Visą dieną galėjau megzti, bet numezgiau tik porą eilių, nes žiūrint Peaky Blinders reikia ir nemažai skaityti dėl tarimo ypatumų. Bet serialas toks kabinantis, kad vakar (tiksliau šiandien) 4 ryto susivokiau, kad jau reikia eiti miegot.
iš kur tiek sniego?? Sninga ir sninga...
gražu gražu..
Kiemo kasimas ir žiauriai prastai valomi keliai tą romantiškumą geroookai mažina. Bet vistiek" kokia dieviška žiema".. Net man, nemėgstančiai žiemos..
Šiemet, kaip niekad daug dirbu, bet , kaip seniai bebuvo,noriu ruoštis Kalėdoms, puošti namus. ..Dar nepradėjau, bet puošiu, gal net vainiką pati darysiu..Bet reik nubristi miškan eglišakių , bandžiau iš darbo grįždama stabtelėti pamiškėje... Ne su trumpais bačiokais į mišką įeiti
Kažkaip prisireikė visiems kojinių.. beveik nemegzdavau.. Bus proga tuos naujobiškus kulno mezgimus pabandyti.. Gal net nuo pirštų pabandysiu.
Labas,
Aš mezgu kojines iš niumos pirtyje įsiūlyt siūlų ir kaifuoju nuo spalvų. Nelabai norėjau imt, kol neparodė gatavos kojinės. Mezgu paprastą kojinę, o atrodo, kad raštuoju .
Ta proga prisiminiau kaip prieš nemažai metų užėjau į siūlų parduotuvę - atrodo Casa lana tada buvo Basanavičiaus g. pačioje pradžioje. Neprisimenu, ko ten ieškojau, bet akis užkliuvo už atskiros lentynos su labai brangiais, kaip tuo metu atrodė, siūlais. Man besižvalgant, kas čia per siūlai, atėjo pardavėja, ir ėmė pasakoti, kad čia didelė naujovė, specialiai kojinėms - mezgi lygiai, o gaunasi tarsi raštais numegzta. Aišku tada nepirkau, nes buvo ne mano biudžetui, bet sudominta buvau.
Kerpena, tu pirmiau nei aš nusimegsiu. Man taip ir likus antra pradėta kojinė- tik atnarą turiu. Dabar dar pilkąjį mezgu, kur pirty turėjau, tik lėtokai einas. Nors paskutiniu metu kaip savaitgalis, taip baliai, o darbo dienom darbas išsunkia. Nebelieka jėgų megzt.
Šiandien dar su mama Megoj buvom, paskui ji su Emiliu išvažiavo (kosti), grįžus pietus padariau ir numigau. Prisėdau megzt šią savaitę gal pirmą kartą.
O aš gaudžiau Kalėdų dvasią . Kaip mažas vaikas gėrėjausi visokiais žinomais ir netikėtai atrastais kiemeliais (Senatorių pasažas man visiška naujovė buvo), papuošimais, jaukiom erdvėm, žaliuojančiom gebenėm. Pamenu, kaip jos mane žavėdavo žiemą Briuselyje ar kitur vakaruose, o štai prašau - pasikeitė klimatas, turim ir mes. Pasimėgavau Liudviko Enaudi muzika (Kristupofestivalis.lt) grojama gyvai iš Novotelio, man čia ir buvo pagrindinis tikslas. Paupio turgų pirmąsyk išbandėm. Žaviuosi, kiek visko faino naujo Vilniuje gali atrasti. Ne itin ir skausmingai, kai ėjom iš pradžių su 2, o paskui tik su 1 vaiku. Tas su draugu susitikt turėjo. Na, o dabar eilinį kartą išvežtas į priėmimą Santarose.
Arba lūžo 2 pirštai, arba ne. Paslydo.
Vakar pan nuo viryklės skrido keptuvė su riebalais ir spirgais, begaminant paštetą, net nežinau kaip. Bemalant jį sustojo dirbt blenderis. O vakare dar nuo aukštos spintelės nuskrido stiklainiukas su alyvuogėm. Išsitaškė ant plytelių... Tai nemažai judesio virtuvėj turėjau . Gal tokia diena, nes vakare nedžiugino nei mezgamas mezginys, nei joks kitas. Šiandien nieko dar nepajudinau. Kol suruošiau viską picoms... Dabar tik pagulėt noriu. Gal biškį pašalau - bestovint labai jau drėgmė į kaulus įsisunkė...
P. S. visgi nelūžo, uf.
Aš mezgu ir mėgaujuosi ramybe po svečių su siaubūnais vaikais Trys valandos decibelų, grūdimosi ir siautėjimo
Dar norėjom eglę pasipuošti, nuvarėm į Depo, o jie neturi kėnių Kasmet būdavo.
Man tai net šiurpą kelia mintis apie dideles parduotuves. Iš karto įsivaizduoju milijonus žmonių dabar prieš Kalėdas.
Čia kažkurią dieną bandžiau aptarti su vyru kokias čia kam dovanas pirksim, tai jis kažkaip labai atsainiai šįtas mano kalbas pažiūrėjo - tai sako eini, pamatai ką nors mielo kam nors tinkančio. Tai, sakau, kad aš dabar niekur neinu. Tai, sako - eik. Tai kažkurią čia dieną per pietus iki Mados nuvažiavau. Nu ir ką - tik susinervinau. Laiko mažai, nežinau net į ką žiūrėti, tai ir grįžau be nieko. Tik dukrai gimusiai per Kūčias gimtadienio dovaną sutarėm. Ir dar kelias smulkmenas internetu užsakiau. Nors jau kažkur čia skaičiau, kad per vėlu internetu pirkti, jei nori Kalėdoms, bet netgi gaut spėjau kai ką - net nustebau, koks gi čia siuntinys man atėjo.
Aš šįmet be streso su dovanom.
Viliui gavom dovaną laiku. Kitiems dviems vaikams maždaug žinau.
Su sesers šeima- valgomom dovanom apsikeisim.
Gyčiui į mokyklą draugui iki 5 eur nupirkau šiandien. Viliui- rytoj/poryt nupirksiu. Irgi aišku ką.
Su vyru pasidovanosim bilietus į kokį koncertą.
Anytai ir uošviui kojines turiu.
Mamai kažką sugalvosiu dar. Gal veido priežiūrai ar pan.
Labas
Jau užribis. Šalta.
Pervargus esu, o tos žiemos šventės su visais priklausiniais dar net neatėjo.
Mano briedis (MB) išprotėjo, ir sugalvojo per pusdienį visus namus pertvarkyt ir apsipirkt, ką sugalvojo. Tai šeštadienį ėjau miegot 2 val, prieš tai po snieguotą miestą pasibasčius. O sekmadienį į kelionę. Gerai, kad bent nesnigo. Tik iš tos įtampos prasidėjo galvos sukimasis. Jau nieko nebesakiau saviškiui, tik visus raumenus įtempus atvairavau kažkaip.
Dovanas supirkau, tik nespėjau supakuot. Dalį dukros pažadėjo, o asmeninėms teks maišiukus pirkt ir staigiai kišt
Nuotoliniai pokalbiai su tais artimaisias, kurie planuoja tas šventes švęsti pas mus, varo į neviltį matau, kad ir MB visas susipergyvenęs. Žodžiu pas mus-projektas #išgyventi Kalėdas.... kiek įmanoma ramiau. niekada nemėgau švenčių, o šiuo momentu ypač. Užtat namus pasipuošiau kaip niekad gausiai, betrūksta girliandų ant stogo
Katuk, ištaisysi pravoslavams nepamirštamas kalėdas Vyras galėtų po švenčių tau kokią savaitę prabangiame spa nupirkt už visą savo giminę ant kupros užkrautą
Jamk
Sveikos,
aš su snargliais nuo vakar vakaro ir biškį trenkta nuo to peršalimo.
Su dovanom chaosėlis - labiausiai rūpinuos vaikais, nes jie man svarbiausi, dalį turiu, dalį jau sugalvojau, o tada prisimenu vyrą (uf... jam reikia diržo, ale ilgo, pamenu, kaip prieš 2-3 metus blaškiausi po visas pardes ieškodama ilgiausio...), kolegę (baisiai norėčiau su ja nesidovanoti, bet žinant ją, tai man dovaną turbūt jau turi, o aš 0 idėjų), anytą, kuri man brangi, bet nieko nesugalvoju, nes gi nieko nereikia jai, o mums įteikia didžiausią maišą visko (šokolado, aliejaus, riešutų, vitaminų ir pan...). Tai dar dovanėlės mergų keitimuisi klasėj ar chore. Dičkė pati nusipirks, ką sugalvos, o mažė nori saldainių už 5 eur pripirkt, nes čia jai, matyt, būtų svajonių dovana, bet aš nežinau, nežinau...
Ale vos spėju viešai pasibėdavot, tai ir ateina minčių - ar su namų puošimu, ar su Kalėdų dvasia, o dabar ir su dovanom kolegei atėjo . Galvoju natūralių stilingų žvakių rinkinį padovanot. Tik dabar apsispręst negaliu
. Svarstau gal tokį: https://hyggelietuva...nimal-rinkinys/, bet ar ne mažokos tos žvakės?
Restar, diržo važiuok į Visingą. Yra pasirinkimas ir skyles padaro jei reikia vietoj. Dar ir rankinuką nusipirksi prie to pačio