Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Kažkas kažką lyg su lašiša kepdavo, bet nepamenu nei kas nei ką...  :hmm:​ 

Atsakyti

Sau kepu (vyrs kartais valgo) tarsi varkškėčius. ~100gr. varškės + 1-2 kiaušai (iš to kiekio 3-4 blynai). Gaunasi varškinė kiaušinienė :D tarsi blynai. Kabinu su šaukštu ir į keptuvę. Galima surišimui maltų sėmenų. Bet tada jau patamsėja. negražu :D

Jei noriu kad vaikai valgytų, tai dedu į tą tešlą kukuruzų miltų šaukštą. Tada gaunasi labiau varškėčiai kepti. O jei prabangiau, galima ir migdolų miltų :rolleyes:

Atsakyti

Į varškės apkepą sveikuoliai deda trintų bananų vietoj cukraus. Va, kad ir toks - be miltų ir manų, vietoj cukraus bananus sudėjus gal kas išeitų: https://www.alfa.lt/...-ir-manu-kruopu

Va dar toks su varške: https://www.alfa.lt/...seti?ref=sticky

Aš kepu tokį apkepą ant sluoksniuotos bemielės tešlos apkeptos dedu varškės +kiaušinių+ fermentinio sūrio+prieskonių įdarą ir dar ant viršaus mažų pomidoriukų pridedu. Tai tokį galima tiesiog be tešlos pado. Skansu ir karštas ir šaltas.

Varškės užtepėlė: varškė + grietinė/kefyras +česnakas+visokios žolės su morkų šiaudeliais - čia kurį vakarą tik parūko. Kai kas dėjosi ant duonos ar bulkos.

Tokį kepam  https://www.alfa.lt/...kepas-su-kumpiu - bandyčiau išvis be jokių miltų.

Atsakyti

Obuolyje kepta varškė su cinamonu :) orkaitėj. Mama vaikystėj kepdavo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo niuma: 28 gegužės 2019 - 21:08

Jei reik pagrindo ar "pado", galima žiedinius kopūstus ar avinžirnius naudot :)

Aš vis ruošiuosi braunį burokevičių kept :D įtariu, mano liaudžiai netiks  :D 

Atsakyti

Sarange kotletams as imu apie 180 gr varskes ir 400-500 vistienos file, svoguno galvute, cesnako pora skilteliu, viska permalu mesmale, anksciau kombainu kapodavau

Paskui dedu druskis, pipiru, musu kiausini, permaisau ir kepu kotletus

Kazkada pamirsau kiausini bet vistiek gerai gavos. Tokie baltyminiai dietiniai kotletai

Vyras tiesa nemegsta, mes su vaikiu kapojam, mums skanu

Uzkepelei tiesiog kiausinius su varske maisai, dedi pvz pomidoru pjaustytu, alyvuogiu ir pan, prieskoniu koki ir kepi orkaitej

Galima imaisyt uogu, vaisiu vietoj darzoviu

Selenu nevartoji irgi?

Atsakyti

A jo dar skanu uztepele su avokadu, avokada pertrini su varske, cesnako ispaudi, norimu prieskoniu  :essen:​ 

Atsakyti

Nu ačiū, ryt bútinai kažką kepsiu sūraus :) 

P. S. Restar, bananai ir džiovinti vaisiai man  irgi cukrus :) Nors šiaip seniai naudoju bananą blynams vietoj cukraus vaikam. 

Atsakyti

Nu cukrus, be abejo, dėl to visokios ala sveikos vaisių, sulčių dietos man įtartinos itin... Bet, pvz., jeigu vaikams bent sveikiau nori...  Nežinai gi žmogus nuo ko mirsi - ar nuo banano, ar nuo plytos ant galvos užkritusios, ar nuo to, kad kokiu surūdijusiu vinim įsidursi ir gausis kraujo užkrėtimas, ar gripo komplikacija gausis ar pan. Arkliški juokeliai jau naktį, sorry.

Sau tiesiog trink varškę su skirtingais sūriais ingredientais ir valgyk su kuo nors, kas tinka, daržovėm, pvz. Kuo mažiau apdorota, tuo geriau. Lašišos ir varškės padažas prie bulvinių blynų būna - taigi galima valgyti ir be blynų. Dabar gėris, kad yra visokių krapų, svogūnlaiškių, didis gėris, kai galiu visur žolių prisikraut. Ai, dar špinatų turiu - jei su varške irgi tinka, visokiom formom. Va, petražolės tik nususę pernykštės. Sekmadienį dar trečią kartą pasėjau, mažu kas sudygs, jeigu ne, reikės daigelių nusipirkti ir pasisodinti,nes aš kiekvieną savaitgalį vis apskinų, kiek būna ataugę per savaitę, labai man eina žolės visur.

Šiandien labai skaniai ir super greit pietus į darbą pasidariau - vyras šaltą likutį radęs vakare stebėjosi, kaip skanu. Užsimerkiau iš vakaro žalių lęšių. Ryte truputį paviriau, bet neilgai. Nupylus vandenį įmečiau saują gerą plėšytų špinatų, jie apsileido ant tų lęšių. Tada pagal fantaziją, kas man skanu - fetos kiek patrupinau, kaparėlių mažumėlę, papjausčiau krapų ir svogūnlaiškių, dar pomidorą supjausčiau, kajeno pipiro, permaišiau viską ir į termosiuką. Negalėjau sulaukt, kol nuvažiuosiu į darbą, kaip skanu :)

Atsakyti

Jei reik pagrindo ar "pado", galima žiedinius kopūstus ar avinžirnius naudot :)

Aš vis ruošiuosi braunį burokevičių kept :D įtariu, mano liaudžiai netiks  :D 

Laaabai skanus tas braunis,Lukne kad kapojo,ausys linko,kol nepaklause,isk jis keptas.o jai gi burokeliai kazkas baisaus.kasnis vaikui strigo gerklej,daugiau nebevalgo...

Atsakyti

0.5 kg varškės, 3-4 kiaušiniai, pora šaukštų grietinės ar jogurto, sauja tarkuoto fermentinio sūrio. Viską sumaišyt. Cukniją (mažą žalią) perpjaut išilgai į 4 dalis, tada plonais griežinėliais. Tada pagal sveikatingumo supratimą - vištienos file, virtas kumpis, lašiša gal kokia, man labiausiai patinka snieginio krabo lazdelės :rolleyes: Viską sumaišom, druska ir žolės pagal skonį ir pomėgius, pusė šaukštelio kepimo mltelių. Kept vidutinio karštumo orkaitėj apie 45 min. Miltų nereikia, bet jei nebijot ir įdėsit porą  šaukštų bus tvirtesnis, lengviau ir gražiau susipjaustys.

Atsakyti

aš tai žiūriu, kad mėgstat visur fermentinio sūrio pridėt. nu man tai jis baisiau nei miltai :D  sveikumo prasme.

ale bet aš jį mėgstu irgi :rolleyes:  vengiu, bet mėgstu :D

o vat pati varškė... nu nežinau, ne mano produktas. užtepėlės tai suviliojo, reiks pabandyt

dar kartais pavalgau grūdėtą varškę, be priedų

ir dar paskutiniu metu pasinešiau ant rūkyto varškės sūrio iš Lidlo. nors ten labiau panašu į varškę, bet matyt tas rūkytas skonis (aišku, kad ten prieskoniais visokiais tas pasiekta) matyt kažkiek mėsą primena :D tai vat labai skanu jo pasitrupinti su pomidoru, šiek tiek citrinpipirio, baziliko ir arba vieną arba su juoda duona, niam

lietus Lietuvoj :D

ir einu pagaliau užsispalvinti savo ataugusių šaknų :D  nu jau smarkiai ataugusių :rolleyes:

Atsakyti