Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Ne pilnatis kokia nors :hmm:  ar gal užtemimas koks. Nes kažko net pačiai juokinga, ko čia taip susinervinau dėl Terezzos visai teisingo posto.

Sorry, tikrai sunervint nenorėjau. Mintis mano buvo ta, kad nuo mitybos tvarkymo pradėti yra paprasčiausia. Nes jei kalta mityba, tai jokie vaistai nepadės, kol maistas sutvarkytas nebus.  :4u:​ 

Atsakyti

Gal kas žinot, kaip ten pažymas - gydytojai išduoda šiuo metu, stovyklai, tuo pačiu ir tas mokyklines?

Išduoda. Mūsų poliklinikoje pagrindiniai srautai pas savo šeimos gydytoją dabar ir yra sveikų vaikų, ateinančių daugiau mažiau profilaktiškai, o sergantys esant reikalui keliauja pas kitą gydytoją. Bet pasižiūrėkite kada tiksliai išduota jūsų pernykštė pažyma, gal labai skubėti ir nereikės – mums stovyklai skaičiavo kaip galiojančią metus + dar 3 mėnesius:

https://sam.lrv.lt/l...atos-pazymejima

Gal kas netyčia žinote, kokioje poliklinikoje ar optikoje Vilniuje būtų galima greičiau patekti pas vaikų oftalmologą nemokamai konsultacijai su šeimos gydytojo siuntimu  (ne tik regos patikrinimui prieš gaminant akinius)? Užsiregistruoti pavyko tik rugpjūčio pabaigai, bet akiniai, nors kol kas ir nebūtini nešioti nuolat, jau prieš kelis mėnesius sulūžę – vasarą dar kaip nors, bet mokslo metus jau norėtųsi pradėti su pagamintais naujais akiniais.

Atsakyti

Vasara...pasvilau nemenkai netyčia.. :unsure: 

Man tai keista, sako žmonės sendami mažėja, o man kojos dydis užtikrintai trisdešimtdevintėja, nors visą gyvenimą nešiojau tvirtą 38 dydį.  :unsure:

tai ne visas žmogus mažėja, tik ūgis, nes stuburo tarpslankstelinai diskai ir patys slanksteliai dėvisi, deformuojasi. 

O, pvz, koja , nosis ir ausys auga :) 

o mano pėda dar ir labai plokštėja..seniau labai mėgdavau tokio tipo basutes, kaip Liniuka pirko..Dabar beveik visos nebepatogios.. :huh2: 

O va Lace basučių skliautas tai viliojančiai atrodo..

Atsakyti

Smalsute deja pas vaikų oftalmologus pritu nesuvokiamos eilės. Gal Antakalnio pol. mėgink?

Nes ten bent jau pavyko užsiregistruoti kai kitur liepė laukt kol atsiras talonų.

Atsakyti

Dėl autoimuninių supratimo neturiu kaip ten kas ten bet esu girdėjus kad medikai specialius protokolus taiko, išbraukia visus gliutenus, pomidorines baklažanines paprikines daržoves, augalinius aliejus a la rapsų saulėgrąžų, sojų, kukurūzų, palmių, karvių pieno produktus.

Gera žinia Restar - sūdytų lašinukų ir silkės atsisakyt nereikia. Jei turėčiau ligą a la autoimuninę, diabetą, dar kokį velnią..daryčiau viską, net ir dietos griebčiausi. Vistiek didesnio streso organizmui mitybos pakeitimas neduos nei duoda liga. Nu bet aš jos neturiu ačiū dievui, galiu išsidirbinėt kaip noriu su maistu

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 23 birželio 2020 - 19:49

Sorry, tikrai sunervint nenorėjau. Mintis mano buvo ta, kad nuo mitybos tvarkymo pradėti yra paprasčiausia. Nes jei kalta mityba, tai jokie vaistai nepadės, kol maistas sutvarkytas nebus.  :4u:​ 

Mane nervina greičiausiai tokie neapibrėžtumai, kaip "tvarkykis mitybą". Aš norėčiau, kad ir tas gydytojas aiškiau apbirėžtų, kaip tvarkytis. Vat pvz man pasakė,; nevalgyk pieno produktų. O paskui toks nustebimas, kefyro negeri? O tai ką, kefyras ne iš pieno? Pasirodo, fermentuoti visai tinka.

Arba tas pats cukrus. Plę, tai reik kiekvieno produkto etiketes nagrinėt, nu nes kažkaip ne visada suvoki, kur to cukraus pridėta.

Labai ne koks pavyzdys prie sveikos mitybos, bet pvz pasirodo bulvių čipsuose yra pieno miltelių! Arba kukurūzų traškučiuose yra kviečių miltų. 

Geriausia vistik matyt mažiausiaii apdirbti produktai.

O ar mityba kalta, tai sužinosi tik paeksperimentavęs. Kaip su kokia alergija.

Atsakyti

Qqte-maža  ką tu girdėjai... nei vienas gydytojas apie mitybą nė žodžio. Visiškai.

Vienintelė šeimos nedrąsiai patarė pieno atsisakyt, bet dėl virškinimo bėdų. Nors turbūt tos bėdos irgi didžiąja dalim dėl autoimuninių.

Bet jūs kalbėkite kalbėkite, gal galų gale ateisiu  į protą..

Oftalmologai visais laikais iilgos eilės. Antakalny taip pat. Eikit mokamai. Tam pačiam Antakalny nėr brangu, o eilė dažnu atveju sutrumpėja gerokai. Nors šiandieninėj situacijoj neaišku kaip su tais mokamais.

Atsakyti

Smalsute deja pas vaikų oftalmologus pritu nesuvokiamos eilės. Gal Antakalnio pol. mėgink?

Nes ten bent jau pavyko užsiregistruoti kai kitur liepė laukt kol atsiras talonų.

Antakalnio poliklinikoje dabar irgi geriausiu atveju rugpjūčio pabaigai registruotų, tai ko gero galiu apsispakaininti su savo "žvirbliu rankoje". :)

Atsakyti

Deja, neteko sutikti jokio tradicinės medicinos gydytojo, kuris pradėtų gydyti nuo mitybos.  Bet jeigu kur ir tenka išgirsti, tai nėra nei didelio nuoseklumo, nei, bijau, didelio supratimo. O gal vis dar ir tų tyrimų prieštaringų yra, kaip kad daug kur.

Atsisakyti pomidorų, paprikų, baklažanų, čia jau virš mano jėgų  :B . Ypač savo auginamų... Ir esmė tame, kad mano skydliaukė, keisk nekeitęs mitybą, neatsistatys - miręs audinys. Ir per visą gyvenimą (nuo 16 metų, kai buvo nustatyta) iki šiol nei vienas gydytojas nebuvo nei puse žodžio užsiminęs apie kokią nors autoimuninę mitybą... Bet gyvenu ir nežinau, kaip gyvena kiti. Su skilinėjančiais plonais nagais, kartais užeinančiu nuovargiu, bet dažniausiai vaikštant kur nors (ir ypač, kai jau nebeįdomu - reikia pareiti :D) , padidėjusiu jautrumu. Bet aš net nežinau kito gyvenimo... Kažkada gydytoja nustebo, kai aš gyvenu su tokiu spaudimu. bet kai jis visada toks - tai natūrali būsena.  Dėl to ir motyvacijos siekti kažkokios nepatirtos būsenos, nepažįstamos savijautos - nėra didelės. Atmazkės čia turbūt. Bet bet kokiam pokyčiui reikia pribręsti. Ir kai jau ateina didelis noras ar poreikis, tada ir įvyksta viskas. 

Smalsute - mes gi nežinom visų oftalmologų. Pabandyk į optikas paskambinėti. Aš Antakalnio Universiteto optikoj akinius dariausi - ten su siuntimu nemokamai, apskritai Universiteto optiką giria, bet ten gal ir populiaru. Į kokią stovyklą tavo vaikas ar vaikai? Aš dėl saviškių vis neapsisprendžiu, arba laikas netinka, arba kažkas vis nelimpa. O kur norėjau - nespėjau... Dabar jau tik rugpjūčiui dairausi, nes liepą norėsis visiems akrtu pabūti. Pačiai juokinga apsidarė - lyg neatsibuvom :D. Bet kadangi ri mudu su vyru atostogausim, tai gal ką įdomaus prasimanysim, kur pasibastysim.

Atsakyti

Mane nervina greičiausiai tokie neapibrėžtumai, kaip "tvarkykis mitybą". Aš norėčiau, kad ir tas gydytojas aiškiau apbirėžtų, kaip tvarkytis. Vat pvz man pasakė,; nevalgyk pieno produktų. O paskui toks nustebimas, kefyro negeri? O tai ką, kefyras ne iš pieno? Pasirodo, fermentuoti visai tinka.

Arba tas pats cukrus. Plę, tai reik kiekvieno produkto etiketes nagrinėt, nu nes kažkaip ne visada suvoki, kur to cukraus pridėta.

Labai ne koks pavyzdys prie sveikos mitybos, bet pvz pasirodo bulvių čipsuose yra pieno miltelių! Arba kukurūzų traškučiuose yra kviečių miltų. 

Geriausia vistik matyt mažiausiaii apdirbti produktai.

O ar mityba kalta, tai sužinosi tik paeksperimentavęs. Kaip su kokia alergija.

Matai, bėda ta, kad gydytojai patys nežino. Jie mokosi iš vadovėlių, o ten labai daug netiesos (tiksliau nepagrįstų hipotezių, pateiktų kaip pati tikriausia ir nekvestionuojama tiesa). Ir dar labai svarbu tai, kad jie mokomi medikamentais gydyti ligas, o apie prevenciją kalba neina. 

Aš dabar susidūriau su problema, kad svoris vis kaupiasi. Nežiūrint į tai, kad valgau vos trečdalį, ką valgiau jaunystėj, ir sportuoju, ko anksčiau nedariau. Pradėjau ieškoti galų. Panašu, kad radau, nes per 20d ne tik kad be pastangų, o netgi valgydama daugiau numečiau 4kg. Perklausiau net ne keliolika, o turbūt keliasdešimt valandų pranešimų ir paskaitų iš įvairiausių konferencijų, interviu su visokiausių galų gydytojais. Ir pagal visus juos susidėliojau.

1. Cukrui, baltiems miltams ir augaliniams aliejams bei paruoštam maistui (high processed food) griežčiausias ne. Sultims irgi ne. Vaisiai kitas dalykas. Ne low fat produktams - iš jų pašalinti riebalai pakeisti sintetiniu brudu. 

2. Jokių užkandžiavimų (tai tiesus kelias į tukimą - jaučiau tai seniai, bet nemokėjau to paaiškinti niekaip kitaip, kaip kad užkandžiaujant persiryju dėl nuolatinio šūdeliavimo nepasisotinant. Dabar žinau, kad tai insulino, atsakingo už riebalų kaupimą, šuoliai).

3. Kuo ilgesnis tarpas tarp vakarienės ir pusryčių - taip leidžiama organizmui išdeginti riebalus, kurie ir sukaupti tam atvejui, kai nebus maisto.

4. Gyvuliniai riebalai yra gėris - suteikia sotumą ir nekelia cukraus kraujyje, todėl nesivysto rezistencija insulinui ir netunkama bei neinama diabeto link. Ir cholesteroliui bei širdies-kraujagyslių ligoms jokios negeros įtakos neturi.

5. Gaminti patiems. Viską. 

Vos trys savaitės, o aš kitas žmogus. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terezza: 23 birželio 2020 - 20:21

Matai, bėda ta, kad gydytojai patys nežino. Jie mokosi iš vadovėlių, o ten labai daug netiesos (tiksliau nepagrįstų hipotezių, pateiktų kaip pati tikriausia ir nekvestionuojama tiesa).

O vienas solidžiausių leidinių apie sveikatą – žurnalas "Ko gydytojai jums nepasako". :D  Vadovėliai – labai maža dalis to, iš ko mokosi save gerbiantys gydytojai.

Atsakyti

Terezza, man visokiems pranešimams koją kiša kalbos nežimojimas. Anglų ta prasme. 

Bet įtariu, kol išmoksiu, tai ir teorijos pasikeis :D 

Su rusų kalba sunku tas, kad aš jais nepasitikiu :rolleyes: 

Dėl.gyvulinės kilmės riebalų sutinku, bet kol kas neplanuoju grįžti prie gyvuliukų :rolleyes: nors pvz prisiekę veganai išvis aliejų nevartoja.

Užkandžiavimas jojojo. Bet plę, valios trūkumas žiaurus.

Nu vis aš prie tos pačios išvados-matyt nėr taip blogai.

Panašiai kaip Restar-ta kasdienė būsena tapusi jau tikrai kasdienine, gyveni ir tiek, nėr taip, kad kokie nors skausmai intensyvūs, ar iš lovos nepakiltum. Bet. Aš dar prisimenu tą būseną, kai vos ne vienu atsikvėpimu šokus ryte iš lovos iki pat vakaro kažką veiki ir dar vakare pamegzt jėgų lieka. Nu vat tos būsenos ir norėtųsi. Bet kartu ir suvoki, kad tau toli gražu ne 20 ir net ne 30, tai kažin ar susidėvėjimo procesas neprasidėjęs. 

Atsakyti