Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Kiek aš jų turiu, tai į blynus su varške, bet kai nusunkiu, net iš nemažos cukinijos ne kažin kas lieka, tai vis bijau, kad ant ribos bus ir nepavalgys visi. Į bulvinius blynus. Ant grilio tiesiog pakepti. Cukinijų makaronai. O labiausiai sunaudoju į tokį savo sugalvotą patiekalą, kai pakepu šoninės skiltelėm, cukinijos girežinėliais, pomidorų griežinėliais, mocarelos, gardinu ten viskuo - citrinos sultim, sojų padažu ir česnako į pabaigą pridedu. Gaunasi tokiam skystyje viskas, bet visi absoliučiai dievina šitą patiekalą. Tai kai gerai alkani, reikia poros pilnutėlių keptuvių (pas mane 30 ir 28 cm). Sueina bent pora vidutinių cukinijų. Kai netingėjau ir visi mažiau valgė, tai dar dėdavau bokšteliais, kultūringai, dabar tai maišau viską beveik bile kaip. Kai pavyksta jauną mažą nusiskinti, tai suvalgau tiesiog  :B .  Būtų atsargų - daryčiau uncle bens'ą jūsų kažkada išreklamuotą :). Dar vis lazdeles orkaitėje planuoju išbandyti, įdarytas daryčiau, jeigu bent 6 mažos pasitaikytų, bet kur tau... Turiu 3 daigus. Anam sode iš 2-iejų būdavom užsivertę. Aišku, ten buvo palankesnės sąlygos -augo ant laužavietės ir atviroj saulėtoj vietoj. Dabar už šiltnamio, kur beveik niekas daugiau neauga :), kita padoresnėj vietoj, bet irgi stebuklų nerodo. Moliūgai keli yra. Šiemet tai ir arbūzų būtų kokie 8, bet tai kelis kurkliai iš apačios pagraužė, o dabar vytulys pagavęs, nebeauga, nors nėra dideli, ech. Yra kur tobulėt daržininkystėje :).

Atsakyti

Nu va kazkiek stiklainiuku sparaginiu yra, likusi marinata ant kopusto su paprika supyliau Gal ir nemarinuociau as tu pupeliu bet kai mama pareiskia kad vien del manes augina o jai 100 metu ju nereikia tai kazkaip ipareigoja..kazkodel susikloste marinuotu pupeliu tradicija.Kazkada paprasiau kad idetu man siek tiek o ji kai prikrove maisa,galvoju tai ka daryt dabar su jom, susiradau zurnale recepta ir sumarinavau kad Ismest nereiktu.o visiem taip patiko kad del manes tas pupeles set eme. Tiesa karts nuo karto perauga, nes ne kasmet buna tai pamirstu  patikrint. Simet mamai su sveikata  bedos buvo tai tetis suziurejo ir primine 😅

Patiekalas su cukinija : SVOGUNAI, CUKINIJA, AVINZIRNIAI(skardinej arba vjrti namie), paprika

Svogunus pjaustom pusziedziais, kepam ant siek tiek aliejaus, paskui dedam parikas griezineliais, apkepam, tada cukinijas griezineliais ar pusmenuliais, apkepam, druskos, pipiru, kokiu zoleliniu prieskoni, spaudziam cesnako skiltele, sauksta balzamiko acto, pakaitinam kol perkais, dedam avinzirnius, dar pakaitinam ir isjungiam. Tinka kaip garnyras ar kaip savarankiskas patiekalas.

Vietoj cukiniju galima baklazanus det.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 30 liepos 2019 - 20:20

Summerio liko apačios ir rankovių apdaila. Vaizdas džiugina. Buvau pabaigus apačią, bet optimistiškai nepakeičiau į mežesnį virbalą, dėl to matosi laisvumas. Pergaminsiu ryt. 

Paskutinėm savaitėm nusispalvinau gyvenimą- reserved'e  nukoviau raudonas ir ryžas kelnes po cielus 20 eur. Švenčiu vasarą. 

Mums šįmet niekaip bendrų atostogų su MB nesusiplanuoja. Nusprendžiau per žolines močiutėm leist anūkais pasidžiaugt ir mums dviem atitrūkt nors pusę savaitės. 

Atsakyti

Žinau, kad Vincis nesisakys, bet man tokia  graži jos internetinė parduotuvė  :wub:  pagaliau paleido į gyvenimą. (Tikkaipmedvilnesnepirkt......)

Pasidžiaugsiu: http://www.apmezga.lt 

Atsakyti

Niuma, nuoroda nenukreipia kur reik. :mirksiukas:

bet graži - pritariu

o kas su medvilne negerai?

ačiū už receptus su cukinija. aš šiaip kaip priedą ją dedu beveik visur. vakar gaminau tipo guliašą (tipo, nes mėsos nėra), tai pridėjau :ax:

dar va tokių turiu keletą

cukinijos-tondo-di-piacenza.jpg

Atsakyti

Katukai, su ja negerai, kad NUOLAIDA http://www.apmezga.l...duktas/cable-5/  :D o mezgimo eilė ir taip kilometro. 

hm, kodėl nenukreipia, įdomu, jei puslapis, tai toks... greičiausiai SM bajeriai :) 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo niuma: 31 liepos 2019 - 09:38

Katukai, su ja negerai, kad NUOLAIDA http://www.apmezga.l...duktas/cable-5/  :D o mezgimo eilė ir taip kilometro. 

hm, kodėl nenukreipia, įdomu, jei puslapis, tai toks... greičiausiai SM bajeriai :)

galima sau pasakyt, kad pvz nėr gražių spalvų :B

Atsakyti

O ką daryt, jei viena yra? Ir kiekis tinkamas :D reikės natūroj patikrint.

Ūmai karščiai atslūgo. Nors jau nuo pirmadienio šalia lūpos herpis skausmingas. Eisiu acic tabletėm pirkt. Vieną kartą vartojus tik, pasiteisino keliems metams. 

Atsakyti

O acicloviras ne receptinis?

Atsakyti

vilmak, būdavo anksčiau receptinis.

Atsakyti

Sveikos :4u:

per mano akis žiūrint, Niuma, tavo dabartinis mezginys tavęs nepuošia :huh2:
Bet gal ir nusišneku :D mano supratimu ten visko per daug. Per daug margumo, per daug apsmukimo. Pečiuose per platu.. tas oversize, apvalesnėm yra"slidus" reikalas.
Bet gal bus labai smagus ir nešiojamas rūbas :super: to ir linkiu :mirksiukas:

Mezgu-tyngiu-mezgu :rolleyes: klumpes vos pavelku. Neseniai paaiškėjo, kad gyvenu su lėtine angina. Kaupiasi visokie gėriai  gereklėj. Iškrapštė, gal sparnai dabar išdygs :D

Liemenė. Super paprasta, šonuose skeltukai.

Priedas  1.jpg   186,13KB   0 Parsiųsta kartų
Skeltukų vidinė pusė
Priedas  2.jpg   216,85KB   0 Parsiųsta kartų
Kišenė prisiūta
Priedas  3.jpg   201,36KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ristina: 31 liepos 2019 - 12:41

Koks oras gaivus , mmm... Luknė islandinę kerpeną tvarko džiovinimui, samanas ir spyglius išiminėja. Dzūkijoj pasirinkom ne tik grybų, bet ir kerpenų

O aš braškes tvarkau, nes jau laikas

Dar vyras prigalvojo darbų atostogaudamas, tai važiuosim į Lapių šiukšlyną priduot statybinių atliekų, reik popieriuką gauti statybų inspekcijai

Ir pamegzt norėčiau šiandien dar

Atsakyti