labas rytas
nu kas netoleruoja glitimo tai kaži ar jam sūris blogiau ![]()
kam netinka pieno produktai tam viskas ir varškė ir kefyras blogis ne vien sūris
o kuo tau baisus tas sūris?druska?riebalais?
Labas rytas
Kažkokie nekalbadieniai mane užpuolė
Paskaityt tai paskaitau, mintimis su jumis - ir jūsų džiaugsmuose, ir rūpesčiuose.
O pati kažkokioje truputį egzistencinėje krizėje, jaučiu nepasitenkinimą esama situacija (apie darbą aš čia
), bet iki kažkokių veiksmų dar truputį trūksta to "paskutinio lašo".
Žinau, kad tai laikina, kad praeis, išsispręs savaime arba aš pati išspręsiu...
Užtai mezgimo srityje demonstruoju sau nebūdingą nuoseklumą - vis dar mezgu Summerį, kurio labai labai tikėtina, kad nenešiosiu.
tai Katuk nu kiek ten to sūrio suvalgysi gi ![]()
dietologas dietologui nelygu
pvz Pipiraitė net labai rekomenduoja vartoti sūrį nedideliais kiekiais (tik žiūrėti kad nebūtų pridėta nitritų)
aš tai žiūriu, kad mėgstat visur fermentinio sūrio pridėt. nu man tai jis baisiau nei miltai
sveikumo prasme.
Į šitą apkepą sūrio galima ir nedėt, bet ... pirma, duoda pikantiško skonio , o ir kiekis kaip prieskonių
labai nesusiriebaluos dėl 20-30g
antra, sutvirtina ir suriša struktūrą, nu nes be miltų gi
ir dar trečia - šiek tiek spalvos prideda galutiniam vaizdui, nes apkepo paskrudimą duoda angliavandeniai, o čia jų babaaa
O man sūris bene vienintelis produktas, kurio sunku atsisakyt
tai aš ir sakau, kad man jis labai patinka
kai buvau metusi vartot apskritai pieno produktus, būtent šito fermentinio sūrio labiausiai norėjosi
bet iš tikro, tai yra labai riebus produktas, tiems, kas nori sulieknėti maisto sąskaita, patartina jį keisti mažiau riebesniais produktais
ir sakyčiau tie masinės gamybos sūriai kažin ar jau taip ir turi daug tų visokių svarbių medžiagų, kaip kad teigia mokslininkai
majonezas irgi nieko ten blogo gi, aliejukas ir kiaušiniai, ale blogybė sveiko maisto prasme totali.
dar ir perdirbimo procesai nieko naudingo nepriduoda ir didelę dalį tų gerų priedų išnaikina. varškės sūris praktiškai natūraliai yr išgaunas ir gan mažai laiko užtrunka, o vat fermentinį sūrį norint pagamint tai kiek procesų atliekama. jeigu natūraliai, tai šiek tiek daugiau laiko reiktų, o vat greituoju būdu, kaip kad daro mūsų gamintojai, tai nieko ten jame gero nebelieka apart riebalų.
ir kitos pusės, tai vat ką čia reiškia, sūrio gabalėlis, dar to gabalėlis ir dar kito gabalėlis ir sėdi visa pūkais apaugus
ir visi rūbai susitraukę
na bet kokiu atveju kiek bemestume svorio, norėtume išlikt lieknos gražios, sveikos
mažiausia 50 gramų riebalų per dieną turim gauti
jei tas sūrio gabalėlis telpa į normą tai ir valio, nu jei netelpa tai ir galvoji, valgyt bliūdą salotų su šaukštu aliejaus ar tuos 30 gramų sūrio o salotas jau be aliejaus
tiesiog skaičiuojam skaičiuojam jei jau pūkai auga o ribotis iki begalybės nesinori (nes taip reiks visą gyvenimą arba pūkai ataugs)
aš kadangi vartoju per mažai pagal normas angliavandenių ( ne specialiai bet taip išeina ir poreikio didelio neturiu) tai ir daugiau tų riebalų leidžiu sau
pūkai auga kai vartoju visko per daug (jau minėjau, visokie čipsai, riešutai tešlos apvalkale sūrūs sausainiukai, ir viskas aišku jau be jokių normų ![]()
na,iš dalies sutikčiau, bet visitek laikausi tos teorijos, kad geriau suvartoti mažiau apdirbtą riebalą vietoj to sūrio, t.y. geriau vis tik gero aliejaus šlakelis, ar net tų pačių sūdytų lašinukų gabalėlis negu fermentinis sūris.
arba jeigu norim labai sūrio, tai geriau rinktis kokio tai prancūzų ūkininko
ne masinės gamybos. na, galima ir lietuvio, jeigu jis gamina tą fermentinį
kalbant apie sveikuma čia.
o dėl siako, tai galioja visam kam, ne tik šitam riebalui