Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Be abejo. Stresas lemia kortizolio sekreciją. Tas savo ruožtu lemia glikogeno išmetimą, dėl ko pakyla cukrus kraujyje, o tai lemia insulino gamybą. Maisto nėra, insulinas neturi ką taupyt, todėl pasitelkiamas į pagalbą alkio hormonas grelinas ir mes einam valgyti. Čia kai nėra fizinės veiklos. Kai fizinė veikla yra, glikogenas tuoj pat sudeginamas energijai palaikyti, todėl insulinas nepakyla ir alkio neiššaukia.
Buitiškai labai, bet turbūt suprantamai čia.

Aš gal šiek tiek kitą dalyką turėjau momeny. Nors jo-buitiškai tai taip.

Bet bloga nuotaika-stresas? 

Depresija-stresas?

Liūdesys-stresas?

Čia biškį kitų hormonų disbalansas. 

Nes aš turėjau omeny, kad tokiais atvejais valgom ne iš alkio, o dėl noro pajusti, nors trumpai, pasitenkinimą. T.y. ieškom laimės hormono. 

Atsakyti

Kokia Mada gal tiktų?

Lyg yra ten kokių kavinių.

Atsakyti

Man tinka :)​ 

Atsakyti

Ir ašš ir ašš noriu

Atsakyti

Ir man :D pirmam aukšte Prezo kepyklėlė, tan kava skani :rolleyes:

Atsakyti

Tokie ekspomtiniai mytukai patys geriausi :clap_1:​ 

Atsakyti

Aš gal šiek tiek kitą dalyką turėjau momeny. Nors jo-buitiškai tai taip.

Bet bloga nuotaika-stresas? 

Depresija-stresas?

Liūdesys-stresas?

Čia biškį kitų hormonų disbalansas. 

Nes aš turėjau omeny, kad tokiais atvejais valgom ne iš alkio, o dėl noro pajusti, nors trumpai, pasitenkinimą. T.y. ieškom laimės hormono. 

Va čia gal Abelo paprotins, ar liūdesys, depresija, bloga nuotaika ir panašūs dalykai yra stresas. Aš manyčiau, kad taip, bet nedrįsčiau to teigti užtikrintai.

Atsakyti

Va čia gal Abelo paprotins, ar liūdesys, depresija, bloga nuotaika ir panašūs dalykai yra stresas. Aš manyčiau, kad taip, bet nedrįsčiau to teigti užtikrintai.

Bet tada ir neduoti maisto kūnui irgi stresas :D per anksti keltis stresas...

Bet koks pokytis-stresas

Atsakyti

Bet tada ir neduoti maisto kūnui irgi stresas :D per anksti keltis stresas...

Bet koks pokytis-stresas

Norėjau pasakyt, kad nebėgi valgyti vien dėl to.

Susideda daug aplinkybių, ne vien tik kortizolis. 

Ir ne visi iš liūdesio apsiryja. Ne vien dėl to, kad nežino kur nukreipti tą glikogeną. 

Atsakyti

Norėjau pasakyt, kad nebėgi valgyti vien dėl to.

Susideda daug aplinkybių, ne vien tik kortizolis. 

Ir ne visi iš liūdesio apsiryja. Ne vien dėl to, kad nežino kur nukreipti tą glikogeną. 

Taip, čia labai sudėtingas mechanizmas su daugybe dedamųjų.

Atsakyti

Tai rytoj, Madoj, Prezo mokyklėlėj, 15 val.  Rago atidavimas, matant liudinikams. Kviečiami liudininkai.  :rolleyes:

qqte, gal mano drakiui atneši, ką žadėjai kažkada?

Toks jausmas, kad tvarkausi visą amžinybę, o kai pažiūriu rezultato nelabai ir matosi. Tokia jau aplaidžiųjų dalia, kad kai pradedi tvarkytis, tiek visur reikia sutvarkyti, kad nemažai laiko skyrus rezultatas varganas. Dar reikia nepamiršti, kad atsikėliau vos ne per pietus.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 17 spalio 2020 - 17:45

Kerpena tai kad į darbą išnešiau. Gal per pietus kitą savaitę susitiksim dar?

Atsakyti