Mane nervina greičiausiai tokie neapibrėžtumai, kaip "tvarkykis mitybą". Aš norėčiau, kad ir tas gydytojas aiškiau apbirėžtų, kaip tvarkytis. Vat pvz man pasakė,; nevalgyk pieno produktų. O paskui toks nustebimas, kefyro negeri? O tai ką, kefyras ne iš pieno? Pasirodo, fermentuoti visai tinka.
Arba tas pats cukrus. Plę, tai reik kiekvieno produkto etiketes nagrinėt, nu nes kažkaip ne visada suvoki, kur to cukraus pridėta.
Labai ne koks pavyzdys prie sveikos mitybos, bet pvz pasirodo bulvių čipsuose yra pieno miltelių! Arba kukurūzų traškučiuose yra kviečių miltų.
Geriausia vistik matyt mažiausiaii apdirbti produktai.
O ar mityba kalta, tai sužinosi tik paeksperimentavęs. Kaip su kokia alergija.
Matai, bėda ta, kad gydytojai patys nežino. Jie mokosi iš vadovėlių, o ten labai daug netiesos (tiksliau nepagrįstų hipotezių, pateiktų kaip pati tikriausia ir nekvestionuojama tiesa). Ir dar labai svarbu tai, kad jie mokomi medikamentais gydyti ligas, o apie prevenciją kalba neina.
Aš dabar susidūriau su problema, kad svoris vis kaupiasi. Nežiūrint į tai, kad valgau vos trečdalį, ką valgiau jaunystėj, ir sportuoju, ko anksčiau nedariau. Pradėjau ieškoti galų. Panašu, kad radau, nes per 20d ne tik kad be pastangų, o netgi valgydama daugiau numečiau 4kg. Perklausiau net ne keliolika, o turbūt keliasdešimt valandų pranešimų ir paskaitų iš įvairiausių konferencijų, interviu su visokiausių galų gydytojais. Ir pagal visus juos susidėliojau.
1. Cukrui, baltiems miltams ir augaliniams aliejams bei paruoštam maistui (high processed food) griežčiausias ne. Sultims irgi ne. Vaisiai kitas dalykas. Ne low fat produktams - iš jų pašalinti riebalai pakeisti sintetiniu brudu.
2. Jokių užkandžiavimų (tai tiesus kelias į tukimą - jaučiau tai seniai, bet nemokėjau to paaiškinti niekaip kitaip, kaip kad užkandžiaujant persiryju dėl nuolatinio šūdeliavimo nepasisotinant. Dabar žinau, kad tai insulino, atsakingo už riebalų kaupimą, šuoliai).
3. Kuo ilgesnis tarpas tarp vakarienės ir pusryčių - taip leidžiama organizmui išdeginti riebalus, kurie ir sukaupti tam atvejui, kai nebus maisto.
4. Gyvuliniai riebalai yra gėris - suteikia sotumą ir nekelia cukraus kraujyje, todėl nesivysto rezistencija insulinui ir netunkama bei neinama diabeto link. Ir cholesteroliui bei širdies-kraujagyslių ligoms jokios negeros įtakos neturi.
5. Gaminti patiems. Viską.
Vos trys savaitės, o aš kitas žmogus.