Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Kartais pagalvoju apie keto. Bet nelabai suvokiu, kaip tą padaryt be mėsos.

Nu nes svoris kaip.užkeiktas-ni tudy ni sudy. Nors nieko rimto ir nedarau, teisą sakant.

Na, tikrai yra "green keto". Aš be mėsos gyvenimo neįsivaizduoju, tai nesigilinau, bet jei aktualu, info tikrai yra. Ten esmė gi ne mėsa, o didžioji dalis kcal turi būti gaunama iš riebalų. Sviestas, aliejai, sūriai, kiaušiniai, žuvis, riešutai, avokadai ir nekrakmolingos daržovės. Receptų internete gausybė.

P.s. ir kuo daugiau gilinuosi, tuo daugiau aptinku info, kad su autoimuninėm problemom būtina atsisakyti visų grūdinių. Absoliučiai visų.

Kita vertus, gali praktikuoti protarpinį. Tik tiek, kad suderinus su keto protarpinis einasi daug lengviau.

Katuk šitą pradėjau

https://www.ravelry....omfort-cardigan

Labai fainas ir norėtinas. Tik nesuprantu, kaip aprašymą parsisiųst. Rašo, kad free, bet kažkodėl meta į pirkinių krepšelį ir prašo kortelės duomenų. Paprotink, plyz. :4u:​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terezza: 05 rugsėjo 2020 - 11:42

Ten įsidedi pirkinių krepšelin ir sumoki :) tik sumoki 0 pinigų..einu įdėsiu kambariukan

Atsakyti

Susitvarkiau savo rūbų spintas. \

Vaje, vaje, kiek tų rūbų turiu. Buvau kai ką jau ir pamiršus.

Kai pakūdau šitą vasarą, dar kelias sukneles nusipirkau Utenos trikotažo išparduotuvėj, o dar išsimatavau nemažai gerų rūbų, kuriuos jau buvau išaugus, o dabar vėl geri. Tikrai nemoteriškai turiu kuo apsirengt. Kad tik spėčiau viską nešiot. :lol:

qqte, gražus tavo pradėtas, toks jaukus atrodo.

Mano vaikai kaip tik į ikeją išvažiavo. :D Jau gundžiausi ir aš kartu, bet paskui pagalvojau, kad laiko gaila, namie tiek daug yra ką nuveikt, o dar ir nuotaika tokia pusėtinai darbinga.

Atsakyti

Pasivaikštinejom po sostinės dienas. Oras fantastiškas, žmonių nedaug. Mezginių beveik nėra. Tik nerealaus gražumo ir kruopštumo riešinių poroje vietų :wub: 

Einu susirūšiuosiu svogūnus, česnakus, gal dar kokią lysvę nusiravėsiu. Vakare kursim pirtį. Toks lėtas ir fainas savaitgalis :wub:​ 

Atsakyti

Liniuka, ateinu tavo paprastuolio gražuolio pagirti, toks labai tinkamas tavo aprašytam, lėtam savaitgaliui😍labai mano skoniui mezgi, o ir savatgaliauji... Net slabna, kaip norėčiau pirties. 

Atsakyti

Ten įsidedi pirkinių krepšelin ir sumoki :) tik sumoki 0 pinigų..einu įdėsiu kambariukan

Atsidariau pdf, pasijaučiau kaip japoniškai parašytą chemijos vadovėlį atsivertus ir uždariau. Aprašymai man kažkas klaikaus.  :wacko:  :wacko:  :wacko: 

Atsakyti

O realiai tai mezgi reglaną be priekio, paskui surenki aplink akis ir primezgi plačią atnarą anglišku stulpeliu berods ( iki ten nedaėjau). Man aprašymai visad paukščių kalba kol nepradedu megzt, o tada jau į vietas viskas sustoja galvoj. Teoriškai visad sunku suprast man.Ypač anglų kalba

Atsakyti

Tai jie netgi rašo, kad gali pakartot.

Kasoje imi stiklinęar puodelį, susimoki tipo už kavą/arbatą, sultis, o aparatai skysčiams stovi jau už kasų, prie staliukų. Tai kiek nori tiek eini. 

Islandai gi ne lietuviai-geria ir valgo tik tiek kiek norisi, o ne iš gobšumo, kol bloga pasidaro

Kad aparatai už kasų, pastebėjau, man visad taip keistai atrodydavo, bet nesu mačiusi, kad kas pakartotinai prie jų eitų, tuo labiau, kad apie tokią galimybę dar ir parašyta būtų. Et, nu reiks tikrai prie progos pabandyti, gal apsauga nesusems :D

Atsakyti

Sviestukas geras, gal tiesiog jį ištirpdė ir nesuplakė gerai su cukrun. Ta prasme jį rekkia sukti ilgai, kokias 5 minutes kombainu. Jei rankytėm tai gal kantrybėa pritrūko. Kekse būna dar daugiau sviesto, bet visa esmė ir yr gerai išsukti tešlą.

O tai tirpdyti sviesto šiukštu negalima, nors paskui ataušini ir viską gerai išsuki? Šįkart dariau pagal receptą, bet sekančiam slyvų pyragui galvoju tirpdyti, nes ir terliotis su kambario temperatūros sviestu nemėgstu, ir jei jau ateina ūpas kepti, nesinori laukti, kol sviestas sušils, ypač jei reikiamas jo kiekis – tik šaldiklyje.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 05 rugsėjo 2020 - 15:11

O realiai tai mezgi reglaną be priekio, paskui surenki aplink akis ir primezgi plačią atnarą anglišku stulpeliu berods ( iki ten nedaėjau). Man aprašymai visad paukščių kalba kol nepradedu megzt, o tada jau į vietas viskas sustoja galvoj. Teoriškai visad sunku suprast man.Ypač anglų kalba

Man lygiai taip pat. Pasižiūrėjau schemą ir viskas kaip ir aišku.

Atsakyti

O tai tirpdyti sviesto šiukštu negalima, nors paskui ataušini ir viską gerai išsuki? Šįkart dariau pagal receptą, bet sekančiam slyvų pyragui galvoju tirpdyti, nes ir terliotis su kambario temperatūros sviestu nemėgstu, ir jei jau ateina ūpas kepti, nesinori laukti, kol sviestas sušils, ypač jei reikiamas jo kiekis – tik šaldiklyje.

Sveistą pasidedu į spintelę iš vakaro, tai kepimo laikui atėjus jis jau būna minkštas. O jei pamirštu, tai pasmulkinu ir kišu į mikrobangę, bet šildau tik tiek, kad ištižtų, bet neišsilydytų.

Atsakyti

Aš visada tirpinu sviestą. Nebent darau sviestinę trupininę tešlą. Nematau jokio skirtumo.

Pradėjau megztinį anglišku raštu. O jau buvau atsižegnojus po M. megztinio. Kuris beje tik išmetimui betinkamas :B Visiškai nelaiko rašto siūlas, gavosi visiškas tįsalas XXL dydžio :unsure:​ 

Atsakyti