Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Ikėjoj irgi nesi buvus?

Tiesiog mėsos kukuliai tam tikros receptūros.

Aš tai irgi nusiperku budinčių vegetariškų kukulių toj ikėjoj. Labai gerai kai reik ko nors greito Ir skanaus. Bulvių košė, padažo paruoštukas irgi iš ikėjos. 

Atsakyti

Aš tai gal pirma tikrus pasigaminau iš Nidos receptų, o tik tada Ikėjoj susiruošėm pirmą kartą pavalgyt. Tas nutiko arba šiemet arba pernai metų gale pirmą sykį :).  Nieko gero iš tos Ikėjos nesitikėjau, bet visai patiko. Nugi švedų autorių, kokios A.Lindgren knygose yra mėsos kukuliai minimi :). Tai va, aš irgi visai nesenai sužinojau, kokie jie yra :). Man tiesiog smagu tokius mažiukus kepti keptuvėj ir valgyti gana greitai, ne tai, kad kotletus, kuriuos paskui dar troškinu.

Atsakyti

Katuk acha,

Pvz.prancūzų kvartalas, sudalintas dar į tokius gabaliukus, mūsų jau ta vieta, kokie 8 namai po kokius 26 aukštus, visi jie aptverti tvora, įėjimai kokie 4, bet  tik su kortele, tada viduje sargų namuks, o kiekvienoj laiptinėj dar konsjeržas.

Visi vestibiuliai įėjimo tokie nu...kaip čia pasakius, na,alia prabangos.

Pas mus, išdėta mozaika, kitur šviesos instaliacijos, minkštos dalys, pufai ir bla bla bla.

Priešais mus yra kvartalas Fontanų namai.

Ten viskas su fontanais. Spalvoti su muzika, šokantys. Irgi užtverta su sargais.

Visi tie aptvarai turi dar savo parduotuvytes mazas, tokias pieno, druskos, duonos, vyno. Pašto skyriuka. Cheminio rūbų valymo skyriuką, Vaiku darželį ir po 3 ar net 5 grozio salonus😂😂😂. Kainu dar nezinau.

Kažkaip visa ta pompastika nesidetina nei su manimi, nei su kijeviečiais eiliniais.

Na bet....yra taip, kai vošis viskas vieną dieną, tai bus.

Grįžom apėję ratuką aplink ir va Fontanų namų vieni iš fontanų.

Atsakyti

Fontančijai, ten dar nuosavas restoranas yra😂

Pridėta:

Atsakyti

Kukuliai tie švefiški skanuliai geruliai

Ikejoj pirkau ir visavalge ir paskui daržovinius.

Oj kokie puikūs budintys šaldiklį pietūs.

Ir su uogiene ir su padažu ir su burokėlių carpačio. Net noreciau ju.

Atsakyti

Viskas būt neblogai, bet už viską reik mokėt pinigiukus. Tai eiliniai Kijeviečiai kažin ar išsimokėtų. Yra turbūt ir varguolių kvartalai :D 

Karaliaučius Tai nediduks, bet irgi yra ir varguolių rajoniukų (nesu juose net buvusi) ir uždarų kvartalų su sava infrastruktūra.

Ir kai pasižiūri sąskaitas, tai administravimo ir aptarnavimo kelis kartus viršija komunalinius, t.y.  dujas vandenį ir šildymą.

O prabanga.... na, slavai turi savitą supratimą apie grožį. Kaip ir kokie nors švedai :D . Man labiau švedai prie širdies :D  

Arba baltarusiai. Kokie ten raštai, ne tik audinių. Ir spalvos.

Atsakyti

Ikėjoj esu buvus, bet nesu valgius. Tik ledų. Ir jokių kukulių nemačiau ir neieškojau.

Atsakyti

Aš irgi Ikėjoj buvus ne kartą, bet kažkaip maisto ten ieškot neatėjo į galvą  :hmm: tai irgi prie tundrų  :D​ 

Atsakyti

Aš tai irgi nesu valgius ikėjoj bet itariu, kad nieko  nesiskiria nuo mano paprastų kotletų išskyrus forma ir dydžiu :) esu pagal Agnės Grigaliūnienės receptą gaminus tai nuo maniškių kotletų skyrėsi tik kad dėt chia reikėjo, bet neblogi. Nors vaikiui nelabai patiko matyt dėl chia.

Paršliaužiau iš susirinkimo, nusikaliau kaip ciuckis...

Atsakyti

Man kaip ir Nitei neatėjo į galvą maisto ieškoti. Aišku mačiau, kad ten kavinė yra, kad žmonės valgo, bet paprastai kai jau ten nuvažiuoju, tai arba tikslą turiu ką nusipirkt, arba kokių smulkmenų prisirenku, ir matau, kad ir taip pinigų daug išleidau, tai dar valgyt kavinėj  jau prabanga pasirodo. :)

Atsakyti

Kerpena, aš tave suprantu ir visai taip pat mąsčiau visada. Bet kažkada gal alkani išvažiavom, žodžiu, girdėdavau iš žmonių, kad net specialiai važiuoja ten tik pavalgyt, taigi susiintrigavau, kad bent sykį reikia pavalgyti. Ir patiko ir kaina, ir kukuliai :). Mes ir šiaip beveik niekada mieste nevalgom, o čia net su vaikais galima pernelyg neišsileisti. O vaikai ten dar su ta pačia stikline gali bele kiek nesąmonių atsigerti.... Tai tiesiog traukos centras :D. Gerai, kad ypač retai ko ten prireikia.

Ingriduka prabangiai ten apsigyvenot. Nors man daugiabučiai ir prabanga... biškį prasilenkiantys dalykai, na, bet, aišku, jeigu gera vieta, tai gal.  Tavo vyras tokius namus ir stato gal? Kai pasižiūriu vaizdus, tai suprantu, kad mūsų Vilnius mažulytis ir paprastutis. Geriau jaučiuosi mažuose miestuose. 

Šiaip labai faina, kad daliniesi ir švieti mus apie kitą pasaulį, kurio dabar pasiekti negalim :). Tik niekur nedink  :4u: .

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 03 rugsėjo 2020 - 20:51

Maisto prekių skyriukas yra prieš kasas, nereik eit į kavinę. Ten ir daugiau yr įdomių dalykų greitam vartojimui :D  pvz šaldytų pyragų, silkės stiklainiuose, sviestinių sausainių, tos pačios bruknių spanguolių uogienės, marabou šokoladų....

Kažkur kažkada paskaičiau, o gal dukros pasiprašė tų kukulių. Pirma pirkau šaldytų, o tada ėjau ragaut į kavinę :D 

Neseniai skaičiau tokį juokelį, kad užėjimas į paauglio kambarį kaip užėjimas į Ikėją. Atrodo tik pažiūrėt, o išeini su pilnom rankom-dviem lėkštėm, trim puodeliais, rankšluosčiu ir dar krūva visokio šlamšto :D akurat. Užvakar buvau.ikėjoj, ne kambary. Tai plę, 160 pinigo palikau :B tai dėkliukas tai indelis, o ėjau tai tik antklodės :D​ 

Atsakyti