Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Smalsute, gi esi jauna, kol turi pirmų kartų!

Atsakyti

Prisiminiau ko nemėgstu kepti ir kas nesigauna. Lietiniai blynai :B nežjnau iš kelinto karto tešla tinkama gavos, turbūt tik pagal Beatą, o išliet ją tinkamai ir apverst tai išvis neįmanoma :D​ 

Lietinių nekepiau gal kokių 15 metų, bet kažkaip pavykdavo :D tešlą iš akies maišydavau - svarbu užmaišius palaikyt ne mažau kaip pusvalandį, kad gerai išbrinktų, o paskui praskiesti iki reikiamos konsistencijos :rolleyes:

Atsakyti

Va, katuk, priminei dalyką, kurį bandžiau dar daugiau kartų nei tą pyragą nelaimingą :D  Tai lietiniai :oh: Pačiai vienai dar nei karto nepavyko. Kartą bandžiau ir pagal Beatą, bet vis tiek kažkas ne to buvo. Ir kiek pamenu, ten visko daug reikia. O mano mama tai iš vos ne miltų ir vandens viską nerealiai skaniai ir plonai padaro. Vieną kartą bandė net mokyt, bet kažkaip neišmokau :D Vyro sesė irgi nerealiai skaniai plonai ir greit viską ten suburia.

Aš net keptuvę spec. turiu. Tiksliau ten mano vaiko vidurinio, bet vis tiek nepadeda.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limit: 07 balandžio 2020 - 18:27

Prisiminiau ko nemėgstu kepti ir kas nesigauna. Lietiniai blynai :B nežjnau iš kelinto karto tešla tinkama gavos, turbūt tik pagal Beatą, o išliet ją tinkamai ir apverst tai išvis neįmanoma :D​ 

sitie  tai gaunasi  gerai.... ale sumasciau  pries Uzgavenes KETO LIETINIU  issikept... gavosi sh.... tiksliau niekas nesigavo. bet nurimt negalejau. pries savaite keto grupeje pasidalino receptu, vel bandziau, ir vel nesigavo, nes recepte klaida buvo. tada dar  bandziau....  nu ir  speju daugiau as ju nebandysiu . keto ir lietiniai nesuderinami dalykai :)

o siaip  jau tingiu eksperimentuot, nes seimynos vyrai labai jau konservatoriski.  pagamini ka nors mandriau, tai raukosi...  eina ieskot ko nors kito... ar man to reik :hmm: eksperimentuoju, kai vienas namuose  :D 

Atsakyti

Pyragų ar karbonadų kept nemoku :D

Bet lietiniai tai pavyksta visada. Darau iš akies. Nieko ten mandro nereik :rolleyes:

Atsakyti

Orkaitėj vištienos filiukai, sumakalavau kopūstų su ananasais salotas, bus vakarienei ir dar pietums liks kai kam.

Grįžom iš miško. Jėga. Bet tais kalnais pakalnėm palaipiojus ryt turėtų būti įdomu  :rolleyes: Nauju maršrutu praėjom kartu su vyru. Aš viena einu saugesniais ir jaukesniais takais. Pasinaudojau proga, kad vyriškis dirba nuotoliu, per pietus prasukom ratą (net su online darbiniu mano meetu, miestietėm kolegėm žibutes parodžiau), po darbo valandų antrą, didesnį ratą. 

Atsakyti

Nu kaip gali nepavykti lietiniai?

Miltai vanduo kiaušas aliejus, nu taip lengva.

Kepu vyrui taip daznai, kaip tik papraso. Kol buvo sunus tai 3 kart savaitikej. 

As irgi nebijau virtuvej nieko, kas nors vistiek gaunasi.

Šimtalapis namu salygom buvo sunkiausia, nes istampyt kokius 7 lakstus mano virtuvej sudetinga.

Bet vistiek gavosi.

Atsakyti

Nu kaip gali nepavykti lietiniai?

Nu papasakokit kas nors, KAIP gali nesigauti lietiniai - prisvilti, neiškepti, dar kaip nors ...

Atsakyti

Hm..nu tikrai man keista skaityt kulinarines nesekmes šiukšlinėj..nu gal kokius 2 kart keksas buvo neiškilęs bet ir tą vyrai suvalgė, skonio nepagadino. Ir gal kokį kartą bulviniai blynai iš pašalusiu bulvių padegė.

Nu kartais per daug pasūdau

Nepaisant nemeilės čirviniams visokius eksperimentus mėgstu virtuvinius, ypač kai nujaučiu kad skanu bus

Tortus kelis kart kepiau bet šito daikto nemėgstu valgyt tai ir kept tingiu

Bet irgi gavosi. 

Nu žodžiu virtuvės nesėkmių nebijau kaip ir reglano 😆 gal tik ne itin mėgstu gamint, nors dabar per karantiną gaminu kasdien ir net nenervina

Atsakyti

Aha ir šimtalapį kelis kart kepiau, skanu, gavosi, bet kartot tingiu

Ai jo ir aš ko gero silkę po patalais kišiu, nors man čia gal toks kalėdinis patiekalas

Vakarieniavom daržovių sriuba su kukuliais

Atsakyti

Lietiniai.

Visų pirma kažkodėl labai sudėtinga atsikratyt gumulėlių tešloj. Nežinau, iš kurios vietos rankos auga,nu sunkiai gaunas. Tada su skystumu kiekvieną kart vis kitaip. Jei tik tirštesnė, tai tiesiog dideli sunkūs blynai. Kartais ir per skysta būna. Nes jei per skysta, apverst praktiškai neįmanoma sveiko. Tada vat apversti, nes jei prilipo per daug, tai neatkrapštysi, suplyšo, susinervinau, mečiau ir eikit visi alkani kur norit. 

Ir amžinai nepataikau su kiekiu. Beveik visada per mažai. O aš užsispyrus daugiau nemaišau, nu nes praktiškai kokias dvi valandas kažkokiem blynam paaukot ne mano nervams.

Ir neikada niekada nelaikau galvoj recepto. Man reikalingi tikslūs kiekiai o ne iš akies. Nes iš tokio papasakojimo, miltai vanduo kiaušinis ir aliejus, tai nu labai pavojingai net nežjnau kas gali gautis. Plyta kokia nors :hmm: omletas gal?

Atsakyti

Beje-bandelės su cinamonu gavosi! Dariau pagal Beatą. Cinamoną reiktų keist,man per daug sausas jis. Nors čia gali būt mano orkaitės bėda, ji man visus patiekalus nusausina.

Ir tikėjausi puresnių kaip mielinių.vėlgi, įtariu savo orkaitę :B 

Dar laukiu augintinio, kad įvertintų. Dar darbe :B  viliojau visaip, fotkes siunčiau, nu negrįžta, nesivilioja

Atsakyti