Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Tai ir sakau, kad jei netampa įpročiu-mesk, nes ir netaps. Ieškok kito, prieinamo sau. Per prievartą įpročių neišsiugdysi, jie visada  bus svetimi. Ir Kurpienė tą sako. Svarbu nepasiduoti, ieškoti, bet nepersistengti, t.y. nebausti savęs ir neplakti. Pagirti už mažus žingsnelius.

Nors... mano va mitybos patirtys... aš irgi buvau prisiekusi mėsėdė. Puikiausiai gyvenu be mėsos. Ir mano įpročiai, tie bemėsiai, formavosi ne tris savaites, greičiau tris mėnesius. Kodėl tai įvyko? Taip susiklostė aplinkybės tuo metu :D​ 

Atsakyti

Sveikos,

Tik prisiduodu, kad gyva  :) Dirbu, pabaiga ir pradžia mėnesio man darbymetis. Su dukra aplankėme Druskininkus savaitgalį. Mano nuostabai - pilna Upa žmonių. Bet kaip kažkas sakė, čia prioriteto klausimas, vieni keliauja kiti masažuojasi :)  Aš asmeniškai trečią kartą buvau SPA centre per savo gyvenimą ir nežinau, kada grįšiu. Nors dukra pasiūlė pasidaryti tradiciją bent kartą per metus.

Maisto tema man aktuali, bet "neužkuriu" savęs teisingai mitybai ir tikrai valgau, kai nervuojuosi arba neturiu ką veikt. Anksčiau galvojau, kad dėl to, kad daug dirbu, o dabar jau negaliu tuo pasiteisinti. Dabar matyt "iš nuobodulio" etapas. Labai neplaku savęs, bet ir nedžiugina vaizdas veidrodyje.

Mezginiai liūdi, bet vieną įdomią knygą perskaičiau.

Standartiškai  :4u:  sergantiems ir jau pasveikusioms.

Atsakyti

Oj Egloške beveik minimeeta galėjom daryt :) man regis Upa šalia Eglės ane?

Va aš kai nervuojuosi tai negaliu kąsnio nuryt-užsirakina gerklė. Ir nesvarbu kaip stipriai, užtenka ir dienyną pvz patikrint, rast kokį 6 :D

dabar nebetikrinu prieš piet jau :)

O kai skonis (uoslė tiksliau ir aromatai) dingsta (vieną kart gyvenime buvo 2 savaites) tikrai laaabai liūdna, geriau jau antsvorį turėt bet kavos kvapą užuost :)

Atsakyti

Va, kavos kvapo man gali ir nebūt gyvenime - smirda :). O šiaip aš anksčiau nustodavau valgyt susinervinus, dabar, deja, deja... bet ir dabar būna periodų, kai teisog ne tas galvoj ir nespėju. Bile ko kišt nenoriu, o pasidaryt ką skanaus nesugalvoju/neturiu, tai nevalgau, kol nenusprendžiu, ko tikrai noriu. Nečiumpu bile ko. nebent kokį vaisių, kurių namie būna.

Atsakyti

Aš tai didelio streso metu irgi negaliu valgyt, bet kai tik kiek atlėgsta, tai viskas greit grįžta.

Dėl kvapo nejautimo didelio diskomforto nejaučiu. Tik suprantu, kad kartais gali būt pavojinga - tarkim nejaust dūmų, dujų kvapo, ar sugedusio maisto kvapo. Taip pat gali būti nemalonu kitiems - jei nejaučiu, kad jau praustis reikia, kad kambarys pridusęs ar kad mano šiukšliadėžė smirdi.

Atsakyti

Oj, nereik nervintis, kad paėsti :D kartais atvirkščiai, iš nuobodulio.

Man būdavo smagu tiesiog tą skonį malonų jausti, kartais sūrų, kartais rūgštų, kartais saldų, jų derinį. Kokie ten laimės hormonai gaminasi, kol kramtau. Pavalgau, tada susinervinu, kad vėl prisirijau, nors visai nenorėjau. Tada pagalvoji, ai jau vistiek prisirijau, tai gal dar ką skanaus, pratęsti tų hormonų gamybą :D 

Ir Kurpienė gerai pastebi, kad kai tuščios spintelės, tai ir nereik, tikrai ne kiekvieną kart lėksi į parduotuvę. Kad planuoti pirkinius padeda, t.y. eini su sąrašu, tikslingai, ir net neužeini į nereikalingus skyrius. Mažesni indai padeda neprisigaminti tiek, kad reiktų pribaiginėt. Aš va tokius dalykus labiau laikau emociniu valgymu, tiksliau jų nebuvimą.  Aš asmeniškai tuo klausimu dirbu, kartais sekasi, kartais paslystu, bet po truputį ugdausi tuos įpročius :rolleyes: o dabar panašu, kad gyvenimas pats pakoregavo :D​ 

Atsakyti

Kaži liko dar žmonių, kurie tiesiog valgo  :hmm: be dietų, mitybos plano ir pan.  :unsure:​ 

Atsakyti

Aš valgau be dietų jokių. Mitybos plano jokio ir nesiilaikiau, nors pirkau. Beje, tu, Nite, irgi laikaisi kokio low sugar, matyt?

Atsakyti

Tai aš tai žinau, ko ir kodėl laikausi - čia daugiau medicininis reikalas, o klausimas buvo šiaip - retorinis  :D 

Daug kas dabar galvoja apie savo kąsnius  :rolleyes: kartais gal net ir per daug  :D 

Atsakyti

hm...galvot apie kąsnius tarp kitko visai nebloga kai kurių ligų prevencija, bet aišku labai dažnai tai irgi liga patampa :)

ortoreksija vadinasi :)

Atsakyti

Kaži liko dar žmonių, kurie tiesiog valgo  :hmm: be dietų, mitybos plano ir pan.  :unsure:​ 

Labai ilgai tą dariau. 

Klausimas, ar tai gerai. Kažkiek laiko buvo gerai, paskui pasidarė nebelabai. Nepasakyčiau, kad ir dabar labai smarkiai kažką darau. Dietų nesilaikau, mitybos planas dažnai apsiriboja diena, max dviem :D mėsos nevalgymo dieta nelaikau.

Visai  negalvoti apie maistą turbūt nepvyktų niekam. Net maitinantis vien kokiose tai įstaigose, galvoji, ką valgysi. 

Atsakyti

Jei ką tai iki šiandien kalmarų čiuptuvams, kurie apsimeta aštuonkojais akcija. Po 5 eur kg. Oi bus rytoj skanūs pietūs :wub:​ 

Atsakyti