Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Vakar Akropolyje kažkoks beprotnamis buvo. Pirkom dukrai striukę. Tik tą vieną daiktą, greit pavargom ir greit išlėkėm. Iš pradžių neleidau nieko kito ieškot, tik striukės, o paskui jau net dukra nieko nenorėjo.

Nu, ką liko 2/3 rankovės, moheros pritrūkau. Ir dėl to, *****, turiu pirkt  50 g. Bandau dar kažkuo susigundyt, bet nežinau, kuo.... Norėčiau tokio postorio siūlo sau tokiam pačiam megztukui, kad galima būtų megzti Nr. 5 virbalais. Pageidautina - be jokios moheros :). Va šitie gal patiktų: https://www.woolyyar...m/product/6354/. Bet tai kilograminis megztinis, nu ką aš žinau. Gal tada geriau 2 plonesnius siūlus dėti su pūkeliu kokiu nors.

Atsakyti

Labas,

Katuko padūmavusiose nuotraukose megztukas dailus, tik kaklas truputį gadina vaizdą. Bet gal jį galima kaip tai "sukedenti", kad tas purumas sugrįžtų. Įsivaizduoju, kad gyvai labai malonus liesti, kai jau  ten tas siūlas prabangus.

O aš baigiau savo keistąjį ir daviau pasimatuoti savo mažajai. Ir ant jos visai gražiai atrodo, nors toks nemažai oversize. Ant manęs tai kažkaip be ryšio buvo. Nors jei būčiau mezgus platesnį matyt vis tiek  nieko geriau nebuvę, tik dar labiau bačka patapus būčiau. O dukra sakė  nori ir net  lyg ir apsidžiaugė. Siūlas qqtes dovanotas, kažkoks su kašmyru dviejų spalvų, beveik viską sumezgiau.Taip kad man platesnis ir nebūtų išėjęs.

Atsakyti

Restar, 140 m/ 100 g labai storas siūlas. Čia gal jau net kokių 6 mm virbalais tektų irkluoti. Tikrai taip nori storulių siūlų? Tai gal geriau kokio mikso su alpaka, arba kai būna kokia alia virvelė pripūsta pūko?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgitak: 14 lapkričio 2021 - 23:34

Nu jo, merinui tai tikrai storas.

Imk ką nors su alpaka, tas lengvas. Kokia nors baby alpaka gal net ir plsuko mažai turėtų.

Kerpena, nežinau, gal reiks pabandyt pakedent, bet manau, kad linas sudėtyje savo savybes parodė.

Atsakyti

Gal jau žmonės Kalėdoms pradeda ruoštis, kad jau prekybcentriai pilni?

Atsakyti

Jo, linas kritimui reikalingas, ne purumui...

Pirkau 50 gr ir viskas. Labai jau brangūs tie visi kašmyrai ir pan., ko gal norėčiau.  Ryt nebeturiu mezginio :(. O taip norėjau pabaigti, kad galėčiau imtis ko naujo. Nepabaigus sunku morališkai.

Ne tiek noriu storulių, kiek aprašymas reikalauja Nr 5 virbalų. Orinis siūlas, aišku, geriau būtų. Įdomu, kaip kokie Drops PUna arba Drops sky  :hmm: , biškį lyg plonoki tam mano No 11.

Ai, prisiminiau, turėsiu ką megzt. Gi MZ šeštadienį kursuose buvau, tai išėjau su 1 Zauberball kamuoliuku vyru pirštuotoms pirštinėms ir su 3 kamuoliais islandiškos Lettlopi vilnos sau pirštinėms, megztoms twinned knitting technika. Bus neperpučiamos kumštnės, kas man labai aktualu. Turėtos iš tos pačios vilnos buvo perpučiamos ir jau tapo skylėtos. Bet vėlgi - reikia apmąstyt dizainą, norisi kokių įdomesnių, kad pritaikyčiau, ką išmokau, o gatavų patinkančių receptų nėra...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 15 lapkričio 2021 - 00:05

Restar drops sky plonokas

Geriau drops air tada

Atsakyti

Kaip tik dėl Punios Olga sakė (keista, bet irgi šeštadienį kažką jos klausiau, nors šiaip,- esu mėgėja žiūrėt nuotraukas ir schemas saugot, o ne kažką klausyt), kad rekomenduojama ar tai 5, ar tai 6 virbalais, bet gaunasi rėtis, o siūlo grožis atsiskleidžia 3,5-4. Bet ji mezga laisvai. Tu - kietai. Tai gal čia puse Nr. arba net visu numeriu gali vaikščiot dydis.

Atsakyti

Labas rytas,

Restar, tai kaip kursai - patiko? Aš tai iš sportinio intereso pasidomėjau, kaip ten tas dalykas mezgas, bet dar nebandžiau

Atsakyti

O teta nesakė, ar Drops Puna gerai nešiojasi? :)

Qqute, o tu apie Drops Air ką nors gero gal žinai? Drops Buclė ir Drops Brushed Alpaca silk mane žiauriai nuvylė dėl vėlimosi, tai bijau tokių neaiškių orinių siūlų. Ai, kol numegsiu visus kitus planus, tai... Gal dar ir ką iš turimų galiu sukombinuot. Reikia tik gerai pasiknist. Dukra šiaip buvo patenkinta megztinio vaizdelių, nors ir trūko 2/3 rankovės. 

Atsakyti

Kerpena, kursai man visada patinka. Nėra net ką parodyt beveik 4 val mezgimo, bet technika perprasta, smagiai pasibūta, dar šio bei to naudingo sužinota. O kur dar laikas tiesiog sau ir dar ne namie :). Laukiu pirties :). Visas vilnietes galėsiu nuvežt, jeigu reikia. Galvoju apie maistą, bet tuo klausimu man trūksta idėjų. Faktas, kad draugystės pyrago nekepsiu :)

Atsakyti

Nu veliasi ir air ir sky. Puna nežinau bet man kažko įtarimas, kad Olga ne apie Dropsų puną kalbėjo nes ji iš matkelių beveik nemezga. Nebent pražioplinau ką.

Atsakyti