Per anksti pasigyriau. Bandžiau megzti, bet radau tiek visko įdomaus pridaryto, ir nors išardžiau paskutinę eilę, kai numezgiau iš naujo, paaiškėjo, kad to neužteko, žemiau irgi miegodama mezgiau... Nei verk, nei juokis . Tai vakardienos pusę darbo išardžiau ir megzti tik dabar pradedu.
Sveikatos jubiljatui
Aš nusivyliau naujais siūlais, visai iš jų kišenėtos nenoriu
Kanda, šiurkštūs kieti sausi. Nu ne dundaga bet kaip tvidas koks
Nei ten merino nei kašmyro nesijaučia
Iš gerų naujienų- skambino iš banko- paskolą draudimas padengė.
Qqte, nors kažkiek pagalbos.
Tiesa, aš pati greitąjį dariausi prieš pirtį- buvo neigiamas.
Savaitgalį Emilio- Gyčio gimtadieniams boulingas užsakytas. Vėl laukimo stadijoj esu.
Sveikatos ligoniukui 🥳
O aš su klausimu Kerpenai. Ar teisingai supratau, kad trumpintos eilės mezgamos tik nugaroje, tam kad pagilinti kaklą priekyje? Ir, jei aš noriu laivelio formos kaklo, tai galėčiau išsiversti be trumpintų eilių? Ar vis tiek kelias jas padaryt?
Gal ir kitos kažką patars. Nes aš tai nieko nesuprantu, bet noriu pabandyt nuo viršaus megztinį nusimegzt 😀
Katuk, aš irgi už 2 variantą.
Egloške bent aš darau trumpintas eiles visur. Jei megztukas toks kaip tas Kerpenos tai nugaroj jų mažiau o prieky daugiau. Net jei laivelio formos kaklas. Jei reglanas tsi dar ir rsnkovėse apsisukinėju.
Nu gal Kerpena kitaip mezga
Egloshke, ką mezgi?
Anatomiškai bet kokiu atveju reik formuoti kaklo iškirptę, tik skirtingo ilgio eilėm.
Taip, taip pat mezga.
Šitam megztukui, kur ten su Limit nagrinėjom, tai pradedamam nuo vieno peties ir daromas trumpos eilės tiek priekyje, tiek nugaroje. Priekyje pirmus 5 kartus ne išmezginėjau vis po akį toliau, bet sumegdavau po dvi akis, kad pradžioje kaklas nesilenktų, o tiesiai eitų žemyn (tam buvau skyrusi apykaklėje 10 akių daugiau priekiui, nei nugarai). O nugaroje iš karto vis po akį toliau išmegzdavau kas apsisukimą. tai nugaroje anksčiau baigėsi trumpintos eilės, tada nugaros akimis nueini iki kito peties, pakartoji tą patį, kaip prie pirmo, kol baigiasi nugaros trumpintos eilės, tada toliau mezgi tik priekyje trumpintas eiles, kol gauni reikiamą kaklą, o tada jau sujungi į ratą. Tuo pačiu ties peties linija kiekvienoje eilėje uždedinėji akis abiejose linijos pusėse.
Jei nori, kad laivelis išeitų, tai šitam megztiniui priekį mažiau gilint reikia, iš esmės panašiai kaip nugarą Ir aišku didesnis atstumas tarp pečių turi būti.
O reglanui tai aš paprastai nugaroje nedariau gilinimo, tik rankovėse pradedu apsisukinėti ir paskui priekyje, kiek ten to gilumo noriu.
Aš po 2-3 kartus varau petys nugaros kampukas vėl petys vėl nugaros biškį daugiau ( ilgintos eilės taip išeina gaunas) tada nuvarau per nugarą iki kito peties ir irgi taip pora kart. Tada jeu dar liko ten tų akių sukinėjuosi rankovėse ir paskui jau prieky. Prieky mėgstu daug kartų po1, paskui po2 kelis kart irgale jau po3-4 akis. Man taip gražiausia kaklas užsiapvalina ir atgal nelipa.
P.S. juodosios suknios neardžiau. Reik dar sugalvot kaip platint stulpelius kad raštas 1×1 nenusimuštų ir užpakalis neapsitemptų per daug. Bet dabar parankovinsiu kad jau visus suvyniotus siūlus sumezgiau
O apie tą vietą, kur Kerpena priekyje 5kartus sumezga po dvi akis, kad kaklas nesilenktų, tai reiktų plačiau kas ten per kaklas, kakžkoks kampuotas?
Aš va to irgi nesupratau sumezgmo
Aš va to irgi nesupratau sumezgmo
Nu įsivaizduokit, jei mezgat nuo apačios ir formuojat priekio kaklą. Bent jau aš taip darydavau: nuleidžiu per vidurį kažkiek akių, paskui ten kas antrą eilę tarkim 7, 5, 3, 2, 2, 1, 1 ,1 ir dar kelias eiles pamezgu nenuleisdama. Tai čia bandžiau atvirkščiai padaryt. Kad kažkiek kaklas eitų tieisiai, sumezginėjau apykaklės akis su mezgamo kūno. Limit turi tos vietos foto pasidarius iš arti, gal gali pasidalinti.