Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

O kas.su vitaminu C? 

Nežinau, laidoj nenagrinėjo kiekvieno elemento poveikio imunitetui. 

Bet žmonės sako, stiprina :D tai matyt teorija ta pati, suaktyvinti apauginius baltymus ląstelėse, kad jie greičiau atažintų "svetimus" ir juos blokuotų, pakeistų, suėstų, užmuštų, ar ką jie ten daro su tais ligų sukėlėjais

Bet vit C daug yra maiste.

Atsakyti

Visokių yra, ir mano ūgio ir didesnių. Ir kalninių, ir juodųjų. Viena tokioj labai strateginėj vietoj yra bonsas. Pernai jos nekarpiau, tai paaugo jau daugokai, šitą tai būtinai reikia. Tai tiesiog pagrindinę šakelę prikirpt? Šviežių ūglių nėra, tai kirpt pernykštę? 

Liniuka, turi būti šviežūs ūgliai, kiekvienos šakelės gale būna toks kuokštelis :), gal dar ne visai pabudę, dar trupi, ryt savus apžiūrėsiu... 

Vėliau iš to kuokštelio centrinio ūgliuko šaka ar viršūnė auga ilgyn, o iš kitų darosi šakelės. tai, jei tą centrinį pritrumpini, tai šaka(viršūnė nustoja augti), jei tuos šoninius trumpini, jie irgi mažiau auga, taip formuojami bonsų debesėliai... 

va , paskaityk  čia http://www.spygle.lt...ratyvines-pusis 

Atsakyti

Daugiausia Vit C pasigamina per meetus :)

Teigiamų emocijų irgi. Ir eit niekur nereiks. Nebent į kambarį, kuriam seniausiai buvę. Langus pagal poreikį atsidaryt galima. 

Kada sekantis? :D kas savaitę? 

Myliu jus :) 

Atsakyti

Galvojau, patylėt gal tik laikų pridėliojus...

Žmonės labai įvairiai skaito rekomendacijas. Kaip ir su kaukėm. Rekomendacijose nurodoma, kad menkiausia apsiaugojimo priemonė ta kaukė, reik PLAUT RANKAS ir DEZINFEKUOT PAVIRŠIUS. Ir nevaikščioti į parduotuvę/vaistinę be būtino reikalo. Trumpu #liknamie išreiškiama, mano nuomone, būtent tai. O ne #tupėklentomužsikalęsbūtilaukenuodinga. O Lietuva SIUVA šiuo metu.

Šiuo puikiu oru aš stengiuosi skambučius lauke skambinti. Natūraliai einu ten, kur jie nenervins aplinkinių. Na, kur jų MAŽAI.

Bet va turiu vieną kaimyną, kuris vaikus po vieną į vidinį kiemelį pažaist išleidžia. 

Atsakyti

https://www.facebook...26812115571485/

Atsakyti

Vilmak, Freke, ačiū už patarimus :4u:​ Supratau, kad dar anksti karpyti, reikia laukti šviežių ūglių.

Priedas  IMG_20200328_084836_resized_20200328_084945049.jpg   322,74KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Gadget, mes šiaip labai draugiškai padiskutavom.

Bet esmė, kad dabar tų išeinančių daug, ir kattais tampa sunku laikytis saugaus atstumo. Tada kaukė ir reikalinga. Nes virusas ne tik ant paviršių gyvena, kažkiek laiko ir ore kabo. Be to prasilenkiant su žmogum arti, gali ir paliesti jo paviršių. Neliesti veido apskritai beveik neįmanoma. Dažnai žmonės tą daro nesąmoningai. Arba iškilus reikalui. Pvz man iš lauko į patalpą užėjus sudrėksta nosis, pradeda varvėt. Ir tai ne sloga, kurią gali sulaikyt kažkokiu būdu. Vandenėlis. Kova vidinė žiauri :D  negalima liesti, negalima! Noriu!reikia!Nereikia! 

Kad išvengti tokių ir panašių vidinių kovų, kai kurie pasirenka išvis nekišti nosies už namų durų. Daug žmonių gyvena butuose, kur norit patekt į orą, dar reik laiptinę pereit ir atsidaryt lauko duris! Kurias tikrai lietė visi kaimynai. Tikrai ne visi nusipirko pirštinių, dezinfekcinio ir kitų priemonių.

Ai žodžiu. Kas ėjo,  ir toliau eis. O kas nėjo, mūsų neskaito :D 

Kaliningrade iki balandžio 5 uždarė prekybos centrus, įstaigas, parkus, pramogų vietas, kavines. Nuo šiandien. Pranešė vakar. Įtariu masinę paniką artimiausiom dienom.

Atsakyti

Labas rytas, 

pas mus laiptinės visos išdezinfekuotos, vakar purškė gatves. 

Atsakyti

Įdomi konstrukcija

Priedas  Screenshot_20200328-102306_Pinterest.jpg   132,17KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Išskleistinė

Priedas  Screenshot_20200328-102448_Pinterest.jpg   116,42KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Sveikos :)

kita savaitę mokykla startuoja. Niekaip nesuprantu  kodėl mokykla negali ties viena sistema nuotolinėms pamokoms apsistoti.... kol vaikai išmoks kur kada prisijungti ir kir darbus sukelti- bus reikalų...

Ir aš to niekaip nesuprantu. :oh: Pikčiausia, kad lyg ir oficiali mokytojų, mokinių, tėvų bendravimo erdvė visą laiką buvo el. dienynas, bet dabar ten atkeliauja tik oficialūs mokyklos administracijos laiškai (su lozungais "ruošiamės labai profesionaliai" ir pan.), o mokytojai kiekvienas išradinėja dviratį pagal savo supratimą: vieni aiškina, jog šiuo metu atostogos ir kol kas nieko daryti nereikia, kiti puola kelti užduotis ir bet kokiu paros metu siunčia priminimus sms'ais, treti (jų dauguma) tiesiog dingę. Sūnaus auklėtoja pasirodo rengia klasės meet'us, bet apie juos informuoja Facebook'e (kad mano sūnus neturi ir neturės paskyros, esame jai sakę bent kelis kartus, bet ji vis tiek neva pamiršusi...) Sudalyvavus meet'e paaiškėjo, kad neprisijungę beveik pusė klasės, bet auklėtojai dėl to ramu, nes tai tik jos geranoriška iniciatyva. :unsure: Viliuosi, kad nuo pirmadienio staiga iš letargo pabus dalykų mokytojai, iš kurių kol kas jokių žinių. Taigi mano vakarai po darbo nusimato tokie: tikriname dienyną per tris skirtingas paskyras ir keturis el. paštus, tada pereiname nuotolinio mokymo programas (prie poros jau esame prisijungę, bet panašu, kad tai tik pradžia), o tada tokioje šeimyninėje idilėje vaikučiai "savarankiškai" ruošia namų darbus, man begaminant vakarienę ir kitos dienos pietus (vyras, tikėtina, užbaiginėja savo darbus).

Nepatikesi bet imunitetas be vitamino d kencia. O per langa tai nezinau kiek ten kysot reik kad kambary jo vedindama pagautum

bet jo, mes kasdien arba beveik kasdien lauk einam tiek dabar tiek pries karantina

Vitaminą D mūsų platumoje nuo rudens iki pavasario bet kuriuo atveju rekomenduojama vartoti papildomai lašiukais... Kas jau taip beviltiškai dėl karantino uždarytas tarp keturių sienų, turėtų pavartoti ilgiau ir tiek.

Atsakyti

Smalsute, o kiek metų sūnui?

Atsakyti