O kaip mokyklose reikalai?
O ką mokyklose? kas konkrečiai domina? Turiu 3 mokyklas
. Vienas šiandien tik antra diena į mokyklą nuėjo. Kaukių reikia koridoriuose. Dičkės kai kurios mokytojos prašo būti klasėje su kauke. Bręsta reikalas pasiaiškinti, ar jie turi tam teisę.
Tas ir domina
ar susitvarko mokyklos su organizacija, ar nekyla konfliktų dėl kažkokių reikalavimų. Kaip patys mokiniai nusiteikę
Na, kaip susitvarko mokyklos ir ar nekyla konfliktų - tik jos pačios ir žino. Gi dabar tėveliai į mokyklas neįleidžiami, o vaikai pernelyg nepasakoja. Ypač paaugliai, savuose reikaluose jie. Su pana irgi vis sunkiau susikalbėti. Bernas mieliau kalba, bet vakar grįžo toks nusikalęs po futbolo, ir taip bus 3 kartus per savaitę, kad irgi nelabai pasišnekėsim.... Bernui, kaip ir buvau rašiusi, kas antrą savaitę nuotolinis iš namų, visos pamokos online. Atgaivinom seną kompą tam reikalui... Mokykloje būna vienoje klasėje, per pertrauką - tik pažymėtoj teritorijoje
. Panai tik įėjimas atskiras, valgykloje pažymėta vieta klasei, o šiaip po visą mokyklą tąsosi kaip niekur nieko. Mažei pasikeitė tik tai, kad atskiras įėjimas ir kaukė koridoriuj. Visi vaikai išgyvens. man tik baisu, kad kai prasidės elementari sloga, jau reikės palikt namie, o nuotolinio dėl to tai nepadarys. O ta sloga būna nesibaigia ir mėnesį. Arba kosulys trunka 2 mėnesius... Bet stengiuosi neprognozuoti, kvėpuoti ir išgyventi. Ir tai praeis, ar sureikšminsi, ar ne. Viduje pavasarinio rimto/sąžiningo nusiteikimo nelikę, tik ironija ir paklusimas taisyklėms, kad nebūtų baudų. Na, ir šiaip sveikas atsargumas.
Pas mus skirtingos mokyklos dabar vaikų. Abejose atskiri įėjimai tam tikrom klasėm, kad kiek galima, praskirstyti srautus. Lanko pilnai nuo rugsėjo 2 pamokas. Koridoriuose su kaukėm. Klasėje - be. Be reikalo nevaikščioti.
Viliaus mokykloj dvi klasės nuotoliniu pradėjo dirbt, turbūt girdėjot, vakar patvirtintas Covidas vienos šeimos dviem vaikams. Šiaip mokykla dirba įprastai.
Ai, valgykla irgi tam tikrom pertraukom. Man atrodo, maniškiam abiem po 4 pamokų paskirtas laikas, tai kol būnu namie, įdedu sumuštinius, nes grįžę jau šiltą maistą valgo. Prabudę dar nevalgo prieš mokyklą, o sulaukti 12 val gaunasi per ilgai.
Laba diena,
Kerpenos paauglė mane visada prajuokina
Nes jaučiu, kad ir aš tokį žvilgnį turėjau ![]()
Maniškiai eina į mokyklą kaip visada. Tik Rusnės pamokos Pašilaičiuose penktadieniais.
Didysis sėdi namie ir valgyt gamina
Ruošiasi savarnkiškam gyvenimui, išbando receptus, ką būtų ten galima greit ir nebrangiai pasigaminti.
Tai taip gerai kol kas, grįžti iš darbo, tik prie stalo sėst belieka ![]()
Bet bendrai tariant, tai man nerimo yr. Neseniai susižinojom, kad išvykus dabar į UK, studentai nebetenka draudimo čia. Tai reiks dar pasidomėt, kaip čia naudingiau ir racionaliau pasielgt reiks. Tie, kurie pernai pradėjo studijuot, tai dar tom pačiom ES sąlygom ten sėdėt gali iki studijų pabaigos.
Grybaut nebuvau, uogaut nebuvau, slyvų pyrago nekepiau, bananinis suėjo.
Bet eina sau, kaip baravykų norėčiau
O labausia tai ūmėdžių, kaip pas močiutę ant pečiaus
Parsineši iš miškelio, biškį nuvalai, dedi ant pečiaus to metalinio krašto, į vidurį druskos žiupsnis ir lauki kol apskrus, druska į lašiukus pavirs ir kvapą paskleis
Mažei maistą neša į klasę plastikiniuose induose, kuriuos kasdien išmeta
. Ir ji, ir dičkis turi tik 2 pasirinkimo variantus, tik kompleksus. Panelė gali rinktis viską, kaip įprastai, po 1 norimą patiekalą.
Nai nai nai, man rodos apykaklę pataikiau ![]()
Lieka rankovės. Kadangi pečiai nuleisti, rankovės turbūt bus 3/4, tai baika baika.
Reik galvot kitą projektą ![]()
Mes Rusnei maisto irgi neužsakom dabar. Kol kas nešasi iš namų. Nors nežinau, kaip bus, nes pvz šnd tik 19h būrelis baigsis. Kol namus dar pasieks, pavalgys, tai pamokas nežinau, kada ruoš ![]()
Labos,
Limit, šianden info iš Sodros skaičiau kad įstojusieji į JK aukštąsias mokyklas iki vasario 1 dienos, PSD bus draudžiami valstybės ėšomis iki stidijų pabaigos, bet ne ilgiau nei iki 2023 m. rugpjūčio 31 d. O ten jau besimokančių studentų ESDK (Europos sveikatos draudimo kortelė) galios iki 2020 m. gruodžio 31 d.
Soliuk, kaip tu? irgi studentą kokį JK turi?
Limit - mes tik rudmėses taip kepdavom su broliu. Ir dabar su vaikais kepam, ant dujinės, pasmeigę grybą šakute, arba šašlykinės. Tas kvapas ir skonis ♥.
O kaip tau pavydžiu tokio vykusio jaunuolio
.