Dėl gumulėliu katuk mėgink pagal Beatą. Man jos lietinių receptas tobulas.
Receptų ir aš galvoj nelaikau,bet žinau kur pažiūrėt. Nu čia tam kam receptų reik, dažniausia pyragam kokiem
Tai jo , qqte, ir sakau, kad Beatos receptą atradus, kai kurios bėdos išsisprendė, čia dar iki tol gumulai būdavo.
Va, mano šedevrai. Čia ne pagyroms rodau,.o kad ne tuščiai kalbėt
received_221593115588643.jpeg 234,96KB 0 Parsiųsta kartų
Nu. Tai reik turėt tas tris keptuves jau dėl lietinių tikrai nepirksiu
Rasčiau nebent skirtingas. Turiu ketaus keptuvę, bet jos paviršius ne visai lygus, o ir kaista ji kitaip, būtų kitos problemos turiu wok, nu kažin ar lietiniams ji . Nu iš bėdos dvi skirtingo dydžio gal ir atsirastų
Lietiniai visada gaunasi iš akies. Kažkada labai seniai kartą nesigavo, bet įtarimų miltai buvo pasitaikę kažkokie blogi. Prisimenu mama kartais sakydavo, kad miltai sąla. Ką tas reiškia nežinau, bet rezultate limpa prie keptuvės nors tu ką.
Ruošiuosi pirkti ketaus puodą. Kažin geriau emaliuotas ar ne
Lietiniai.
Visų pirma kažkodėl labai sudėtinga atsikratyt gumulėlių tešloj. Nežinau, iš kurios vietos rankos auga,nu sunkiai gaunas. Tada su skystumu kiekvieną kart vis kitaip. Jei tik tirštesnė, tai tiesiog dideli sunkūs blynai. Kartais ir per skysta būna. Nes jei per skysta, apverst praktiškai neįmanoma sveiko. Tada vat apversti, nes jei prilipo per daug, tai neatkrapštysi, suplyšo, susinervinau, mečiau ir eikit visi alkani kur norit.
Ir amžinai nepataikau su kiekiu. Beveik visada per mažai. O aš užsispyrus daugiau nemaišau, nu nes praktiškai kokias dvi valandas kažkokiem blynam paaukot ne mano nervams.
Ir neikada niekada nelaikau galvoj recepto. Man reikalingi tikslūs kiekiai o ne iš akies. Nes iš tokio papasakojimo, miltai vanduo kiaušinis ir aliejus, tai nu labai pavojingai net nežjnau kas gali gautis. Plyta kokia nors omletas gal?
Kad nesušoktų gumulėliais, ne pieną pilu į miltus, o miltus pamažu beriu į kiaušinių ir pieno plakinį. Dar viena gudrybė - ne ant aliejaus kepti, o keptuvę patepti lašinių gabaliuku.
Ar plonyčiai iš skystesnės tešlos, ar storesni iš tirštesnės, jokių problemų su apvertimu. Svarbiausia neversti per anksti, kol nesukibo į blyną. Kai jau panašu, kad laikas verst, imu judint keptuvę pirmyn-atgal gana intensyviai. Kai blynas ima keptuvėj važinėti, tada pats laikas verst.
O šiaip tan net neįsivazdavau, kad gali būti bėdų su lietinių kepimu.
Lietiniai visada gaunasi iš akies. Kažkada labai seniai kartą nesigavo, bet įtarimų miltai buvo pasitaikę kažkokie blogi. Prisimenu mama kartais sakydavo, kad miltai sąla. Ką tas reiškia nežinau, bet rezultate limpa prie keptuvės nors tu ką.
Ruošiuosi pirkti ketaus puodą. Kažin geriau emaliuotas ar ne
Emaliuotas geriau, bet eile brangiau.
Pirkau simple. O jei dažo, tai gal neiškaitinai? Turiu keptuviukę šakšukai (su padėklu) ir nedicką kitokiem reikalam.
Dėt foto?
O kuo emaliuotas geriau?
Su tuo dažymui tai keista
Va čia žiūrinėjau, kainos humaniškos.