Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Labai geras sprendimas buvo šiandien dirbt iš namų, kai toks oras už lango. 

Vakar pamezgiau nuo dūšios, reglano dalis done, atskyriau rankoves, pamegsiu dar kokius 5 cm ir reikės nepatingėt pasimatuoti.

Atsakyti

O mezgi kokį tai modelį, ar tiesiog reglaną?

Aš pusiau anglišką varau :wacko: lėtai lėtai.  Bet nu, dar 5 dienos 10tyje kvadratų :D MB ryt į laisvę, jei gydytoja leis :hihihi:​ 

Atsakyti

Liniuka, ar jau mezgi iš tų naujų su pajetkom? Aš irgi pamezgiau nuo dūšios, kaip mašina jaučiausi - varai varai ratu ir jokio sustojimo ar atskaitos taško, tik pirštai juda juda ir sustot negali... Storas siūlas, bet vis tiek atrodo, kad lėtai, nes labai oversize. 

Nežinau, kas čia mano vyrui, ar skiepo šalutinis poveikis pasireiškė, ar ką, vakar ėmė blogiau jaustis, net vėmė. Niekur nebuvo išėjęs savaitgalį, maistas namie šviežias, skanus, niekam daugiau bloga nebuvo.

Katuk, o tai taviškis be tavęs grįžti negali? Ar jis irgi iš bet kur gali dirbti? O tavo juodas bus pusiau angliškas - dukrai? 10 kvadratų mažokoka, mūsų miegamasis tokio dydžio...

Atsakyti

Mezgu primityvų reglaną be jokių schemų iš to ledinio siūlo. 

Katuk, tai jūs taip sąžiningai visą laiką ir sėdit užsidarę vienam kambary?

Atsakyti

Sėdim. Nu nes. Dukros testus darėsi. Viena irgi sėdi užsidarius, saugom paskutinę dukrą :D 

Mes trys antram aukšte, turim vonią  tuliką. Viskas ok. 

Mūsų miegamasis gal kokia 20 kvadratų. Dviese

MB dirba nuotoliniu, kiek tai įmanoma. Planas sekmadienį išvažiuot. 

Pirtis vis dar nenuspręsta. Turbūt grįšiu, o gal ir ne. Tikrai kažkaip nesinori planuot po šitų paskutinių planų. Nors šiaip yra labai netgi grandiozinių planų. Kalėdoms grįžta brolis amerikonas....

Angliškasis dukrai. Juodas.

Atsakyti

Na, tai tada buržujiškai gyvenat, jeigu po 10 kv metrų kiekvienam :). O maistelį ta sveikoji dukra tiekia jums visiems ar ir virtuvę antram aukšte turit? Mes, kaip ir esu sakiusi, kadangi jokių šansų niekur nieko izoliuoti neturėjome, tai ir tokių suvaržymų nepatyrėme.

Liniuka, tai nepuolei to pernelyg ištįsusio ardyt/taisyt, o naują varyt? :)

Įspūdis, o gal tema diskusijai. Kilo, bežiūrinėjant vieno konkretaus megztuko realizacijas, būtent šito, kurį dabar megzu: https://www.ravelry....y/sweater-no-11. Man tiek daug gražių šio megztuko realizacijų, kad kyla noras ir sau, ir mažei megzt. Aišku, tas lygusis mezgimas šitoj vietoj biškį knisa... Tai tikrai ne iškart, bet norėsiu megzt dar. O neretai būna taip, kad modeliu susižavi, o pasižiūri į realizacijas ir randi vos vieną kitą vertą dėmesio. Ir galvoji, kad kažkas čia tame yra - arba mezga nelabai kokios mezgėjos, arba pats modelis ne visoms tinkamas, arba aprašymas ne visai tobulas. Ir sveri. bandai įvelgti kažkur anapus - ar sugebėsi nusimegzti sau gražų nešiotiną daiktą, ar geriau nerizikuoti. O kaip jums?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 08 lapkričio 2021 - 11:48

Reikia pakvėpuoti prieš ano taisymą :)​ Gal savaitgalį prisiruošiu, reikia dienos šviesos, kad išardyti tamsų, ploną siūlą.

Atsakyti

Kol.kas maitina dukrytė :wub:  būt gerai liftas į antrą aukštą toks virtuvinis :D  pristatymas vyksta tik iki durų, ten jau pasiimam patys.

Bet kadangi judėjimo nulis, energijos nenaudojam, tai ir maisto daug nereik.  Labiau arbatos. Skonio receptoriai irgi matyt atbukę, nes nejaučiu jokio malonumo nuo maisto.

Bet šita liga jo, biškiuką skiriasi nuo peršalimo. Tokių keistų jutimų yr. Galvoj, pilve...pvz vakar jausmas buvo, lyg visą dieną uostyčiau amoniaką. Kvapo tai nėr, bet smegenis gręžė taip pat :D  nosis užgulta  bet slogos nerasta. Prisikaičiau dar visokių nesąmonių, tai baisokoka patapo. Gręžiasi į smegenis tas virusas :B  :D 

Tikiuosi ryt dalį dukros darbų vyras perims.

Ta tamsuma tai erzina ir nuotaikos neprideda :B​ regėjimo irgi

Atsakyti

Restar, panašai.

Kartais realizacijos numuša visą norą.

O bet tačiau, kartais matai, kad mezgėja ne visai tą mezgė, kas pagal receptą. Kažką bandė pakeist. Arba siūlas būna visai netinkamas modeliui. O kartais tikrai receptai būna neatidirbti. Čia gal nuo testavimo priklauso, ar pakankama apimtimi buvo atliktas, ar atidžiai išnagrinėti visi keliai ir klystkeliai.

O dar pastebėjau, kad dažnai paprasti modeliai paprasčiau ir realizuojami. T.y. beveik visada gaunasi gerai.

Dar galiu su savo mezgamais paraleles išvest. Nes būna, kad pakartoju tą pačią konstrukciją su kitais raštais, siūlais ir pan. Tai tikrai turi įtalos siūlas. Bet man užtat ir patinka tetos Olios pamokėlės, nes ten nėra kiekvienos eilutės rašto aprašymo, o yra centimetrai ir matavinai pagal figūros ypatumus. Yra kas tinka belekokiai figūrai, yra, kur reikia atsižvelgti, ir ji dažnai paaiškina, kaip atsižvelgti ir kaip megzti. Man dar yra kur mokytis, nes aš dažnai į tai numoju ranka ir nueinu lengviausiu keliu.

Atsakyti

Sveikos

Man šian daug lakstymo. Prieš 8 jau skambinėt iš darbo ėmė. Sulaksčiau, važiuoju namo vaiko iš lovos verst, nes garantuotai drybso dar.

Oras ne toks jau ir blogas gal tik vėjas kiek.

Mezgimo srity irgi pusiau angliškas juodas. Labai oversize , kilo mintis ne tik platų bet ir ilgą padaryt, bet nežinau ar kantrybės užteks. Jau kyla noras ardyt ir mažint akių ir megzt apvaliai. Bet ir stabilumo norisi, tai siūlės į temą...

Ir mintyse kokį modelį suknelei galvoju iš grafitinio merino. Pernai mezgiau stulpeliu šviesią. Dabar gal tokią pačią megzt o gal kokią kišenėtą...

Atsakyti

Šitą įgyvendintą projektą pažiūrėjau ir nesuprantu, ar čia raštas kažkoks, ar pirmyn atgal mezgant toks baisus eiliškumas :hmm:

Priedas  Screenshot_20211108_121519.jpg   401,02KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

O ten ne persuktos akys?  Kas antroj eilėj

Kažkaip išsididinus taip atrodo.

O nėr aprašyta, pakomentuota?

Atsakyti