net nezinau kad tokiu yra g.gif

Man neatsirado striju per pirma nestuma, tik ant slaunu paryskejo siek tiek kraujagysles sonuose. Atsirado tik raudonu taskeliu, atrodytu lyg kraujagysle issiliejusi. Tai tokiu raudonu taskeliu per visa kuna, ypac pilva. Ir dabar kol kas nieko naujo neatsirado. Pirma nestuma tepiausi marulu aliejum is ekologisku prekiu siunciausi. O dabar vaistinej pirkausi kas buvo. Bet sebamed kremas baigesi, o ten nemaza ta tubele, tai naujos pirkti jau nebeapsimoka. Tai galvoju siaip drekinanciu kremu paprastu lietuvisku pasitepsiu, nes dar turiu tokio su agurkais likusio. As tiesa sakant net nezinau kaip realiai tos strijos atrodo.
Papildyta:
Del saremiu, tai galvoju kad kai jau tikrai gimdysiu tai suprasiu. Pirma karta kai gimdziau, tai vos tik vandenys pradejo varvet iskart supratau. Ir tikri saremiai buvo maudimas kaip per menesines. O nestumo metu tai tempimas, skaudus dilgciojimai, diegimas, bet tokio maudimo nebuvo. Tai man rodos ir si karta turbut suprasiu ir nesupainiosiu su paruosiamaisiais.
Atsakyti
Paziurejau tas programeles saremiam matuoti, tai ten tipo paciai reik spaudaliot? Bet tai jeigu skaudes ar telefono rankoj noresis...

Del tos cholestazes kalbejau su drauge, kuri su abiem nestumais ja turejo tai gydytojai pirma nestuma uzbaige 36sav su puse o kita leido isnesiot iki 38savaiciu. Bet su pirmu ir prasidejo labai anksti.
Vakare nejau i dusa nenoredama erzint odos, kolkas nepadidejo niezulys. Ryt reikes rasti laiko kazkaip tuos tyrimus priduot, nes kruva reikalu- ryte atvaziuoja montuoti spinteliu ir kriaukles vonioj, nenoriu nukelt, o dar turiu spet i laidotuves...sesers uosvis mire ir ryt laidoja 13val tai bent valandelei reikia uzsukti..gal spesiu visur kaip nors..
Atsakyti
QUOTE(hipolite @ 2017 01 15, 18:01)
O del ko vaikuti laiko? Dar liko kokius tyrimus padaryti? Ar kvepuoja pats jau? Mano pirma dukra kai mazyte gime tai tik viena nakti palaike seseles, paziurejo kad pati kvepuoja ir atidave kita diena. Kazkaip niekas nieko nenagrinejo daugiau. O ji miegojo visa laika, tik penkiom minutem pabusdavo pavalgyt. Tai as visa savaite ligoninej isvis uzmigt negalejau, nakti keldavausi ziuret ar ji kvepuoja, atrode kad jei uzmigsiu tai jai kas gali atsitikt. Gerai kad gydytojai priziuri, ramiau tada.

Mano sūnutis kad ir kvepavo pats, bet šilumos kūnelis nelaikė, dėl to nedavė kelias paras. o čia dar mažesnis wub.gif Nu Kedutei dabar tik kantrybės reik, išlauksit ir viskas bus gerai mirksiukas.gif
Kasdien pagalvoju, kiek mažai jau laiko liko... Jau bijot visko pradedu smile.gif
Atsakyti
Aha, laiko nedaug beliko... manes kolkas baime dar neuzvalde, bet zinau kad artejant terminui visko dar bus doh.gif

Paziurejau sm temas tai kovinukes irgi i fb persikrauste...kiek mes laikysimes cia?

Kur Jolirta dingus kazin? unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,

Aš appsą sarėmiams jau turiu ir naudojau biggrin.gif aną vakarą buvo reguliarūs, lindau po dušu, praėjo.. Vakar dieną vėl buvo, bet praėjo, šiandien nebuvo.. Jie nėra gi tiek skausmingi, kad negalėtum paspausti start ir stop, bet mane labiausiai gasdina, kad neatskirsiu nuo paruošiamųjų ir nespėsiu epidūrui unsure.gif O skausmai tai visokie - ir kaip per mm pilvo apačioje ir strėnose, ir pilvas visiškai apsitraukia kaip per normalų sarėmį, žodžiu nesuprantu kaip atskirti reikės.

Kėdute, smagu girdėti, kad pailsėjai, kad pienuko atsiranda, viskas bus gerai. O neurologai ką nors sakė?

Atsakyti
Tai va, kad reik tuos tikruosius atskirt sugebet... unsure.gif
Man su pirmaja gydytoja gerai apskaiciavo-terminas buvo 3d, bet kadangi tariausi tada, tai sake neprasidejus anksciau galim laukt iki 8d ir tada pasirodau. Ta 8d vaziavau jau su skausmais ir kaip paskui pasirode su 4cm, tai anakart sukt galvos nereikejo...vandenis nuleido tik gimdykloje. Atvaziavau 8val, bet laukiau dar 2valandas kol apziures, o 17.20 jau gime.
Atsakyti
QUOTE(Irreelle @ 2017 01 15, 23:05)
Tai va, kad reik tuos tikruosius atskirt sugebet...  unsure.gif
Man su pirmaja gydytoja gerai apskaiciavo-terminas buvo 3d, bet kadangi tariausi tada, tai sake neprasidejus anksciau galim laukt iki 8d ir tada pasirodau. Ta 8d vaziavau jau su skausmais ir kaip paskui pasirode su 4cm, tai anakart sukt galvos nereikejo...vandenis nuleido tik gimdykloje. Atvaziavau 8val, bet laukiau dar 2valandas kol apziures, o 17.20 jau gime.

Tai vat kaip juos atskirt, nes man visai kosminiai tie paruošiamieji.
Su dukra nieko nebuvo, gimė per 5 val, iš jų tik 2 buvo skausmingos. Na gal kokie vandenys nubės, tai jau nesumaišysi biggrin.gif
Atsakyti
Oho tempai blink.gif Tik dvi skausmingos valandos bigsmile.gif o sako antras greičiau gimsta, tai žiūrėkit kad tik davažiuot iki ligoninės spėtumėt hihihi.gif

Nesuprantu, man ne visada "cituoti" suveikia
Atsakyti
QUOTE(Robi24 @ 2017 01 15, 23:35)
Oho tempai blink.gif Tik dvi skausmingos valandos bigsmile.gif o sako antras greičiau gimsta, tai žiūrėkit kad tik davažiuot iki ligoninės spėtumėt hihihi.gif

Nesuprantu, man ne visada "cituoti" suveikia

Aha sakyčiau pasisekė, nors tos valandos man žiauriai prailgo, jau kai panorėjau epidūro, buvo 8 cm ir vėlu, už tai dabar bijau pavėluot.. Akušerė man ir sakė, kad su antru lėkt ligoninėn, kad spėčiau biggrin.gif

Citavimas veikia, jeigu spaudi posto apačioje cituoti ir atsakyti, kitaip neveikia.
Atsakyti