Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

patikrinau dienyną, vaiks už mezgimus 10 gavo :D labai stengės sekmadienį, net liežuvį iškišęs :)

dabar dar iššūkis išvirkščiąsias teisingai išmokyt (arba mokyt pagal save, gi rezultatas tai nesiskirs)

Atsakyti

Restar, aš mezgu tokį, tik ne reglanu. Na, kaip Cardigan no 4. Kažkodėl nusprendžiau, kad nuleisti pečiai bus smagiau jaunimui. Tai to skaičiavimo ten toks mizeris. Kas kelintą eilę pridėt akių nuleistai rankovės linijai, kas kelintą eilę kaklo iškirptę nuimt ir kiek trumpintų eilių pečių linijai. Tokia elementari matematika turint mėginuką.

Aišku, ne faktas, kad klientei tiks galutinis rezultatas :D  todėl kartais visai verta nupirkti gatavą megztuką. Net jei tai sintetika. Nes neesant alergijos, tai vieni pliusai-greit džiūsta, po sezono gali išmest (jokio sąžinės priekaištų išėjus iš mados) ir vaikas laimingas.

Nuleistų pečių tikrai labiau patiktų. Bet kuo tolyn, tuo labyn bijau megzt iš galvos... O tu mezgi dalimis ar nuo viršaus visu gabalu? Nes aš būtent noriu kuo mažiau siuvimo. Su siuvimu ir iš galvos šitą mezgiau - labai pataikiau: https://www.ravelry....estar/debeselis. Dabar dičkė išaugus, mažė nepriaugus. Daug nešiotas, bet dar nesunešiotas.  Ale rimtai kai pagalvoju, ta ne taip sunku tuos smegenis būna įjungt, tik prisiruošt reikia :).

Šiandien gal pirmą kartą pajutau bent kiek malonumo sportuojant. Vėl su Vilnius sveikiau nemokamos mankštos nugarai, bet šįkart atsirado pasirinkimas  12 val, tai man labiau patinka nei 18 val, nes tada atsiranda milijonas priežasčių nusimuilint ir visi trukdo. Sušilau, pajudėjau, tikiuosi, sau gerą dariau :)

Būčiau gal jau paskui pirkus tą megztuką, bet kai pradžioj čiupinėjo, nebuvau linkus nusileist, nes atvažiavom striukės, o paskui jau ji nieko nebenorėjo. 

Atsakyti

Restar-HM gali apsipirkt ir internetu, ypač kai jau pačiupinėjai :D 

Aš mezgu gabalais ir nuo apačios. Adatos irgi ne itin patinka, bet šitam raštui reikia šiokio tokio stabilizavimo, todėl siūlės reikalingos. Pečius pvz sumezgiau trijų virbalų pagalba. Rankoves ir atnarą primegsiu, tai belieka  tik šonai susiūt, kaip nors įveiksiu :D​ 

Atsakyti

Katuk, skiriasi repertuaras internete biškį. Manai, aš neieškojau? Neradau ne rudų velvetinių kelnių, nei to konkretaus megztuko.

Tai aš lygiai tap pat aną mezgiau. Dėkui už padrąsinimą. Daug lengviau, kai nereikia popierių vartyt mezgant :).

Bet tu irgi randi argumentų UŽ mezgimą, o ne tik pirkimą :). Pvz., kad ir sumegzt turimus siūlus iki gyvenimo galo :).

Atsakyti

Šilingei, sveikinimo balionai :4u: Ilgiausių metų! O užpildyti juos linkiu tuo, kas labiausiai teikia džiaugsmą šiuo momentu.

Restar, siunčiu tau širdutę atgal  :wub: Dėkinga tau už palaikymą, kai keičiau darbą  :wub: Ir paskui savo naujoje/jau dabar senoje įmonėje sutikau lygiai tokias pačias šiltas HR merginas. Tai sakyčiau HR žmonės, kaip ir mezgėjos, yra kažkuo truputį išskirtinės  :) 

Aš tai žinokit biškį stresuoju, nu nes tikrai tuose mezgimuose jaučiuosi stipriai atsilikusi. Bet tikiu, kad visos turėsime gerą laiką.

Vakar su savo penktoku sprendžiau kirčiavimo rebusus :D Mano A pabrėžia kiekvieną skiemenį  :lol: Tai buvo ir pikta, ir juokinga  :lol: Kvietėme ir devintokę į pagalbą, tai numetė linką į Lietuvių žodyną, sakė, nesisuksi negyvensi  :lol: Žodžiu..

Atsakyti

Oj, puikiai žinom, kad dažniausiai ne nuo siūlų pradedam :D o tada pasirodo, kad turimi siūlai visai netinka, arba turimas kiekis. Ir einam ieškot naujų :D 

Man asmeniškai tikrai ne motyvas sumegzt turimus, ypatingai dukrų atžvilgiu. Joms dažnai reikia čia ir dabar, o ne už mėnesio ir konkretaus daikto, ne improvizacijos, daikto, kai iškart mato, kaip jis atrodo ant kūno. Ir kuris po metų bus pasenęs morališkai.

O ir laikotarpis gyvenime dabar tikrai ne tas, jog mezgu iš neturėjimo ką apsirengt. Kaip ir perku. Dažniau tai yra kažkokio džiaugsmelio patenkinimas. Momentinio ar ilgalaikio. Galiu, tai dar nereiškia, kad verta. Nesvarbu, pirkti ar megzti.

Atsakyti

Katuk o greitos mados nerėmimas, ekologijos visokios ir bla bla tavo panom neaktualu?

Dabar gi madoj tarp jaunimo :hmm:

Atsakyti

Aš mėgstu girtis procesu :D

Va kaip linksmai atrodo mano mezginys, ir 100 kinietiškų žymeklių praverčia :rolleyes:

Priedas  received_187581003563219.jpeg   270,96KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Katuk o greitos mados nerėmimas, ekologijos visokios ir bla bla tavo panom neaktualu?

Dabar gi madoj tarp jaunimo :hmm:

Žinok, kažkaip su amžium tas praeina :D 

Buvo aktualu maždaug 16-18 metų amžiaus, dabar kažkur nuslopo, savarankiškas gyvenimas gal įtaką padarė :D​ 

Atsakyti

a tai jau per senas jaunimas :D

Atsakyti

Šilinge, su gimtadieniu tave! :4u: :birthday2: :dovana:

Pas mane šiuo metu norų irgi trūkumas didelis.   Einu ir darau praktiškai tik tai, ką koks nors įsipareigojimas palaiko. Taip vat ir su pirtim - kadangi jau sąraše esu įsirašius, tai stengsiuosi važiuoti. :) Ar užskaitysit, jei duonos iškepsiu? nes irgi žiauriai nenoriu nieko gaminti ir minčių neturiu.

Kadangi Aukštadvario  pirtyje neteko būti gal pasakysit kokios ten sąlygos - reikia kokių patalų ar miegmaišį vežtis, gal dar ką. Nors dabar parašiau ir galvoju - gal  vis tik buvau. :hm:

Aš po koronos, o gal ir visai ne dėl jos, irgi visokių sveikatos sutrikimų turiu - pvz. keistus rankos ir kojos skausmus, kur vis laukiau, kad praeis, bet paskutinėmis dienomis lyg ir blogėt pradėjo.

O čia išdžiuvęs mano megztinis iš qqtės siūlų, atitekęs dukrai. Gražiau  būtų ant kokių juodų kelnių ir be marškinių  po apačia, bet čia jau reikia džiaugtis kad iš vis papozavo.

Priedas  IMG_20211116_133906.jpg   201,07KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_20211116_135451.jpg   143,19KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_20211116_135501.jpg   119,38KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_20211116_135524.jpg   157,98KB   0 Parsiųsta kartų

Likę žymės nuo džiovyklos, ant kiurios buvo patiesta.

Priedas  IMG_20211116_135545.jpg   134,55KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Aš tai tundravota, niekada nesuprantu, kam ten tiek tų žymeklių?

Man mano mezginiai tikrai padeda apsirengt, aš dėl proceso megzčiau šalikus, ale man reik rūbų. 

Atsakyti