Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Katuk sako veganinės mitybos ėmęsi tikrai sveikatos pagerėjimą patiria

Nu ne visi bet daug kas. Dar žiūrint kokia ta mityba. O po maždaug 7 metų visos atsargos išsenka ir sveikata ima griūt stipriai, stipriau nei prieš tą. mitybą. Nes atsargos išsenka.

Nežinau, teisybė ar teorijos. Geriau lai būna teorijos, nors viskas aplink šaukia kad gyvulinis riebalas organizmui būtinas, kad būtinai reikia cholesterolio hormonų gamybai ir visos sveikatos palaikhmui. Bet organizmas ir pats moka pasigamint tą cholesterolį, nemažais kiekiais, svarbu visai riebalų neišbraukt.

Pasigamins ko gero.

Atsakyti

Aš energijos turiu panašiai kaip visada, nei daugiau nei mažiau

Bet-nebejaučiu visiškai vidurių pūtimo ( būdavo nuolat)

Refliukso( būdavo labai dažnai)

Vidurių užkietėjimo( būdavo labai dažnai)

Raižymo pilve ir skausmo skrandy ar kažkur aplunkui (būdabo kartais)

Rankų drebėjimo, silpnumo 2-3 val nevalgius ir pykčio priepolių dėl to (buvo pakankamai dažnai)

Galvos skausmų ( dažniau buvo nei nebuvo), bet jei neišsimiegu būna kartais, tik ne iki vaistų gėrimo

Nesakau, kad visiem taip būtų, aš laikiau save sveika. Kol nepajutau kad galima jaustis smarkiai geriau

Atsakyti

Kokios atsargos išsenka?

Vienintelis ko nėr vegan mityboj-B12. Man jo atsargos neišseko tikrai. Tikrinausi nuolat.

O šiaip aš linkčiau prie to, kad nesvarbu kokio tipo mityba, viską gadina perdirbti produktai.

Atsakyti

Nu..Tereza panašu į keto ir panašias teorijas atėjo tik dar labiau išgrynintas. Nu bent jau kažkas panašaus

Kai supranti kad energijos tvermės dėsnis neveikia ant žmonių nes mes ne mašinos, kažkam nė cukrus nė pienas blogai nepadaro

Paprastai tie kažkas  yra jaunesniojo mokyklinio amžiaus :)

Viską jie išbėgioja kol maži, ir mes sveikos kol jaunos. Vienos daugiau  kitos mažiau.

Medikai apie mitybą mažai ką mokosi. Net dietologė su auštuoju medicininiu išsilavinimu aiškino mums darbe koks gėris košės. Kaip nuo refliukso ar prie diabeto reikia avižinių dribsnių košę valgyt.

Beje Kurpienės teorijos košėm paremtos.

Ta pati perlinė kruopa belen kiek gliuteno turi. Jei toleruojam valio, jei ne?Aš ne.

Dar mane jei jau prakalbom pakraupino kai kurių žmonių požiūris-viena draugė pasakojo kad jos sesuo turi mergaitę kurios epilepsija baisios formos, nepasiduoda jokiems vaistams...reikia ištisai kartu būt, negali dirbt, vaikas negali normaliai mokytis, vaistai neveikia. Kai užklausiau apie ketogeninę mitybą pasakė kad nebandė nes netiki kad gali veikti ...nu nežinau jei aš tokioj vietoj būčiau paskutinio šiaudo griebčiausi, išmėginčiau visk.ir mitybą pirmoj vietoj, bent taip galvoju dabar

Tie kažkas yra reguliuojami augimo hormonų. T.y. ne išlaksto, o išauga.

Mano sūnus turėjo labai didelių problemų su oda. Nuėmus gliuteną pagerėjo situacija kokiais 60 proc. ir sustojo. Prieš kelias savaites perėjo prie keto - oda gražėja toliau.

O jokie gydytojai su jokiais tepalais ir geriamais vaistais nepadėjo. Net antakių tik pusė nuvo likę, o dabar atauginėja. Nebeliko kąsymosi iki kraujų ir nebeliko susierzinimų dėl niekų. Ir nuovargio nėra, o anksčiau prabusdavo nepailsėjęs. 

Oj, aš kažką panašaus patyriau išmetus gyvulinės kilmės produktus. Ir svorio mažėjimą ir energijos turėjimą. Bet kaip ir sakai, kokie 2 metai ir viskas sugriuvo. T.y. svoris grįžo ir tas nenusakomas nuovargis. Kurį betyrinėjant ir atsirado antroji autoimuninė. Ir iš tikro net ir gydytojai negalėtų pasakyt, ar buvo ryšys su mityba ar ne.

Bet norėjau pasakyt, kad nebūtinai sureguluavus mitybą grįš ta energija, kuri buvo. Nu nes negali būt taip kaip buvo prieš 10 metų. Bet negali žinot, gal bus dar geriau :D  arba ne. O aš noriu žinot, dėl ko imuosi kažko. Pvz anas pokytis buvo dėl vaiko. Neginčijamai.

Ar neteks grįžt prie mėsytės?

Katuk sako veganinės mitybos ėmęsi tikrai sveikatos pagerėjimą patiria

Nu ne visi bet daug kas. Dar žiūrint kokia ta mityba. O po maždaug 7 metų visos atsargos išsenka ir sveikata ima griūt stipriai, stipriau nei prieš tą. mitybą. Nes atsargos išsenka.

Nežinau, teisybė ar teorijos. Geriau lai būna teorijos, nors viskas aplink šaukia kad gyvulinis riebalas organizmui būtinas, kad būtinai reikia cholesterolio hormonų gamybai ir visos sveikatos palaikhmui. Bet organizmas ir pats moka pasigamint tą cholesterolį, nemažais kiekiais, svarbu visai riebalų neišbraukt.

Pasigamins ko gero.

Tą patį ir aš išklausiau - kad gyvulinis riebalas organizmui būtinas. O su cholesteroliu jis nesusijęs.

Atsakyti

Kokios atsargos išsenka?

Vienintelis ko nėr vegan mityboj-B12. Man jo atsargos neišseko tikrai. Tikrinausi nuolat.

O šiaip aš linkčiau prie to, kad nesvarbu kokio tipo mityba, viską gadina perdirbti produktai.

Gydytojai, po kelis/keliolika metų buvę vegetarais, grįžta prie gyvulinės mitybos. B-12 trūkumas, augalinis baltymas ne toks pats, kaip gyvulinis, be to, vegetarams labai sunku išlaikyti žemą cukrų kraujyje. Būtent dėl to Indijoj, kur klesti vegetarizmas, klesti ir diabetas.

Nieko neagituoju ir neįtikinėju, bet man viskas dėliojasi už gyvulinius produktus.

Atsakyti

O į mezgimo temą, tai aš vėl ardau.  :oh:  :oh:  :oh:​ 

Atsakyti

Man jau atrodo, kad kiekvieno metodo šalininkas visais įmanomais būdais gins savo tiesą :D  ir arba įtikins arba ne. 

Kol kas nei viens neįtikina, net veganai.

Nors aš jau toli gražu nebe veganas. Aš tiesiog nevalgau mėsos. Ir jo, Terezza, dar jos nenoriu :D​ 

Atsakyti

Katuk oj ne tik b12, bet tingiu plėstis. Neturiu tikslo nieko įtikinėt kaip ir nesu suinteresuota niekieno sveikatinimu.

Neminėsim seniai žinomos tiesos, kad augalinis maistas ne visas būtinas aminorūgštis turi, plius ir turimas sunkiau įsisavina. Bet organizmai skirtingi yra kam tinka ir tas gerai :)

Kalbu apie girdėtas teorijas, bet praktikoj neišbandžiau, ir kol kas nenoriu. O kas ten žino gal po metų pati augaline mityba įtikėsiu, nes kur ta tiesa sakau kas ten žino

Bet kai ima kiti gąsdinti keto mitybos baisumais- atseit oj kaip čia ilgalaikiais tyrimais nepatikrinta, cholestetolis kyla ir t.t .sakau sau geriau gyvensiu trumpiau, su aukštu cholesteroliu bet gera savijauta negu atvirkščiai, ilgas gyvenimas su sutrikusiu virškinimu kažkaip nežavi, nes labai jau smarkiai gyvenimo kokybę sugadina man.

Atsakyti

Netiesa, kad tie kas vartoja gyvulinį maistą, turi pakankamai B12. Tiesiog jie nesitikrina taip intesyviai, kaip veganai.

Ir beje, vyresnio amžiaus žmonės sunkiai įsisavina B12. Nepasakysiu tiksliai, bet dėl skrandžio kokių tai pakitimų, gal kokios tai rūgšties.

Atsakyti

Katukai aš tai sakau, neginu, neagituoju ir neįtikinèsiu :) man patinka įvairovė žmonėse ir jų įsitikinimuose.

Ale bet tačiau mane kažkuomįtikint irgi nėr lengva

Apie mezgimą-nesimezga. Petro Imperatorę skaitau. Užkabino.

Kai neskaitau pažiūriu youtube video mezgėjų. Ypatingai kabina skandinavijos rusaičių vlogai. Bet sukelia norą skandinavų literatūrą skaityt

Atsakyti

Aha b12 trūksta jei skarandžio rūgštingumas per mažas.

Bele kokioj mityboj

Atsakyti

Man jau atrodo, kad kiekvieno metodo šalininkas visais įmanomais būdais gins savo tiesą :D  ir arba įtikins arba ne. 

Kol kas nei viens neįtikina, net veganai.

Nors aš jau toli gražu nebe veganas. Aš tiesiog nevalgau mėsos. Ir jo, Terezza, dar jos nenoriu :D​ 

Aš nesu keto atstovė - valgau vaisius, uogas, daržoves, ir grūdinių mano mityboj yra. Bet jei reikėtų rinktis, pagal turimus faktus rinkčiausi gyvulinę mitybą.

P.s. Žiūrėjau dokumentikos nemažai apie Everestą ir į jį kopiančius. Vegetaraų rezultati prasčiausi. 

Atsakyti